Epson EH-TW3200/3600

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 14.11.2010.

  1. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Tilaa Epsonilta niin luulis tulevan alkuperäisen:
    https://www.epson.fi/fi/fi/viewcon/corporatesite/products/consumables/overview/3093#

    Sama koodi näyttäs olevan mikroaitan sivullakin tuotetiedoissa.

    Itse huomasin sen eron että halpislampuissa ei ole merkitty kokonaan tyyppimerkintää ELPLP49, muuten tais olla aika lailla samat tekstit.

    Alkuperäinen:
    [​IMG]
    Halpis:
    [​IMG]
     
  2. hulkki

    hulkki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2015
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    7
    Joo, pistin lampun tilaukseen Epsonita.. toivottavasti ois nopee toimitus. Nollautuuko lampun tuntilaskuri automaattisesti vai pitääkö se lampun vaihdon jälkeen jotenkin manuaalisesti nollata?
     
  3. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Kaveri tilas suodattimen tuolta, se tuli ainakin muutamassa päivässä.
    Tuntilaskuri pitää itse nollata valikosta, käyttöohjeessa näkyy olevan ohjeet.
     
  4. Takatukka

    Takatukka Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2004
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä tarvinnut tätä sitten miettiä, kun takuu olikin vielä voimassa :cool: Tais olla 2900h ja 2.5v, että hyvin mitoitettu lampun palaminen.

    Aluksi meinasivat, että lähettävät suoraan vaan uuden lampun tulemaan sarjanumeron perusteella, mutta pitikin lähettää koko tykki huoltoon :\ Tiedä sitte miksi, tuli vain sähköpostia, että katsoivat sarjanumeron perusteella, että voi olla jotain muutakin vikaa kuin lamppu.

    P.S. Laitteen S/N näkyy myös itse laitteessa pienellä lapulla, jos ei pääse menuun katsomaan.
     
  5. hulkki

    hulkki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2015
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    7
    Nyt on lamppu vaihdettu ja pölypallot putsattu paineilmalla. Lampun vaihdon jälkeen keskelle kuvaan ilmestyi vaakasuuntainen viiva. Viallinen lamppu vai mistä tuo voi johtua? Jonkun verran tuosta on juttua AVforumissilla ja muillakin vika tullut lampun vaihdon jälkeen. Lamppu palautukseen vai mikä avuksi?? :(
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Jos ja kun tähän projektorimalliin on hankkimassa vaihtolamppua, niin mitä hyviä ja toimivaksi havaittuja vaihtoehtotuotteita on tarjolla tällä hetkellä?

    Ebay:tä olen silmäillyt ja olin jo melko lähellä Alda PQ- brändätyn tuikun tilaamista Saksasta, mutta liekö sekin ihan sama kama kuin nuo halvimmat muutaman kympin Kiinasta käsin kaupiteltavat..?
     
  7. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tilasin sitten tuollaisen Alda PQ-lampun. Vaihto ei kaiketi tapahtunut yhtään liian aikaisin, sillä originaalin tuikun polttimo oli valahtanut alaspäin eikä siten enää ollut tähdättynä optiikkaan. Lisäksi lasisen heijastimen kromaus oli muuttunut kähertyneiksi serpentiinisuikaleiksi jotka muistuttivat joulukuusen koristepunoksen siivuja. Eipä ihme että kuva oli erittäin tumma... Tunteja oli takana 1779, joista suuri osa ECO-tilassa.

    Uudella lampulla kuva kirkastui luonnollisestikin aivan eri tasolle, ja siitä johtuen optiikkaan/paneeleihin kertynyt pöly alkoi näkyä...

    Ensi alkuun kuva oli välkkymätön ECO-moodissakin, mutta alkoi kuitenkin vilkkua hiukan jonkin ajan kuluttua. Saattaa olla että pidän projektorin täydellä teholla muutenkin, kun käytössä on "harmony" -screeni, joten ei haitanne paljoakaan. Tuota ECO-vilkuntaa on kaiketi ilmennyt alkuperäisilläkin lampuilla, johon Epson on ehdottanut lääkkeeksi sitä että laitetta pidetään jonkin aikaa täysitehoisena.

    Jos lamppu toimii edes vuoden verran asiallisesti, niin on tehnyt tehtävänsä. Ei tuntunut järkevältä hankkia 300€ lamppua 6 vuotta vanhaan projektoriin... Saa nähdä miten käy.
     
  8. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mulla on tuo TW3200 porskuttanut nyt kolme vuotta, vuosimallia 2012. Ensimmäinen lamppu kosahti 1400h kohdalla, ostin uuden ebaysta, kustansi vajaa 50eur. Toimi hienosti vuoden ja laukesi siinä 1200h kohdalla. Ostin ebaysta taas uuden lampun, kustansi 50eur. Menin sitten vaihtamaan lamppufirmaa tällä välillä ja tämä yksilö tykkäsi vinkua/inistä/piipittää, ääni muistutti kelojen ininää aika lähelle. Samoten jäätävää välkkymistä ECO-moodissa joka alkoi sillä että käytin lamppua hetken täysteholla. No, lähettivät uuden tilalle ilman korvausta kun valitin. Uusi lamppu kiinni, pitää häviävän pientä ininää jonka kuulee täydessä hiljaisuudessa. Myöskään välkkymistä ei ole ollut kun en ole kertaakaan täysteholla käyttänyt. En raaskis Epsonin alkuperäistä ostaa, sen verran kelvosti nämä kiinalamputkin ovat pelanneet.
     
  9. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Harmittavan usein kyllä piraattilamput hajoilevat tuossa omassa TW3200:ssa, eikä alkuperäisetkään ole kestäneet kuin vajaa 2000 tuntia.

    Tässä lamppuhistoriani:

    - Alkuperäinen 1700h
    - Takuulamppu 2000h
    - projektorilamput.netistä ostettu piraattilamppu hajosi varmaan n. 1300 tunnissa, mutta sain korjattua. Toimii tällä hetkellä varalamppuna.
    - QualityLampsin piraattilamppu kesti 138h, kunnes joutui laittamaan takuuseen.
    - Takuulamppu kesti muistaakseni ~1500h, kunnes poksahti.
    - projektorilamput.netistä ostettu piraattilamppu kesti ehkä jotain 50 tuntia, kunnes joutui laittamaan takuuseen.

    Projektorilamput.net on kyllä mokannut tuon takuuasian totaalisesti. Viikko sitten he lähettivät uuden lampun, mutta jonnekin Ruotsin osoitteeseen, jossa sattui olemaan sama postinumero! Sain postifirmalta sähköpostia, jossa näkyi se osoite. Laitoin samantien projektorilamput.netille asiakaspalautetta ja selvitystä, mutta mitään heiltä ei ole kuulunut kahden lähetetyn sähköpostin jälkeen. :mad:

    Olen tässä miettinyt projektorin korvaamista suurella HD-telkkarilla, mutta hinnat ovat edelleen kovat. 60/65-tuumasissa alkaa hinta olla jo siedettävällä tasolla, mutta joutunee odottamaan vielä vuosia, että päästään esim. 92-tuumasiin tonnin hinnalla.

    TW3200 on muuten ollut erinomainen, mutta lamput kyllä hajoilevat ihan liian usein.
     
  10. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Tämäkö on se syy miksi lamput alkavat välkkyä, tylsät kärjet valokaaren elektrodeissa:

    http://www.homecinemaguru.com/why-is-my-projector-flickering/

    Eli lamppua pitäisi elvyttää tiuhalla jännitevaihtelulla? Luulisi että lampun saisi lähinnä rikkoutumaan totaalisesti tuolla tavalla.

    Onkohan niin että laitevalmistajan alkuperäisille lampuille ja asiallisille tarvikelampuille tehdään jonkinlainen "sisäänajo" joka muokkaa elektrodeja, mutta halvimmille kiinatuikuille ei, ja tuon vuoksi ne usein vilkuttavat murheellisesti...?
     
  11. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kuinkahan paljon tästä kehtaisi vielä pyytää?
    Aion siis laittaa myyntiin Epson EH-TW3200:sen.
    Lampussa alkaa oleen jo tunteja jotain vähän päälle 2000h ja toinen lamppu tuo. Ensimmäinen lamppu kesti muistaakseni jotain 3600h ja meni vielä takuuseen. Hyvin toiminut ja olinkin niin tyytyväinen että päivitin vaan EH-TW4400:seen
     
  12. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Alkuvuodesta myin omani jossa toinen orkkislamppu menossa, tunteja tais olla ~1500h + mukaan parisataa tuntia katsottu halpislamppu n. 300 eurolla. Pyyntihinta tais olla 360e ja kyselyjä tuli useita, vaikutti olevan kiinnostusta silloin ainakin epsonia kohtaan.
     
  13. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Jouduin palauttamaan huokean kiinalampun, vilkkui jo normimoodissakin noin 60 tunnin käytön jälkeen. Tilasin sen tilalle tarvikemoduulissa kiinni olevan Osramin. Sen valovoima ECO-tilassa on selkeästi suurempi kuin tuon halpis-tuikun täysitehoisena. Myyjätaho palautti rahat tuosta kelvottomanpuoleisesta lamppuasetelmasta. Asiaa helpotti kenties se että myöskin tuo kunnollisempi lamppu tuli hankittua samalta myyjältä.

    Luultavasti noista merkittömistä "kiinapolttimoista" voi löytyä ihan toimiviakin yksilöitä, mutta jos haluaa alkuperäistä edullisemman mutta melkoisen varmatoimisen vaihtolampun, niin silloin laatulamppu tarvikekehikossa lienee paras vaihtoehto. Tosin, ovathan nuo Osramitkin Kiinassa tehtyjä..

    Mielenkiintoista on se että tuota halpalamppua käyttäen oli valkoisessa kuvassa/testikuvassa näkyvissä punertavia pölyhiukkasvärjäymiä siellä sun täällä, mutta Osramilla kuva on muutamaa mustassa kuvassa heikosti näkyvää vihertävää täplää lukuunottamatta yhtä virheetön kuin uutena.

    Mitään takeitahan noin vanhan projektorin toiminnasta ei tokikaan ole, mutta juuri nyt olen erittäin tyytyväinen tuon vanhahkon "sotaratsun" kuvaan...
     
  14. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    ZED, mistä ostit lampun?
     
  15. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Ebaysta ostin, myyjä oli "aldacom-gmbh" ja lamppu "Alda PQ Original". Asiakaspalvelu oli erittäin asiallista ja viallisen tuikun palautuskin onnistui varsin näppärästi ja ilman kuluja.
     
  16. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    OK. Kiitos.
     
  17. konTomi

    konTomi Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on viitisen vuotta varmaan oma 3200 jo ollu, lampussa ~2000 tuntia, eikä yhtään ole himmeä. Taidan päivittää uudempaan ja pistää tämän myyntiin. Pölypallot kun saisi ennen myyntiä taas pois, tuntuu niitä keräävän työkseen.
     
  18. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Teinpä sitten ensimmäistä kertaa TW3200:lle Operaatio Pölypallojen Siivoamisen näillä ohjeilla, jotka löytyvät seuraavan linkin takaa: https://www.avforums.com/threads/epson-tw3200-3600-owners-thread-part-3.1549172/page-9

    Etenkin vihreitä pölypalloja oli ehtinyt kertyä aika lailla reilun 6 vuoden käytön jälkeen, ja tuon operaation jälkeen kuva näyttää taas todella hyvältä. Suosittelen, jos kuvassa näkyy häiritsevän paljon pölypalloja.

    Vaihoin myös projektorilamput.netistä ostamani 892h käytetyn piraattilampun seuraavan piraattilampun tilalle: https://www.aliexpress.com/item/Hin...32764108050.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.ClhH5Z - On kyllä sanottava, että tuo jälkimmäinen lamppu, joka sekin oli ehtinyt jo 893 tuntiin kärsi erittäin pahasta välkkymisestä sekä Eco että Normal -tilassa. Lamput näyttävät aivan samoilta, mutta tuntuisi jonkin verran parempi olevan tuo projektorilamput.netin lamppu.

    Silloin kun Epson TW3200 toimii, on taas jälleen todettava, että kuvaa on todella miellyttävä katsoa.
     
  19. Tersi

    Tersi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.11.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    En muista, enkä löydä, joten kysyn.

    Mikä on se numerokoodi, jolla pääsee Service Menuun?
     
  20. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0