SVS-subihöpinää

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Chauron, 19.01.2005.

  1. Tasis_MpT

    Tasis_MpT Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2017
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos neuvoista. Pistin myös svs:lle mailia ja sieltä tuli neuvo, että kokeile pistää piuhalla suoraan puhelin kiinni subiin ja jos tekee vielä tommosta, niin siinä on vahvistin todennäköisesti rikki.

    Kokeilin sitä tänään ja myös uudella rca piuhalla vahvistimesta. Se pudotti bassoa pois niilläkin. Kun gainia käänteli kovemmalle ja takaisin hiljemmalle, niin basso heräs henkiin. Eli jotain vikaa on.

    Mutta nyt kun pistin huonekoon isoksi, niin se toimi koko ajan kun tunnin verran testailin. Huonekoko oli aikasemmin off asennossa. Pidän myös yhtä aukkoa suljettuna ja 15hz valittu takaa, niin kuin pitää. Toivottavasti se toimisi nyt, vaikka ei kai tuo normaalia ole. Vai kuuluuko sen huonekoon olla käytössä, jos pitää yhtä porttia suljettuna? Ainakaan ohjeissa ei sitä mainittu. Pitää nyt testailla vielä ja jos tuntuu pudottavan vielä bassoa, niin vien tuon huoltoon.
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2017
  2. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Jos ostit liikkeestä käytettynä, niin vie takaisin. Yksityisen kanssa vähän vaikeaa, toki voi yrittää asiallisesti hoitaa asiaa (kiukku aiheuttaa torjunnan 110% todennäköisyydellä).
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Gainin ruuvaaminen herätti laitoksen henkiin, eli olisiko kyseisessä potikassa sitten jotain vikaa? Ei olisi ennenkuulumatonta että volumepotikka lopettaa toiminnan ennenaikaisesti (yleensä ongelma tosin ilmenee ensimmäiseksi särinänä ja rasahteluna potikkaa kääntäessä). Onkohan kyseisessa laitteessa edes tavallinen perinteinen volumepotikka, vaiko AD-muuntimella ohjattava vastusmatriisi? Spekulointia, mutta voisiko volumepotikan ohittaminen korjata tuon ongelman?
     
  4. Tasis_MpT

    Tasis_MpT Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2017
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yksityiseltä ostin. Pitää laittaa tänään viestiä ja katsoa mitä sanoo. Piti kuitenkin olla täysin ehjä ja vähässä käytössä ollut.

    Svs:llä oltiin sitä mieltä, että uutta vahvistinta tilaukseen jälleenmyyjältä. Mä en noista mitään ymmärrä, niin olisiko kuitenkin mahdollista vielä korjata tuo, jos pyydän jonkun sitä katsomaan? Vai onko nuo vahvistimet sellaisia ettei niitä oikein voi korjailla, vaan ostetaan sit uusi suoraan?

    Ikävämpi juttu, kun olin saanut juuri tuon käytetyn hinnan verran säästettyä rahaa ja ei olisi tällä hetkellä yhtään ylimääräistä uuden vahvistimen ostoon.

    Tietty ainakin voisi jonkun pyytää katsomaan tuon volumenapin toimivuuden, niin tietää ettei siinä ole vika.

    Löysin yhdeltä palstalta samanlaisen vahvistimen ongelman. Termistori olisi rikki. Kopioin osoitteen tähän: http://www.xlr8yourmac.com/audio/SVS_750W_BASH_AMP_Repair.html

    Voisiko vika olla tuo. Sehän olisi helppo vaihtaa. Sori jos alkaa olla väärällä keskustelualueella vaikka svs subista kyllä kyse on.
     
    Viimeksi muokattu: 08.08.2017
  5. Baskeri

    Baskeri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    329
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
  7. finmovie

    finmovie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.03.2016
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    4
    mulle tulee olee kohta ylimääränen 1kw vahvari jos kiinostaa jotain. sledge