Star Wars: The Force Awakens (2015) (J.J. Abrams / Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 29.04.2014.

  1. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Ei ole pelkästään 3D. Euroopan versio sisältää 3 levyä (3D-versio, 2D-versio ja BD-bonuslevy). Jenkkien versiossa on nuo samat, mutta DVD-versio vielä turhakkeena mukana.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  3. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tämäkin katsottua. Piti oikein katsoa ep IV-VI nopeaan tahtiin ensin että olisivat tuoreessa muistissa (se saattoiki olla virhe). Hieman on suhtautumisongelmaa tähän elokuvaan... ei tämä nyt hirveän huono ollut, ja en tiedä olisiko tämmöinen jatko-osa/reboot voinut hirveän paljoa paremmin onnistuakaan ilman että olisi silti ollut osa yleisöstä kitisemässä. Sekalaisia huomioita:
    - Kovin montaa uutta hyvää ideaa ei elokuvassa ollut. Kaikki mikä sai vähän hymyn suupieleen oli vanhan kierrätystä, mikä tuntui alussa hyvältä – mutta kun ruudulle ilmestyy kolmas death star niin mieleen tulee väkisinkin "eikö ne muuta keksineet".

    - Kylo Ren vaikutti ihan kohtalaiselta pahikselta siihen asti kunnes henkilöllisyys paljastui ja tyyppi nähtiin ilman maskia. Olikin pelkkä angstaava "teini", kaukana Darth Vaderin mystisyydestä. Se hologrammi pääpahis oli aika väkinäinen. Jotenin on tullut huomattua etten jostain syystä tykkää juuri mistään missä Andy Serkis on ollut "puikoissa" – ylinäytteleekö ja ilveileekö jotenkin, vai onko vain kyse cgi-allergiastani, mene ja tiedä.

    - Ärsytti miten nopeasti Rey hanskasi Forcen käyttämisen miekkailuineen kaikkineen, siinä tipahti pohja Luken treenailuilta suolla. Prosessi kesti ennen muinoin kolmen elokuvan verran, nyt se onnistui päivässä tai parissa, vaikea sanoa kauanko aikaa kului kun kaikki tuntui yhdeltä pitkältä päivältä koska oli jatkuva kiire uusiin toimintajaksoihin.

    - Avaruus tuntui pieneltä, minnekään ei kestänyt lentäminen kauempaa kuin muutaman sekunnin, ei ollut mitään avaruusmatkailun tai seikkailun tuntua. Jatkuvasti oli pakko päästä kiireesti seuraavan puuduttavan toimintajakson kimppuun missä saatiin paljon vipellystä ruudulle.

    - Käsikirjoittaja(t) kirjoitti itsensä umpikujaan, ja jollain tökeröllä vippaskonstilla yrittivät aina päästä eteenpäin, en kaikkia kohtia muista mutta niitä oli paljon. Esimerkkinä esim. se kun oltiin siellä metsäisellä planeetalla missä oli se majatalo: Kylo Ren lopetti droidin etsimisen koska oli vakuuttunut siitä että saa kartan ongittua Reyn päästä. Joo, tarkoitus oli varmaan kuulostaa coolilta, mutta jos pahikset olisi löytäneet droidin, olisi elokuva loppunut siihen. R2D2:n "herääminen" oli todella väkinäinen ratkaisu jne jne.

    - Tehosteissa oli paljon hyvää, määrään nähden ne oli suht onnistuneita. Avaruustaistelut oli tuotu suurelta osin planeettojen pinnalle, mikä oli hirveän tylsää. Jos haluan nähdä lentotaistelua pinnalla niin yhtä hyvin voisin katsella lentokoneleffan. Miekoissa loisti oikea valo, joka valaisi ympäristöään. Monessa kohtaa nähdyt wanhanaikaiset grafiikat ruuduilla yms. lämmitti sydäntä.

    - John Williams kierrätteli vanhoja teemoja, mikä oli tietenkin kiva, mutta jotain uutta mieleenjäävää olisi myös voinut kokeilla lisämausteena.

    - Elokuva oli kuvattu filmille, ja värimäärittelyissä ei tehty paljoa ylilyöntejä, mikä oli kiva, ainakin pieni osa ep IV-VI ilmeestä oli saatu säilytettyä.

    - Han Solo :( (Olisi se voinut edes seuraavaan episodiin asti jatkaa)

    - Luken muutamalle sekunnille lopussa iso peukku.

    - Jatko-osissa luvassa (mikäli ei ala kirjoittajilla mielikuvitus jo toimimaan): Kylo Ren ei kuollut, se parsitaan kokoon ja siitä tulee yhä enemmän darthvadermainen hahmo. Luke on vanha mestari joka opettaa Reyta. Luke viskaa hologrammikeisarin (vai mikä lie) taas jonnekin kuiluun ja uhrautuu itse. Leia lähtee jonnekin matkalle ja katoaa.
    Pitäisikö tälle nyt antaa silti vaikka * * *, koska muutamassa kohtaa heräsi nostalginen olo, ja olihan tämä nyt hirmuisen paljon parempi kuin katselukelvottomat ep I-III (kyllä, katsoin ne silti)
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2017
  4. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuli mieleen että kun Han Solo pysyi yhtenä palasena saattavat tuoda sen takaisin henkiin nyt kun Leia ei oo käytettävissä enää yhdeksänteen episodiin.
     
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Toivottavasti tuohon ei ole tarvetta. Sehän käytännössä tarkoittaisi, että uudet hahmot eivät jaksa kannatella kolmatta leffaa omilla meriiteillään.
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Eikös se koko planeetta jysähtänyt avaruuden tuuliin? Tai ainakin ne rakennukset?
     
  7. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tulipahan tämäkin katsottua kun Netflixistä voi.
    2/5
    Jo Aku Ankan taskukirjassa aikoinaan oli parempi juoni, kun Pluto joutui pahan valtaamaksi...
    Muuten sitä samaa, kuin ennenkin.

    T: Vesku