Ongelmia äänien kanssa

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana JL84, 06.07.2017.

  1. JL84

    JL84 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    17
    Moi, ei tuntunut löytyvän oikein vastausta googlettamallakaan niin kysytään näin. Laitteistoon kuuluu Onkoyn TX-NR509 joka on kiinni sonyn kdl50w805 ruudussa vahvarissa kiinni myös sonyn BDP-S4500 BR soitin. Kaikki on toiminut hyvin tähän asti hyvin mutta tänään kun aloin soittimella levyä pyörittämään niin kuva ei näkynytkään vaan ruutu vilkkui ja resoluutiot vaihtelivat oudosti. Pienen piuharallin jälkeen näyttäisi nyt siltä että kuva ei kulje nyt vahvarin läpi mutta ääne sitä kautta saa kuulumaan.

    Ennen piuhat olivat siten että lisälaitteet olivat normaalisti vahvarissa ja vahvarista HDMI ruudulle. Nyt kun kytkin BR soittimen suoraan TV:n HDMI liittimeen työntää vahvari ulos DTS ääntä enkä saa vahvistinta enää DTS-HD tai Dolby-HD tilaan. Kun BR soitin oli kytkettynä suoraan vahvistimeen vahvistin työnsi HD-Äänet ulos ja myös ilmoitti siitä ruudulla. Kysymys kuuluukin, että onko nykyisellä kytkennällä (soitin suoraan TV:ssä) mahdollista saadakkan ääniä siten, että vahvari vasta purkaa ne?

    Olikohan sekava/tyhmä kysymys en tiedä mutta kysyn kuitenkin :)
     
  2. JanneB

    JanneB Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2016
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    25
    Oletko kokeillut vaihtaa HDMI johtoa. Alkuperäinen ongelmasi vaikuttaa sellaiselta, että vika voisi olla viakaantuneessa HDMI johdossa. Vaikka kuva ei näy BD-soitin - vahvistin välille kytkettynä ja näkyy taas BD-soitin - TV välillä saattaa HDMI johto silti olla jotenkin vialla.

    ARC (Audio Return Channel) tuo äänet televisiosta vahvistimeen päin, mutta ei tue "HD" ääni formaatteja. HDMI versiossa 2.1 on tuettuna uusimmatkin ääni muodot eARC:ssä (Enhanced Audio Return Channel). Mutta HDMI 2.1:ä tuskin löytynee vielä mistään laitteesta kun speksit julkaistiin vasta kesäkuulla 2017.
     
  3. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuon Onkyon saisit takuuseen vielä(2018 loppuun asti) jos sieltä on jotain hajonnut (niissä kun on ollut vähän tyyppivikoja hdmi-kortti puolella). Tai välirahalla voi valita uudemman mallin jos ei halua korjauttaa (rahdit+takuukorjaus on ilmainen).
    Siis jos kaapeleiden vaihdolla ei ongelmat poistu niin sitten voi olla että jotain vahvarista on hajonnut jonka turvin se kuuluu tuohon Onkyon pidennetyn takuun piiriin.

    lisää infoa
    https://murobbs.muropaketti.com/threads/onkyo-tx-sr578-ongelma.728307/#post-1718355281

    http://www.eu.onkyo.com/en/customer-service-program-118747.html
     
    Viimeksi muokattu: 09.07.2017
  4. JL84

    JL84 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    17
    Nyt kun kerkesin vielä kerran käymään läpi nuo piuhat niin näyttäisi todellakin siltä, että tuo vahvari on rikkoutunut nyt hävitti vieläpä äänetkin tuon ARCin kautta ja jouduin heittämään äänet kuidun kautta.

    Kiitos noista takuu linkeistä mutta tuo kyseinen malli ei ainakaan sarjanumeron perusteella kelpaa tuon takuun piiriin :( Eli olisi alettava jossain vaiheessa uuden vahvarin hankintaan mikä on ikävää kun tuollakin olisi vielä nykytiltanteessa mainiosti pärjännyt.
     
  5. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Joo tuo pidennetty takuu saattoi koskea vain niitä malleja joissa on network chip eli nettiyhteysliitäntä (alkaen mallit 579, 609 jne), kun tietynlainen vikaantuminen äänien+kuvan osalta on jotenkin yhteyksissä siihen chippiin.
    edit: onhan tuossa 509 jo nettiliitäntä, mutta ihme homma ettei kuulu siihen pidennetyn takuun piiriin kun siinä voi olla BGA tai DTS chip myös hajalla.
    Yksi juttu joka voi vaikuttaa että sun laitetta ei sieltä löytynyt on se että sun laite voi olla harmaatuontia(esim. Verkkokauppa.com onkyot on harmaatuontia, en tiedä ovatko vieläkin) ja tietenkin Suomen alueen kautta yritit löytää niin sarjanumero+maa ei täsmää koska virallisia teitä SUomeen tulleilla 509:llä on ehkä joku tietty sarjanumero.

    Sun vahvarissa on voinut konkat(vai elkot nimelläkö niitä kutsutaan?) mennä sieltä hdmi-levyltä(joko kuivuneet tai pullistuneet ja alkaneet vuotamaan tmv) ja ne ei anna tarpeeksi virtaa läpi hdmi-porteille jotta kuva näkyisi, tuloliitännöistä varmaan joku toimii mutta juuri hdmi-lähdölle virtaa syöttävä komponentti on todennäköisesti kulahtanut ja et saa kuvaa läpi tv:lle. Nämä elko/konkka(engl. capasitor) hajoamiset on ollut yleinen vika ollut noissa Onkyoissa.
    Jos konkista näkee että ne ovat pullistuneet(ehkä vain osa) tai jo vuotavat niin ne vaihtamalla se laite saattaa taas alkaa pelittämään, kuivuneita konkkia/elkoja ei visuaalisesti erota normaaleista. Jollekin elektroniikkakorjaajalle vieminen ei taida ole kannattavaa kun on noinkin vanha laite jo(5-6 vuotta?) vaan pitäisi itse tilata sopivat arvot omaavat korvaavat komponentit tilalle ja vaihtaa ne itse (tai jollain kaverilla joka osaa kolvailla).

    tuossa videolla kai vaihdetaan hdmi?-levyltä niitä hajonneita(huonoja) komponentteja pois ja kolvataan paremmat tilalle

    Kai olet jo kokeillut laitteen resetointia tehdasasetuksille jos vaikka auttaisi?
    tähän tapaan kait onnistuu se resetointi "Back to factory settings. This is done by pressing the buttons VCR/DVD and the power button for about 2 seconds. Then the message "clear" appears on your front panel. Your device is now reset back to factory settings."
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2017