Netflixin tekniikasta ja kuvanlaadusta

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana rauer, 23.12.2012.

  1. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Selvittelin tänään Netflixin tuesta, saako Netflixin Dolby Vision -ohjelmia katsottua mitenkään ilman Dolby Visionia television Netflix-sovelluksella.

    Pari keinoa löytyi:
    1) Vaihda tilaus Ultra HD:stä (13.99 €/kk) HD tilaukseen (10.99 €/kk). Tällöin menetetään myös 4K-resoluutio ja käytössä on vain 2 näyttöä.
    2) Tiputa Netflixin nopeus mediumiin Dolby Vision -ohjelmissa.

    Valitsin itse nyt vaihtoehdon 1. Valkoinen teksti on mielestäni hyvä tavallisissa ohjelmissa, mutta rasittavan kirkas Dolby Vision -ohjelmissa. Jos tekstin värin sääti sopivaksi television asetuksista, oli kuva muuten liian tumma. Ehkä en vain löytänyt sopivia asetuksia. Tekstin väriäkään ei jaksaisi koko ajan vaihtaa Netflixin asetuksista.

    Saisivat lisätä Dolby Visionille On/Off -valinnan ja/tai mahdollisuuden valita sille erilaisen tekstityksen värin. Tekstityksen värivaihtoehtojakin saisi olla enemmän. Joku hieman puhtaan valkoista tummempi sävy ainakin pitäisi olla.
     
  2. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Taisit kysyä väärää asiaa. Tekstien loimotuksen saa pois Netflixin websivulta asetuksista:

    Tili -> Oma profiili -> Tekstityksen ulkonäkö -> Tausta, ruksi ruutuun ”Läpikuultava”
     
  3. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kiitos vinkistä, mutta olin jo kokeillut tuota läpinäkyvää tekstitystä, jota jollain sivulla suositeltiin ratkaisuksi. Se toimi aika hyvin Dolby Visionin kanssa, mutta normaali valkoinen on muissa ohjelmissa mielestäni parempi tekstityksen väri. Siihen on kai vaan tottunut. Tekstityksen väri ei myöskään vaihdu välittömästi asetuksen muuttamisen jälkeen, joten noiden kahden välillä ei voi nopeasti vaihdellakaan.

    Saatan muuttaa mieleni joskus tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä katson mieluummin kaiken sisällön samoilla asetuksilla. Silloin on helpompi keskittyä itse ohjelmaan, eikä mahdollisesti pielessä oleviin asetuksiin.
     
  4. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mites on Apple TV:n laita, ovatko luodut tekstitystyylit käytössä myös Netflixillä? Apple TV:ssä voi siis luoda valmiiksi erilaisia tekstitystyylejä, jolloin niitä voi vaihtaa suhteellisen nopeasti sen mukaan katsooko SDR- vai HDR-materiaalia.
     
  5. finmovie

    finmovie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2016
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tuntuu että netflix äänet ei ole samaa tasoa kuin levyllä oleva raita, olenko hakoteillä vai onko asia näin? tulee kuitenki DD ulos mutta tuntuu että basso pää jaa vajaaks versus levyt
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Netflixin Dolby Digital Plussan bittivirta on kuulemma 192 kbps, joten ei ihme, jos kymmeniä kertoja enemmän tilaa vievä Blu-rayn ääni kuulostaa paremmalta...
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2018
    finmovie tykkää tästä.
  7. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    Koitan katsella tietskalla Netflixiä sekä omalla sovelluksella että Edgellä. Kummallakin kuva pysähtyy silloin tällöin hetkeksi. Pahimmassa tapauksessa lopullisesti. Tämä nyt viime viikon aikana.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Sitten vikaaa on omassa koneessasi, tai verkossa matkalla Netflixiltä sinulle.
    Kai sinulla kaista riittää, eikä ole mikään mokkula langaton, jolloin eri ongelmat ovat enemmän kuin yleisiä.
    Itsellä n.17 megainen ADSL fullrate ollut jo vuosia eikä Netflix ole temppuillut "koskaan"...

    T: Vesku
     
  9. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
  10. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Kannattaa kokeilla vaikka Chromea.
     
  11. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    553
    Saadut tykkäykset:
    12
    30-megainen VDSL ja SpeedTest antaa aina just tuon. Aiemmin jo käytin Firefoxia ja omaa sovellusta, mutta niissä äänisynkka petti ohjelman edetessä. EDGEllä näin ei käynyt. Tänään on toistaiseksi mennyt nikotttelematta.
     
  12. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
    Tuo Netflixin omia servereitä käytävä fast.com on päivittynyt (mobiili apit ja selainversio), nyt saa latausnopeuden lisäksi hieman muutakin tietoa, ja asetuksia voi säätää.
     
  13. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    27
    Laitetaan tähän ketjuun,turhaan uutta aloitan. Oletteko huomannut EU päätti sitten tuhota tuon mahdollisuuden,että kaikki netflixin tilaajat saisivat samat ohjelmat käyttöön mitä netflix ja asiakkaat haluavat mutta tekijäoikeudet ovat tähän asti olleet ongelma.

    EU päätti ,että kaikki steam palvleut jotka haluavat EU alueella toimia(myös hbo,viaplay,amazon,cmore) niin sisällöstä pitää olla vähintään 30 % euroopassa tuotettua ohjelmaa. Joten tarkoittaa,että EU sanelee mitä ihmiset saa katsoa ja mitä netflix saa lähettää euroopassa.

    Eli ei ainkaan tule nyt yhtä netflix euroopan ja usan(tai muiden maiden) välille koska jos olisi sama palvelu joutuisi usa katsomaan 30% eurooppalaista tuotantoa mysö heillä Joten 2 vuoden sisällä netflix tulee muttumaan vielä enemmän täällä suomessa ja saamme vielä vähemmän samaa sisältöä kuin usa.

    Tietenkin jos tykkää eurooppalaisesta tuotannosta niin hyvä juttu, mutta nyt se vaan pakkosyötetään palvelun tarjoajalle ja katsojille mikä ei ole hyvä. EU ei oikein tajua tätä internettiä miten palvlut siellä pitäisi olla kaikille sama ja yhtä aluetta kaikki ja ei tajua katsojia jotka haluavat vapaan palvelut. Olisivat avanneet uuden palvelun EU aluelle jossa vain EU alueen tuotantoa eikä pakottaa muute siihen. Hauska nähdä mitä sinne väkisin tungetaan jotta 306 tulisi täyteen. No vuonna 2020 suunnilleen nähdään. Ja tosiaan HBO ja muut palvelut sama juttu ja tuleva disney oma stream palvelut,nyt jaetaan netti kahteen alueeseen kiva.
     
  14. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Missä EU, siellä ongelma. Eikös se joku takinkääntäjä näin joskus todennut.
     
  15. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Onko tuollaista "kaikille sama ohjelmisto" lupailtu jossain vaiheessa? Ja tarkoitatko "samalla" nimenomaan USA:n ohjelmistoa? Neflixillä lienee kuitenkin paljon kohdennettua tarjontaa eri markkinoille ympäri maailman. Uskoisin että ihan USA:ssakin on Netflixissä tarjolla paljon espanjankielistä ohjelmistoa.

    Onhan tuo EU:n päätös aika mielenkiintoinen ja saa nähdä miten vaikuttaa täällä. Eivätköhän ne hittisarjat yms isommat tuotannot näy täällä edelleen. Jos se pahnanpohjimmainen amerikkalainen halpiskuona korvataan eurooppalaisella tuotannolla niin asia voi kääntyä positiiviseksi. Ja ei se 30% tarkoita pakkokatseluaikaa.
     
  16. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyseinen EU-uutinen löytyy tuolta

    Hirveästi ei asiat muutu, sillä Netflixin osalta Suomessa (ja muissa EU-maissa) EU-tarjonta on valmiiksi lähellä 30%.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2018
    kmruuska tykkää tästä.
  17. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    27
    Kyllä netflix on siintä maininnut, että haluaisi saman sisällön olevan satavissa joka maassa eikä olisi noita maa rajoituksia. Ei sitä ole pakko katsoa mutta palvelu tulee kuitenkin muuttumaan pakon sanelemana mikä ei ole asiakaslähtöistä ja ei muutenkaan ole minun mielestä hyväksyttävää jonkin tahon sanella mitä netxlix myöskin HBO minkkä tuotanto on heidän omaa joten sillä vielä isompi vaikutus kuin netflix plus Disney mitenkä he omasta pavleustaan rajaa 30% mitä eurooppa ei saa nähdä minkä muu maailma saa,ei kiva, ja joutuvat ostamaan tai tekemään tuotantoa euroopassa vain EU ksäkyn takia. Mahtaako tulla koko EU aluelle tuon takia tai alkaako HBO tekemään sarjoja euroopassa ja mitenkä käy kun tilaajat haluvat heidän sarjojaan mitkä muut näkevät,mutta ei mahdu tuohon 70 % sisään niin lopettaako palvelun.

    Tuotannon tasosta voi olla montaa mieltä tykkääkö USA tai eurooppa tuotannosta,mutta sillä ei ole mitään väliä minun mielestä. Eurooppa tuotannossa on hyviä ja suomenkin sarjataso noussut. Ainoa mikä tuossa päätöksessä on ongelma on tuo sanelu,mikä antaa EU oikeuden sanella mitä palvelun tarjoajat voivat lähettää asiakkaille. EU sisällä tuotannot voivat avata oman palvelun ja kilpailla sillä ja katsojat saavat parhaan molemmista maailmoista.

    Edit. En ole yleensäkään mitenkään EU myönteinen mikä paistaa läpi varmaan tässä,mutta ei nuo päätköset siihen hirveästi auta.
     
  18. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Lisätään vielä se että jäsenvaltioilla on mahdollisuus jättää 30% vaatimus käyttämättä, jos se on kohtuuton tai epäkäytännöllinen.
     
  19. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
  20. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Olen pekotun kanssa samoilla linjoilla. Jos euroopan ihmiset tykkää katsella ”Amerikkalaista taidetta” ”Eurooppalaisen roskan” sijaan, se heille suotakoon. Kyllä jakeluyhtiöt eurohömppää tarjoaisivat ilman kiintiöitäkin, jos massat sitä haluaisi katsella.

    Enkä ymmärrä miten tuo 30% sääntö voisi auttaa eurooppalaisia streemauspalveluita kuten ruutua yms. Kun heidän vahvimmalle osaamisalueellen tunkee nyt myös kansainväliset kilpailijat.

    Yksi suuri häviäjä on todennäköisesti Aasialaisen, Afrikkalaisen yms. ystävät. Noilla lienee melko pieni katsojakunta, eli voi olla helppo vetää ne palvelusta.

    No kiintiöt saanee helposti täyteen kun ostaa eurorealityä tuutin täydeltä.

    Käsittääkseni tästä ”koska eurooppalainen(=Ranskalainen) taide on maailman parasta on ihmiset pakotettava sitä tuubaa katsomaan” direktiivistä saamme kiittää Ranskalaisia.