Transformers 5

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Larry, 06.01.2016.

  1. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    http://www.cinelinx.com/movie-news/item/8789-michael-bay-returns-for-transformers-5.html

    Michael Bay siis ottaa jälleen ohjat viidennen Transformersin puikoissa. Tämä on kyllä erinomainen uutinen sillä neljäs TF jätti paskan maun suuhun. Jospa nyt Michael pistää koko osaamisensa peliin ja pistää kankaalle tavaraa tyyliin TF 1 ja 3 potenssiin 10. Tiedän että ukkoa vihataan ja kaikki hänen leffat ovat monen mielestä perseestä mutta kun palaset loksahtavat kohdalleen niin eipä taida hollywoodista löytyä miestä joka pystyy tarjoamaan komeamman toimintakeitoksen valkokankaalle.
     
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Vaikea uskoa, että Bay osaisi tehdä jotain uutta. Visuaalisena ohjaajana hyvä, mutta muuten on paljon toivomisen varaa. Toisaalta monesti voi syyttää myös huonoja käsikirjoituksia, joiden kanssa Bay on työskennellyt, mutta pitäisi myös Bayn pystyä sanomaan "tämä on paskaa, tee parempi".

    Ketjun kunniaksi katselmus Bayn ohjaustyyliin.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Eli voidaan todeta, että Michael Bay on periaatteessa hyvä ohjaaja: hän vain saa aikaiseksi lähinnä huonoja elokuvia.
     
  4. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Bay on minusta keskimäärin oikein kelpoa ja ennenkaikkea VIIHDYTTÄVÄÄ jälkeä aikaansaava elokuvantekijä. Jonka työt liittyvät usein ns. pikkupoikien aiheisiin, taiteellisesti rajoittavalla PG13-ratingilla.
    Hänen tekemisiään taitaa haukkua louskuttaa lähinnä elokuvien katsojina vielä vähän ns. epävarmat wannabe-aúteurit ja piilomerkityksiä/symboliikkaa yms. paskaa sisältämättömän vauhdikkaan viihde-elokuvan ääreen (ehkä jotenkin vahingossa?) ajautuneet totiset torvensoittajat yms. kaikesta muustakin valittavat rautakankiahterit.
     
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Eipä ollut yllätys, että vulgaarin kertakäyttöviihteen kuluttajat käyvät meidän älykkäiden elokuvanystävien kimppuun tällaisilla olkinukke-ad hominem -argumenteilla.
     
    Vole tykkää tästä.
  6. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    194
    Oikeasti ? :rolleyes:
     
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Se on kyllä sääli, että Bay tekee lähes pelkkiä transformersseja. Miehellä olisi paljon annettavaa toimintaleffagenreen myös muiden aiheiden osalta.
     
  8. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    En aio katsoa. Ikävää että transformereille kävi näin. No jospa vielä joskus tulisi kukkon transformers elokuva.
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kyllä. Bay saa aiheettoman paljon lokaa niskaansa monokkeli&silinterihattu -tason snobbailijoilta. Pearl Harbor, Bad Boysit, TF1 ja Pain & Gain ovat kaikki jopa erittäin hyviä leffoja, kunhan niihin ei suhtaudu aiheettoman kielteisellä ja ryppyotsaisella ennakkoasenteella.

    Tuotannollinen laatukin tuppaa Bayllä olemaan aina melkeinpä viimoisen päälle kohdillaan. Tavallaan Bayn tuotannoissa on vähän saman suuntaista vaivaa kuin Snyderilläkin, eli A/V laatu on silkkaa timangia (vaikka Snyder tietysti sen kisan vie aivan suvereenisti), mutta silti vihaajat kaivelevat sivuseikoista (kuten tarinasta ja kässäristä) ulinan aihetta sivu kaupalla. Sen sijaan että nauttisivat mukavasta viihteestä.

    Ja on niille myöhemmille Transformerseillekin aikansa ja paikkansa, esim. kun halutaan pienissä kaljapäissä hieroa persusta 2x18" subbareilla.
     
  10. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602


    Anthony Hopkins ja kaikkee, ei voi olla huono :)
     
  11. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Elokuvallisesti taattua 1/5 laatua, mutta nyt mentiin paikoin niin paljon yli hilseen tarinan sekä toiminnan suhteen että hauskaa oli :D Se sukellusluuppi oli vaan niin älytön että nauroin aivan kippurassa :D Ja en tiedä vähään aikaan mitään toista leffaa missä olisi näin räikeästi ylinäytelty, Hopkins varsinkin veti homman aivan läskiksi :D Uusi narttu esiteltiin niin bitchinä kuin olla ja voi. Popcorn-materiaalina kesän räjäytystarpeet täyttävä (onkohan muuten uusi ennätys räjäytysten lkm?), äänipuolellakin kutiteltiin mukavasti matalaa osastoa. Ja eihän tämä saaga ole loppumassa, kuin vain Bayn osalta..

    3/5
     
  12. masaf1

    masaf1 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2003
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    1
    Lueskelin etukäteen lyttäämisarviot IMDB:stä ja vaikutti etukäteen melko kuralta. Sillä asenteella lehvaan kattomaan -> hyvähän tämä oli kun odotti ennakkoon täyttä kuraa ja nollasi aivot ennen näytöksen alkua. Parhaimpia Transformersseja (mitä siihen sitten vaaditaan onkin eri asia...), kun ei hirveesti ala tarttumaan epäloogisuuksiin.
     
  13. Vandamme

    Vandamme Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2016
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    4
    Juuri ehdin katsomaan ennenkuin poistui teatterista. Ja kannatti kyllä raahautua teatteriin sillä tämä meni kyllä hyvien transformerssien listalle osien 1 ja 3 kanssa. Tottakai samaa yhden tähden sontaahan tämä on niinkuin kaikki muutkin osat kuten Bayn leffat yleensäkin jos kriitikoilta ja vakavilta elokuvaharrastajilta kysytään. Mutta nyt teatteriin vääntäydyttiin ihan viihtyvyystarkoituksessa.
    Olihan juoni aika järjetön välillä ja epäloogisuuksia löytyi vaikka kuinka, mutta ainakaan omaa katselua ei haitannut yhtään. Perse ei puutunut yhtään ja audiovisuaalinen tarjonta oli melkeinpä parasta mitä tähän mennessä on nähty. Tämä oli juuri sitä mitä hain tältä elokuvalta. Silmät ja korvat täyttyvät helvetin hienosta kamasta kahden ja puolen tunnin ajan.
    Hauska lukea arvosteluja missä itketään Bayn leffojen räjähdyksistä ja naispääosien perseistä. Äijällä on valta tehdä juuri sellaisia elokuvia mitä huvittaa ja ihan sama, kelpaa kyllä mulle jos kattaus on muuten näin hyvä. Arvostelijat jaksavat itkeä kuinka Hopkins ja Tucci tuhlaavat kykyjään ja keräävät vain fyrkat tästä elokuvasta. Mutta ihan mahdoton ajatus on että Hopkinsilla voisi olla helvetin hauskaa tätä elokuvaa tehdessä ja se ehkä se hiukan näkyy kankaallakin. Ja eihän tämä yritäkään olla muuta kun toimintakomediaa.
    Oli hauska huomata että Baylta löytyy myös itseironiaa. Kohtaus missä Hopkins selittää isoja asioita ja mahtipontisen musiikin pauhu yltyy kunnes kamera kääntyy urkujen ääressä olevaan robottiin. Bayn tavaramerkkihän on juuri tuollaiset mahtipontiset kohtaukset musiikin säystyksellä.

    Mutta silti melkien toivoisi että tämä olisi Michael Bayn viimeinen Transformers. Ukolla olisi tosiaan niin paljon annettavaa toimintaleffojen saralla että ehkä olisi paras vaihtaa maisemaa. Bad boys 3 vaikka tai mitä vaan vastaavaa, ihan sama, kyllä kelpaa. Paluu Transformerssiin sitten vaikka 10 vuoden päästä uusin kujein.



    4/5
     
    Viimeksi muokattu: 12.08.2017
  14. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 765
    Saadut tykkäykset:
    488
    Tulipahan tämäkin katsottua, kun Netflixistä vastaan tuli.
    Aivot täpöllä narikkaan -laatuinen viihdepläjäys, juonta ei oikeastaan ole, tai sen irvikuvaa, genren kliseet on ahkerassa käytössä ja fysiikkaa ja muuta todellisuutta ei pahemmin vaivata, kunhan jytisee ja näyttää hyvältä.
    3/5

    T: Vesku