Wonder Woman (2007)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 19.09.2005.

  1. Jorse

    Jorse trust no one Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.04.2001
    Viestejä:
    5 076
    Saadut tykkäykset:
    8
    Etusivulta:

    Joss Whedoni nauttii korkeaa arvostusta tässä pääkopassa, ja vaikka sarjakuva ei sinällään tuttu olekkaan eikä sankari juuri kiinnosta, niin Whedonin ajatukset itse elokuvasta ja sen toteutuksesta kuulostavat oikein järkeviltä.
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Päivitetään tätä topiikkia nykyaikaan uudella trailerilla

     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Wonder Woman palauttaa uskoa DC puolelle, ja on pitkästä aikaa raikkaampi tuulahdus; perinteisemmän toimintaseikkailufantasian puolestapuhuja. Lähimpänä vastineena voisi mainita vaikka CA: First Avenger, jos odottaa Nolanin Batmanien tyylistä kokemusta niin tulee lähes varmasti pettymään. Gal Gadot on onnistuneen kuolattava valinta päärooliin, vaikka aksentti hassulta kuulostaakin, ja ilmeisen tarkoituksellisesti tässä kosiskellaan tavallaan tasa-arvo kortilla enemmän kuin aiemmissa supersankaroinneissa; niin ohjaajan kuin tämän amatsoni-yhdyskunnan osalta. Ja mikäs ohjatessa, kun Jenkins ilmeisesti aikoinaan hylkäsi Thor: Dark World tarjouksen, ja tarttui lopulta tähän. Hienosti osaa tällaisen genren. Chris Pine toimii hyvin WW-vastavoimana, ja jokunen keskustelu näennäisen "yksinkertaisen, omassa kuplassaan eläneen Diana Princen" kanssa sisältää hauskoja hetkiä :D Leffassa sinänsä suuri määrä sivuosarooleja jäävät lähes hyödyntämättä, vaikka castingissa vilahtaa melko tunnettuja nimiä. Paljon plussaa voi antaa 1.maailmansodan ympäristöön tehdyistä toimintakohtauksista, jotka ovat aiemmin olleet DC-puolella melkein heikointa osa-aluetta, tosin hieman vähempikin hidastelu olisi riittänyt. Zimmerin score pauhaa taustalla tutun varmasti, ja visuaalisella puolella käytetään väripalettia tavallista runsaammin, 3Dnä tässä nyt ei mitään ihmeellistä tarjottu. Hieman miinusta tulee leffan kestosta, pikkuisen tiivistämällä olisi saatu eheämpi kokonaisuus, ja tarinapuoli on kaikessa kaasutuspöhköydessään jo niin campia, että voi lähes plussaksi laskea :D Kokonaisuudessaan hyvä lajissaan, lähes täydellinen kesän megaleffa-> katsotaan mitä sitten Justice League tarjoaa joskus myöhemmin.

    Lopputekstit eivät tarjoa piilotettuja kohtauksia.

    4-/5
     
  4. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Vielä kun saataisiin hyviä crosseja Marvel/dc
     
  5. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Katos, että voisi siis olla hyväkin. Pitäisiköhän uhrata tähän se viimeinen sarjalippuni, kun tänään lomalla vielä ehtisi päivänäytökseen...

    Sattumalta kun vielä satuin paikalle viime viikolla Hollywoodissa tämän ensi-iltaan, jossa tähdet olivat luonnollisesti paikalla. Sai siitä sellaista kiinnostusta nähdä itse elokuvakin.
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mä olin ehkä lievästi pettynyt, kun rotten tomatoesissa oli sentään prosentit 93%. Ei tämä huono ollut, mutta jotenkin epätasainen tekele. Leffa oli ennen kaikkea liian pitkä. Ainakin puoli tuntia olisi voinut karsia pois varsinkin keskivaiheilta. Toisaalta elokuvassa oli tiettyjä tosi vikkeliä siirtymiä, jotka tuntuivat vähän hätiköidyiltä. Pääosan esittäjä Gal Gadot oli kyllä erinomainen. Juoni oli sarjakuvamaisen pöhkö, mutta ei riittävän överiksi vedetty, jotta tietyt epäloogisuudet eivät olisi ärsyttäneet. Koko ajan oli tietynlaista tasapainoilua "todellisuuden" ja fantasiamaailman välillä, ja aina ei mielestäni mennyt ihan putkeen.

    Olin etukäteen lukenut, että leffan kuvauksessa ei mässäilty Wonder womanin vartalolla. Tätä oli mielenkiintoista analysoida leffan aikana ihan kuvaustekniseltä kannalta. Selkeästi ei ole haluttu esineellistää pääosan esittäjää, vaikka asu onkin mitä on.

    3,5 tähteä.
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Toimi minulle hienosti ja olihan tämä helvetisti parempi kuin joku paska Suicide Squad. Hienon näköinen, siistejä taisteluita, Gadot vaikuttava sankaritar, Pine oikein hyvä, Bremner kiva sidekick...

    En pitkästynyt missään vaiheessa, joten pituudesta ei voi valittaa. 3D:lläkin tuntui olevan tässä jopa käyttöä.

    Positiivinen yllättäjä ja nyt vähän harmittaa, ettei tullut valittua parempaa paikkaa sieltä ensi-illasta, niin olisi nähnyt starat paremmin. 4/5 lähtee helposti.
     
  8. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Onnistunut ja kaivattu elonpilkahdus lafkan jo varsin hälyttävän tympeäksi vajonneeseen tekemisen tasoon. Wonder Woman toimii hahmona erinomaisesti sen kaikessa vilpittömässä sinisilmäisyydessään. Hyväntekijä jonka takana on hyvä seistä, niin ihmisten kuin jumalolentojenkin pahuutta vastaan. Gal Gadot kykenee tuomaan rooliin sopivalla tavalla niin lempeyttä kuin sitä päättäväistä tarmokkuuttakin. Hyvin toteutettu hahmo siis kaikin puolin.

    Jos käsikirjoitusta ja etenkin sen paikka paikoin hieman vaivaannuttavaksikin käyvää dialogin tasoa olisi saatu edes vähän kekseliäämmäksi, niin elokuvan olisi voinut huoletta nostaa jo sinne luokkaan erinomainen.

    3.5/5
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Trailerien perusteella odotin hyvää leffaa ja hyvä leffa tämä on. Näyttää myös olleen menestys ensi-ilta viikonloppuna jenkeissä, eikä syyttä, sillä onhan tämä selvästi yksi parhaista supersankari-leffoista. Wonder Woman on toimiva hahmo ja samoin on maailma johon hänet tässä tiputetaan. Tarinan historiallinen pohja on vakaa ja siihen päälle pinotut fiktiiviset lisäykset hyvällä maulla tehtyjä ja kokonaisuus ehjä. Sanoisin että tämä on onnistunut sekoitus Xenaa ja Castle Wolfensteinia... oikeastaan parempaa suositusta leffalle on vaikea keksiä. :)

    Mieli tekisi antaa tälle jopa täydet pisteet mutta pientä säätövaraa olisi kuitenkin ollut joissain kohdissa. Leffa ei kuitentaan tuntunut mitenkään ylipitkältä joten pituudesta huolimatta mitään ei ainakaan olisi tarvinnut leikata pois, ehkä ongelma oli siinä mitä on jo leikattu... joku kolmetuntinenkaan versio ei tuntuisi mahdottomalta, jos sillä saataisiin paikattua joitakin juoniaukkoja ja syvennettyä tarinaa sieltä keskivaiheilta. Kaikenlainen matkantekohan tässä tuntui sujuvat kovin helposti ja nopeasti vaikka luulisi että sotatoimialueella matkailu olisi vaikeaa ja hidasta.

    4,5/5
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Täytyy sanoa, että Wonder Woman -elokuvan laadukkuudesta huolimatta koen sen joutuneen hienoisen ylihypetyksen uhriksi. Visuaalisesti elokuva oli erinomainen ja kerronnallisesti pääpiirteittäin onnistunut. Valitettavasti tietyt kohtaukset liittyen Steve Trevorin tiimin jäseniin ja Diananaan olivat kovin puisia, jota toki oli myös Gal Gadotin koko näyttelijätyö, joskaan ei kuitenkaan haitaksi asti: sopiihan se kuitenkin roolihahmoon, joka fyysisyyteen panostavasta kulttuurista saapuu suureen, uuteen maailmaan. Näyttelijöistä kunniamaininnan saa pienehköstä osastaan huolimatta David Thewlis, jonka tämän hetkiset roolityöt vaikuttavat tekevän hänestä kovaa vauhtia Alan Rickmanin manttelin perijää.

    Uskoisin elokuvan menetyksen takaa löytyvän etunenässä sen, että ohjainpuikoissa oli Patty Jenkins (nainen). Ei liene kuitenkaan sattumaa, että ainakin minun silmääni Dianasta ei tehty tahallisesti seksiobjektia yhdessäkään kohtauksessa (päinvastoin Chris Pinen hahmo, mies, joutui tällaisen uhriksi). Tämä teki Gal Gadotin roolityöstä uskottavan ja tietyssä mielessä jopa sukupuolettoman -- mikä on jonkinlainen saavutus.
    Tosin on sitten mielenkiintoista, että ohjaaja itse kyllä sitten heruttaa kaula-aukkoaan antaumuksella promohaastatteluissa. Ehkä tämä on kuitenkin Losissa pakollista, kun siellähän ei voi olla voimakas, itsenäinen (hetero)nainen ellei pukeudu yhtä avonaisiin asuihin kuin punaisten lyhtyjen katujen keskivertoasu. o_O

    4+/5 :cool::cool::cool::cool::)
     
    Viimeksi muokattu: 22.06.2017
  11. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Ihan ok-tason seikkailu oli tämä ja jopa vaimo pysyi hereillä yli tunnin tätä katsoessa, mikä on jo aika hyvä meriitti supersankarielokuvalle. Ei ollut mitään suuria ennakko-odotuksia, enkä tiennyt tämän sijoittuvan menneisyyteen, mutta ihan nätisti se sinne sopi. Animaatiota oli aika runsaasti ja se oli pääosin ihan uskottavan näköistäkin. Sitä jäin miettimään, että hahmolla oli lopulta melkoiset supervoimat, joten jos tämä ihmenainen liittyy nyt johonkin Justice League -jengiin, niin onko siinä muille juuri sitten enää tarvetta.. Annetaan nyt tälle vaikka 3,5/5.
     
  12. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Tämä oli mainio elokuva. Kerrankin dc pesee lattiaa marvelin nössöillä. Muuten ihan ok tuo mies pääosan esittäjä. Tykkäsin hänen työskentelystä myös laivanupotus filmissä.
     
  13. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Meinaat että Superman jäisi toiseksi?
     
  14. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Superman ei käsittääkseni ole isossa roolissa tuossa, vai onko? Ja siihenkin lienee juuri se sama syy, että teris ei oikein apuja kaipaa..
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Katsottu Netflixiltä.
    Ajoittain kärsi mielestäni cgi:n ongelmista.
    Leffana ihan OK 3/5.
    Hitusen häiritsi kapteeni Kirk toisessa pääosassa, joka pisti odottamaan sädetystä Enterpriselle, mutta tuo lienee enemmän henkilökohtainen ongelma.

    T: Vesku