5.1 järjestelmä 1000 €

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Noviisi123, 09.09.2017.

  1. Noviisi123

    Noviisi123 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2017
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmasti paljon koluttu aihe, mutta tekniikka menee eteenpäin niin tuoretta tietoa kaivattaisiin aihetta paremmin tuntevilta. Itse en näistä paljoakaan ymmärrä ;)

    Tarkoitus hankkia 5.1 setti ja vahvistin. Rahaa olen ajatellut panostaa maksimissaan 1000 €. Kaapelit saavat mennä yli tämän, joten ei nyt ihan kymppien päälle ole.

    Olen yrittänyt hieman aihetta penkoa, mutta rehellisesti sanottuna en jaksa liikaa aiheesta innostua vaan haluaisin vaan paremmat äänet leffojen katseluun ja satunnaiseen musiikin kuunteluun. Tästä syystä turvaudun nyt asiaan vihkiytyneimpien apuun. Telkkarin äänillä on tähän asti menty ja pärjätty mutta onhan se aika syvältä varsinkin uusissa telkkareissa. Ohut tv näköjään tekee sen, että on äänikin kuin 80-luvulta :) Mikään hifistelijä en tosiaan ole joten ne "oikeasti hyvät" laitteet olisi minun kohdalla helmiä sioille, mutten myöskään innostu gigantin valmisseteistä. Uskoisin, että oikeilla neuvoilla löytyisi paremmat laitteet samalla rahalla.

    Rajoittava tekijä on se, että kaiuttimien on oltava valkoisia....sori ;)

    Alla olevaa olin hieman ajatellut alunperin kaiutinsetiksi, mutta sitten osuin johonkin keskusteluun jossa ne oli aivan onnettomat. Eli apuja ja tuoreita tietoja kaipaisin.

    https://www.hifikulma.fi/Wharfedale-DX-1-SE
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Unohda koko juttu. Tonnilla ei saa järkevää 5.1 settiä, koska edullisimmat ns. oikeiden hifivalmistajien kaiuttimet on sen n. 200e/pari. Kelvolliset subbarit alkaa 500e tienoilta, koska fysiikan lait (koko ja teho). Eli jo pelkät kaiuttimet kolaavat budjettisi, pitäisi saada vielä vahvistin, jalustat ja kaapelit. Nope.

    Ja nyt mielesi tekee sanoa, että et ole mikään kultakorva. Selvä. Valitettavasti "koko setti tonnilla" on sama, kuin menisit kauppaan ostamaan uutta autoa viidellä tonnilla. Ehkä jonkun mauton tai sähköpotkulaudan saa.

    Budjetti ylös, käytettyjä etsimään taikka rakentamaan itse. Oma ensimmäinen setti taisi kustantaa aikanaan kaikkineen kaksi tonnia ja sekin oli täysin hinnat alkaen -setti.
     
  3. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Itse lähtisin tuolla budjetilla 2.0-setillä liikkeelle. Joku keskitason AVR ja siihen kaveriksi pari laadukkaita jalustakaiuttimia. Sitten kun budjettiin tulee lisää löysää voit hankkia subbarin, toisen parin kaiuttimia ja keskikaiuttimen tai jos mahdollista, kolmannen etukaiuttimen keskelle.
     
  4. Noviisi123

    Noviisi123 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2017
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän pelkäsinkin, että saattaa tulla vastausta ettei kannata vaivautua. Toki en ole nyt ihan varma mitä ensimmäisen vastauksen lähettäjä tarkoittaa, koska en suostu uskomaan ettei tuhannella eurolla saa parempia ääniä aikaiseksi kuin telkkarin omat. Parempi tarkoittaa minun tapauksessa sitä, että se olisi vaan vähän "jykevämpää" kuin 3 cm paksuisen telkkarin omat kaiuttimet. Ja tietysti jos sitä surroundiakin saisi.

    Joten oliko mahdollisesti kyse jostain näistä?

    -eikö tonnilla saa parempia ääniä kuin telkkarin omat?
    -vai onko sama ostaa sitten gigantin 500 € setti koska seuraavalla 500:lla ei saa mitään lisää?
    -vai juurikin se että mieluummin sitten 2.1 tai 2.0? Ettei sillä saa toimivaa 5.1:stä.
    -Eikö tonnin 5.1 setillä saa minkäänlaista surround kokemusta? Eikö ne siis vaan toimi?
    -Vai kannattaako mennä tässä kohtaa vain sen ulkonäön perusteella koska kaikki on yhtä "huonoja"?

    Tuo auto vertaus on siitä hyvä, että tässä tapauksessa en halua bemaria...enkä välttämättä tarvitse volkkariakaan vaan se mauto riittäisi koska ilman sitä pitää kävellä ;)

    Mulla on tietokoneessa joku logitechin alle 100€ maksanut 2.1 setti ja mielestäni aivan tajuttomasti parempi kuin ne alkuperäiset kaiuttimet. Eli tämä on siis se taso :)

    *muokkaus*

    Sen verran vielä lisäisi, että tosiaan en ole aiheesta kiinnostunut enkä innostunut sen enempää joten en tule ikinä laittamaan siihen rahaa enempää tai hankkimaan uusia. Nyt hankitaan se mikä hankitaan ja sillä todennäköisesti mennään niin kauan kunnes ne eivät enää toimi.
     
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    ^ No jos ihan hieman faktoja niin esim. elokuvissa käytetään mm. bassoraitoja jotka toistaa 20hz taajuuksia, jopa sen alle.. Tälläinen subbari maksaa sen ~500e. No voithan sinä ajella sitä 100km/h alueella kuutta kymppiä, yks rengas tyhjänä, ei muutakuin hyvää matkaa.. Yksinkertaisesti tuolla summalla ei vaan saa "järkevää" pakettia kasaan mitenkäänpäin.

    Eli jos haluat toistaa vaikkapa sen elokuvan bassoraidan sellaisena kun se on toistettavaksi tarkoitettu niin silloin ostat laitteen joka siihen kykenee. Jos vajaa toisto riittää niin fine, ostat jonkun alla mainitun kaiutinvalmistajan ruputtajan.. Kaikkihan on hyvää kunnes kuulet parempaa. Varmaan saat kuitenkin paremman äänentoiston mitä TV tarjoaa.

    Kaikista järkevin etenemisvaihtoehto on kuten kmruuska kirjoitti. Hommaat 2.0 tai 2.1 setin, käytettynä saat ihan ok setin.

    Vahvistinta valikoidessa kiinnität huomiota mm. siihen tarviiko olla tulevaisuuden eli 4K aikakauden tuote ja sen kanssa yhteensopiva, jos ei niin voit ostaa hieman vanhempaa sarjaa olevan laitteen ja säästät parisen sataa jne.

    Vahvistinpuolelta voisi suositella Denon > Marantz > Yamaha -linjaa
    Kaiutinpuolelta esim. Dali, Monitor Audio, Amphion, Klipsch, Dynaudio, Wharfedale, JBL Studio, Elac, XTZ, B&W, Noiden tuotteita varmaan löytyy esim. demopoistoista, tai käytettyinä vaikkapa hifipalstoilta / torista etc.

    Jos on aivan pakko hommata se 5.1 setti niin sitten vaikka Logitech Z906 ja lopuilla kaljaa, sekä kaiutinkaapelia. Itsekään en pysty suosittelemaan mitään valmista toimivaa 5.1 settiä koska tulisi paska omatunto, sellaista kun ei ole keksitty.

    Budjettiesimerkki (erittäin nopealla vilkaisulla)

    Subwoofer käytettynä torista
    https://www.tori.fi/uusimaa/BK_XLS200_DF_subwoofer_39906010.htm?ca=18&w=3
    350e

    kaiuttimet thomann
    https://www.thomann.de/fi/jbl_control_1pro_wh_paar.htm
    399e

    vahvistin torista
    https://www.tori.fi/pohjois-savo/Denon_AVR_X2000_7_1_vahvistin_37967754.htm?ca=18&w=3
    400e

    yht 1149e

    Tuossa ois setti joka olis about tasolla 6-7 / 10 ja budjetti paukku. About halvin ok vahvistin, halvimmat jotenkuten ok kaiuttimet ja halvin suht ok subbari.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2017
  6. Noviisi123

    Noviisi123 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2017
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok ok...eli lähtökohtaisesti hankalaa. Noi käytetyt todennäköisesti jää pois koska tarvittaisiin todella hyvää tuuria, että sellaiset löytyisi. Esim. tuon setin ongelmat

    Subi: vaalea tammi (ei ollut oksennushymiötä, mutta jos olis niin sellainen tähän) :)
    Kaiuttimet: uskomattomat rumat

    Siis ajatuksena, että taitaa olla mahdoton tehtävä löytää käytettynä sellasta mitä etsii.

    No tässä oli ajattemisen aihetta ja lähtökohta on se, että ennemmin sitten 500€ setti koska tonnin setti ei pysty sen parempaan. Näin ymmärsin.
    En tosiaan ymmärrä mitään noista hertzeistä. Olen joskus "joutunut" koekuuntelemaan jonkinlaisen hifistelijän kalliita kaiuttimia enkä huomannut mitään erikoista verrattuna gigantin sony gtx hyper super home digital theatheriin ;) . Haluan vaan vähän jykevämmät äänet kuin telkkarin omat ja olishan se kiva jos sotaleffaa katsoessa se takaa tuleva helikopteri kuulostais siltä, että se tulee sieltä.
     
  7. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Joo unohda tosiaan tuo alkup. 1000e -viritys, jos pitää vielä olla kaunistakin katseltavaa. Mm. räjähdykset / maanjäristykset tapahtuvat matalilla taajuuksilla, musiikissa niitä ei juurikaan ole.

    Hommaa vaikka 2 kpl isoja aktiivikaiuttimia esim. tuosta. (saa valkoisena, ja suojaverkot vielä eteen) Et tarvitse tällöin vahvistintakaan. Parempaa neuvoa en osaa antaa... Tai oikeastaa en jaksa alkaa etsimään kaunista kokoonpanoa. sry.

    Se helikopteri kuulostaa sitä aidommalle mitä isommat kaiuttimet / isommat kaiutinelementit ovat, ilman subbaria.. noin kärjistettynä, aidommat äänet on parempi vrt. kurkkupurkin kihinä mistä suunnasta se tulee. Enemmän siis saat irti ja rahalle vastinetta isoista kaiuttimista kun ase kuulostaa aseelta eikä leikkipyssyltä kun näistä surround -äänistä, joita on elokuvassa loppujenlopuksi aika vähän... jos siis vertaa pieniä kurkkupurkkeja tai paria vähän isompaa kaiutinta.


    Jos nuokin ovat liian rumat niin unohda koko harrastus tai tee kaiuttimet itse (tai etsi itse budjettiin sopiva kokonaisuus, taiiiiii luota gigantin myyjään joka myy paskaa isolla rahalla)
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2017
  8. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Jos laitteiden pitää olla uusia ja budjetti 1000€, niin 5.1 setin tapauksessa lähinnä olet 1000€ köyhempi tuon hommaamisen jäleen + olkkarissa 7 laatikkoa ja "jännät" äänet. Jos sijoitat 1000€ 2.0 settiin saat jo ihan laatuääntä, takuulla "jykevämmät" äänet kuin tv:ssä.

    1000€ 5.1 setillä helikopterin tullessa takaa, kuuluu ääntä kyllä takaa, mutta vaaditaan melko paljon mielikuvitusta että sen helikopteriksi kuvittelee.

    Sitten yksi esimerkki setti jolla saa näteillä pienillä valkoisilla kaiuttimilla aika uskomattoman jykevän toiston. Voi moni ihmetellä että missä se subbari oikein on, vaikka on vain 2.0 setti. (niin kauan siis kun ei nosta volaa liikaa. Fysiikan lait tulee jossain vaiheessa toki vastaan). Ok ääni jos et siis kovin lujaa luukuta.

    Kaiuttimet Aurelia Aniara
    https://mareks.fi/valmistajat/aurel...ppb6OLtMyGnNmF5lHnqpY2peCqFzl1ZhoCiI8QAvD_BwE
    Ja vahvistin vaikka tuollainen:
    https://mareks.fi/yamaha-rx-v481-av-viritinvahvistin

    Nuo saisi kovasti alle budjettisi ja ääni paranisi tv:n omiin kaiuttimiin verrattuna aivan tajuttomasti. Vahvistimessakin olisi näemmä 4k valmius jos joskus sellaista sattuisit tarvitsemaan. Ja kun kerran aiot ajaa laitteen loppuun asti, niin noiden eliniän aikana sellainen tarve hyvinkin voi tulla.

    Jos on mahdollista niin suosittelen käymään jossain liikkeessä missä saat kuunnella ja katsella noita Aurelia Aniaroita. Luulen nimittäin että niiden ääni on aika pitkälti sitä mitä olet hakemassa.
     
  9. Noviisi123

    Noviisi123 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2017
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt alkaa tulla niitä neuvoja joita olin hakemassa näin amatöörinä. Ei pahalla ensimmäinen vastaaja, mutta "unohda koko juttu" ja "minun setti makso" -vastaus on aika sama vaikka jättäisi kirjoittamatta. Kiitos siis lopuille vastaajille.

    Itseasiassa JanneB:n kommetti laittoi kyllä hieman miettimään...mua ei pätkääkään haittaa jos jotkut raidat vai mitä ne oli jää hieman vajaiksi tai jotain, mutta se kyllä haittaa jos leffoissa on "jännät" äänet. Tuli mieleen, että helikopteri kuulostaa siltä kuin paperi osuisi tuulettimeen.

    Ei tästä nyt niin helppoa tullutkaan kuin olin ajatellut. Tosiaan kun harrastusta en ole aloittamassa vaan aion ostaa kaiuttimet ja sitten vain käytän niitä hamaan tappiin saakka.

    Noi isot aktiivikaiuttimet on itseasiassa ihan hyvän näköset....vaikkakin aika möhkäleet. Nuo Aureliat näyttää myös hyviltä ja laadukkailta. Siis ainakin ulkonäöllisesti. Jotenkin vaan mielessä kummittelee koko ajan se kun olin "päättänyt" hankkia ne surround äänet. Paljonko rahaa pitää sitten laittaa, että saa siedettävät "hinnat alkaen" surround-äänet olohuoneeseen? Täytyy käydä varmastikin hieman kuuntelemassa niitä, mutta noin lonkalta nopeesti heitettynä. Kysymys ei ole siinä etteikö voisi laittaa enemmän....enemmänkin siitä, etten haluisi laittaa. Mutta ne "jännät" äänet alko hieman pelottaa o_O
     
  10. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Käsittääkseni (viisaammat voi korjata) surround kanaviin riittää kutakuinkin ~80hz toistotaajuus, eli kun kaiuttimia myydään niissä yleensä ilmoitetaan jollain tasolla toistotaajuus... Eli siis halvat pienet kaiuttimet riittää sinne surround ääntä toistamaan. Eli se helikopteri kuulostaa vasta "isolle" kun se kieppuu ohi noista surround kajareista.

    Tästä samaisesta syystä monella on juurikin takana pienet kaiuttimet ja edessä isommat. Mitä kaiuttimien fyysiseen kokoon tulee niin tuota voit hieman miettiä maalaisjärjelläkin.. Pienestä kaiuttimesta et saa isoa ääntä esim. aidon kuuloista räjähdystä aikaiseksi, et vain saa, jos sais ei isoja kaiuttimia varmaan olisi olemassakaan.. et saa papattia kuulostamaan tykinlaukaukselle, et mitenkään. Se on vaan fysiikkaan pohjautuva fakta.

    Tuo jannen ehdotus voisi olla siis toimiva ja siihen lisäksi vaikkapa nämä https://mareks.fi/kaiuttimet/jalustakaiuttimet/yamaha-ns-pb182-jalustakaiutinpari tai nämä https://mareks.fi/kaiuttimet/jalustakaiuttimet/dali-zensor-pico-jalustakaiutinpari takakaiuttimeksi, budjetti ei paukkuisi.

    https://mareks.fi/kaiuttimet/jalustakaiuttimet/dali-zensor-1-jalustakaiutinpari
    https://mareks.fi/kaiuttimet/jalustakaiuttimet/monitor-audio-bronze-2-jalustakaiutinpari

    ^ nuo menisi myös budjettiisi etukaiuttimien osalta.

    Paras tosiaan on että kävisit kuuntelemassa noita kaiuttimia.. ja jos / kun ne tulee leffakäyttöön niin älä kuuntele niitä musiikilla.. otat vaikka oman leffan mukaan (pornossa ei ole bassoa) niin saisit omiin korviin osviittaa pienen ja ison kaiuttimen erosta.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2017
  12. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Noita ehdotettuja Zensoreita liikkuu melko mukavasti käytettynäkin. On suht yleinen malli. Eli osta vaikka uudet eteen ja metsästä käytettynä myöhemmin lisää. Tai käytettynä kaikki, jos ei ole kiire.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Osta Sonoksen soundbase, pieksee edulliset 5.1 mennen ja tullen. Itsellä oli aikoinaan noin 2000€ 5.1 setti ja tuntui edelleen että täyttä skeidaa...
     
  14. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    1. Tonnilla saa hyvinkin paremmat, kuin "telkkarin omat". Ei tule edes hiki. Suurin osa telkkarien omista tuntuu olevan sen verran heikkoja (fysiikan lait tulee koon kanssa vastaan ja hinnoittelun realiteetit huolehtii lopuista; suunnilleen kolme ihmistä maailmassa on valmis maksaaman siitä, että televisiossa on hyvät kaiuttimet). En huomannut avauksessasi, että tavoitetaso oli näin matala.

    2. Kuten sanoin, käytännössä hifivalmistajat rakentavat edullisimpien mallisarjojensa tuotteita siten, että niitä voidaan myydä n. 200e/pari. Tämä tarkoittaa viidelle kaiuttimelle 500e hintaa /sarja. Samaten (poislukien itse tehden) edullisimmat subwooferit, jotka tuovat ihan aitoa lisäarvoa parantaen toistoa jotenkin lähtevät siitä viidestä sadasta. Tuoreimmassa Hifimaailmassa testattiin tonnin hintaluokkaa ja käytännössä kaikki mallit olivat valmistajiensa edullimpia tai edullisimmasta päästä. Hyvä subwoofer on hankala tehdä halvalla, koska fysiikan lait edellyttävät, että ne ovat isohkoja ja vahvistintehoa on kohtuullisesti (pienempiäkin voi tehdä, mutta se on vielä kalliimpaa, koska vaatimukset elementille nousevat eksponentiaalisesti).

    3. Minä ja erittäin moni muu - tässäkin ketjussa, näemmä - on sitä mieltä, että mieluummin hyvä 2.0 (tai 2.1) kuin heikko 5.1. Surroundien merkitystä on helppo yliarvioida. Tavanomaisella elokuvaraidalla kuitenkin erittäin suuri osa äänestä, kuten dialogi, musiikki, efektit ja lähes kaikki ruudulla näkyvä tulee kolmesta etukaiuttimesta ja subwooferista (kts. edellä). Takakanavista tulee ajoittain efektejä ja ne tuuttaavat atmosfääriääntä. Joskus tonni oli realistinen budjetti stereosarjalle (kaksi kaiutinta, vahvistin ja cd-soitin; päälle kaapelit, jalustat ja muut). Nyt sillä pitäisi saada kolmin- tai nelinkertainen määrä kaiuttimia. Tonnilla ei saa toimivaa 5.1 settiä, ellei käytettyjä metsästä ja/tai rakenna itse.

    Pahoittelen, jos käsitit "minun settini" kommentin noin. Tuolla ei ole mitään tekemistä minun nykyisen harrastamiseni kanssa, eikä sitä ollut tarkoitus ottaa tässä mitenkään esille. Käsitit kommenttini päälaelleen. Halusin korostaa sitä, että minä en edusta koulukuntaa, jonka mielestä hifistä nauttiakseen pitää investoida uuden henkilöauton ja keskikokoisen kaksion hinta. Tarkoitin nimenomaan sitä, että hinnat alkaen -malleista koostamalla saa ihan toimivan setin (silloin aikanaan: tarjouksesta 5x Tannoy Sensys 1, tässäkin ketjussa mainittu BK:n XLS200, Yamahan perusvahvistin - ja kaapelit, jalustat sekä muut perään). Valitettavasti hinnat alkaen -malleista kokoaminen maksoi kymmenisen vuotta sitten tuon verran eikä se tilanne ole siitä kovin paljoa muuttunut.
     
    latexii tykkää tästä.
  15. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Unohtui mainita, että takakaiuttimiksi toki välttää hiukan heikommatkin. Kunhan eteen ostaa kunnon kaiuttimet. Tuossa jo joku mainitsikin, että lähes kaikki ääni elokuvissa/tv sarjoissa tulee etukaiuttimista. Takaa tulee vain immersiota lisääviä tila ääniä (etuäänien kaikuja yms.) ja vähän tehosteita, kuten esim. ne helikopteri äänet. Sanoisin että nuo tehoste äänien suhde edestä tuleviin "pää ääniin" on varmaan jotain 1-2%. Toki luovat vähäisestä osuudestaan huolimatta paljon tunnelmaa, mutta niiden takia ei kannata pilata sitä 98% äänistä. Muistelisin että etukeskikaiuttimesta tulisi peräti n. 80% elokuvien/tv sarjojen keskeisistä äänistä.
     
  16. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    osittain offtopic: Toisessa ketjussa tuumailin pärjääkö ilman keskikaiutinta. Omassa tapauksessa kuulostaa paremmalta ilman. Syinä arvioisin olevan:
    - keskikaiuttimen laatu L/R nähden selkeästi heikompi
    - ei mahdollisuutta sijoittaa kankaan taakse, eli sijoittelu olisi huonohko
    - kuuntelutila pieni ja symmetrinen, 95% ajasta katselen itse spotista

    Voi olla etten kuitenkaan tässä tonnintapauksessa suosittelisi olemaan ilman keskikaiutinta. Aloittajalle kuitenkin vinkiksi, että joskus voi näinkin voi toimia.
     
  17. Noviisi123

    Noviisi123 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2017
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi voi...tuskan hiki :) Tuota Dali Zensor 1:stä joskus katselin (en muista miksi päädyin tuohon), mutta hylkäsin sen juuri sen takia, että pitäisi ostaa 2 paria noita ja keskikaiutin ja subi erikseen. Tuosta näyttää olevan valmis sarjakin about. 1500 € mutta ilmeisesti siinä sitten se subi on huono? Ja toinen syy toki se, että vaikka kaiuttimet ovat nätit, niin seinälle laitettuna rumat laatikkot. Takakaiuttimille ei ole muuta paikkaa kuin seinälle sohvan yläpuolelle. Sohva on seinässä kiinni. Tästä syystä katselin tuota wharfedalen sarjaa kun kaiuttimet oli sopivan kokoiset myös taakse ja hyvännäköiset muutenkin. Ja hintaiset. Toki nyt jotenkin vaikuttaa, että se on sama kuin laittaisi leffan pyörimään ja repisi 500 € sohvapöydälle :D

    Aikoinaan kun näitä katselin niin muistan lukeneeni, että kaiuttimet olisi hyvä olla saman valmistajan/samaa sarjaa. Jotenkin siitä syystä, että eri sarjoissa tai merkeissä voi olla eri "tasolla" äänet tai jotenkin eri vahvuiset tai eri sävyiset tai ties mitä. Ettei ole hyvä jos ne sekoittuu. Tästä syystä olenkin katsellut lähinnä valmissarjoja, mutta onko niin, ettei takakaiuttimilla ole niin väliä? Ettei se surroundissa haittaa? Vai onkohan mitään perääkään koko hommassa.
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tarkoitat ilmeisesti tätä pakettia?
    https://www.hifistudio.fi/fi/tuotte...iteatteri-what-hifi-testivoittaja/45644888987
    Tuo Dali E-9F vaikuttaa aika tuhnulta, eli 9 tuuman subbari, jonka valmistajakaan ei lupaa menevän kuin 37 hertsiin. Mielestäni tuo subbari ei missään nimessä ole hintansa (erikseen 599e) väärti.
     
  19. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Mulla on joutilaana Zensor-sarjaan keskikaiutin. Jos Daleihin päädyt, niin laita yv. ja jatketaan kaupanteoa sitä kautta.
     
  20. Noviisi123

    Noviisi123 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2017
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos kaikille kovasti neuvoista, vaikka en nyt päässyt tässä puusta pitkälle. Ymmärrän kyllä...itsellänikin on harrastus joka on ns. loputon suo rahallisesti jos niin haluaa. Toivoin, että joku olisi vastannut tuosta alkuperäisestä wharfedalen sarjasta, että ihan ok setti tuohon rahaan, että kyllä sillä leffoja katselee :) no näin ei ilmeisesti ole.

    Noita subbareita katselin niin näyttäisi Dalilla olevan tuolla 2700 € maksava mikä ei mene "kuin" 40 Hz. Mutta ilmeisesti siis leffoissa on nimenomaan tärkeämpää, että menisi alas asti? Tuossa on sitten varmaan paljon muuta hyvää esim. musiikin kuunteluun.

    Ei auta kuin jatkaa pähkäilyä äänen, ulkonäön ja budjetin suhteen. Sen verran vielä kun noita katselen niin onko nämä https://www.hifikulma.fi/epages/hif...th=/Shops/FOHI/Products/CANTON-GLE-416-ONWALL mistään kotoisin surround kaiuttimiksi? Olisi ulkonäöllisesti todella hyvät. Täytyy nyt sitten miettiä, että onko vain venytettävä lompakkoa enemmän. Tosiaan en hae mitään hifielämystä, mutta olisihan se kiva jos sitten saisi ne kunnon räjähdykset leffoihin. Ja ilmeisesti vielä korostuu tämä "laatuasia" kun voluumit on kohtuu tasolla näin rivitalossa. Jäi sellainen kuva, että halvat eivät pysty antamaan "täyttä" ääntä kohtuu voluumilla.