Xbox One Kodin viihdekeskuksena?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana Duunari, 19.01.2015.

  1. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    http://www.xbox.com/fi-FI/xbox-one
    Pelit voisi jättää pääosin aiheen ulkopuolelle, mutta miten laite toimii muuten viihdekäytössä?
    Tykille pitäisi saada jotain parempaa lähdettä kuin vanha ps3.

    Kaipailisin kokemuksia laitteesta miten tällä hoituu:
    Netflix yms
    dlna ominaisuudet
    mkv suoratoistokin tuli jossakin päivityksessa.

    Entäs nämä:
    3D blurayt?
    Netin selaus?
    Katsomo?
    Yle areena?
    Ilmeisesti laitteen saa toimimaan myös digivirittimenä?
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2015
  2. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei ole virittimiä, yksi HDMI läpivienti, jossa pitää olla oma viritin kiinni. Voihan siinä olla myös PS4 :)

    Itseä kiinnostaa tvkaista käyttö ...kuinka sujuvaa? Kun muistetaan että ps3 pilasi sen täysin..


    Entäs:

    - paljonko purkki haukkaa sähköä pelkästään HDMI läpivientinä?
    - miten 3D menee läpi?
    - tuleeko lägiä tuosta läpiviennistä yms..
     
  3. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
  4. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
  5. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kesän kokeilujani blu-ray -käytöstä (PS4 ja Xbox One). Ei ollut tuolloin kovin lupaavia tuloksia, tiedä tosin jos ovat korjaneet noita perus-sinurauskujen rouskuttamisen puutteita tuon kokeilun jälkeen. Netflixiä on myös tullut kokeiltua molemmilla, mutta niin kuin blu-ray toistossakin niin tuossakin toimivin valinta on on yhä PS3. Yle Areenalle paras toistin on tietokone, on ehkä tulossa PS4:lle ja Xbox Onelle myöhemmin, PS3:lla ei toimi kunnolla (toisto PS3:n oman selaimen kautta). Jos haluaa ratkaisua jossa hommat vähiten bugaa niin se on PS3.
     
  6. Klimppi

    Klimppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2009
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tästä foorumilaisilla tuoreempia kokomuksia? Alkaa wanha ps3 vetelemään viimeisiään ja korvaajaa pitäisi katsella. Onko nykyinen xbone s? käypäinen laite. Uusimma X version hinta on vielä vähän turhan korkea.
     
  7. +sp+

    +sp+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itselläni on vain positiivisia kokemuksia. Pelit näyttää tarpeeksi hyvälle vrt. X-version hintaan.
    Laite on todella hiljainen pelatessa ja varsinkin elokuvia katsottaessa. Jos vertaa samassa hyllyssä olevaan Samsungin blu-ray soittimeen, on S selvästi hiljaisempi ja tehnyt Samsungista turhan. Samsungissa kuuluu levyn pyörimisääni sohvalle asti, boxissa ei. Olisin ostanut PS4:sen, mutta 4K-soitin oli tärkein tekijä miksi one s tuli ostettua.
     
  8. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Itsellä on kanssa One S. Toimii todella hyvin ja on hiljainen. Minulla tämä on ihan vaan 4k soittimena. Pelaan todella vähän. Halvallahan tuon saa myös. Lisä kaken joutui tilaamaan Verkkiksestä, mutta oli jotain 20€ muistaakseni. Toimii toki myös pelkällä ohjaimella.
     
  9. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mulla on muutaman vuoden vanhat versiot Pleikasta ja XBoxista. Siis ne perusmallit. Ostin ensin XBoxin, kun mun annettiin ymmärtää valintaa tehdessäni, että kodin viihdekeskuksena se on lyömätön. No ei se kyllä ollut oikein mun tarpeiden mukainen, ja kun joskus kännissä ja läpällä (no oikeasti halusin pelata Unchartedia) ostin PS4:n, niin sepä olikin paljon parempi. Käynnistyy nopeammin ja siihen on Areenaa ja muuta hipsteriappia tarjolla paljon nopeammin kuin XBoxiin. Irralliset kaket on yhtä huonoja kumpaankin masiinaan, Elokuvia katsovalle oleellinen juttu on, että XBox on hiljaisempi laite. Varmaan siksi kun muuntaja on erillinen mötikkä, jonka voi kivasti tunkea hyllyn alle eikä se kuumenna konetta kuin PS4:ssa. Jos sillä härpättimellä haluaa pelata, niin PS4-pelit on nopeammin alennuksessa ja ne ovat muutamia euroja halvempia. Myös yksinoikeuspelit on parempia. Jos taas tarkoitus on käyttää konsolia 4K-soittimena, niin valinta on helppo sillä PS4 ei niitä levyjä toista. No, mulla on kummankin konsolin karvalakkimallit, enkä aio päivittää. Seuraavana tähän talouteen kuulemma tulee Switch, mutta sen saavat kakarat itse rahoittaa. Erillisestä BD-soittimesta luovuin vasta vähän aikaa sitten, ja kyllä nämä konsolit ovat tuskaisen hitaita käyttää.
     
  10. veppis

    veppis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankin XBox One S -mallin ajatuksena korvata vanha uskollinen Blu-ray -soitin ja Xbox 360. Ongelmana on se, että Xbox One S näyttää tekevän overscannin kaikille Blu-ray -levyille eli ne eivät toistu oikeassa kuvasuhteessa. Telkkarina on jokusen vuoden vanha Philipsin LCD -tv ja olen telkkarin asetuksista ottanut kuvasuhteen muokkauksen pois päältä. Xbox One S:n kuva-asetukset ja kalibroinnit olen käynyt läpi, mutta sieltä en suoraan asiaan vaikuttavia kohtia löytänyt. Kokeilin toki asetusten muuttamista ilman merkittäviä tuloksia.

    Onko tässä nyt mitään tehtävissä? Onko ongelma Xbox One S:ssä vai konsolin ja tv:n yhteiselossa? Philipsin Blu-ray soittimella ei vastaavaa ongelmaa ole. Muistelen että Xbox 360 halusi hanakasti tehdä saman homman DVD -levyille, mutta ominaisuuden sai pois asetuksista. Xbox One S:n osalta en löytänyt vastaavaa asetusta perusasetuksista tai toiston aikaisista asetuksista.
     
  11. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Meillä on perus Xbox one ja Xbox one x (eli se s malli välistä puuttuu). Ainakin nämä näyttää kuvan oikean kokoisena Sonyn n. 10v ja Samsugin n. 2v televisioilla. Eli ainakaan mikään lukittu käyttiksen ominaisuus tuo ei ole. Oletko päivittänyt käyttiksen?

    Meillä käytössä on näytön automaattinen tunnistus (suositeltu). Löytyy asetuksista näyttö ja ääni -> video ulostulo -> Videon tarkkuus & overscan. Tuolta voi yrittää manuaalisestikin sörkkiä jos automatiikka ei toimi.

    Samsungin tapauksessa kaikilla lähteillä kuvakoko ”normaali 16:9” on se overscannattu (tuo tietenkin oletuksena). Oikean kuvakoon saa kun valitsee - ”muunneltu, sovita näyttöön”. Eli noissa on joskus tuollaisia että menee juuri päinvastoin kuin voisi ajatella.