Philips 8102

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana pteittinen, 20.09.2017.

  1. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onko tässä threadissa tietoa tuosta Philipsistä vai keskitytäänkö täällä vain Sonyn ohjemistopäivityksiin?

    No, itse arvon tuon Sonyn ja Philipsin välillä. Sony on +200 kalliimpi (1499e) mutta Philipsissä kiinnostaisi erona esim. Ambilight.
     
  2. sat37

    sat37 Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    1 177
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kysyjää yritin auttaa. Olen kovin pahoillani.
     
  3. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Philipsistä tässä on koko ajan pitänyt olla kyseessä, mutta erehdyin vastaamaan Kieman mietintään tilanneensa Philipsin laadusta vrt. Sony.
    Kerroin Sonyn ongelmista ja silloin juttu lähti näköjään käsistä.


    Kiema voisi laittaa kokemuksiaan tilaamastaan Philipsistä, vaikka Sony nyt pelittääkin niin silti Philips kiinnostaa tuolla hintaa varsinkin.
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Sonyn töllöille on olemassa oma ketjunsa, postaa niuo tikkuhäröilyt sinne!

    T: Vesku
     
  5. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täällä taisi juttu hyytyä eikä kokemuksia Plazalaisilla ole. Muropaketin kanssasisarilla kokemustakin näyttäisi olevan ja telsu vaikuttaisi kyllä oivalta hintaan nähden. Hobbyhallissakin hinta jo 1299e, kuin myös Verkkokaupassa. Elisa Shopissa tuo oli myös 1299e ja osamaksulla ilman korkoja pääsee sitä kautta onneen, mutta viikonloppuna Elisalaiset havaitsivat hinnassa korotuspaineita ja se nousi 1799e hintaiseksi. Yhdessä yössä siis huikea +40% hinnankorotus. Mahtaa mennä hyvin kaupaksi :eek:

    Ohessa vielä linkki Muropaketin sekalaiseen tv-keskusteluun jossa Philips on Sonyn ohella todella suuressa roolissa, keskustelua on huikeat 1044 sivua joten searchin käyttö suotavaa:
    https://murobbs.muropaketti.com/threads/lcd-tv-n-hommaaminen.461698/page-1044

    Ohessa vielä murosta poimintana kaiken tauhkan seasta saksalaiselle foorumille linkki jossa on muutamia suositeltuja säätöjä ko. telkulle:

    http://www.hifi-forum.de/viewthread-152-12000.html
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2018
  6. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tilasin pois, Verkkokaupasta 1299e. Laitellaan kokemuksia ensi viikolla.

    Veikon Koneessa tällä hetkellä halvin hinta 1290e.
    Elisa ei myy enää ja Hobby Hall nosti hintaa (1499e).

    Vähän alkoi pelottamaan että tämä vanha malli loppuu varastoista ja kohta pukkaa uutta tilalle paljon kalliimmalla. Siksi kiirehdin asiassa tällä kertaa. Mulle tämä on aivan tarpeeksi hyvä koska entinen Sony on 11 vuotta vanha.

    Tietty joku "viimeinen erä" tarjous tulee varmasti kesän/syksyn aikana ja olisi voinut pari satkua säästää.
     
    pteittinen tykkää tästä.
  7. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    En muista tarkkaa mallinumeroa mutta taitaa olla sama laite mikä koristaa omaakin olohuonettani.

    Aika kaksijakoiset fiilikset itsellä kyseisen mallin kuvanlaadusta. Oletusasetuksilla ainakin PS4:n syöttämä kuva oli katselukelvotonta roskaa (sekä HDR että perus). Pahin ongelma oli jonkin sortin "terävöinti", joka näytti keksivän uusia yksityiskohtia (=luonnottomia virheitä) paikkoihin joissa niitä ei ole. Lisäksi muistaakseni väritasapaino oli silmämääräisesti arvioituna reippaasti ylisaturoitunut. Kuvasta kuitenkin sai ihan kelvollisen kunhan vain jaksoi viettää valikoiden syövereissä tarpeeksi aikaa. En oikein edes tiedä mikä niistä lukuisista säädöistä varsinaisesti oli ongelmien takana, tuntui, ettei mikään yksittäinen säätö korjannut virheitä, mutta tosiaan tarpeeksi kun muokkasin löysin omasta mielestäni kelvolliset asetukset ja olen tällä hetkellä lopputulokseen ihan tyytyväinen.

    Voi olla sama juttu kaikissa hintaluokan televisioissa nykyään mutta valikkojen ym käyttö on käsittämättömän tahmeaa. Vasteaika kaukosäätimen nappulan painamiselle voi olla sekuntiluokkaa. Raivostuttavin piirre lienee kuitenkin kaukosäätimen navigointinäppäinten korvaaminen kosketuspinnalla, joka on samalla keinukytkin jossa on neljä nuolinäppäintä. Ratkaisu toimii käytännössä täsmälleen yhtä huonosti kuin voisi luullakin. Kosketuspinta on totaalisen epätarkka navigointiin yksinään, ja jos yrittää käyttää nuolinäppäimiä tulee jatkuvasti vahingossa hipaisseeksi itsensä jonnekin ihan muualle kuin oli tarkoitus. Kosketuspinnan saa onneksi kuitenkin pois päältä, tämä siis vinkkinä uudelle omistajalle.
     
  8. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Mielenkiinnosta kysyn, kun on Android-alustalla, kuinka YouTube toimii? Heittääkö satunnaisesti kuvan pois (musta ruutu) ja vain ääni kuuluu, vai onko tämä ominaisuus vain Sonyjen yksinoikeus...
     
  9. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla on vanhempi malli 65PUS7601.
    Uusi on koppaa lukuunottamatta eri kone. Esim tuota kaukosäätimen swaippitoimintoa ei enää uudemmissa ole ja kuvaprossu on eri.
     
  10. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Tämä on muuten varmaan ihan totta. Siispä ei luultavasti ihan kaikilta osin päde nuo omat kokemukseni. Jos ovat siitä kaukosäätimen kosketuspinnasta päässeet eroon se yksinään on jo valtava kehitysaskel. :D
     
  11. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kaukosäädin on tiedostettu sonnaksi. Myös Apple tv:ssä ja denonin vahvistimessani.

    Siksi tilaukseen lähtikin mukaan Harmony Ultimate.
     
  12. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Alkaa loppumaan tämä Philips kaupoista. Veikon koneesta loppunut, Elisalta loppunut ja Hobby Hallista kohta myös vaikka ylihintaan vielä saisikin (pari jäljellä saldon mukaan).

    Verkkokauppa lienee ainoa paikka mistä tätä enää saa järkihintaan. Kohta lienee pukkaa uusia malleja ja tämän "polkumyynti" päättyy?
    Vai mikä lienee syynä loppumiseen, mene ja tiedä...
     
  13. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Telkku on hyvä mutta ääniä en ole saanut kunnolla tulemaan Denon x1400 vahvistimeen. Kuuluu vain stereona ja keskikaiuttimen äänet vaimenee jonnekin. Logitech Harmony ei myöskään tykkäile tästä ja hdmi-input -valinta tuottaa tuskaa, tuo korjautunee kun jaksaa muutella asetuksia? Onneksi käytössä on vain 1 hdmi eikä sitä tarvitse veksalta koko aikaa. Muutenkin tuo Denon käyttäytyy aivan ihmeellisesti tämän telkun kanssa ja arpoo interfaceja ihan yks kaks itsekseen kesken kaiken,CEC piti ottaa pois käytöstä mutta silti telkku ja denon tuntuvat käynnistelevän esim. apple tv.tä itsekseen ja inputit vaihtelee lennossa itsekseen. Canal Digitalin boxin kanssa sama homma.

    Dirty Screen Effect (DSE) on kyllä melko voimakas tässä Philipsissä ja esim. sinistä taivasta tai jääkiekkokaukalon jäätä kun katsoo ja kuva liikkuu sivuun niin onhan tuo melko häiritsevää.

    Muuten tuntuu hyvältä peliltä enkä enää Ambilightia vaihtaisi pois.

    Kuvanlaatu 11 vuotta vanhempaan Sonyyn 52W4000 verrattuna on kyllä huikea, mutta tosiaan tavallinen tv-lähetys SD ja HD-materiaali (Canal Digital) niin eipä tuossa ihan kauheasti eroa ole. 4K -ohjelmien katsominen on aika kivaa Youtubesta kyllä. Värit ovat pirun paljon paremmat ja musta mustaa.
     
    Kettuuu tykkää tästä.
  14. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Verkkokaupassa 999.-
     
  15. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Tämä kävi kääntymässä. Kirkkautta löytyy ja 4k HDR näytti hienolta. Katsoin uuden Blade Runnerin UHD-levyltä. Bluray ja dvd ei näyttänyt enää niin hyvältä. Katsoin alkuperäistä elm streetia bluray- levyltä niin yksityiskohtia näin aiempaa paremmin, johtuiko sitten siitä että kuva oli niin kirkas, sama ongelma oli Star Trek Khan Blurayssa, liika kirkkaus, minusta tuo ei oikein elokuville sovi. Tiedä sitten onko plasma tv jotenkin totuttanut minut erilaiseen kuvaan. Käytin modeja ISF night, ja netistä kopion jonkun ns. hyvän säädön. Normi tv-kanavat olivat luonnottomia. Näytössä ei kyllä ollut bandingia, haloa eikä muutamakaan pahemmin harmittavaa. Lopulta mikä häiritsi eniten, oli ne va-paneelin katselukulmat, eli plasmaan tottuneelle ei kyllä sovi. Tuo Blade Runnerin UHD levy on aika hyvä kompromissi ja näytti oikeanlaiselta mustalta ja sopivan kirkkaalta, en kuitenkaan tahtonut pitää teeveetä muutaman UHD elokuvan takia. Android toimi hyvin, eikä takkuillut. En tiedä uskaltaako enää oledia lähteä kokeilemaan, jos joutuu pettymään; tuollainen itselleni turhan kirkas ja luonnoton tai luontainen kuva ei toimi kyllä elokuvissa yhtään, ainakaan minulle.

    Hyvää:
    Mustan taso, suoraan edestä
    Valkoinen on valkoista
    4k UHD
    apit: areena, ruutu jne...
    helppo käyttää

    Keskinkertaista
    Blu-ray
    DVD

    Huonoa
    Katselukulmat
    Normitv kanavat
     
  16. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Katselukulmat on tietenkin yksi arvosteluperuste, mutta sellaiselle joka on tottunut katsomaan televisiota suoraan edestä, sillä ei ole mitään merkitystä. Jos televisiota on tarkotus käyttää isommalla porukalla vaikkapa urheilukilpailun "kotikatsomona", jolloin katsojat levittäytyvät myös tv:n sivustoille, asialla on tietenkin merkitystä. Yksittäinen katsoja voi käännellä televisiotaan tarpeen mukaan.
     
  17. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kun nyt noita tuli vielä uudelleen verkkokauppaan tein tilauksen uudestaan; todennäköisesti tämä on kuitenkin yksi parhaista hdr tv:stä, lcd, puolella, hintaansa nähden. Sony 900x en uskaltanut ottaa: tästä on negatiivista palautetta erinäisillä foorumeilla, bloomingin suhteen. Jos peruskanavat dvd yms katsoisi plasmalla ja 4k hdr:t tällä. Ennen tilausta katsoin vielä uutta Blade Runneria plasmalla ja myönnettävä se on musta oli tukossa; kuten hdr tykissä. Oledia en vielä raaski ostaa. Nytkun näitä Carpenterin leffoja yms. esim. Rambot alkaa tulemaan niin oli luovutettava:)