Atomic Blonde (2017) (David Leitch / Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, John Goodman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 06.08.2017.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 078
    Saadut tykkäykset:
    428


    Berliini 80-luvun lopussa, juuri kun muuri on kaatumaisillaan... eräällä itä-saksalaisella on hallussaan kaikkien haluama lista salaisista agenteista. Seuraa jälleen yksi idän ja lännen välinen kilpajuoksu.

    Tarina perustuu sarjakuvaan (The Coldest City) joten realismi on suhteellinen käsite, mutta se ei menoa haittaa. Päinvastoin, tämä on varmasti yksi vuoden kovimpia leffoja. Tässä on kaikkea mitä agenttileffalta voi toivoa, mutta erityisesti väkivaltaa - tappeluista tuli hakematta mieleen Banshee (tv-sarja, jos joku ei ole nähnyt). Charlize Theron ja James McAvoy ovat hyvässä vedossa ja vuoroin tosi ankeat ja neonväriset tapahtumapaikat alleviivavat kasaritunnelmia omalla tavallaan yhdessä loistavan soundtrackin kanssa. Leffan alkuteksteissä jo soi Bowien ja Moroderin yhteistyö Cat People (Putting Out Fire) joka sopii tähän kuin luoti lippaaseen vaikka onkin alunperin tehty eri leffaan.

    5/5 (musat 11/5)

    http://www.imdb.com/title/tt2406566/
     
  2. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 072
    Saadut tykkäykset:
    121
    Halusin pitää tästä mutta oli kyllä niin tylsä että väkisin piti katsoa kahdessa osassa. Theron on yksi kauneimmista ja viehättävimmistä naisista maan päällä mutta tässä hän tuntui vain etäiseltä robotilta joka tuijotti tyhjyyteen joka kohtauksessa vaihtuvine muotivaatteineen.
    Tappelut olivat nykytyylin mukaan äärimmäisen väkivaltaisia mutta silti niin kliinisiä överimättämisiä cgi verineen. Lavastus yrittää näyttää kasarilta mutta kaikesta huokuu silti liikaa nykyaika. Hyvät musat oli sentään.

    2/5
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 690
    Saadut tykkäykset:
    349
    Melkein sama. En kyllä hirveästi tästä tykännyt, vaikka halusinkin. Jotenkin tässä oli juonta aivan liikaa eikä tuo kylmän sodan agenttijännäri -osa-alue jaksanut kiinnosta pätkän vertaa. Niin nähdyn oloinen kuvio jonkun listan perässä kuupoilu. Lisäksi kun touhu avattiin periaatteessa takaumien ja kuulustelun kautta, niin nuo kuulustelukohtaukset rikkoivat rytmiä, poistivat elokuvasta jännitteen eikä tämä muutenkaan tuntunut lähtevän lentoon vaan pääasiassa laahasi ja rytmitys oli jotenkin vituillaan. Kestokin tuntui piinaavan pitkältä ja minäkin katsoin kahdessa osassa :) Eli tuli sellainen "loppuis jo" -olo.

    Ehkä tämä olisi hyötynyt John Wick -tyyppisestä yksinkertaisemmasta ja tiiviimmästä kosto/takaa-ajo/tms. -tarinasta eikä tuollaisesta vanutuksesta. Muutama toimintakohtaus erottuu edukseen, esim. se porraskäytävätaistelu ja siitä seurannut autotakaa-ajo. Vaikuttavuutta lisäsi vielä pitkät otot, ei mitään salamaleikkauksia. Charlize Theronia katseli ja musiikki toimi, mutta vähän tyhjä arpa oli mulle tämä elokuva. Harmi.

    Imdb:hen laitoin että 5/10.
     
  4. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 037
    Saadut tykkäykset:
    16
    Charlize Theronille ei näemmä vieläkään tuota vaikeuksia ottaa vaatteita pois kameran edessä, joten siitä plussaa. Upea nainen edelleen. Toinen +merkintä tulee näyttävistä toimintakohtauksista, mutta vaikka kuinka halusin löytää ja etsimällä etsin, niin enempää kehuja ei vain keksi. Musiikkivalinnoista voisi kehuja antaa, mutta siinäpä kaikki.
    Juoni on seitin ohut ja tuhanteen kertaan nähty, eikä hahmoista jaksa välittää.
    Itseäni on aina vituttanut leffat, jossa tapahtumat esitetään jotenkin muuten, kuin kronologisessa järjestyksessä. Tämäkään elokuva ei ole poikkeus tuohon sääntöön. Kun ollaan pääsemässä vauhtiin, niin yhtäkkiä palataankin kuulustelutilanteeseen, ja koko homma lässähtää käsiin. Pakko ihmetellä, kenen mielestä tälläinen esitystapa on jollain tavalla katsojalle miellyttävämpi.
    **/*****
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 420
    Saadut tykkäykset:
    1 209
    Mitä te oikein natisette?
    Törkeän hyvä pätkä omassa luokassaan 5/5. Kuunpoika ja Pissa tykkäävät selvästi erilaisista elokuvista. Ehkä tämän seuraaminen oli vaikeaa, kun ei koko ajan räjähtänyt. Selvä. Tässä on varmaan joku ongelma. Semi järkeviä lauseita ja ajatuksia jakavat haluavat olla älykköjä ja löytää jotain maristavaa ja osoittaa omaa makuaan paremmaksi.
    Maailma on täynnä 1/5 tai 2/5 leffoja ja jos tämä oli teidän mielestä sellainen, niin mitkä oli niitä tämän vuoden 4/5 ja 5/5 toimintaleffoja?
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 973
    Saadut tykkäykset:
    255
    Joo ei tämä ihan lähtenyt. Muistan hämärästi jotain alusta ja sitten nukahtanut. Joulun aikaan rankka katsoa leffoja, tosin Logan Luckyn jaksoi katsoa alusta loppuun ja oli hyvä!
     
  7. PeeVee79

    PeeVee79 Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2005
    Viestejä:
    1 037
    Saadut tykkäykset:
    16
    Ilmeisesti Pissalla tarkoitettiin meikäläistä.
    Mutta siis joo. Mielestäni en yrittänyt osoittaa omaa makuani paremmaksi, kuin kenenkään muun. Siinä kunnostauduit sinä minua huomattavasti paremmin.
    Tämä nyt vain ei kolahtanut omaan hermooni, eikä siitä tarvitse pultteja vetää.
    Paljon on vielä tämän vuoden leffoja näkemättä, mutta esim. Wonder Woman, Logan ja War for the planet of the apes kirkkaasti menee edelle.
     
    kmruuska tykkää tästä.
  8. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 420
    Saadut tykkäykset:
    1 209
    Juu, kritiikkisi käytöstäni kohtaan on mielestäni täysin oikeutettua. Näköjään keitto maistunut yöllä. Pahoittelut.
    Ehkä 4/5 leffa. Itse pidin tyylistä. Mielestäni Wonder tätä huonompi ja Logan parempi, joskin tämä tulee todennäköisesti kaivettua useammin uusinta katseluihin, sen verran vetävät olivat ammuskelut ja muut ryminät.
    War vasta matkalla himaan, kun trilogian UHD-boksin hinta vihdoin putosi siedettävämmäksi. Näistä kaksi ensimmäistä eivät ole minuun uponnut niin hyvin kuin muihin tai ainakin ovat kehuttuja maailmalla. Kovasti kiitelty apinoiden CGI:kin näyttää mielestäni keskinkertaiselta. Kertaakaan ei käy mielessä, että ne eivät olisi piirrettyjä. Toivottavasti vika on parempi kuin edelliset.
     
  9. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Leffa meni hieman "ohi" sinne asti kun alkoi tapahtumaan, mutta äksöni sai pikkupojan innot pintaan. Pitää ehkä katsoa toisen kerran että saa alkupäästäkin kiinni.
     
  10. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 259
    Saadut tykkäykset:
    163
    Tämä pääsi yllättämään hyvyydellään, odottelin jotain vasemmankädenactionpaskaa.
    Vierailin itse -80-90-lukujen taitteessa Berliinissä ja jotenkin tuon ajan kuva oli saatu hyvin toimimaan. Tyhjät kadut, punkkarit, kyräilevät ihmiset, sellainen "sekunda länsimaalaisuus" ja salamyhkäisyys täysin tyhjistä asioista.
    Itse leffassa oli onnistunut näyttelijäkaarti ilman, että kukaan esitti itseään roolissa, vaan veti uskottavasti. Toiminta oli ihan ok realistista
    ja juonikin jaksoi, lopussa jo aika kliseisesti, kantaa loppuun asti. Juuh, on se ihana ;)

    suosittelen ***½ / 5
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 577
    Saadut tykkäykset:
    214
    Muuten ihan hyvä leffa ja tunnelma sekä musiikkivalinnat onnistuneita, mutta loppua kohden meni semmoiseksi edestakaiseksi veivaamiseksi ja hämmentämiseksi että se hiukan tiputti pisteitä.
    ***1/2 /*****.
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan asiallisen näköinen ja kuuloinen toimintaelokuva, Berliini näytti riittävän uskottavalta. Harmi vaan että leffa oli kovin geneerinen ja sisälsi kohtuullisen paljon turhaa sivuhahmotauhkaa jota ilman olisi pärjännyt. Toimintakohtaukset olivat OK, mut ei mitään tajunnanräjäyttävää. Soundtrack yritti olla hyvä, mutta liian lyhyttä ja liian paljon on suoraan sanottuna aivan perseestä. 2/5
     
  13. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Nyt oli kyllä tuskallisen tylsä ja yhdentekevä toimintaelokuva, jota edes lesboilut eivät pelastaneet. Houkutus jättää kesken oli suuri, mutta loppuun asti sinnittelin. 1,5/5.
     
    Make tykkää tästä.
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 420
    Saadut tykkäykset:
    1 209
    Voitko mainita muutaman viime aikoina ilmestyneen toimintaelokuvan, jotka eivät olleet mielestäsi tuskallisen tylsiä ja yhdentekeviä?
    Joille olet antanut 3 - 5/5 pistettä. Make voi myös kertoa suosikkinsa.
     
  15. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Miksi?

    Uusin Mission Impossible oli erinomainen. Samoin muutaman vuoden takaiset Sicario ja Fury Road.
     
    Crockett, kmruuska ja Liekinheitin tykkäävät tästä.
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 420
    Saadut tykkäykset:
    1 209
    Minua kiinnosti, oletko oikeasti sitä mieltä vai vain trollaat, saadaksesi maksimaalisen reaktion.
     
  17. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Onks se nyt niin ihmeellistä jos mielipiteitä on monia
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 420
    Saadut tykkäykset:
    1 209
    Ei, mutta hän oli ensimmäinen joka vastasi, kun vastaavan dissauksen jälkeen kysyin, mikä sarja sitten on parempi/mitä ajattelit kun menit katsomaan tuon nimisen elokuvan, eikä mennyt jauhot suuhun. Hän arvostelussaan antoi kuitenkin ymmärtää, että katsoo toimintaelokuvia, joten jos ei kuulu mitään, tuskin oli kovin luetettava kommentoija. Ei minua aikaisemminkaan heidän parempansa varsinaisesti kiinnostaneet.
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2018
  19. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 643
    Saadut tykkäykset:
    63
    Tässä vähän häiritsi pääosan esittäjän olemus josta tuli kokoajan taisteluparin maggie mieleen. Muuta hyvää filmissä ei ollutkaan. No ehkä pientä yritystä 80-luvun suhteen. Mutta siihempä se sitten jäi.
     
  20. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    ^ Tarkoitatkohan siis Harriet Makepeaceä, jota ei kai Maggieksi ikinä kutsuttu? Harryksi kylläkin...

    Mutta, kuka se kokoaja sitten oli ja kuka oli sen taistelupari? Dunno!