X-files uusintana kesästä 2005 alkaen SubTV:llä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana sah, 01.04.2005.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    "You have a Mengele-effect about Mandela-effect". :D
     
    scented tykkää tästä.
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan päteviä olleet nämä 4 ensimmäistä jaksoa. Pieniä heikkouksia siellä täällä, mutta tykkäsin erityisesti kolmosjaksosta, siinä oli vanhanajan tunnelmaa saatu oivallisesti mukaan. Nitinäosastolle lasken joka jaksossa esilläolevat alleviivaavat Trump-viritykset, joita ilman olisi pärjätty.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Täh? Kyllähän nämä huumorijaksot ovat aina olleet osa X-filesia, erityisesti toiselta kaudelta alkaen... onko joku korvannut muistojasi väärennetyillä muistoilla?? ;)

    Hyvä jakso oli, tämä neljäs. Ei valittamista.
     
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Toki noita huumorijaksoja on aina siellä sun täällä sarjassa ollut, mutta en tiedä kuvittelenko vain, kun tuntuu siltä, että näissä uusissa niitä on ollut paljon ennemmän. Ja viime kauden paras jaksokin oli huumorijakso. Jos x-filesissä pitää tehdä komediaa Trumpista ja x-filesistä, niin ei oikein iske.

    Kai tässä pitää alkaa katsomaan koko sarja uudestaan, kun edellisestä kerran on se kolmisen vuotta. Tuntuu siltä, että muiden mielestä muistan sarjan huonosti ja koen uudet jaksot väärin. :D

    edit: Angry Video Game Nerd muuten teki jakson hieman samasta aiheesta http://cinemassacre.com/2016/10/18/berenstein-bears-angry-video-game-nerd-episode-142/

    Tämän x-files -jakson alussa tuli jopa niin vahvat dejavut, että mietin ovatko tuota nörttiä suoraan kopioineet. :)
     
  5. Katselija

    Katselija Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.10.2004
    Viestejä:
    555
    Saadut tykkäykset:
    12
    Trumpille piikkejä. :-D
     
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Parin ensimmäisen kauden aikana ei juuri huumoria viljellä. 2X20 "Humbug" on ensimmäinen varsinainen huumorijakso. "Kieli poskella" -ote lisääntyy 6. kaudella. 8. kausi on sitten taas vakavampi/synkempi. Uusien kausien huumorijaksot ehkä korostuvat siitä syystä, että jaksoja on ylipäätään niin vähän. Aika näyttää, miten humoristinen uuden kauden loppupuolisko on. Seuraava viides jakso "Ghouli" nyt ei ainakaan huumorijaksolta heti perään vaikuta, vaan tanakkaa monster-of-the-week meininkiä näköjään luvassa. :) 10. kaudella oli periaatteessa 2 huumorijaksoa kaikkiaan kuudesta, joten olihan se prosentuaalisesti aika paljon. Siinä mielessä et ole minusta aivan hakoteillä, mutta kannattaa huomioida uusien jaksojen pieni lukumäärä, jolla on oma psykologinen efektinsä.
     
    nepa tykkää tästä.
  7. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Ihan yhtä heikkoa settiä nämä 4 jaksoa olleet kuten edellinenkin kausi, ei edelleenkään vakuuta.
    3 jakso taitaa olla näistä tähän mennessä jo vähän sinnepäin mutta ollaan siltikin aika kaukana siitä halutusta fiiliksestä.
    Saas nähdä miten Ghoulin kanssa käy..
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Jokainen on oikeutettu mielipiteenseensä, mutta usein tuntuu ettei kaikkia mielipiteitä ole mietitty ja punnittu loppuun asti. Fiilis on huono mittari laadulle. Fiilikseen vaikuttaa muukin kuin mitä ruudussa näkyy. Ehkä oli huono päivä töissä? Ehkä on huolia terveyden kanssa? Fiilis vaihtelee päivästä toiseen. Ei sellaisella tuuliviirillä pitäisi mitään arvioida, mutta niin vaan ihmiset tekevät. 90-luvulla oli maailma erilainen. Laatutv oli suunnilleen Twin Peak ja The X-Files. Katselin tuolloin 14" matkatelkusta 4:3-kuvasuhteella ja SD-laadulla ohjelmat. Jossain vaiheessa sain viritettyä peräti stereoäänen hifi-vhs-nauhurin kautta. Naurettavaa pelleilyä nykypäivään nähden, mutta fiilistä oli, oliko maailma sitten onnellisempi silloin. Itse ainakin olin onnellinen. Maailma ei ollut potkinut päähän ja sitä ei ollut kyyninen kuten nykyään. Itse ainakin huomioin, että nykyään maailman on niin masentava paikka, että fiilis on tiukassa ja se auttaa! Minulle uudet X-Filesin jaksot ovat upeaa eskapismia 90-lukumaiseen tv-sarjaan, jota oikealla asenteella katsomalla saavuttaa niitä fiiliksiä ja vieläpä HD-laadulla!

    Sen sijaan, että vaatii tv-sarjalta tiettyä fiilistä, kannattaa antaa sille mahdollisuus edes johonkin fiilliksiin. Sinä olet muuttunut. Maailma on muuttunut. Silti vaadit jotain tiettyjä fiiliksiä, joita sarja tarjosi joskus 1995? Ei se mene niin. Niin ei koskaan käy elämässä. Sitä valehtelee vain itselleen jos sellaista itselleen uskottelee. Anna uusille filuille mahdollisuus avoimella mielellä tai ole katsomatta. Jotain 20 vuoden takaisia fiiliksiä on turha vaatia. Sitä vain pilaa homman itselleen ja niin on sinulle näköjään tapahtunutkin. Kyllä niitä X-Filesin jaksoja harmiteltiin silloin aikoinaankin, varsinkin myöhempiä kausia. Ihmiset eivät kunnolla tajua homman viehätystä siinä, että aina ei katsojalle tuputeta juuri sitä, mitä katsoja itse kuvittelee haluavansa nähdä. The X-Files yllättää ja opettaa. On katsojasta kiinni, onko valmis oppimaan.
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Sulattelua ja uusintakatselua vaatii puolimytologiajakso "Ghouli". Ensimmäisen katselun perusteella jaksossa on paljon tavaraa ja sisältöä jo siitäkin syystä, että se on sekä monster-of-the-week että mytologiajakso. Alustavasti neljä tähteä viidestä.
     
  10. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Katsoin eilen klassikkojakson "Ice". Tänään olisi vuorossa legendaarinen "Space".
    Myös tämä uusi kausi tuli vihdoin ja viimein korkattua. Katsoin jakson "Plus One". Ei nappaa.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Ghouli oli ihan ookoo, tuommoinen kolmen tähden tujaus. Taas piti mytologiaa sotkea, mistä en niin välittänyt. Scully on kyllä hyvän näköinen ase tanassa. :)
     
  12. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    58
    Hyvä päivä ja erinomainen terveys. Hyvin kirjoitit ja oon ehdottomasti samaa mieltä kanssasi.
    Annoin näille hyvän mahdollisuuden avoimin mielin, ehkäpä on parempi vain tykätä näistä jaksoista tällaisenaan, parempi niin eikä sitten edes yritä verrata aiempiin. Tuolla tavalla sarja toimii paremmin ja onhan tämä tällaisenaankin ihan hyvää viihdettä ja eskapismia tästä arjesta.
    The X-Files lähes on onnistunutkin, hetkittäin on jopa ihan hyvää settiä. 4-jaksossakin jopa naureskelin noille heitoille.
    Katson kuitenkin kaikki jaksot. Scully on kyllä erittäin hot ja se oli The Fall-sarjassakin melkoinen:)
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Oikein hyvä. Terveys on tärkein asia.

    Kiitos! Mukava kuulla, että olet samaa mieltä. Joku muu olisi ottanut kirjoitukseni hyökkäyksenä.

    Vertailua voi toki tehdä. Sehän voi olla mielenkiintoista. Ei ehkä kuitenkaan kannata vaatia ja odottaa, että sarja on identtinen 90-luvun jaksojen kanssa. Eihän edes esim. kausi 6 ole kovin identtinen ykköskauden kanssa. The X-Files ei ole formaattisarja, jossa audiovisuaalinen tyyli on lukittu, vaan aika joustava sarja tyylinsä suhteen oskilloiden motw-, mytologia-, huumori- ja erikoisjaksojen välillä.

    Olen itsekin vierastanut ajoittaista ADHD-meininkiä uusissa kausissa. Kuvaustyyli on sarjassa alkuvuosilta muuttunut siten, että kuvataan suuremmalla aukolla tuloksena pienempi syväterävyys useissa kohtauksissa. Heiluvaa kameraa on enemmän, joskin onneksi heiluminen osataan rajoittaa järjelliselle tasolla. TV-sarjojen visuaalinen tyyli on muuttunut vuosikymmenten saatossa tähän suuntaan ja "milleniaaneille" vanhat filut näyttävät varmaan pölyisen nuhjuiselta museotavaralta. Olen kuitenkin huomannut, että ADHD-tyylissä on tietty viihdearvo ja monissa jaksoissa on rytmi ollut paljon hitaampi. Esimerkiksi jakso 4 on hyvin rauhallinen. Olen kiinnittänyt huomiota myös Mark Snown musiikkeihin. Ensimmäisillä kausillahan musiikit ovat kohtuu simppeleitä, mutta salaperäisiä, joka luo tiettyä fiilistä. Soundit ovat hieman "kämäsiä", 80-lukumaisia toisin kuin myöhemmillä kausilla, joilla musiikit muuttuvat salaperäisestä elokuvamaisemmaksi.

    Minulle joka jakso on tarjonnut hienoja hetkiä oli se sitten 100 %, 50 % tai 20 % koko jakson pituudesta ja jostain kumman syystä jaksot paranevat uusintakatseluilla minulle. Ensimmäinen katselukerta on ikäänkuin harjoittelua ja tutustumista jonka jälkeen sitten nautiskellaan.

    Gillian Anderson on ollut minusta jäätävän hyvä. The Fall -sarjaa en ole valitettavasti nähnyt.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Hyvä oli tämä Ghouli-jaksokin, siihen oli saatu puhallettua vanhan sarjan keskimääräistä henkeä ja tuotantoarvoja sen verran että olo tuntuu jo melkein nostalgiselta. Näin sitä pitää, pitäkää nyt jatkossakin tuotantoarvot tällä tasolla niin alkukauden pettymyksen voi ehkä antaa anteeksi :)
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Sarja kolmen viikon tauolle seuraavan jakson jälkeen (@XFilesNews). Se on olympialaiset.

    Williamista muuten. Mikäs tässä pojassa on niin tavattoman vaarallista, että ufoseuralaiset kätyreineen juoksee perässä. No okei, onhan se hänen voimansa vähän op, mutta niin. Mitäs kopeloivat.
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Olympilaiset! YÄK!! :( Onneksi tuli just Truffaut -boksi postissa, että voi paeta hiihtäjiä jonnekin. Urheilun ylivalta on alkanut nyppimään toden teolla. No, filutiimi saa muutaman lisäviikon aikaa hieroa kauden viimeisiä jaksoja. Seitsemännestä jaksosta tuli jo teaser:


    Eiköhän 10. jakso tuo valoa tähän, tosin suuri osa filujen viehätystä on siinä, että vastauksia kysymyksiin annetaan pienellä kauhalla...
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Professional ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Tykkäsin paljon jakson "Kitten" kuvaustyylistä. Muistutti paljon 90-luvun filuja. Paljon laajakulmalinssiä ja hitaasti näyttelijöiden mukana liukuvaa kameraa. :) Ei yhtään ADHD-fiilistä. :cool:
     
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Sen voisi vielä "Kitten" -jaksosta mainita, että Haley Joel Osment vetää hienon roolin! En on kaveria nähnyt missään Sixth Sensen ja A.I.:n jälkeen ja täytyy sanoa, että mahtava näyttelijä hänestä on aikuisena tullut! Varasti melkein shown karismaattisella ja sävykkäällä näyttelemisellään. Se on paljon se kun vastassa on David Duchovny, Gillian Anderson ja Mitch Pileggi.
     
    nepa tykkää tästä.