Kokemuksia JBD Screen kehysvalkokankaista

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana lepetius, 03.07.2017.

  1. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko foorumilaisilla kokemuksia Cinema Tradingin JBD Screen valmistajan kehysvalkokankaista?

    Hinnan perusteella kilpailukykyisiä mutta mitenkäs tämä laatu esim. verraten Grandviewin kehyskankaisiin? Mietinnässä JBD tai Grandviewin kehysvalkokangas. Hinta eroa näille tulee useampi satanen joten käytännön kokemuksia kaivattaisiin.
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Empä usko että noissa hirveästi on eroja, ehkä pingoitustavassa tms. Varmaan tuo on ihan pätevä screeni siinä missä GW:kin. Jos puhutaan pingotettavista ja gain on sama.
     
  3. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    Gain molemmissa 1,0 ja pingotettava nimenomaan. Tässä koittanut pähkäillä, että maksanko GW:stä monta satasta enemmän vai otanko halvemman JBD:n.

    Sen mitä cinema tradingiin ollut yhteyden pitoa niin en usko että ns. skeidaa sieltä myy. Mutta käyttäjä kokemukset ovat aina kova sana kun näitä arpoo..
     
  4. Naks*

    Naks* Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    15
    Itse ostin 2016 alussa Cinema tradingilta tuollaisen screenin JBD-MS Kehysvalkokangas 16:9 266 x 149 cm harmaa.

    Valitettavasti screenissä oli ilmeisesti valmistusvirhe, tai se oli pakattu huonosti, sillä siinä oli ongelmia. Tai sitten esim heijastuspinta oli päässyt painautumaan ollessaan rullalla tms.

    Mutta tokihan maanantaikappaleita mahtuu jokaiselle merkille. Tärkeintä mielestäni oli, että Harri hoiti homman erittäin hyvin ja pian Kiitolinjan kuski pimpottelikin ovikelloa ja tuli hakemaan rikkinäisen screenin pois. Ja uusi screeni tuli muistaakseni seuraavana päivänä Kiitolinjan kyyditsemänä kotiovelle. Tosin en enää ottanut samaa JBD:n screeniä vaan hieman kalliimman ScreenPro 16:9 266 x 149 cm screenin. Tosin suurin syy tähän ei ollut se, ettenkö olisi luottanut JBD merkkiin vaan se, että huomasinkin, että katselutilaani sopii paremmin valkoisella pinnalla oleva screeni, ja niitä ei tuolloin saanut saman kokoisena JBD:ltä

    Laiskana kopion otteita sähköpostista, jotka lähetin Cinema Tradingin Harrille.

    "Valitettavasti huomasin kuvassa horisontaalisia (vaakasuoria) "viivoja" jotka ovat melkeinpä koko kankaan leveydeltä.
    Viivojen väli on about noin 10cm. Viivat näkyvät varsinkin pannauksissa ja ylhäältä alas liikkuvassa kuvassa. Mistähän voisi olla kyse? Kangas on kiristetty ohjeiden mukaan tiukaksi, ja esim sivusta katsottuna näitä viivoja ei näy, mutta edestäpäin (sohvalta) valitetavasti kylläkin."



    "Hei.
    En sanoisi kyseessä olevan painautumia. Ainakaan en pikaisesti niitä taskulampulla ylhääältä sohimalla saanut näkyviin.

    Kyseiset viivat näkyvät tykin "hotspotissa" eli esim sohvan keskimmäisellä paikalla, jolloin linssi on suoraan yläpuolella. Ja jos siirryn esim vasemmalle paikalle sohvalla, näkyvät nämä viivat nyt enemmän vasemmalla jne.

    Enemmänkin tuntuu että kyseisien viivojen kohdalta kangas olisi "kiiltävämpää" eli jollain tavalla siloittunut tai kiillottunut, jolloin näistä kohdista heijastuu hotspotissa enemmän valoa kuin muusta kankaasta.

    Kokeilen huomenna päivänvalossa, että onko tilanne muuttunut yön yli roikkuessa, ja saisinko ongelmasta jotenkin kuvaa. Nyt pikaisella yrityksellä en ongelmaa saanut kauhean hyvin kuvattua, ongelma näkyy siis silmälle paremmin kuin kameralle, ja tietyt värit tuovat ongelmaa enemmän esiin kuin toiset."

    "Hei. Nyt päivänvalossa katsottuani nuo viivat näkyvät sivusta, varsinkin valoa vasten katsottuna. Edelleen noista on hieman vaikea saada kuvaa ainakin omalla kamerallani, mutta laitoin liitteeksi muutaman otoksen. Huomasin, että screenin vasemmalla puolella on muutama vertikaalinen viivakin, jota en nähnyt aiemmin kuin nyt päivänvalossa.

    Horisontaaliset viivat näkyvät siis häiritsevästi elokuvissa jne, vaikka kameraan niitä on vaikea taltioida, ja kameran kuvissa näyttävätkin "mitättömiltä" "

    Tuossa vielä yksi liitteeksi laittamani kuva, siitä ei tosiaan huomaa tuota viivoitusta, mutta silmällä sen valitettavasti huomasi oikein selvästi.

    screen_issue.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 03.07.2017
  5. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitos hyvästä vastauksesta. Hienoa kuulla, että myös takuu asiat ovat toimineet. Oliko tuo JBD:n kasaaminen ja seinään kiinnitys millainen operaatio?

    Harrin kanssa olen itsekin viestitellyt ja todella hyvää palvelua olen sieltä toistaiseksi saanut, vaikka vähän ehkä typeriäkin olen kenties kysellyt.

    JBD:n kannalla tällä hetkellä olen, ellei ilmene GW:n eduksi jotain mullistavaa.
     
  6. Naks*

    Naks* Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    15
    Seinään kiinnitys oli helppoa. Ei tarvinnut kuin kaksi ruuvinreikää tehdä (toki mitata, että ovat suorassa). En tosin enää millään muista minkä tyylinen kiinnitys-systeemi siinä oli.

    Nykyisessä screenissä seinään ruuvattiin pienet alumiiniset vastakappaleet ja screeni nostetaan seinälle niin, että nuo vastakappaleet "putoavat" sille tarkoitettuun uraan ( screenin alumiinikehyksissä), jonka jälkeen screeniä voi liikutella sivusuunnassa helposti (jos ei ole laittanut kiinnikkeitä aivan reunoille). Muistaakseni tuossa JBD:ssä oli jotain vastaavaa.

    Kasaaminen on suht helppoa, mutta vaatii hieman sorminäppäryyttä. Ensiksi kootaan alumiininen "frame" / kehikko ja toki lisätään joka sivulle niihin tarkoitettuihin uriin valkoiset tapit joihin heijastuspinta pingotetaan. ja tämän jälkeen otetaan itse heijastuspinta rullalta auki. Ja aletaan kiinnittämään heijastuspintaa paikalleen ohjeiden numeroinnin mukaan. Heijastuspinnassa (toki kuva alueen ulkopuolella) on reijät jotka pujotetaan noihin screenin kehikossa oleviin tappeihin. Aluksi homma toki helppoa kun pinta on löysä / löysähkö, mutta pikkuhiljaa kun pinta alkaa kiristyä vaatii se sormilta jonkin verran voimaa, ja itsellä olikin sormet hellänä kun sai pinnan kireäksi pingotettua

    Tuosta JBD:n kankaan kokoamisesta / pingottamisesta ja seinälle nostosta selvisin helposti yksin. Mutta tuo ScreenPro:n kangas vaati kaveria avuksi pingotusvaiheessa, koska se oli erilainen kuin JBD:ssä. Tuossa pujotettiin "kankaan" jokaiseen sivuun metallitanko sille varattuun kanavaan. Ja tämä tanko sitten taas painetaan screenin kehikossa vastaavaan uraan ja laitetaan muovinen klipsi päälle estämään sen pois pääsy.

    Ja tässä piti tehdä yksi reuna kerralla, kun JBD:ssä tehtiin ristiin ja rastiin. Ja samalla kun kiristin / "venytin" kangasta niin, että se metallitanko osui sille tarkoitettuun uraan olisi ollut hyvin vaikeaa laittaa muoviklipsit yksin paikalleen kun molemmat kädet varattuna pingotukseen.

    Toki tässä ScreenPro:n pingotustavassa on se etu, että kiristyminen tapahtuu tasaisesti jokaiselta sivulta, ja koko matkalta. Kun taas JBD:n pingotus / kiristys tapahtuu vain niiden tappien / reikien avulla, määrää en tarkkaan muista mutta olisiko ollut tyyliin 16 tappia / reikää screenin ylä ja alaossa (eli 32 yhteensä) ja sivuilla muistaakseni tyyliin 9 kpl per puoli) eli 18kpl sivuilla. Toki se on riittävästi, mutta itse kuitenkin pidän enemmän tuosta ScreenPron tavasta jolloin pingotus tapahtuu kaikkialta, ei vain tappien kohdalta.

    En jostain syystä ottanut kauheasti kuvia asennus / kokoamisvaiheesta. Mutta tuossa on yksi huonohko kuva ScreenPron pingotuksesta. Jossa lähdössä siis viimeisen sivun pingotus. Tuossa tosiaan vedetään se metalliputki/tappi (joka tuon mustan reunan sisällä, eli ei näy) tuonne alumiinisessa kehikossa olevaan uraan ja päälle laitataan tuollaiset harmaat klipsit estämään irtoaminen. JBD:n screenin pingotustavasta minulla ei valitettavasti ole kuvaa.


    screenpro pingotus.jpg
     
  7. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    133" JBD lähti tilaukseen. Nyt vai odotellaan, että milloin kaukokiito kiidättää paketin perille. :)
     
  8. pfl

    pfl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2003
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joko JBD on kotiutunut ja seinällä?
     
  9. lepetius

    lepetius Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.03.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    1
    JBD koitutui seuraavana päivänä tilauksesta. On kasattuna ja odottelee seinälle nostoa. Tässä muutto hässäkässä ei ole vielä enempää ehtinyt tekemään.. :D Koitetaan saada muutto pois alta ja otetaan vehkeet tarkempaan syyniin. :)

    Pakko vielä mainita, että ihan loistavaa palvelua Cinema Tradingilta kyllä sain.
     
    Viimeksi muokattu: 13.07.2017