Playstaion 4 Pro kuumenee

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana pulkkinen87, 27.03.2018.

  1. pulkkinen87

    pulkkinen87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hei! Kuukauden ikäinen Playstation 4 Pro lämpenee jo takaa lämpöiseksi pienen 25min nhl pelisession jälkeen! Kone myöskin naksuu ja paukahtelee kun sen sammuttaa! Pitäiskö huollattaa??
     
  2. Staafe

    Staafe Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.12.2009
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan normaalia. Tottakai ne naksuu ja paukkuu kun muovit lämpölaajenee.
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    En osaa sanoa onko tuo normaalia vai ei, mutta kannattaa aina huolehtia siitä, että laitteet saavat tarpeeksi jäähdytystä. Eli, että ilma pääsee kiertämään. Älkää tunkeko laitteita lasiovien taakse toistensa päälle.

    Pleikkarissasi lienee on tuuletin, joten kannattaa varmistaa, että se myöskin pyörii.
     
  4. HikinenM

    HikinenM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    22
    PS4 Pro käy yllättävän kuumana ja äänekkäänä. Pieneen lootaan on laitettu yllättävän paljon watteja jäähdytettäväksi. Ainoa mikä minua harmitti siirtyessäni PS4 slim -> PS4 pro oli äänenvoimakkuus. Tuo naksuminen ja paukkuminen ei toisaalta ole yhtään normaalia, voisiko tuuletin olla rikki, ehkä pyörii liian hiljaa/ei ollenkaan. Tai joku tuuletusaukko blokattu jne.
     
  5. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Hurjalta kuulostaa, jos pro on vielä äänekkäämpi kuin slim. Ainakin tuo meidän slim nimittäin huutaa melkoisesti. Omakotitalossa joka huoneessa kuulee, jos Pleikka on päällä.
     
  6. HikinenM

    HikinenM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    22
    Kai laitteissa on eroja mallien sisälläkin. Minusta PS4 slim on käytännössä äänetön käynnistäessä ja suhteellisen hiljainen pelatessa. Toistaalta jotkut sanovat että heidän PS4 pro on aika hiljainen.
     
  7. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Minusta Pro on kyllä kohtuu hiljainen konsoliksi, ja sekin ääni mitä lähtee on harmitonta puhinaa ilman mitään vinkumisia tai jurinoita. Varsinkin vanhempia PS4 pelejä pelatessa on hiljainen, uudemmilla Pro-optimoiduilla puhisee jo hieman enemmän, mutta en silti äänekkääksi sanoisi. Tosin käytössä on full-hd reso ja supersampling ei ole päällä, että en tiedä vaikuttaisiko äänitasoon 4k:n tai sitten vaihtoehtoisesti supersämpläyksen käyttö.

    Lähtisin ensin varmistamaan että ilman ottoaukot ja puhallusaukko ovat avoimia, ja takana on tilaa jotta kuuma ilma puhaltuu pois laitteen läheltä eikä jää siihen pyörimään. Testata voi vaikka niin että laitat konsolin ylimmäisen hyllyn päälle tai vaikka lattialle niin että se on vapaassa tilassa ja joka puolella on runsaasti tilaa, edessä, takana ja sivuilla ei ole mitään lähimaillakaan. Jos käy viileämpänä nyt, niin silloin ongelma oli sijoituspaikassa. Jos edelleen kuumenee tulikuumaksi, niin tarkistaisin että puhallus todellakin toimii, että tuuletin toimii kunnolla ja puhaltaa reilusti ilmaa pois kun ääntäkin pitää. Minkäänlaiseen naksumiseen en ole törmännyt laitteen sammuttamisen jälkeen.

    Pahin paikka on varmaan sellainen jossa takana ei ole tilaa poistoilmalle, ja koska se on viistottu se takaseinä, niin se kuuma ilma silloin puhaltuu laitteen sivuille, josta se taas imee sen saman kuuman ilman sisäänsä.
     
  8. pulkkinen87

    pulkkinen87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mikäköhän nyt tuli kun äänet katosi? Laitoin vahvistimesta optisella ja pleikkarista hdmi kaapelin telkkuun niin illalla pelad hienosti mutta aamulla tuli enää kuva muttei ääntä. Asetuksista optinenkin valittu!! Missä vikaa??.