Usb kovolle tallennus

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana timo64, 21.03.2016.

  1. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kun ei pysty vastaamaan kysymyksiin, jää ad hominem -hyökkäys jäljelle.
    Vielä kerran: kerro ne TV:t, joissa Tekniikan maailman väittämänä on toimiva USB-tallennus. Älä kerro millaisia laitteita Tekniikan maailmalla on käytössä.
     
  2. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Hah, arvaa vaan alanko sinulle jotain TM-telkkaritestien sherlock-yhteenvetohommaa tekemään. Konttaa laiskiainen itse kirjastoon (tai TM:n online-arkistoon) ottamaan asiasta selvää kun se sinua näköjään kiinnostaa!
     
  3. mikita

    mikita Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2008
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    12
    ^Koita ymmärtää että meitä on monia joille mukavasti toimiva ohjelman tallennus on jossain siellä lähetyksen kovalevylle dumppaamisen ja virittimillä sekä softilla ladatun video-rigin välissä.

    Tekniikan Maailmalla on siis videolaboratorio jossa miehet mittaa, hienoa. Videopiili on parhaimmillaan mitatessaan erilaisia kuvaan liittyviä suureita jotta voi laittaa niitä järjestykseen. Mukavuusasioita joista yritämme tässä keskustella on vaikea arvottaa ja siksi ainakin itse epäilen että TM:n täysi videolaboratorio™ niitä voisi minulle kertoa.

    Eikä minua muutenkaan innosta selata viimeisen viiden vuoden tekniikan maailmoja (reilusti yli sata lehteä) kuten ketjussa ehdotit, etenkin kun edelleen omien sanojesi mukaan yksi taktinen ohjelmistopäivitys on voinut muuttaa kaiken. Luotan mieluummin vertaisarvioihin joita välillä tältäkin foorumilta löytyy.
     
  4. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ketjun avatessani kyselin asiaa näistä lähtökohdista:
    - tallennusväline kakkostelkulle
    - satunnaisia tallennuksia, katsominen, ja tallenteen poistaminen -> ei siis tarvi olla mitään monipuolisia ominaisuuksia, tapeja, editointeja, sun muita
    - helppokäyttöisyys, mm. yksi ja sama kapula kädessä
    - luotettavuus. Onko oikeasti vieläkään olemassa ongelmatonta tallentavaa HD-boksia?
    - edullisuus

    Yksi asia mistä kukaan ei ole vielä maininnut. Pitääkö telkussa olla ns. tuplaviritin että onnistuu yhtaikaa sekä tallennus että toisen kanavan katselu? Se sitten rajaakin telkkuvaihtoehtoja
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2016
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Pitää, mutta sekään ei valitettavasti joissain töllöissä takaa sitä, että voit tallettaa yhdestä kanavanipusta ja katsella samanaikaisesti ohjelmaa toisesta nipusta. Missä töllöissä? Sen joudut valitettavasti itse varmistamaan.
    Koska tuo tuntuu sinulle olevan tärkeä toiminto, osta töllö sillä ehdolla, että jos em. toiminto ei toimi, niin kauppa puretaan ja töllö palautetaan.

    T: Vesku
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Itsellä oli toimiva Wbox HD (1), siihen vaihdettu Teran kiintolevy eikä ongelmia ollut muistaakseni kertaakaan.
    Menin sen hölmöyksissä myymään satasella kun ajattelin että itsellä ei ole käyttöä ja kaveri kaipaili tallentavaa boksia.
    Myöhemmin miltei samaan hintaan ostin ulkoisen kovalevyn tilalle, no onhan silläkin pärjännyt kun tallennuksia ei juuri tule otettua muuta kuin jos ei jaksa valvoa. Ei voi katsoa toista kanavaa tallentaessa, ei automaattisia ajan lisäyksiä alkuun/loppuun, editointia yms. hienouksia. Tosin ei tee kuvallekaan väkisin mitään muokkausta, kuten moni boksi tekee, myös Wbox HD(1).
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2016
  7. timo64

    timo64 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.06.2009
    Viestejä:
    248
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sulla ei taida olla telkussa tuplaviritintä? Noita ajanlisäyksiä sun muita hienouksia en tarvi. On mullakin tuo wbox1 ykköstelkussa. Aika kökkönen sen käyttöliittymä, toimiva boksi kylläkin.
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei ole tuplaviritintä ja jos olisi niin kuulemma tarvitsisi myös kaksi salauksenpurkukorttia jotta voi kaikkia kanavia katsoa.
    Aika uskomatonta siihen nähden että bokseja on ollut ties kuinka kauan myynnissä joissa neljäkin viritintä, onko se niin vaikeaa integroida vastaavaa tekniikkaa televisioon...ehkä eivät halua astua toisen tontille.
    Wbox(1) taitaa olla niitä harvoja laatikoita joiden luotettavuus on hyvä, ei kannata siis luopua siitä ;)
     
  9. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Itsellä tilttasi tallennusvälineenä toiminut WD:n USB-kovalevy vasta 2,5 vuoden ikäisenä ja vei mukanaan puolen tusinaa elokuvaa ja monta katsomatonta dokkaria. Uutta hakiessa katselin, että myynnissä oli myös TV-käyttöön itseään mainostava malli jonka olisi kuulemma pitänyt kestää TV-käytön jatkuvat käynnistykset ja sammutukset. Kun hintaa oli 1,5 kertaa vastaavaan normimalliin verrattuna niin otin taas ihan tavallisen perusmallin. Miten nämä halpislevyt noin ylipäänsä kestävät, olisiko syytä satsata johonkin laadukkaampaan?
     
  10. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Mulla aikoinaan kun yksi USB-levy lakkasi toimimasta niin purin sen sieltä kotelostaan ja kytkin suoraan emon levyliitäntään. Hyvin toimi ja sain tiedostot talteen. Eli levy saattaa olla vielä toimiva mutta USB-elektroniikka pettänyt. Tosin noissa tv-tallenne-levyissä taitaa olla sellainen formaatti, ettei vastaava juttu toimi.
     
  11. jhr

    jhr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2005
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    3
    Valitettavasti vaan taisi itse levy vioittua, antaa Linuxissa sector read erroreita, mutta osan levystä pystyy vielä lukemaan (ei kumminkaan kokonaisia tiedostoja). Lisäksi nykyään näissä USB-levyissä ei tyypillisesti ole SATA-liityntää lainkaan: levyn piirilevylle on suoraan juotettu USB-liitin eikä sitä saa mitenkään muuten (järkevällä vaivalla) kiinni tietokoneeseen.

    Samsungin vanhemmat levyt on ext4 formaatissa, eli Linuxissa pystyy kyllä lukemaan ja Windowsissakin ext2fsd -apuohjelmalla. Tizeniä en ole testannut, AndroidTV luultavasti on kanssa ext4 kun se on Androidin itsensä käyttämä tiedostojärjestelmä.
     
  12. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    27
    Herätellään ketjua. Hankkisin uuden television tuossa keväällä kun korona alkoi( 10 v vanha aikaisempi ) piti päästä 4 k aikaan. OLED tv oli harkinnassa mutta kun oli muutto samassa niin rahaa paloi ihan tarpeeksi joten ostin tv joka olisi välimalli ( n. 2v ) ja sen voi sitten laittaa perheelle uuden alta kun aika on ja OLED kehittyy vielä tuosta palamisen riskistä ( kuinka paljon nyt on, siitähän täällä on kiistelty )

    Olisi tarkoitus nyt laittaa ulkoinen kovalevy jonka sain ostettua halvalla poistomyynnistä ( 2 T oli 73 euroa, tarkoitettu juuri tv laitettavaksi ) mutta aloin miettimään laitanko nyt tähän tv kiinni tai odotanko sitten pysyvämpään tv. tiedän, että kovalevylle tallennetut ohjelmat näkyvät vain siinä tv missä ne ovat tallennettu, mutta kuinka helppo tuo olisi tulevaisuudessa vaihtaa toiseen televisioon. Katsoo ekana ohjelmat pois vanhalla tv ja sitten vaihto toiseen. Formatoida tietokoneella ja sitten alustaa uudella tv siihen sopivaksi tai pitää tietokoneen back uo kovalevynä. Suurin osa käytöstä siirtynyt pois tv puolelta ,mutta kyllä sieltä vielä jotain tulee välillä jota voisi tallentaa ja joskus katsoa (esim kaikki kaudet baywatch alkaa subilta 7.9 neljänä päivänä viikossa.)
     
  13. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Pitäisi onnistua ns. "heittämällä". Ei pitäisi olla tarvetta käyttää edes tietokoneessa siinä välissä, sen kun tökkäät uuteen televisioon ja alustat sillä uudestaan. Vanhan television tallenteet toki menetetään.
     
  14. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
    Tuo viesti johon vastasit oli kaksi vuotta vanha (6.6.2018), josko tämä tieto vaikuttaisi viestisi sisältöön? Poista tai muokkaa jos aihetta on.
     
  15. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
  16. riikomi2

    riikomi2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Posti tuo ihan näillä minuuteilla Samsungin QE55Q90R:n, jossa on kaksi viritintä. Laiteräkissä makaa vanha Topfield PVR5100, jossa ei ole HDMI -ulostuloa, joten jotain muuta tallennuslaitetta pitäisi hankkia. Uusia digiboxeja ei juuri ole markkinoilla tai niiden harvojen (Powerissa 2 kpl) asiakasarviot ovat kauhukertomuksia.

    Jos siis hankin pelkän ulkoisen kovalevyn, niin onko pikakelaus/aikahyppely mainosten yli ollenkaan käytettävissä vai pitääkö tallennettu ohjelma vaan katsoa yhtenä pötkönä läpi?
     
  17. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Pikakelaukset toimivat. Lue Samsung-tukisivustolta tv-mallisi e-manual sivut 91-92.
     
  18. riikomi2

    riikomi2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Kiitokset.

    Näköjään 10s aikahyppelykin onnistuu, joten se namikka tulee olemaan kovassa käytössä :cool:. Ehkäpä kokeilen elämää ulkoisen levyn kanssa ennen kuin käyn ostamaan digiboxin raatoa.

    Tässä on viimeisen 10v aikana tippunut täysin kehityksen kärryistä, joten lienee myös aika tutustua suoratoistoon tai mitä noita nyt on. Se on tullut kyllä huomattua, että ilmais-TV:n ohjelmatarjonnan taso on romahtanut 10v takaisesta.
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Hienoa, että löytyy vielä televisioita kahdella virittimelläkin. Jokaisella meistä on erilaiset kulutustottumukset, mutta tuplavirittimillä varustettu televisio on hyvin monelle täysin riittävä ratkaisu.

    Itselläni on vastaava (ei Samsung tosin) ja itse asiassa ei ollut tallentamista (tai tallenteita) lainkaan ikävä, vaikka lapsi oli nyppäissyt varmaan jo vuosi sitten kovalevyn piuhan irti. Itselläni tallennusvälineenä on SSD, mikä on kaksipuolisella teipillä telkun takalevyssä kiinni.
     
  20. riikomi2

    riikomi2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokaisella meistä on erilaiset kulutustottumukset...

    Tuo lausahdus sai aikaan pienen oivalluksen omista tottumuksistani. Nimittäin kun eläke häämöttää jo 15v päässä, niin kuulun siihen ikäpolveen joka on rutinoitunut telkkarin antamaan elämänrytmiin. En ole varmaan ikinä Seitsemän uutisia tallentanut, vaan aina on rynnätty töllön ääreen katsomaan livenä. Eli vaikkapa uutislähetykset ovat rytmittäneet jokapäiväistä iltaelämää; siis antaneet jonkilaiset raamit ajankäytölle. Hieman samalla tavalla kuin että ei urheilulähetyksiä voi katsella jälkikäteen...

    Ehkäpä noista näkymättömistä kahleista voisi jo rimpuilla irti?