LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Älä ny lähe tolle linjalle ollenkaan :D
     
  2. Paapaa

    Paapaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täällä 55C7V, enkä ole milloinkaan kiinnittänyt ABL:ään huomiota. Jos sellainen on, on sen vaikutus niin vähäistä, ettei se omaa katselunautintooni vaikuta mitenkään. YMMV, mutta en tuota pitäisi minään peikkona.
     
  3. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Aika hämmästyttävää, kun allekirjoittanut törmäsi ABL:n toimintaan ihan normi-tv-lähetystä katsoessa. Laitappa joku valikko päälle, alla oleva kuva kirkastuu, otat valikon pois, kuva himmenee. Tummempana valikko "syö" alla olevan kuvan kokonaiskirkkautta, jolloin se valikon alta näkyvä osa kirkastuu. Tämä vain yksi esimerkki. TV joka pumppaa kirkkautta kuvasisällön (yleisen kirkkauden) mukaan ei voi olla hyvä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.05.2018
  4. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Varmaan sen noinkin saa toimimaan jos oikein päin persettä säätää. Oma E6 on kalibroitu 150 nitsin maksimikirkkauteen SDR-kuvalla eikä ABL aktivoidu ainakaan siten että sitä huomaisi millään materiaalilla. Sen saa kyllä esille sopivilla testikuvilla mutta se ei minua haittaa.
     
  5. mamipa

    mamipa Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    869
    Saadut tykkäykset:
    54
    Jos nyt unohdetaan valikot ja puhutaan normi tv-lähetyksen katsomisesta, niin milloin tällaista pumppausta tapahtuu? Itse en sellaista havaitse, en vaikka kuinka vaihdan kanavaa tai ohjelma genreä (urheilu, leffat, luontodokkarit). Ja kyseessä on kalibroimaton E6
     
  6. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Jos nyt sattuu sellainen leffa jossa ABL näyttäytyy, niin jos sellaisessa telkkarissa jossa on ABL "ominaisuus" on 99% ajasta siltikin parempi kuva kuin ABL-vapaassa telkkarissa, niin en ehkä ostaisi sitä verokkitelkkaria sen 1% vuoksi.
     
  7. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Täydellistä telkkaria ei vielä ole, ei sen enempää OLED kuin Direct Led. Mitä kukin painottaa, itse en pystynyt ABL:n kanssa elämään, Direct Led on lähimpänä omaa käsitystä täydellisestä, muttei sekään sitä ole. Ja sen kanssa pystyisin elämään. Möin kuitenkin senkin pois, ja jään odottelemaan sitä täydellistä näyttötekniikkaa/8K:ta oman Edge Ledini kanssa. Toki teoriassa OLED olisi ylivoimainen, 8,3 miljoonaa "zonea" on toki julmasti enemmän kuin esim. ZD9:n reipas 800 zonea. Mutta ne muut ongelmat...*huokaus*
     
  8. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ihan liioiteltua puheet koko ABL:n toiminnasta. Kyllä täysivalkoinen kuva näkyy himeämmin kuin LCD:llä, mutta mitään pumppausta en ole tavallisessa TV/leffakäytössä huomannut eikä se ABL vaikuta katselukokemukseen millään tavalla. Toki jos OLED-valo ja kontrasti ovat korkealla niin voi näkyä ehkä selvemmin, mutta ei häiritse minua millään tavalla (OLED-valo 40, kontrasti 85). Ja ABL oli toiminnassa myös plasma- ja putkitelevisioissa, mutta en muista että siitä olisi niiden kohdalla niin paljoa valiteltu.
     
  9. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Onkohan tuo liioiteltua vai OLED:in omistajien taholta vähäteltyä? Kyllä minua plasmassa häiritsi ABL, toki siinä häiritsi moni muukin asia ja palautin sen kauppaan. Olenkin alkanut lukemaan arvosteluista ja käyttäjäkokemuksista hyvin tarkasti niissä kerrotut ongelmakohdat. Ne ovat ne asiat jotka taatusti itsekin näen ja koen häiritseviksi, vaikka niitä jotkut vähättelisikin tai ei edes huomaa. Eikä tämä koske pelkästään TV:eitä vaan monia muitakin laitteita.
     
  10. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    No se on kyllä totta että ihmiset kokevat asiat eri tavalla, toinen voi olla herkempi jollekin asialle kuin vastaavasti joku toinen. Mutta kuten edellä on todettu, niin mikään tekniikka ei ole täydellinen ja myös OLED:lla on omat heikkoutensa.

    Välillä kuitenkin tuntuu että ainakin ulkomaalaisilla netin keskustelupalstoilla liikkuu "draamakuningattaria", jotka paisuttelevat melkein kaikkia kokemiaan teknisiä epätäydellisyyksiä (tämä pätee niin OLED- kuin LCD-televisioihin). Ja joskus tuntuu siltä, että ne jotka kritisoivat eniten OLED-televisioita ABL:stä tai kiinnipalamisesta, ovat sellaisia jotka eivät ole koskaan edes OLED-televisiota omistaneet, vaan perustavat tietonsa markkinamiesten puheisiin ja Esson baarin kulmapöydän keskusteluihin.
     
  11. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Vielä hämmästyttävämpää kuin ABL:n havaitsemattomuus on, että joku väittää ledi telkkarien kuvan olevan parempi kuin tämän päivän oledien?!? En tiedä mitä puuroa on syöty, mutta ei kertakaikkiaan voi käsittää. Ainiin onhan niitä litteän maapallon perään huuteleviakin vielä tässäkin ajassa.
     
  12. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Oma mielipiteeni perustuu kokemukseen, olen omistanut sekä LG65E6:n että Sony ZD9:n. Enkä ole mielipiteineni yksin, on se kumma miten vaikea OLEDin ostaneiden on myöntää sitä, että jollakin toisella tekniikalla päästään parempaan lopputulokseen. Jonkin sortin uskovaisuudesta kyse, kun on pannut isot rahat kiinni OLEDiin, niin on suorastaan pakonomainen tarve uskotella itselleen (ja muille), että onhan se paras, onhan se paras (hauki on kala, hauki on kala). Suosittelen vertailemaan pimeässä huoneessa vierekkäin OLEDia ja hyvää Direct Led töllöä. Saattaa yllättää teidät ns. housut kintuissa. Jos ei ole koskaan saanut mahdollisuutta tällaiseen vertailuun kotioloissa (nimenomaan kotona, liikkeessä tapahtuvalle vertailulle panen yhtä paljon arvoa kuin sokean arvostelulle), niin ei pitäisi puhua yhtikäs mitään OLEDien paremmuudesta...
     
    Viimeksi muokattu: 31.05.2018
  13. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Korjaisin tuota sen verran että OLED on paras kompromissi. Mutta viime kädessä jokainen ostaa sellaisen television mikä itseään miellyttää, joten sillä ei lopulta ole merkitystä mikä on paras tekniikka ja mikä ei, se on lähinnä fanipoikien väittelyä josta tavallinen kuluttaja ei perusta. Mielipiteitä löytyy netistä aina suuntaan ja toiseen, mutta jos katsotaan tunnetuimpien testisaittien tuloksia niin ihmeesti ne OLED-mallit aina keikkuvat siellä listan kärkipäässä kaikista rajoitteistaan huolimatta.

    Mutta kun lukee toisesta ketjusta kokemuksiasi ja vuodatusta Sonyn ZD9 televisiosta, niin ei sekään nyt tainnut ihan täydellinen vehje olla, kun mainitset esim. Local Dimmingin ajoittaisen toimimattomuuden?
     
    nekki tykkää tästä.
  14. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Ihmiset oikeasti ovat eri lailla herkkiä eri ilmiöille. On ihan mahdolista että se ABL ei oikeasti häiritse joitain ihmisiä ollenkaan. Joitain taas liikkuvan kuvan epäterävyys ei häiritse ollenkaan. Kenenkään OLEDia haluavan ei kannata jättää sitä kaupan hyllyyn siksi että jotain toista ihmistä häiritsee se ABL. Toki jos sen kanssa ei pysty elämään niin kannattaa sijoittaa rahansa johonkin muuhun. Minua Direct LED ei vielä vakuuta, siinäkin on vikoja joita ei OLEDissa ole, mutta ei siitä sen enempää. Ehkä Micro LEDissä on tulevaisuudessa sitten enemmänkin potentiaalia.
     
  15. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Nimenomaan, olet asian ytimessä nyt. Kuten itsekin totesin, ei ZD9 täydellinen ole, mm. tuo local dimming (tosin tuo on pois päältä vain tietyissä tilanteissa valikoissa liikuttaessa, ei koskaan oikeaa kuvaa katsoessa). Kaikki on suhteellista, joten päätän omat kannanottoni asiasta tähän. Mutta kuten todettua, kannattaa vertailla jos siihen on mahdollisuus ja nimenomaan kotioloissa ja riittävän pitkän ajan.
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Summaa hyvin omat ajatuksenikin.

    Kuten jo todettua, nämä ovat kuitenkin suurelti henkilökohtaisia ominaisuuksia (siis se, mikä ketäkin jurppii). Itse en esimerkiksi ole koskaan kokenut ongelmaksi, edes huomannut, ABL:n toimintaa plasmassani. Siten en pelkäisi sitä OLED:issakaan (se todennäköisin päivityssuunta toistaiseksi).
     
  17. tmtm

    tmtm Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    45
    Vanhassa plasmassa ABL:n tiedosti olevan olemassa, mutta E6:ssa sitä ei näy muuten kuin PC:llä valkoisia ikkunoita suurentamalla.
    Erikseen on sitten se kuvaa himmentävä ominaisuus, joka tulee hissukseen päälle, kun TV luulee saman kuvan olleen liian kauan näkyvillä. Pitkät hämärät kohtaukset leffoissa hämärtyvät tämän takia entisestään. Tämän ominaisuuden saa kytkettyä huoltovalikosta pois.

    Itse käytän asetuksena OLED-valo 100 ja kontrasti muistaakseni 55. Sama kuva kuin pienemmällä OLED-valolla ja isommalla kontrastilla, mutta ABL tulee päälle vasta kovemmilla kirkkauksilla.

    Korjatkaa jos olen väärässä noista asetuksista.
     
  18. Paapaa

    Paapaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuulostaa väärin säädetyltä töllöltä, tai sitten kyse oli eri mallista kuin omani. ABL:ään en ole ikinä törmännyt 55C7V:n kanssa niin normimateriaalilla kuin HDR:llä. TV säädetty rtginsin asetuksilla (ei kalibroitu). Dynaamiset kontrastit ja muut turhakkeet pois käytöstä. Alle 150 nitsillä tuo ei tietääkseni aktivoidu lainkaan. Ja kirkkausasetus siis vaikuttaa sen määrään. Itse katselen töllöäni muualla kuin kaupassa, joten en kykene pitämään kirkkautta maksimilla verkkokalvojeni takia. -> ABL ei näy.
     
  19. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Redalert varmaan kauppasi omaa Z9:ään valtavalla kehumääräällä taannoin huutonetissä... Kaupan päätös taisi olla jollakin tavalla mystinen ja fiasko :D
     
    nekki tykkää tästä.
  20. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Kuinka niin? Taisi vaan käydä niin, että muutamat vetivät herneen nenään, kun eivät saaneet ko. töllöä pilkkahintaan. Jopa niin, että eräs "herra" laittoi oikein kyselyn huutonetille, että olenko itse huutanut antialiaksena omaa töllöäni. En tiedä mitä huutonet vastasi, tai tiedän mitä olisi pitänyt vastata, mutta anteeksipyyntöä ko. "herralta" ei ole kuulunut. Todettakoon nyt se, että sillä jolle tuollaista juolahtaa edes mieleen, taitaa olla omaa kokemusta asiasta, itse en alentuisi moiseen. Töllö on myyty 3750 eurolla ja meni oikein mukavalle kaverille Tuusulaan. Todettakoon vielä se, että omat tunnelmat asiasta ovat kaksijakoiset, toisaalta olen iloinen että meni kaupaksi, toisaalta surullinen, koska parempaa töllöä ei tällä hetkellä ole. Mutta myyty mikä myyty. Jos eteen sattuu uudestaan, saatan jopa ostaa, tosin reilusti halvemmalla.