Child 44 (2015) (Daniel Espinosa / Tom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace, Joel Kinnaman, Paddy Considine, Jason Clarke, Vincent Cassel)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.01.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Child 44 on vuoden 1953 Neuvostoliittoon sijoittuva poliittisesti latautunut sarjamurhaaja -trilleri, ja se kertoo salaisen poliisin agentista Leo Demidovista (Tom Hardy), joka menettää arvonsa, valtansa ja kotinsa kun hän ei suostu paljastamaan omaa vaimoaan Raisa (Noomi Rapace), jota syytetään maanptturuudesta. Leo ja Raisa pakenevat Moskovasta ja suuntaavat syrjäiselle seudulle, jossa he tapaavat kenraali Mikhail Nesterovin (Gary Oldman). Yhdessä he ryhtyvät jäljittämään sarjamurhaajaa, joka saalistaa pieniä poikia. Heidän toiminta uhkaa kuitenkin koko järjestelmän luomaa illuusiota "paratiisista, jossa ei ole rikoksia"...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 17.04.2015)
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tässä näyttää olevan se classinen virhe että elokuvassa puhutaan englantia vaikka pitäis venäjää puhua. On oikeastaan sääli että niin suurelle osalle elokuvan katsojista on tärkeää se että siinä puhutaan englantia en tajua miksi. On kuitenkin rikkaus kun mailmassa on erinlaisia kieliä ja hienoa kuulla erikielisiä elokuvia. Minäkin tunsin kerran yhden ämmän joka ei suostunut katsomaan muuta kuin englannin kielisiä elokuvia mutta syy jäi hämäräksi kun tuttavuutemme ei enää kiinnostanut niin ei tullut yritettyä ottaa selville miksi nin on.
     
  3. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syy lienee siinä, että amerikkalaiset eivät tykkää lukea tekstejä.
     
  4. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Jos venäläiset tekisivät tämän elokuvan, siinä puhuttaisiin venäjää. Taitaisi englanti/amerikkalaisilla näyttelijöillä olla mahdotonta opetella jokainen vuorosana venäjäksi ja vielä niin, että se kuullostaisi aidolta venäjältä. Elokuvat joissa osa roolihahmoista on englantia puhuvia ja osa muuta kieltä puhuvia, odotukset alkuperäistä puhekieltä kohtaan ovat toivottavia. Mutta koko elokuvan toteuttaminen venäjän kielellä on jo kohtalaisen mahdotonta toteuttaa englanti/amerikkalaisilla näyttelijöillä.
    Jos näin halutaan tehdä, elokuvan näyttelijöiden pitää olla kyseisestä maasta. Kysymys on siinä, että sijoittaako amerikkalaiset tuotantoyhtiöt miljoonia tälläiseen elokuvaan? Itsekkin haluaisin, että elokuvissa puhuttaisiin sitä kieltä mitä roolihahmot esittävät.
    Mutta tämä ei tule toteutumaan niin kauan, kun ne suurimmat rahoittajat kymmeniä miljoonia maksavalle leffalle ovat jenkit ja niin kauan kun ne isoimmat TUOTOT tuovat Yhdysvalloissa tehdyt elokuvat (ympäri maailmaa).
    Joten itse en koe tämän elokuvan puhekieltä ongelmaksi ja trailerista päätellen uskon pitäväni leffasta. Sarjamurhaaja elokuva ei tuoteta koskaan liikaa, ainakaan hyviä.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2015
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Tämä olisi voinut olla uskottavampi jos tapahtumat sijoittuisivat johonkin maahan jossa puhutaan englantia. Tulee ehkä katsottua joskus jos on mahdollista katsoa ilmaiseksi.
     
  6. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Odotin elokuvan olevan pelkästään ns. sarjamurhaaja tarina ja luulin, että tarina kertoo Venäjän/Neuvostoliiton yhdestä kuuluisimmasta murhaajasta Andrei Chikatilonista.
    Elokuva kertoikin Josef Stalinin Neuvostoliitosta ja sen salaisesta poliisista MGBsta, ryyditettynä sarjamurhaaja tarinalla.
    Stalinin yhteiskunnassa "murha oli mahdotonta" ja siksi sen tutkiminen myös "kiellettyä". Murhat olivat aina valtion ilmoittamana onnettomuuksia.
    Näin elokuva antoi ymmärtää.

    Elokuva oli kokonaisuutena ala-arvoinen. Ohjaus/kuvaus mitäänsanomatonta ja näyttely työskentely kaiken kaikkiaan hirveätä katseltavaa. Erityisesti Tom Hardyn englanti venäläisellä aksentilla oli niin päin p....ttä, että oikein vitutti. Hänen koko olemuksensa leffassa oli kuin olisi katsonut jotain imbesilliä näyttelemässä (roolin tarkoitus ei ilmeisesti ollut tämä) ja ne hiukset:oops:
    Hardyn näytteleminen oli jopa huomattavasti järkyttävämpää kuin herran Lawless (2012) elokuvassa. Gary Oldman suoriutui parhaiten roolistaan, vaikkakin roolihahmo oli kohtalaisen turha. Väkisin jaksoin katsoa koko leffan.
    En yhtään ihmettele, että floppasi ja rankasta. Kirjaa johon elokuva perustuu en ole lukenut.

    Child 44 1+/5
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2015
  7. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Todella surkeaa katsottavaa. En meinannut jaksaa katsoa loppuun kunnolla vaan tuli alettua kesken leffan vetämään käteen se on ollut yleensä minulle merkki että leffa on todella surkea jos tulee oman käden iloja harrasteltua
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Andrei Tšikatilosta (ven. Андрей Чикатило) on tehty elokuva Evilenko, pääosissa Malcolm McDowell ja Marton Csokas. Tässäkin elokuvassa puhutaan englantia.

    Valitettavasti Pan Visionin DVD:n kuvanlaatu on ala-arvoinen.
     
  9. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 704
    Saadut tykkäykset:
    352
    Suositeltavampi ja parempi elokuva samasta aiheesta: https://en.wikipedia.org/wiki/Citizen_X
     
  10. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Tuo Citizen X on tosiaan huomattavasti parempi elokuva kuin Evilenko. Vaikkakin McDowell onkin Evilenkon roolissa hyvä. Evilenko ja Citizen X ovat joka tapauksessa parempia elokuvia kuin tämä pökäle. Vaikka eiväthän nekään mitään kovin hyviä ole, Evilenko jopa kohtalaisen huono leffa.
     
    Viimeksi muokattu: 23.08.2015
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 471
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Ehkä vähän erimieltä aikaisempien postaajien kanssa.
    Lähdin myös katsomaan elokuvaa alhaisilla odotuksilla. Mutta olihan aika matka. Puhdistus tuli mieleen ja muutenkin liikuttiin aluella, jossa koko ajan tuntui epämukavalta. Tätä ei kannatta jättää väliin. Katso ja päätä itse. (annoin 9 imbd) Mutta missään tapauksessa en aio katsoa lähiaikoina uudestaan, kuten en Puhdistustakaan.
     
  12. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
    Katsoitko elokuvaa kotona vai teatterissa?
     
  13. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Koska Child 44 löytyi kohtalaisen halvalla Zavvin tarjouksesta, täytyi tämäkin tuote tšekata. (Sanaleikki — tajusitteko? Tšeka oli Neuvostoliiton salainen poliisi. Tajusitteko nyt?)

    Tavallaan Child 44 on kuin Tohtori Živagon versio, jossa jahdataan sarjamurhaajaa. Tavanomaiseen rikostarinaan on haettu vaihtelua sijoittamalla se yhteiskuntaan, joka eroaa voimakkaasti Yhdysvalloista. Vaikka ajankuva on toteutettu vakuuttavasti — elokuva on kuvattu aikaisemmassa sosialistimaassa Tšekissä —, ei käsikirjoitus ole täysin onnistunut. Kokonaisuus kärsii kahden erilaisen pyrkimyksen ristiriidasta: toisaalta halutaan kritisoida sairaalloista ja rikollista neuvostoyhteiskuntaa, jossa poliisitutkinta perustuu pakotettuihin ilmiantoihin ja silkkaan kidutukseen, toisaalta halutaan esittää jännittävä rikollisjahti keskellä tuollaisen yhteiskunnan olosuhteita.

    Päärooleihin on saatu kansainvälinen, vaikuttava näyttelijäkaarti, mutta sekään ei pysty pelastamaan lopputulosta. Gary Oldmanin rehti miliisi jää kauas Batman-trilogian vastaavasta hahmosta, Noomi Rapacen esittämä vaimo on mitäänsanomaton, eikä Tom Hardyn päähenkilöstä välity sellaista hirviömäisyyttä, johon dialogissa viitataan. Nikolaj Lie Kaasin pieni rooli sisältää hiukan särmikkyyttä, mutta Paddy Considinen hahmo on ohut ja epäkiitollinen. Esimiesrooleissa vierailevat Vincent Cassel ja Charles Dance. Tästä elokuvasta olisi halunnut pitää enemmän.

    Child 44 tekee kyllä selväksi, että neuvostoyhteiskunta oli yhtä valheellinen ja rikollinen kuin natsi-Saksakin: molemmissa maissa sairasmielinen roistosakki oli kaapannut vallan ja kaikessa hiljaisuudessa kahmi itselleen taloudellisia etuja, samalla kun propaganda piti yllä kulisseja, jotka monet tajusivat silmänlumeeksi mutta joita kukaan ei tohtinut lähteä arvostelemaan, koska opportunistisia ilmiantajia oli joka puolella.

    Tuollaisessa yhteiskunnassa sarjamurhaajan jahtaaminen oli sangen haasteellista, koska Neuvostoliitto oli johtajansa mukaan paratiisi eikä siellä voinut olla sellaisia porvarillisia rappioilmiöitä kuin murhaajia. Johtaja itse oli murhaaja, ja väitteellään hän paitsi koetti hälventää rikollisuuden varjoa yltään myös mahdollisti sarjamurhaajien toiminnan. Rikostutkinnan taso kuvataan tarinassa heikoksi: jokaisesta lapsensurmasta tuomittiin se, jota ensimmäiseksi epäiltiin, eikä eri tapauksia yhdistetty toisiinsa, vaikka surmatapa oli samanlainen.

    Evilenko on elokuvana onnistuneempi ja intensiivisempi kuin Child 44 tai esimerkiksi Gorkin puisto, neuvostorikoselokuva jota kuvattiin Helsingissä.

    2/5

    Jäämme odottamaan kanta-aiheen seuraavaa mutaatiota: Tohtori Živago + žombit.

    Brittiläisessä blu-rayssa (BD-50) on melko hyvä kuvanlaatu, mutta tekstitys on ainoastaan englanniksi. Lisämateriaalina on 8 minuutin dokumentti. Muutama näyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 31.10.2020