X-files uusintana kesästä 2005 alkaen SubTV:llä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana sah, 01.04.2005.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Eräs David Lynch on samaa mieltä. :D
     
    nepa tykkää tästä.
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ihan hyvähän tämä 9. jaksokin oli. Ei nyt mikään mestariteos mutta kuitenkin, merkittävästi parempi kuin kauden kaksi ekaa jaksoa. Hiomaton timatti halpiskauhun ystäville.
     
  3. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Oliko se loppu nyt niin kurautus ettei kukaan viitsi edes kommentoida?
    tv. "Jäi kaksi viimejaksoa välistä"
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Odottaa vielä katselua ainakin täällä. Herkkupalaa tulee varmaan säästeltyä pääsiäiseen asti. :)
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    No melko amatöörimäistä paskaahan tuo lopetus oli. Mitä vähemmän siitä puhuu, niin sen parempi. Jos tämä tähän nyt lopullisesti päättyy, niin harmittaa edelleen ettei koskaan saatu alieneiden kolonisaatiosta sellaista kunnon eeppistä tykittelyseasonia, jossa Syndikaatin jämät ottaa yhteen Harmaiden kanssa, luurangot nousee haudoistaan, spitaaliset vaeltaa kaduilla, paha keisari syö kaikilta pään, verisilmä purskahtaa, maapallo tuhoutuu, galaksit räjähtää, Skinner tykittää konepistoolilla alieneita yms. Carterilla loppui bensa kesken ja jokaista eteenpäin vievää askelta kohden otettiin aina kaksi taaksepäin.

    Oikeastaan kaikki tämän revivalin mytologiajaksot olivat hyvin pitkälti tuubaa, kun taas motw-jaksot yllättävänkin hyvää ja paikka paikoin kekseliästäkin kerrontaa. Eli ole tästä nyt jotain mieltä sitten.
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  6. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Katselin siihen sushi-ravintola jaksoon asti kunnes tuli fiilis että ei helveta.... Aikamoista kuraa jaksot ainakin siihen asti.
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mytologiajaksoille tyypilliseen tapaan My Struggle IV oli tyyliltään ADHD:tä, joskin jakso sisältää myös rauhallisia tunnelatautuneita kohtauksia. Repivän raastava jakso. Chris Carter ohjaa toimintaa kuin yrittäen todistaa olevansa sopiva seuraavan Bond-elokuvan ohjaajaksi. Näiden ADHD-jaksojen kohdalla uusintakatselut parantavat kokemusta, jaksot ikäänkuin hidastuvat ja niistä huomaa yksityiskohtia, jotka ensimmäisellä katselulla saattoivat mennä vähän ohi. Hidas 8. jakso "Familiar" taas ei uusintakatseluilla avautunut juurikaan lisää. Kauden finaali päättyi sekavin fiiliksin, mutta ainahan X-Files on ollut tällaista ja se on osa viehätystä. Paljon porukkaa listittiin viimeisessä jaksossa, mutta kuka sitten ihan oikeasti kuoli ja kuka ei? Kysymysmerkit jäivät leijumaan ilmaan. Mielenkiintoistahan tässä on se, oliko tämä sitten tässä, vai jatkuuko sarja jossain vaiheessa jollain tavalla esim. elokuvan muodossa.
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Viimeisin jakso oli jopa ihan hyvä. Selkeästi paras näistä mytologiajaksoista.
    Mutta toisaalta käteen jäi taas kasa ei mitään. Lopun Mulderin ja Scullyn paljastus oli ihan kiva, mutta tuli fiilis, että molemmat siirtyvät nyt sitten touhuamaan sen parissa ja työt jäävät siihen.

    Jakso noudatti sitä samaa x-filesin kaavaa, että mitään ei selviä eikä mitään kerrota. En tiedä saadaanko sarjaan ikinä mitään ratkaisua.

    Mulderilla oli taas Mustang alla, kuten taisi olla aiemmissakin mytologiajaksoissa. Muissa jaksoissa taitavat ajella Scullyn kanssa Fordin citymaasturilla. Liekö Mustang Mulderin oma auto ja maasturi firman auto. :)

    Se näissä mytologiajaksoissa häiritsee, että ne oikeastaan ovat irrallisia jaksoja muista jaksoista ja Mulderin ja Scullyn X-files -työstä. En mene vannomaan, mutta sellainen muistikuva minulla on, että ennen vanhaan oli ainakin jotain pohjustusta ja jotain syytä aina sille, miksi mytologiajakso oli siinä missä oli ja miksi siinä alkoi tapahtumaan jotain. Nyt taas nämä mytologiajaksot eivät jotenkin sovi tuohon muuhun sarjaan. Mulder ja Scully tekevät suurimmaksi osaksi normia x-filestyötä ja sitten yhtäkkiä vedetäänkin adhd-mytologiaa ilman mitään selitystä. Mikseivät he voineet etsiä Williamia myös muissa jaksoissa? Miksi he nyt yhtäkkiä alkoivat taas häntä etsimään? Vai menikö minulta jotain ohi?

    Kun aikanaan X-files oli loistavaa kauhujännitystä viikottaisilla hirviöillä, jota höystettiin loistavalla mytologialla (alkupään kaudet), niin nyt mennään ihan ok-tason hirviöjaksoilla ja sitten yhtäkkiä tulee tuota adhd-mytologiaa, joka ei sovi sarjan tahtiin ollenkaan.

    Noh, mielenkiinnolla jään odottamaan, että palaako Mulder vielä jotenkin. Scullyhän ei kuulemma niin enää tee.
     
  9. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Koettelemuksia olivat koettelemukset ainakin tälle katsojalle. Paljon päätöntä juoksemista ja muuta yhtä jännittävää ajan täytettä, joilla yritettiin paikata sitä tarinallista riittämättömyyttä edes jollain tavalla. Minkäänlaisia ihon alle meneviä tunnereaktioita näistä ei saanut, kun vertaa sinne sarjan parhaimpiin onnistumisiin tämän nyt kaatopaikalle ajautuneen mytologian osalta. Täysiä turhakkeita ja ajan haaskausta koko neliosaisen paikkavarauksensa osalta. Ei voi kun ihmetellä, että tuollaisiin viitsittiin hukata niin työryhmän kuin sarjan itsensä kallisarvoista aikaa.

    Noin muuten voi kauteen olla ihan tyytyväinen, vaikka huteja sattui myös sinne yksittäistenkin jaksojen joukkoon. Parempaa ja jämäkämpää tekemistä siltikin sen tauon jälkeen. En jää odottelemaan jatkoa, mutta jos jatkavat niin paikallahan se on varmaan taas oltava kera sen tyhmäksi osoittautuneen toiveikkuuden. Ilman Andersonia tosin pitää funtsia ainakin sen hetken, että onko järkee vai ei.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2018
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Onhan sarjassa selvinnyt vaikka mitä, mutta aikaa se on ottanut. Katsojat ovat joutuneet odottamaan vuosia saadakseen vastauksia ja sillä välin CC on kynäillyt uusia kysymyksiä katsojia mietityttämään. Tämä on minusta kiehtova piirre sarjassa, koska oikea elämä on paljolti samankaltaista. Vastauksia elämän kysymyksiin ei saa aina "heti", vaan vasta vuosien päästä saattaa vastaukset löytyä ja välillä sitä joutuu harhaankin väärän tiedon takia. X-Files pistää tässä mielessä katsojat "myötäelämään" Scullyn ja Mulderin frustraatiot, mutta myös ilon, kun jotain vihdoin saavutetaan.

    Minua ei haittaa Mustangin ja Fordin sponssaukset, jos se mahdollistaa sarjan tekemisen taloudellisesti. Harvassa taitaa nykyään olla sarjat ilman tuotesijoittelua...

    Ymmärtääkseni alkoivat etsimään Williamia täydellä höngällä, koska saivat vihjesoiton Monicalta. Jakson alussa pitää olla tarkkana kerronnan rakenteen suhteen ja tuo Monican vihjesoitto tulee takautumana siinä vaiheessa kun on näytetty jo paljon muuta mm. teaserinä jakson lopun tapahtuma! Kronologisessa mielessä siis ehkä "vaikeimmin" seurattavia filujen jaksoja.

    Silloin 90-luvulla oltiin vähempään tyytyväisiä ja kaikki vähänkään hyvä näytti eeppiseltä. Eihän sitä pysty nauttimaan mistään, jos etsii vain vikoja. Itse taas yritän nauttia elämästä niin paljon kun pystyn ja siksi iloitsen 10 uudesta jaksosta Mulderin ja Scullyn kujeita. Minulle tämä sarja on ollut mahtava raikas tuulahdus laskelmoitujen "varman päälle" -sarjojen keskellä. Filut eivät todellakaan näytä koko ajan, mitä katsojat luulevat haluavansa nähdä. Katsoja haastetaan ajattelemaan odotuksiaan ja preferenssejään. Katsoja joutuu opettelemaan sietämään asioita, vaikkapa sitä että jakso ei antanutkaan vastauksia. Se on minusta ihan terveellistä narsistisessa kulttuurissamme.

    Itsekin olin vastahankaan ADHD-tyyliä jo kymppikauden kohdalla, mutta sittemmin olen tajunnut, että nämä ADHD-jaksot hyötyvät eniten uusintakatseluista. Tämä nousee arvoonsa, kun niitä katsoo kahdeksatta kertaa Blu-ray:ltä 5 vuoden päästä.
     
    nepa tykkää tästä.
  11. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kausi 11 on siis paketissa? Oli vissiin melkoisen kökkö. Vaikka täällä 71 db yrittääkin urheasti vakuutella itselleen ja muille, että tässä "haastetaan katsojaa". Itse katsoin tasan yhden jakson ja palasin välittömästi vanhojen filujen pariin. Ykköskauden sain valmiiksi ja jälleen kerran nautin joka hetkestä. Pääsiäisvapailla olisi tarkoitus ryhtyä fiilistelemään kakkoskautta. Little green men, Host, Duane Barry, Colony, End Game, Anasazi, Irresistible, Die hand die verletzt, Humbug, F.Emasculata...mahtavaa tykitystä!
     
    nepa ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  12. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Totta kai se on X-filesin piirre. Mutta ongelmahan tietenkin on nyt se, että jos sarja loppuu eikä kuitenkaan mitään edelleenkään kerrota. Tai jos nyt Mulder ja Scully jäävät sarjasta pois, niin jonkinlainen loppuratkaisu heidän suhteen olisi ollut paikallaan. Aikanaan, kun tiedettiin, että tulee uusi kausi, niin pahatkaan cliffhangerit tai tiedon pimittämiset eivät haitanneet. Johan tätä sarjaa on tullut katsottua noin 13-vuotiaasta melkein nelikymppiseksi, joten jotain voisi jo paljastaa. :D
     
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ei se nyt kökköä ollut ainakaan niiden yksittäisten jaksojen osalta (jaksoista esim. Familiar ja The Lost Art of Forehead Sweat pärjäävät vertailussa sarjan ykkösluokan jaksoihin). Sarjan parhaimmat päivät ovat toki jo kaukana takana, mutta eihän näitä nyt voi fanina missata, vaikka kuinka sapettaisi että ennen oli kyllä paremmin ja sitä rataa. Itse olen kyllä kiitollinen, että nämäkin saatiin liitettyä sinne kokonaisuuteen haparoinneistaan huolimatta. Mutta juu, ysärillä oli kyllä sarjan hauis kunnossa eipä siinä. Itsekin pitäisi ottaa tuo megasetti käsittelyyn vihdoin ja viimein, ennen kuin se lähtee kävelemään sieltä tv-tason kunniapaikaltaan. Jaksot vaan nähty (varsinkin ne parhaimmat) jo niin monta kertaa aikanaan, että en ole muka laiskuuttani jaksanut.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2018
  14. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Kyllä tämä 11.kausi kokonaisuutena on hyvä miinus -tasoa. Vaikka mytologiapuolella (My Strugglet) ei onnistuttu kuin vasta viimeisen vähän paremman jakson osalta, niin jaksoja 2 ja 9 lukuunottamatta muut Motwit tarjosivat oikein hyvää X-files tunnelmaa ja muutama näistä liittyy erinomaisten joukkoon. Jos se sitten päättyy tähän niin kyllä tämä minulle riittäisi, mutta saahan sitä toivoa lisää vaikka ringissä olisi lopulta aivan toisia tyyppejä.
     
  15. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Taisi olla heikompi, kuin 10. kausi. Ei tätä tarvii enää jatkaa. Ei voi sano, että olisin pettymys, kun en oikein tältä, mitään odottanutkaan.
     
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Minulla on vielä viimeinen jakso katsomatta, mutta omissa kirjoissani juurikin päinvastoin. Mielestäni 10. kausi oli aika kivuliaan näköistä vanhan otteen etsimistä, kun taas 11. kaudella päästiin jo ihan asiaankin ja ajoittain hyvinkin laadukkaalla otteella. Tietenkään samaa paluun nostalgiatunnetta ei ollut, kun ei ollut pitkää taukoa välissä.

    Siitä huolimatta, itsekin kyllä kertauskierroksen mieluummin aloitan alku- kuin loppupäästä.
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei minun tarvitse itselleni vakuutella mitään. Ei tarvitse kuin lukea viestejä täällä, niin huomaa että katsojia on haastettu (struggle strugge…). Kaudet 10 ja 11 ovat olleet kaukana sarjan parhaista päivistä, mm. sarjan parhaimmista ohjaajista Kim Manners on työntänyt horsmaa melkein 10 vuotta (R.I.P.) ja Rob Bowman lienee hinnoitellut itsensä ulos kun ei filujen ohjaaminen enää nappaa… … mutta tästä huolimatta sarjan uusimmat kaudet on tarjonneet minulle raikkaan tuulahduksen tv-ruudussa. Tyypilliset formaattisarjat tuntuvat todella monotonisilta verrattuna filujen tyylilliseen vaihtelevuuteen ja mm. ADHD-leikkaukseen on joutunut tottumaan.
     
  18. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Harvoja sarjoja, jonka jaksoja odotti tulevaksi viikoittain. Kyllä X-Filesia helposti parikin kautta katsoisi lisää, eivät ne pois ole aiemmilta kausilta. Gillian ja David osallistuvat kesällä Montrealin Comicconiin, liekö sitten "Scullyn" viimeinen esiintyminen tahi ei, niin voihan tätä Mulderin voimin jatkaa...
     
  19. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Tänään katsoin kauden 8. ja 9. jakson ja todella kökköä settiä.Scullyn uskoontulo ym muut päättömyydet.
    Noissa jaksoissa ei ollut yhtään sitä fiilistä ja olisivat voineet olla minkä tahansa sarjan jakso.
    Siis tuo jo kertoo jotain jaksojen nihkeydestä. Odotin kyllä hieman parempaa otetta ja kässäriä.
    Olis varmaan pitänyt lopettaa katselu sen 7. jakson jälkeen joka oli kauden paras ja ihan hauskakin vielä.
    Näitä uusia kausia en todellakaan aio enää ostaa tai katsoa uudestaan. Harmi, että sarjan taso tätä nykyään.
    Ei tule ikävä ja toivottavasti eivät enää jatka näiden tekoa kun Gillian toivon mukaan lopettaa.
    Dvd-boxina löytyy vanha sarja kokonaan (kaudet 1-9 sekä eka parempi leffa) joten muuta ei tarvitakaan.
    Huomenna pitää tiirailla tuo finaali..huhhuh mitenköhän nihkeä siitäkin tulee.
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No joo, päätösjakso oli katsomiskelpoinen mutta ei paljon sen enempää. Ainakaan lopusta ei jäänyt pahaa makua suuhun.
    Kauden kaksi ekaa my-strugglea oli ihan scheissea. Mutta siinä välissä taso kyllä nousi kiitettävästi ja hyviä jaksoja oli useampia kuin huonoja.
    11. kausi oli kokonaisuutena parempi kuin edellinen kausi jossa oli tasan yksi hyvä jakso, joka kyllä olikin ihan klassikkokamaa, se weremonster...