X-files uusintana kesästä 2005 alkaen SubTV:llä

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana sah, 01.04.2005.

  1. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Jännä, että jotenkin semmonen fiilis ettei paljon tarvitse ajatella että katsoisi näitä uusia jaksoja uudelleen. Kertoo paljon sisällöstä.
    Vanhat, hyvän ajan Filut sentään on nähty pariinkin kertaan. Ei näitä uusia oikein kehta katsoa uudelleen kun ei tarvetta moiseen.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    a) Asia selvä, mutta en minä elä elämääni sen mukaan, mitä Anathor ja Super-J haluavat, vaan sen mukaan mitä itse haluan. Katsoin jakson juuri neljännen kerran. Seuraavaksi kakkosjakson kimppuun. Veikkaisin, että ainakin vuosi menee, että saa hankittua sopuhintaan Blu-ray:n uusimmasta kaudesta.

    b) Mistä sinä voit tietää, mitä minä noista sarjoista ajattelen, kun en ole niistä sanaakaan missään sanonut?
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    En tiedäkään, mutta juurihan annoit ymmärtää että telkkarista ei tule muuta katsottavaa kuin x-files ja twin peaks. Ehdotin siis vaihtoehtoista katsottavaa... ettei tarttis neljättä kertaa tätä yhtä jaksoa katsoa... o_O
     
  4. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt on nämä kaksi ensimmäistä jaksoa uusinta kautta katsottuna. Eka jakso oli aika silppua, tokassa meininki ja kuljetus jo vähän parani. En näitä moneen otteeseen välitä kuitenkaan katsoa.

    71 dB:n mukaan vain nostalgiasta kyse (ihan niin kuin siinäkin, että Star Wars oli parhaimillaan episodeissa IV-VI), mutta aika tarpeetonta uudelleenlämmittelyä tämä (kaudet 10-11) on ollut.

    Voi tosin olla niinkin, etten vain pidä siitä suunnasta mihin varsinkin Mulderin hahmoa on viety loppukausien ajan. Toki ihmiset muutenkin muuttuu ikääntyessään, eli ehkä näidenkin hahmojen sekä ulkoista ja sisäistä muuttumista pitäisi pitää luonnollisena. Viisvitonen ei voi näyttää freesiltä ilman operaatioita jne. Mutta ei näissä Mulderissa ja Scullyssa ole sisälläänkään enää sitä intensiteettiä ja kemiaa kuin nuoremmissa. Ehkä tarkkakin kuvaus elämästä sinänsä.

    Katsottua kuitenkin tulee ja kyllähän näidenkin jaksojen kanssa viihtyi. Mutta ehkä minulle ne oikeat filut on kuitenkin ne alkupään filut, kun Mulder epäili kaikkea, Scully oli järjen ääni ja tietoa pimitettiin. Minulla ei muuten siinä mielessä ole raskainta mahdollista nostalgiapainolastia, koska en näitä alkuperäisellä kierroksella katsonut. Olen katsonut kaikki vasta viimeisen 10 vuoden sisään.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kiitokset toki ehdotuksista. Vain Orvillea noista nähnyt eikä tunnu kiinnostavalta. Muista en tiedä yhtikäs mitään.

    Neljättä kertaa katsominen ei tosiaan haittaa, vaan on mielestäni hyvä asia. ADHD-tyyli aukeaa paremmin. Ehkä se on joku asperger-juttu, mutta tuntuu informaatiovirta suurelta ekalla katsomisella. Kun jakson tapahtumat oppii, muuttuu seuraaminen helpommaksi ja homma avautuu paremmin. ADHD-maisuus "katoaa".
     
  6. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Jotenkin en ole koskaan mieltänyt X-files-sarjaa ikäänkuin kameratyöskentelyn referenssinä, mutta toki se hyvinkin voi sitä olla, en ole asiantuntija (enkä varsinkaan aikanaan kiinnittänyt asiaan varsinaisesti huomiota). Sen sijaan nykysarjoissa tuntuu juurikin olevan toineen toistaan paremmin kuvattuja jaksoja ja streaming-palveluiden myötä lähes kaikki uudet sarjat tuotetaan mielestäni varsinkin kuvauksen osalta todella laadukkaasti. Toki asiaan voi vaikuttaa myös laitteiston jatkuva kehitys ja hintojen halpeneminen (=pienemmällä budjetilla saadaan parempaa jälkeä). Mielestäni esim. Mindhunter-sarjan (varsinkin David Fincherin ohjaamat) jaksot ovat yksi hyvä referenssi nykysarjojen laadukkaasta kameratyöskentelystä.
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Jakso 11.2 "This" ei ekan katselukerran aikana iskenyt ihan yhtä kovaa kuin My Struggle III, mutta katsotaan, miten mieli muuttuu lisäkatselulla. Jotenkin tällaiset tietokonesimulaatiojutut eivät koskaan oikein innosta tv-sarjoissa. ADHD-maisuutta jaksossa oli kuitenkin vähemmän.

    Pari kommenttia liittyen kohtaukseen, jossa Scully lopettaa simulaation:
    - Miten servereiden sammutus tuhoaa simulaation? Eikö se käynnisty uudestaan kun serverit käynnistetään uudelleen?
    - Eikö millään tullut mieleen, että simulaatiosta on varmuuskopio jossain? Hitto, miljoona kertaa turhempiakin tiedostoja varmuuskopioidaan niska limassa!
    - Tuossa missattiin mahdollisuus näyttää, miltä simulaatiossa elävistä tuntuu simulaation sammuminen, miten "todellisuus" katoaa ympäriltä tms. Nyt koko simulaatiosta jäi katsojalle mielikuva 500 GB tauhkaa kovalevyllä eikä paljon sen kummempaa…

    Jakson alussa Mulderilta melkoinen aivopieru kätkeä puhelin uuniin lasioven taakse laittamatta sitä edes pois päältä. No, kiireessä tuo ratkaisu tehtiin, mutta silti.

    Yleisenä kommenttina: Onko FBI:sta tullut niin heikko sätkynukke yksityisten (jopa venäläisten!) firmojen ikeessä, että Skinnerkin on kuin puun ja kuoren välissä ja kehottaa kaikkia vaan tottemaan minkä tahansa tahon tahtoa? Aikaisemmin Skinnerin "tottelevaisuus" on ollut FBI:n sisällä omien esimiesten tottelemista, joka "kuuluu toimenkuvaan" ja silloinkin on toteltu pitkin hampain.
     
    nepa tykkää tästä.
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    71 dB:ltä hyviä pointteja.
    Jakso oli mielestäni parempi kuin edellinen, mutta eihän tämä nyt varsinaisesti mitään x-files -kamaa ollut. Mitä nyt rahatusmielessä yritettiin vähän Lone Gunmeniä hypettää faneille.
     
  9. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    No olihan tuo nyt selvästi parempi jakso verrattuna siihen edeltäneeseen hölynpölyyn. Tässä oli jo sitä mitä pitääkin, eli tätä Mulderin ja Scullyn välistä rentoa sanailua, josta täytyy kyllä pitää. Myös näyttelijät olivat enemmän hereillä, koska kässärissä annettiin mahdollisuutta toimittaa juurikin sinne heidän kahdenkeskisiin hetkiin. Tarina nyt itsessään oli vähän löperöä kamaa (tuli mieleen joku paremmin ideaa toteuttanut Black Mirror), mutta se sankariparin meininki jaksoi puntata jaksoa jo luokkaan hyvä.
     
  10. Gravehill

    Gravehill Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2004
    Viestejä:
    155
    Saadut tykkäykset:
    13
    Odotukset eivät olleet suuret, niin ei kauheita pettymyksiäkään ole tullut.

    Ensimmäinen jakso oli kyllä hirveää fast and the furious-sontaa, mistä puuttui se mystinen tunnelma mitä parhaissa mytologia jaksoissa oli. Rauhalliset kamera-ajot ja tummanpuhuva kuvaus puuttui.

    Tämä toinen jakso olikin jo ihan ok tasoa. Kaukana silti alkuperäisen kierroksen jaksoista, mutta ihan kelvollinen. Juuri tuo sanailu Scullyn ja Mulderin välillä piristi ja tietysti Mulderin kuivahuumori. Muuten tuo tarina oli melkosta lööperiä. Piti tarkistaa oikein kuka tämä on kirjoittanut, mutta kirjoittajana luki tuttu nimi Glen Morgan. Ilmeisti terä on päässyt pahasti tylsistymään, kun herra on muuten kirjoittanut erinomaisia jaksoja mm. Tooms, Beyond the Sea, Little Green Men jne.

    Jos tähän kauteen päättyy x-filesin tarina, niin hyvä niin. Tuntuisi, että suurin palo on tekijöiltä hävinnyt ja väkisin lämmitellään sarjaa.
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joo, olihan tämä toka jakso teknisesti parempi kuin edellinen mutta ei tällä kyllä paljoa tekemistä ole sen X-filesin kanssa jota joskus 90-luvulla tehtiin. Sisältö on ihan höpöhöpöä, eikä jatka alkuperäisen sarjan mytologiaa vaan yrittää kai luoda jotain uutta, muodikasta? En tiedä mitä ne on oikein ajatelleet mutta että
    ihmisten tietoisuus voitaisiin ladata kännykän kautta johonkin tietokonesimulaatioon??
    Siis niinku mitä vattua? Mitä tapahtui alieneille ja geneettisille yms kokeille? Sarjan tekijäthän suorastaa kusee vanhan sarjan muiston päälle. :mad:
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Tämä toinen jakso oli enemmän luonteeltaan ”monster of the week” -tyyppinen. Eka jakso taas oli mytologiajakso.

    Kyllähän näitä tämän tyyppisiä on riittänyt. Digiteemasta tulee mieleen surullisenkuuluisa peliteemainen jakso (First Person Shooter) seiskakaudelta.

    Pajatso tyhjeni tekijöillä jo monta kautta sitten. Sarja olisi pitänytkin ymmärtää taputella loppuun siinä vaiheessa kun Duchovny halusi irtautua. Mutta viihdebisnes on viihdebisnestä ja lypsävää lehmää on vaikea tappaa. Siksi näitä uudelleenlämmittelyitäkin nyt katsellaan.
     
  13. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Toisessa jaksossa ei nää Duchovnyllä ollut parransänkeä, ja heti näytti nuoremmalta. Itse jakso ei kovin kummoinen ollut, mutta kyllä näitä mielellään katselee. Joskus yrittänyt tätäkin sarjaa uudestaa alusta aloittaa, vaan ei vanhat jaksot sytytä. Taitaa olla paljon jaksoja näkemättäkin aiemmissa kausissa. Carpe diem ja silleen kun yrittää elää nykyhetkessä, niin uusi aina parempi vaihtoehto, olkootkin sitten katselun jälkeen täyttä shittiä tai ei...
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ja meitä faneja, jotka haluaa aina vain lisää. :D
     
  15. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Lehmä taitaa olla nyt kyllä henkitoreissaan, kun katsoo noita jenkkilän katsojalukuja. Kunnon romahdusta verrattuna edelliseen kauteen, joka ei nyt sekään juhlinut kuin ainoastaan sillä Super Bowlin avustamalla aloitusjaksolla. Miten lie sitten kansainvälisesti. Pyöriikö kausi taas yhtäaikaisesti useissa maissa. Niistä lukemista ei juuri hiiskuta.
     
  16. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Onko niille sitten tapahtunut jotain? My Struggle III vilisi noita viitteitä:

    Cancerman paljastaa mm. Skinnerille, että William on alien-teknologialla tuotettu ensimmäinen superihminen ja cancerman itse on isä. Minusta tuossa nimenomaan kunnioitettiin "sarjan muistoa" antamalla 7. kauden ennestäänkin erinomaiselle jaksolle En Ami uusi yllättävä merkitys. Tuntuu, että monelta jäi tämä twisti jotenkin huomaamatta.

    Stand-alone-jaksoissa taas ei yleensä mytologiaan paljoa viittailla.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    En tiedä jäikö, tuohan oli sitä jakson kovinta ydintä eikä esim. se millaisella Fordilla Mulder ajeli mitäkin tienpätkää pitkin kuinkakin monta kertaa.

    Toisaalta mytologiajuonikaari jotenkin ns. hyppäsi hain yli jo monta kautta sitten ja siten ehkä kiinnostaa entistä harvempaa. Carterilla koko ajan vain pakko vetää överimmäksi. Pitäisi tätä tuntemusta testata ihan sillä, että katsoisi joskus vain mytologiajaksot putkeen ja fiilistelisi pitääkö paikkansa.

    Jos sarja olisi ollut vain mytologiajuonen varassa (niin kuin lyhyempi nykysarjarakenne todennäköisesti olisi ollut), niin ei jaksoja montaa kymmentä olisi ollut yhteensä. Toisaalta sarjassa oli hyvää juuri vaihtelevuus jaksoissa ja tunnelmassa. Filujen lähtökohtahan / esikuvahan oli Kolchak the Night Stalker -sarja, joka oli MOTW-pohjainen sarja.
     
  18. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    En oo vielä viimeisintä jaksoa katsonut mutta pakko kuitenkin kommentoida Mulderista sen verran, että kun se ekan kerran edelliskaudella tuli ruutuun niin oli niin vahvasti Hank Moody-rooli Duchovnylla, kuten kommentoinkin asiaa vuosi sitten:
    https://www.dvdplaza.fi/forum/threads/x-files-uusintana-kesästä-2005-alkaen-subtv-llä.37000/page-20#post-1624080
    Duchovny kun ekan kerran tuli ruutuun näkyviin siitä auton kyydistä, tokaisin vaimolle että onkohan tuo kuitenkin Hank Moody-hahmossa raihnaisemmasta ulkonäöstä johtuen?
     
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt Mulderissa ollut enemmän Mulderia varsinkin toisessa jaksossa omasta mielestäni. Minusta edellisellä kaudella molemmat näyttelijät olivat jotenkin hukassa vanhojen hahmojensa kanssa, etenkin Duchovny.
     
  20. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Tää on kyllä kummallinen sarja. Ensimmäiseen mainokseen asti oli parasta X-filettä vuosiin. Sitten tuli mainoksen jälkeen Skinner kuviin ja alamäki oli valmis. Ei miehessä ole mitään vikaa, mutta jakson taso vaan laski. Loppu oli kyllä yhtä löperöä.