Oletteko huomanneet elokuvateatterissa

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana kopro, 26.05.2017.

  1. kopro

    kopro Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.07.2015
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    7
    Elokuvan alussa yleisön tunnelma on katossa, mutta yleensä elokuvateatterista poistuu apaattista ja flegmaattista yleisöä. Itse yritän monesti nostaa tunnelmaa murjaisemalla jotain elokuvasta, mutta huonolla menestyksellä!

    Syitä tähän voi olla:
    1) Pitkä istuminen lamaannuttaa ja tylsistyttää
    2) Elokuva on ollut huono ja pettymys (nykyään ERITTÄIN yleistä)
    3) Mieli askartelee JOKO elokuvassa TAI siinä, miten meitä kansalaisia aliarvioidaan ja miten meille syötetään ala-arvoista huttua Finnkinon teattereissa preemium-hintaan!

    Olisi kiva edes joskus päästä elokuvateatterista ulos voimaantuneena ja innostuneena!
     
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Vieras kokemus itselleni. Johtuisiko elokuvatyypistä, jota on käyty katsomassa? :D

    Jos elokuva laittaa ajattelemaan, usein tunnelma elokuvan jälkeen voi olla hiljainen. Käytännössä lähes aina tulee kuitenkin peilailtua elokuvaa mahdollisen seuralaisen kanssa jo uloskävellessä.
     
  3. JaySee

    JaySee swiftly and with style Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.03.2002
    Viestejä:
    1 221
    Saadut tykkäykset:
    73
    Ehkä paluu elokuvan mielikuvitusmaailmasta todellisuuteen ei kaikkia miellytä.
     
  4. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    1) Ihmisten keskittymiskyky on laskenut kännyköiden, Youtuben yms silppumedian takia. Se yhdistettynä elokuvien jatkuvaan pidentymiseen johtaa tuohon kokovartalopuudutukseen. Keskivertorymistelykin on nykyään sen 2h-2h30min aiemman 1h40min sijaan. Ja usein ihan turhaan.

    2-3) Huonoja elokuvia on aina tehty. Kuten myös hyviä elokuvia. Jossain määrin oma vika jos vain lampaana seuraa mainoksia, efektejä, tunnettuja naamoja tai elokuvasarjoja. Jos tämä vielä toistuu jatkuvasti niin kannattaa ehkä miettiä uusiksi omaa tapaa valita katsottavat elokuvat.
     
    Vole tykkää tästä.
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olisi kiva kuulla, mitä olet murjaissut elokuvan jälkeen. Oletko varma ettet vain pahenna tilannetta, jos huutelet jotain kiusallista.

    Hippo sanoikin hyvin, huonoja leffoja on aina tehty ja niitä pystyy mielestäni aika hyvin välttämään. Joskus junnumpana tuli aina käytyä katsomassa nämä isommat spektaakkelileffat, joiden joukkoon suurinosa pettymyksistäkin osui, myöhemmin alkanut tajuta, ettei tarvitse mennä teatteriin asti toteamaan, kuinka huono joku Transformers -leffa on. Harvemmin nykyään petyn rankasti elokuvissa, kun tietää suurinpiirtein, mitä tuleman pitää ja toisaalta yritän nauttia niiden kehnompienkin elokuvien viihteellisyydestä esimerkiksi.

    Mielestäni varsinkin suomalainen yleisö on aina aika passiivista, elokuva pönötetään läpi ja sitten pokerface -naamalla kotiin. Se on tietenkin ikävää yleisen tunnelman kannalta, mutta jos haluaa enemmän yleisöltä niin kannattaa mennä enemmän festareille tai viikonloppuisin leffaan, vaikka se onkin kalliimpaa, yleensä silloin varsinkin viihteellisemmät leffat saavat aikaan voimakkaamman reaktion yleisössä, kun katsojat ovat vaihtaneet henkisesti vapaalle.
     
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Niin, tässäkin on hyvä kysymys, että mistä pitää kokemuksena.

    Haluaako mukana elävän yleisön, hiljaa keskittyvän yleisön vai elokuvaan keskittymättömän yleisön. Itse pidän eniten hiljaisesta yleisöstä, jolloin useimmiten kotikatselu on suosituin vaihtoehtoni. (Tämän takia se dedikoitu kotiteatterikin pitäisi joskus saada.) Välttelen myös viikonloppujen iltanäytöksiä tästä syystä. Tulin hulluksi elokuvateatterissa -ketjussa on paljon keskustelua aiheeseen liittyen. :)
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Viikonloppunäytökset ovat kaksipiippuinen juttu, niissä voi olla hyvä tunnelma tai sitten sali on täynnä jonneja. Riippuu kanssa elokuvasta, näin Moonlightin salissa, jossa oli alle kymmenen ihmistä eikä se haitannut tunnelmaa. Toisaalta näin uusimman Guardians of the Galaxyn noin 75% täydessä salissa ja yleisön reaktiot toivat kokemukseen lisää. Huonoin idea on yleensä mennä katsomaan superpäivän iltana jotain vakavampaa leffaa, silloin tulee jengiä, jotka eivät muuten tulisi ja tulevat katsomaan jotain kehuttua leffaa, jota eivät sitten tajuakaan tai ymmärrä ettei sen ensisijainen tarkoitus ole olla mikään perinteinen viihdespektaakkeli. Tämmöisiä kokemuksia ainakin itselläni on ollut.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei ollut mikään superpäivä, mutta Bridge of Spies-leffanäytöksessä oli noin muuten hieman iäkkäämmän ja sivistyneenoloisen katsojakunnan lisäksi eksynyt kolme noin 12-vuotiasta poikaa, jotka istuivat, missäpä muualla kuin minun oikealla puolella! Pojat kyllästyivät elokuvaan vartissa ja sen jälkeen aikoi "elämöinti supinoineen". Tietenkin klassiset karkkipussit ja limut oli mukana, joten "viihdettä" riitti minulla oikealla puolella koko rahan edestä. Koko muu sali istui sivistyneesti. Hieman v*tutti, mikä tsäkä osui kohdalle.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Se lienee monen osasen summa, että harvoin noin käy. Leffafiilis ehtii jo laskea ennen saliin menoa, sillä Finnkinon nykyhinnoilla verraten teatterikokemuksen suuruuteen (ei IMAX:ia, raskaat 3D-lasit jne.) rahalle ei saa kovin hyvää vastinetta. Aika toki kultaa muistot, mutta en liene ainoa, josta nykyajan leffoista puuttuu se tekemisen meininki, mikä aiempien aikakausien tekijöillä tuli olla, kun ei voitu antaa tietokonegraafikoiden luoda leffa tai täyttää sitä joko aivan muilta aloilta tunnetuilla näyttelijöillä tai eläköityneiltä tähdiltä. Toki koen asian olevan myös niin, että visuaalinen ja etenkin auditiivinen tykitys (mihin nykykalustolla ja musiikillisella luovuudella pitäisi olla paukut) tekee harvoin vaikutusta.

    Vaikka olenkin vähentänyt radikaalisti elokuvateatterissa käyntiä (käyn tätä nykyä korkeintaan kerran per vuosineljännes), niin on aika surullista, että pitää mennä taaksepäin vuoteen 2008 (ellen nyt unohda seuraavien vuosien sisältöä) ja elokuviin The Dark Knight ja Rambo, joista tuli lähdettyä todella fiiliksissä elokuvateatterista kokien, että kannatti maksaa saadakseen nauttia isolta kankaalta tunnelmallisessa salissa.

    Kanssakatsojat ovat harvoin olleet häiriötekijäksi saakka, joskin itse olen käynyt jo vuosia enemmän arkena päivän ensimmäisissä näytöksissä, joissa sali on usein lähes tyhjä. Viimeisin mahdollinen tällainen tapahtui itse asiassa pari viikkoa sitten, kun viereeni istui niin pituudessa kuin leveydessä isokokoinen ihminen, jonka raskastekoinen takki pursusi omalle puolelleni. En raaskinut pyytää miestä alkaa ahtaamaan takkia oman puolen käsinojan ja itsensä väliin ja onneksi valojen pimennyttyä unohdin sen pienen epämukavan paineen, kun toisen vaate tuntuu pienenä paineena kylkeä vasten.
     
  10. Swagman

    Swagman Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2015
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    9
    Minä lähden elokuvista varsin useinkin voimaantuneena ja innostuneena. Harvemmin se vaan päälle päin näkyy. Ja ehkä se on hiukan laimentanut tunteita, että nykyään tulee käytyä leffassa varsin usein joten enää ei vaikutu niin helposti.
    Väitän, että ikääntyminen vaikuttaa lähes kaikkiin samoin eli kun on nähnyt paljon kaikenlaista, niin ei innostu niin helposti.
     
    Hippo tykkää tästä.
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Älkää huudelko elokuvateatterissa mitään! Mielestäni leffaan ei kuulu kuin leffan aikaansaamat tunneilmaukset, kuten naurut, säikähdykset yms. Jos elokuva on paska, niin siitä voi sitten kirjoittaa netissä seuraavana päivänä.

    Kaikista paskinta on, jos jotkut kommentoivat elokuvaa isoon ääneen. Varsinkin, jos toinen heistä on jo nähnyt leffan ja kertoo toiselle mitä kohta tapahtuu. Sitten pitää vain todeta, että nyt se turpa kiinni tai se leivotaan kiinni. :)
     
  12. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    En tunnista ongelmaa omalla kohdallani. Miettii lähimenneisyydestä esim. Logania, Mad Maxiä, Ex Machinaa, viimeisiä SW:itä, John Wickejä... piisaahan näitä korkean fiiliksen jättäneitä tapauksia.

    Todella harvoin mitään huteja tulee, että elokuva ei vastaisi odotuksiani. Kyllä rahoille pitää vastinetta saada, joten teen kotiläksyt.
     
  13. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Omassa tapauksessani tunnelmaa latistaa heti alussa tuotesijoitteluun täysin perustuva "leffapeli" ja pakolliset 15 min mainoksia - tulevien leffojen mainostaminen on OK, mutta kaikki se muu....lähinnä herättää kiukkua.
     
  14. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Näkisin, että pakollinen paha. Niilläkin mainostuloilla toivon mukaan pystytään sitten kehittämään parempaa kalustoa ym. teattereihin. Kiitä onneasi, ettei niitä aleta näyttää kesken elokuvan "mainostaukoina."

    Sellainen asia alkoi askarruttaa, että kun ainakin joissain Biorexeissä on näitä erikoishinnoiteltuja (pari euroa kalliimpia) Plus-paikkoja, joissa leveämmät käsinojat, enemmän jalkatilaa, optimaalinen katseluetäisyys ja mitä vielä. No, jos ostat lipun tavalliselle paikalle, mutta plus-paikoilla on tilaa, niin miksei niihin saisi mennä ja kuka tätä valvoo jos kukaan? Mitkä ovat sanktiot? Saa kai siellä muutenkin vaihtaa paikkaa, jos eteen sattuu istumaan kaksimetrinen koripalloilija jolla on afro.
     
  15. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Hieman arvioin, että mainoksilla homman kannattavuutta vaan parannetaan ja tämänkin liiketoiminnan tuotot menevät viime kädessä omistajille (eli osakkeen omistajille) - laitteistoon ja yleisön viihtyvyyteen panostetaan vain jos liiketaloudellisesti kannattavaa, mutta omistajien voitoista ei tingitä. Kesken elokuvaa näytettävät mainostauot tarkoittaisivat osaltani elokuvissakäynnin lopettamista.

    Noita saman tyyppisiä "parempia paikkoja" on myös Finnkinon teattereissa ja suorastaan rakastan niitä - erittäin usein voi luottaa siihen että ne ovat tyhjillään joten seuraavalla rivillä on hyvin suurella todennäköisyydellä esteetön näkyvyys screenille. Mahtava idea ja ehdottomasti lisää näitä paikkoja.