Annihilation (2018) (Alex Garland/ Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 27.09.2017.

  1. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
  2. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
  4. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Ihan hyvää keskustelua elokuvasta ja Netflixistä...

     
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Noh, jos sillä on merkitystä, niin Rotten Tomatoes 87 % Certified Fresh ja keskiarvo-arvosana 7.6/10.
     
  6. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Oli tämä ihan kelpo jännäri. Aiheesta olisi saatu kyllä tehtyä viihdyttävämpikin pakkaus, nyt tuntui siltä että tämä oli tehty enemmän "taiteen tosiharrastajille" kuin keskiverto leffassakävijälle. Tosi taitava ohjaaja osaa tarjoilla leffan, josta löytyy jotaoin molemmille. Netflix-budjetti näkyy varmaan tehosteiden lievässä huonoudessa ja siinä, että mörköjä ei näytetty paljoakaan. Mutta siis, kyllä tämä nyt kuitenkin netflixin kk-maksun arvoinen on. 15e leffalippu - en tiedä.
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Alex Garlandin Annihilation vaikutti siinä määrin kiinnostavalta tuotannolta, että blu-ray tilautui USA:sta heti kun hinta laski alle 20 taalan. Kyseessä on varsin omintakeinen tieteiselokuva. Siinä missä Garlandin Ex Machina muistutti bergmanilaista kamarielokuvaa, Annihilation tuntuu viittaavan Stalkerin ja Solariksen (1971) kaltaisiin mystisiin tieteiselokuviin ja Monstersin tapaiseen matkaan muuttuneessa ympäristössä — samalla se vaikuttaa olevan täydellinen vastakohta Paluu tulevaisuuteen II:n kaltaisille melskeisille toimintakomedioille, jotka hyödyntävät näyttäviä erikoistehosteita ja osoittamalla tehtyjä ulkoisia vihamiehiä.

    Maahan on iskeytynyt meteoriitti ja sen ympärille on syntynyt salaperäinen vyöhyke, ”Kimmellys”, jonka sisältä ei saada mitään tietoa ja joka laajenee hitaasti mutta vääjäämättä. Vyöhykkeelle on lähetetty sotilaita, mutta he ovat kadonneet tietymättömiin.
    Yksi sotilas kuitenkin ilmestyy takaisin kotiinsa. Hän on biologian professorin Lenan (Natalie Portman) aviomies Kane (Oscar Isaac). Mies sairastuu välittömästi, ja kun häntä viedään ambulanssissa sairaalaan, sotilaat pysäyttävät sen ja kyyditsevät puolisot tutkimuslaitokseen vyöhykkeen luo.

    Neljän naistutkijan ryhmä on lähdössä vyöhykkeelle, ja Lena pestautuu mukaan. Heidän määränpäänsä on vyöhykkeen keskellä meteoriitin iskeytymispaikassa, josta kaikki alkoi. Vyöhykkeellä ilmenee erikoisia mutaatioita, jotka alkavat vaikuttaa myös tutkimusryhmän jäseniin. Keskeiset muutokset ilmenevät ennen kaikkea sisäisesti. Ryhmän jäsenet kuolevat yksi toisensa jälkeen, kunnes Lena joutuu kohtaamaan avaruusolion ja tuhoamaan sen.

    Juonessa on tiettyjä dramaturgisia heikkouksia, mutta tunnelma on hetkittäin käsinkosketeltavan tiivis. Kokonaisuus säilyy pitkälle arvoituksellisena ja jännittävänä; tämä ei ole halpahintainen eikä helppo elokuva vaan älykäs tarina, jossa uhat ovat paitsi ulkoisia myös sisäisiä. (Suolisolmusta varoitetaan.) Tapahtumat eivät etene lineaarisesti, vaan tutkimusmatka nähdään takaumina. Verkkainen eteneminen jättää tilaa elokuvan pääteemoille, joita ovat itsetuhoisuus, identiteetti ja aviollinen uskollisuus. Kuten aikaisemmin Jackiessa Natalie Portman tekee jälleen loistavan roolin. Muissa keskusrooleissa nähdään Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tuva Novotny ja Tessa Thompson.

    Erikoistehosteet ovat toisenlaisia kuin tieteiselokuvalta ehkä odottaisi. Tutkijaryhmä liikkuu ikään kuin lumotussa metsässä, jossa valo on oudon kirkasta. Visuaaliseen ilmeeseen on haettu innoitusta prismojen ja revontulten valoilmiöistä mutta myös syöpäkasvaimista. Tilaäänen käyttö vahvistaa tunnelmaa. Levyssä on Dolby Atmos, mutta ääniraita (ml. musiikki) kuulostaa vaikuttavalta myös 6.1-kanavaisessa toistossa.

    Jos piditte elokuvasta Arrival, saatatte pitää myös tästä.

    3½/5

    Annihilation on kuvattu Pinewoodissa samaan aikaan kuin Isaac teki siellä Tähtien sotaa.

    USA:laisessa blu-rayssa (BD-50) on yli 70 minuutin taustadokumentti sekä hyvä kuvanlaatu. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Myös UHD on julkaistu.
     
  8. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ostoon menee heti kun UHD:n saa ilman menemistä bluraysforeveryone sivuille.
    On Best Buy:n Exclusive 29. lokakuuta asti. Suomi versiokin on cdonin sivuilla ennakkona, mutta mistä näitä tietää, ilmestyykö ikinä.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Jenkki-BD tuli hommattua ja katsottua. Oli odottamisen arvoinen, sanoisinko erittäin hyvä leffa. Tarinassa on kyllä läsnä paljon alan kliseitä - mystinen alue jonka keskellä on ehkä jotain mielenkiintoista mutta josta kukaan ei ole tullut takaisin kertomaan, ja sitten sinne lähetetään retkikunta tutkimaan... juoni on seikkailuelokuvien peruskauraa siis... mutta toteutus kuitenkin on mielestäni huippuluokkaa. Kerronta on hoidettu lähes kokonaan takaumilla joten loppuratkaisu yllättää vain kaikkein hidasälyisimmät mutta siitä huolimatta mielenkiinto pysyi yllä alusta loppuun. Juttu myös etenee sen verran hidastempoisesti että katsoja ehtii kiinnittämään huomiota suunnilleen kaikkeen mitä näkyy ja tapahtuu ja pohtimaan asioiden merkityksiä, joten vaikeaselkoiseksikaan tätä ei voi sanoa. Tai ehkä tämmöinen on vaan vaikea pala adhd-ihmisille...

    4,5/5
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Annan kanssa tuon 4,5/5
    Ehkä osaksi, kun en kuitenkaan laita tätä kaikkien aikojen listalle. Ehkä ajan kanssa. Kohta tätä varmaan verrataan 2001:teen.
    Törkeän hyvä. 4K UHD oli sellaista silmäkarkkia, ettei voi kuin kuola valuen katsella. On kyllä DP ja ohjaaja osanneet asiansa. Tämä olisi todellakin ansainnut levityksen elokuvateatterissa isolla kankaalla.
    Jostain yhden/kahden tähden kirjasta, on saatu näin maaginen elokuva. Joskus näin päin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.11.2018
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Pakko kysyä, että pistääkö huono cgi UHD:na pahemmin silmään?
    Netflixistä, kun tämän katselin, niin kaikista ikävin asia oli tuo huono cgi. Joka oli siis todella huonoa.
     
  12. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Olen huono vastaamaan tähän. Huonoa CGI:tä olen mielestäni joutunut katsomaan käytännössä jokaikisessä elokuvassa, joten tämän elokuvan CGI eivät pistäneet silmään erityisesti, mutta olivat varmaan yhtä huonoja kuin aina?
     
  13. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Olipas taas outo ja hiukan taiteelta haiskahtanut elokuva. Ei nyt varsinaisesti huono, mutta aavistuksen verran liikaa jätettiin asiakkaan oman pohdinnan varaan ja tuota kummallisuutta ja inhottavia biologisia "keksintöjä" oli minun makuuni liiaksi. Takaumia myöskin käytettiin minun mielstäni liikaa. Lopussa musiikki, tai minä sitä nyt kukakin haluaa pitää, oli joko a.inhottavaa tai b.kauhistuttavaa, en osaa päättää.

    Katsoin tuon UHD-levyltä "hinnat alkaen" 4K-kalustollani (LG:n soitin ja uusi Samsungin 50" halpis) ja varsin likellä ruutua istuen. Mielestäni kuvan tarkkuudessa oli aika lailla hajontaa ja monissa kohdin CGI-tavara oli melkoisen pehmeätä. Kohinaakin kuvassa taisi olla enemmän kuin UHD-lätyillä yleensä on.

    Tokkopa koen tarvetta tuon uusintakatseluun ihan lähiaikoina. Oli kuitenkin vain "ihan OK". ***½/*****
     
  14. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tämä on ostettu hyllyyn jo kesällä mutta taitaa mennä pitkälle ensi vuoteen ennen kuin tulee katsottua. Ehkä ensi vuoden lopulla tullee katsottua näillä näkymin.
     
  15. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Stalker elokuva Haribo filtterillä.
     
  16. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Noniin tuli katsottua tämä, joo ihan katsottava scifi kun näitä muutenkin hyviä tulee niin harvoin niin mielitekee antaa:):):):)namaa. Eihän tämä nyt mikään suurimpia scifi mestariteoksia ollut mutta piti mielenkiintoa yllä hyvin loppuun saakka. Ainakin lopussa ne keinotekoiset animoidut liekit häiritsivät hieman. Paljon oli tietokonetehosteita mutta jotku pisti silmään epäaitona. Musiikki oli paikoin erikoista ja hienoa.