Twin Peaks

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jorse, 12.06.2005.

  1. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Rehellisesti sanottuna, onhan tämä uusi ollut toistaiseksi melkoista kuraa. Vanhan, sen oikean Twin Peaksin henkeä ei ole yhtään.
    Ei voi kuin ihmetellä niitä jenkki-faneja jotka ylistävät tätä tekotaiteellista muka paremmaksi kuin ysärisarja. Kököt efektit, tylsä, junnaava, aivan liian hapokasta taidepläjäystä jonka voisi kuka tahansa kyhätä lsd-päissään (tai missä lääkkeissä Lynch sitten onkaan, vai lieneekö itseasiassa pikemminkin seonnut lopullisesti).
    Eikä kyse ole siitä ettenkö tykkäisi tai ymmärtäisi taiteellisempaa, absurdia lähestymistapaa.
    Tämä ei vaan ole niin kiehtova ja mukaansatempaiseva kuin se ysärisarja.
    Jos tapaan joskus Lynchin niin ehdottomasti annan palautteen asiasta, itseasiassa tekisi mieli painattaa joku paita esim. tekstillä:
    "Fuck You Lynch, You Ruined My Twin Peaks" tai jotain:mad:

    Tää olis voinu olla kyllä erittäin hyvä jatko vanhalle sarjalle, nyt vaan tais just käydä sama homma kuten The X-Files:ille eli pahasti floppasi uusi sarja, valitettavaa mutta totta silti.
     
    Viimeksi muokattu: 27.06.2017
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Jatkan itkemistä kanssa. Kahdeksan jaksoa mennyt eli 8h tuntia vittu hukkaan heitettyä aikaa. Tästä ois helposti saanut pudotettua sen 4h. Vituttaa itteäkin, kun joka viikko taas katsoo uuden jakson ja tätä samaa paskaa tämä tarjoaa. Cooperin tilanteesta:

     
  3. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    3.kausi on kyllä vaatinut äärimmäisen paljon keskittymistä, että edes jollain tavalla pysyy kärryillä. Olemme tottuneet liian helposti pureskeltaviin sarjoihin/elokuviin. Pienet muutaman sekunnit kuvaväläykset jossain osassa yhdistyvät parin jakson päästä johonkin toiseen kokonaisuuteen ja varsin löyhästi selittäen, sekä jättäen liiaksi tulkinnallisuuden varaa. Mutta millään tavalla tylsäksi en ole tätä kokenut ja arvaamattomuus on tämän kauden parhaita puolia tähän mennessä. Harmillisesti kovin vähän aikaa on vietetty Twin Peaksissa, ehkä enemmän sitten toisella puoliskolla.
     
  4. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Erittäin vahva tunne siitä että monella on turhan paksut fanilasit silmillä, eivätkä vaan halua myöntää että sarjassa on negatiivisia juttuja paljon.
    Naurattaa sekä tuskastuttaa näiden uusien jaksojen katselun aikana mutta vielä enemmän naurattaa lukea kommentteja siitä ylistyksestä joita nettifoorumit on pullollaan.
    En nyt ihan olisi sitä mieltä että ollaan totuttu helposti pureskeltaviin sarjoihin, tässä Lynchin tapauksessa lienee enemmänkin kyse siitä että tarinankerronta menee jo ihan liian kokeelliseksi, eilen tuntui kun katsoi 8. jakson että olis varmaan parempi kuin olis joku hyvä lääkitys alla niin löytyisi helpommin se kokonaisuuden läpi menevä lanka ja kaikki vihjeet ym.
    En usko että Lynch on kaikkea vartavasten suunnitellut vaan nuo reddit ym. jenkkihörhöt vaan etsivät joka asiasta allegorioita, kaksoismerkityksiä, viitteitä ym. vaikka siellä ei välttämättä olisikaan alunperin tarkoituksena ollut mitään sen syvällisempää.
    Esim. tuo räjähdys tuntui kestävän ja kestävän, eikä näillä taiteellisilla hidasteluilla/fiilistelyillä välttämättä saada sen enempää katsojia, osa nimittäin lopetti kesken kaiken.
    Vanhassa oikeassa Twin Peaksissä ne hahmot olivat aidompia ja niihin kiintyi, sekä heidän kohtalonsa oli se joka hirvitti ja samalla toivoi että käy mitään huonosti. Nyt tässä uudessa sarjassa en ole kiintynyt keneenkään, yksikään hahmo (edes ne vanhat naamankiristykset ym.) ei aiheuta minkäänlaista samaistumista tai kiinnostusta joten aivan sama mitä noille käy. Tuo on yleensä merkki huonosta sarjasta.
    Toivottavasti tämä kausi 3 sitten loppuu sillä tavalla ettei tule enää ikinä jatkoa.
    Ja melkeinpä toivoisi että Dougie jatkaisi tuota hidasta kikkailua loppuun asti eikä Cooperi tokenisi, eikö se olisikin Lynchmäinen ratkaisu.
     
  5. +sp+

    +sp+ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2005
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minä tykkään ja kovasti. Ymmärrän kyllä, jos joku ei tykkää. Itse pidän junnaavasta jumittelumenosta. Onneksi saivat vapaat kädet ja se kyllä näkyy. Voihan se olla, että nyt miettivät mitä tuli luvattua.
    Sitä taas en oikein ymmärrä, miksi ihmiset vertaavat aina niin paljon vanhaan. Tässä kun on välissäkin kulunut aikaa, sarjassakin. Itse pelkäsin eniten sitä, että olisi ollut täysin 1-2 kausien tunnelmainen. Siihen olisi ollut vaikeaa ja turhaa päästä, koska sehän on jo tehty. Ja tämähän on selvästi enemmän liitoksissa FWWM-elokuvaan (poistetutkohtaukset kannattaa ehdottomasti katsoa).

    Sitten vähän aiheen ohi. Samaa "valitusta" saa kuulla musiikin puolella. "Miksi bändin uusinlevy kuullostaa niin erilaiselta, ei ole sama bändi ollenkaan. Paska levy ja paska bändi, kun ei ole samaa hittiä tehty uudestaan". Tätä en itse ymmärrä ollenkaan. Miksitoistaa samaa kun sitä voi katsoa/kuunnella aikasemmilta tuotannoilta. Uuden luominen on minusta tärkeintä, siihen ripaus vanhaa niin hyvä on.
     
  6. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Uuden luomisessa olis voinu hyvin antaa ihan eri nimen tälle sarjalle. Twin Peaksin kanssa tällä on hyvin vähän tekemistä (toistaiseksi). Musavertaus ei ehkä ihan täysin toimi tässä tapauksessa. Yleensä siellä on samat tyypit koko bändin olemassaolon ajan hallitsemassa tilannetta, säveltämässä ja tuottamassa joten Twin Peaksin 3. kauden vastaavia aivopieruja harvemmin noilla pitkän linjan muusikoilla on tapahtunut. Toki omituisia kokeiluja on kaikilla..
     
    pexxi tykkää tästä.
  7. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Musiikki on kyllä yksi omituisuus tässä kaudessa kanssa. Nine Inch Nails, kun paukahti kesken jakson lavalle soittamaan tuli ajatus helvetin kalliista musiikkivideosta. Lopputekstejen aikana noi on ollu ihan ok, mutta ehkä en vaan ymmärtänyt tuota pointtia. Ehkä tämä on vaan liian diippiä shittiä mulle.
     
  8. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Itse asiassa tässä uudessa sarjassa viittaillaan aika paljon Twin Peaks Fire Walk with Me -elokuvaan sekä käsittääkseni The Secret History of Twin Peaks -kirjaan, jota en ole lukenut (ja tuskin luenkaan). Alkuperäisen tv-sarjan tunnelmasta ollaan toki erittäin kaukana (ja tuntuu jopa siltä, että alkuperäisen sarjan henkilötkin on kirjoitettu tähän sarjaan vähän puoliväkisin). Mutta mikä on sitten enemmän Twin Peaksiä: Lynchin surrealistinen visio (joka kyllä tuli läpi myös osassa alkuperäistä sarjaa), vai joidenkin muiden ohjaajien saippuasarjamainen teiniromantiikka, joka ikäänkuin tasoitti särmät ja teki alkuperäisestä sarjasta katsojalle helpomman? Nyt mennään puhtaasti Lynchin maailmassa ja vaikka se melko haastava onkin, niin silti näkisin että sarjamuotoisen television historiaa tässä taas tehdään (kuten tehtiin alkuperäisen sarjan kanssa), eikä saman toistaminen ehkä enää nykyaikana olisi lopulta ehkä ollut kovin kiinnostavaa.

    Uuden X-Files-(mini)kauden ongelma oli mielestäni nimenomaan se, että siinä noudatettiin tuttua kaavaa, eikä se vaan enää nykypäivänä kiinnostanut, koska laadukkaampia sarjoja tehdään valtavasti. Tämän sarjan osalta joudutaan taatusti odottamaan täydet 18 jaksoa ennen kuin voidaan sanoa varmasti kantaako Lynchin visio maalin asti vai onko tämä ollut alusta saakka pelkkää hörhöilyä ilman suurta suunnitelmaa. Joka tapauksessa moni tuntuu edelleen janoavan merkityksiä kaikelle ja sikäli sarja on varmasti onnistunut yli odotusten, että keskustelufoorumit käyvät taas pitkästä aikaa kuumina..
     
    big j tykkää tästä.
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Kovasti pelottavat nämä teidän kommentit, vaikka juuri senlaisia taisin odottaa.
     
  10. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    *Riisuu fanilasit*

    Anathorin ja sokan kanssa samoilla linjoilla, että on kyllä ihme lsd-kuraa ollut suurilta osin tähän asti. Joitain positiivisia pilkahduksia matkalla on ollut, kuten esimerkiksi jakso 7, jossa jo vähän oltiin itse Twin Peaksissa. 8. jakso olikin sitten....jotain ihan muuta. Fanilasienkin läpi ihan hirveetä shaissea. Jo 7. jakson baarin lattian luutimiskohta tuntui kestävän ikuisuuden, ja siinä kohti vielä naurahdin itsekseni, että "vitun Lynch..."
    8. jakson räjähdyskohdassa ja muissa sekoiluissa ei enää naurattanutkaan. Odotin vain, että se menisi ohi, mutta ei...jatkuikin sitten jakson loppuun asti.
    Jotenkin tähän asti aina odotin uutta jaksoa ja sitä, että homma lähtisi liikkeelle (ja vähän jo 7. jaksossa tuntuikin siltä). Nyt ei kyllä ole enää niin väliksi. Joo, varmasti katson sarjan loppuun saakka, mutta odotukset ovat kyllä hiljalleen rapisseet.

    Jos Anathor painatat niitä paitoja, niin mä tilaan yhden. :D
     
  11. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    No mitä te nillittäjät odotitte ?

    Omalla tavallaan paljon mielenkiintoisempi kuin ensimmäisen sarjan loppupuolisko. Hyvä, että tällaista tehdään.

    o_O
     
  12. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Olen tykännyt vaikka vähän ärsytti/ihmetytti mm. mainittu lattian luutimiskohtaus, pahis cooper on kyllä loistohahmo, dougie taas ärsyttävä, innolla odotan jatkoa.
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Onneksi pääse kohta reissusta kotiin ja katselemaan Twin Peaksia!
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Katselin muutama kuukausi sitten alkuperäiset kaksi kautta läpi ja kyllä niissä edelleen oli oma charminsa, jopa kakkoskaudessa. Sen sijaan tiedän jo nyt, etten tule tätä kolmatta kautta katsomaan uudelleen missään vaiheessa. Vaikka esimerkiksi juuri paha Cooper on maukas hahmo ja viimeisimmän jakson visuaalisuus vetosi omalla lynchimäisellä tavallaan, niin onhan tämä yhtä tilkkutäkkiä ollut koko kausi. Eihän aiemmilla kausillakaan punainen lanka mikään selkein ole ollut, mutta tällä kaudella se on ollut todella, todella ohut. Vaikka useimmiten tapaankin katsoa nopearytmistä materiaalia, niin hidas kerronta ei sinänsä häiritse. On kuitenkin käsittämätöntä, että tekijätiimi Lynchin johdolla on kokenut toimivaksi ratkaisuksi uhrata esim. Dougien alzheimer-tepasteluun leijonaosan jaksojen kestosta aiheuttaen muun muassa sen, että katsojana olen alkanut jo unohtamaan ensimmäisissä jaksoissa esiteltyjä uusia hahmoja ja tapahtuneita asioita. Toki asian voi nähdä niin, että jokainen jakso olisi oma kokonaisuutensa uusien hahmojen osalta, siinä missä juoni jatkuu jaksosta toiseen vanhojen kasvojen osalta.

    Pakkohan tämä on loppuun katsoa (varsinkin viimeisimmän jakson visuaalisen tykityksen jälkeen) mutta jotenkin tuntuu siltä, että kolmas kausi on mitä on sen takia, koska velmu-Lynch on halunnut tehdä siitä katsojien silmissä mahdollisimman korkealentoisen ja vaikeasti seurattavan.
     
  15. Anathor

    Anathor Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.12.2009
    Viestejä:
    938
    Saadut tykkäykset:
    58
    Ok, sehän passaa. Katotaan jos vaikka joskus saisi aikaiseksi.
    Mietin jo tossa vähän asettelua sekä fonttia, no ehkäpä tämä jää vain läpäksi..
    Mutta jos tämä projekti etenee niin ilmottelen täällä foorumilla. :D

    Juurikin näin näen myös itse asian, aivan varmasti tässä nyt Lynch tekee sitä ja luo taidepläjäyksen siitä mikä jäi aikoinaan kaivelemaan, lopputuloksena nimenomaan korkealentoista ja niin vaikeaa seurattavaa.
    Ja tein muuten saman päätöksen jo aiemmin, etten aio katsoa tätä kolmatta kautta enää uudelleen missään vaiheessa, alkuperäistä tosin aina silloin tällöin kiva tiirailla, se ei menetä omaa charmiaan vaikka nähtykin jo monta kertaa.
     
  16. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Jep. Mulle kanssa paitaa :D
     
  17. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Oma mielenkiinto on pyörinyt myös noissa katsojaluvuissa, mitä sarja saa. Viimeisimmät tiedot ei kyllä näytä hyvältä. Pahimmassa tapauksessa Showtime rykäsee koko sarjan ennen aikojaan pois ruudusta.

    Twin Peaks: Season Three Ratings
     
  18. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Taidatte olla aika vitun idiootteja, kun ette osaa katsoa sarjaa oikein?
    Aivan loistavahan tämä on ollut.
    Nyt otan esiin erään kortin

    menkää katsomaan Transformersia, jos ei Twin Peaks miellytä!
     
  20. MiguZ

    MiguZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    264
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mä oon tykänny Dvdplazasta, kun täällä voi keskustella elokuvista ja sarjoista ja ilmaista oman mielipiteensä rakentavassa hengessä.

    P.S. En tykkää Transformesista.

    ;)