NASia tekisi mieli kokeilla, mutta mistä lähteä liikenteeseen?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana xnikula, 09.02.2015.

  1. systeemi

    systeemi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.07.2007
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    7
    Qnap ts 251 käytössä 2X4Tb levyillä. Helppo ja ennenkaikkea tykkään siitä että puhelimen ja tietokoneen varmuuskopiot menee todella helposti qnapille. Lisäksi käytän surveillance station appia jolla hallinnoin molempia verkkokameroita videolooppi pyörii kokoajan.
     
  2. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Qnap TS431P2 malliin päädyin itse juuri useamman levypaikan vuoksi. On toiminut kuin junan vessa ja suunnitelmissa täälläkin valvontakameroiden käyttöönotto.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tässä on nyt oma ajattelu kulkeutunut suuntaan, jossa lähtisinkin rakentamaan FreeNAS-boksia alusta asti. 6 tai 7 4TB limppua varastotilaksi. RAIDZ2 ei ole toistaiseksi ainakaan joustavasti laajennettavissa (toisin kuin vaikka Synologyn oma raid), joten pakko ajatella tulevaisuusorientoituneesti.

    Silti sitä vain miettii, onko turhaa ja loppujen lopuksi turhauttavaa lähteä kasaamaan konetta tähän tarpeeseen. Hinnallisesti menee varmaan samaan tai korkeammallekin (ellei ota riskiä ja kierrätä vanhoja käytössä olevia HTPC:n käyttämättä jääviä osia) kuin valmis Synologyn boksi. Ja Docker-tuki ei ole FreeNASsissa vahvuus.

    Voi miksi piti lähteä lukemaankaan netistä, olisi vain painanut tilausnappia valmiista boksista.
     
  4. masa2

    masa2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2001
    Viestejä:
    578
    Saadut tykkäykset:
    1
    Noissa NASseissa kannattaa muistaa aina sekin vaihtoehto että mitäs sitten kun se varsinainen laatikko päästää viiden vuoden päästä savut pihalle? Nas4Free:ssä otat limput ulos, isket toiseen PC:hen, asennat softan , palautat konfiguraation ja homma toimii kuten tunti sitten.
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Pitkä projekti jo hankinnan osalta, mutta vuosi sitten alkanut hankintaprojektini alkaa olemaan pieniä viimeisiä osia myöten valmis (asennusta vailla).

    Lopputuloksena tulee olemaan FreeNAS-boksi serveritason raudan varaan rakennettuna. Maksaahan se, mutta uskon myös kestävän 10 vuotta koko talouden käyttöä. Limppuja tulee 8 x 4 TB (RAID-Z2).

    Levyjä saattaa kyllä mennä 10 vuodessa, siihen on pakko varautua. Muuten tällainen softatason toteutus onkin aika huoleton.