Videotykin LCD kennojen puhdistus (SANYO PLV-Z700 )

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ismoo1, 19.04.2017.

  1. ismoo1

    ismoo1 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi!

    Eipä oikein löytynyt mistään threadeja kannattaako avata tykkiä jos epäilee LCD kennojen likaisuutta. Edellisessä lampunvaihdossa ammuin Sanyon puhdistusrei'istä ilmapumpulla summanmutikassa kun tykki oli pöydällä, mutta kun käynnistin ainakin sininen keno meni heikoksi, iso tumma möukky täyttää nyt yli puoli kangasta, samoin kun yleensä tuntuu keltaisemmalta.

    Pitäisikö vaan tyytyä ampumaan lisää rei'istä, vaikka niin että tykki päällä ja testaa RGB perusvärejä ja yrittää saada puhtaaksi? Vai uskaltaako avata ja koittaa suoraan sisältä putsata? Velipoika oman Optomansa sai rikottua vahingossa moisessa operaatiossa (OK ei LCD kennoja mutta se väripyörä)
     
  2. Hacka

    Hacka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2006
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jos viimeksi suihkit summamutikassa niin ehkä vielä kannattaa kokeilla tehdä englanninkielisen ohjekirjan sivulla 46 mainitulla tavalla? Eli tykistä "Cleaning mode" päälle jne. Avaamaan en ihan ensimmäisenä lähtisi.
     
  3. ismoo1

    ismoo1 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2009
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tein ohjeen mukaan lopulta, muttei vaikutusta. Kuva on kovin keltainen, ja aloituskuvan sinisen kuvan keskiosaa hallitsee tumma sävy.
    ELi onko LCD kennot sitten tien päässä, vai voiko lika vielä tuon aiheuttaa. Se tuli kyllä edellisen puhaltelun jälkeen heti joten ei tunnu kennon pilaantumislta jonko odottaisi tapahtuvan hitaasti ja liki huomaamatta?

    Pitää ehkä sitten joskus avata jos alkaa nyppiä, onhan sillä ikää 8 vuotta ja 3 lamppua jo käytetty. Tuli vin uusi vielä varalla ostettua...
     
  4. Naks*

    Naks* Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.10.2006
    Viestejä:
    79
    Saadut tykkäykset:
    15
    Sinisen kennon polarisaatiosuodin / kalvo on palanut. Yleinen vika melkeinpä kaikissa lcd projuissa. Eivät vain kestä sitä lämpöä ja valoa loputtomiin. Samaa vikaa ollut itselläni jokaisessa lcd tykissä, jonka olen omistanut. Ja jostain syystä se on juurikin se sininen joka palaa ekana. Sen voi todeta ihan silmillä kun otat sinisen kennon irti ja katsot valoa vasten.

    Googlella löytyy paljon tietoa asiasta. Tuossa nyt nopea kuva miltä se näyttää (toki osat toki vähän eroaa eri tykeissä, mutta pääpiirteittäin noin)

    [​IMG]

    Ja tuossa vielä toinen kuva

    [​IMG]
     
  5. kakes

    kakes Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäis olevan sama homma minulla sininen polarizer palanut. Saakohan noita tilattua jostain järkevään hintaan. Tykkinä panasonic pt-ae4000.

    Sent from my SM-T555 using Tapatalk