Vahvistimen lisäämä input lag

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Joe, 23.12.2016.

  1. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pelaan PS4:lla online pelejä ja television input lag merkitsee nopeissa peleissä aika paljon. Tuosta löytyy netistä paljon tietoa, mutta onko jossakin MITATTUA tietoa kuinka paljon eri vahvistimien läpivienti mahdollisesti lisää viivettä signaaliin? En tarkoita sellaista tietoa, missä vähätellään sen suuruutta vaan mitattua tietoa. Mikäli vaikutus on alle millisekunnin luokkaa kaikilla vahvistimilla, niin sitten asia on tietenkin toinen.
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Olen nähnyt jotain lukuja 1-2ms - parin freimin verran (2/60s). Mutta ei kyllä mitään havaintoa mitkä merkit ja mallit. Asiasta kun ei ole liiemmin keuhkottu niin en usko että nykyisissä mitään hirveitä lukeamia olisi.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    ^ 60hz kuvassa yksi frame kestää 17 millisekuntia. Aika väljä tuollainen 1 ... 34 haarukka. Varmastikin vaikutusta on myös sillä, mitä kaikkea vahvistin tekee kuvalle. Eli onko käytössä skaalaimia tai kohinanpoistoa tai muita kuvanmuokkaustoimintoja, joita monista vahvistimista löytyy (siitäkin huolimatta, että yleensä ne samat muokkaukset voisi tehdä myös lähdelaitteessa tai telkkarissa). Joissakin vahvistimissa (ainakin Anthem statement) vahvistimen kuvapuolen voi halutessaan myös 'sammuttaa' kokonaan, jolloin kuva menee vahvarin läpi täysin alkuperäisenä, eikä siihen lisätä edes onscreen-valikoita tai volumenäyttöä päälle.
     
  4. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Melko stetsonista vedetty vaatimus. Kuten jo todettu, 60 Hz:n yksi frame viipyy taulussa jopa 16,6 ms. Parhaimmissakin telkkareissa ja videotykeissä on sitäpaitsi VIDEOviivettä vähintään 20 ms, yleensä kaksin- tai kolminkertaisestikin.
    Jos audioon tulisi pikkuisen lisäviivettä, AVR:n lip sync- toimintoa tarvitsisi vain ruuvata sen viiveen verran pienemmälle, koska videoviive on kuitenkin (lähes aina) viiveistä se dominoivampi.

    Voin kertoa sinulle kokemuksen rintakarvaäänellä, että pelisuorituksesi ei tule tasan taatusti kaatumaan ainakaan ykkösmillisekunti -luokan viiveisiin.
     
  5. Joe

    Joe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.10.2002
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllä minullakin on niitä rintakarvoja, tai olisi, jos en sheivaisi. Yritin vaatimattomasti kysyä, onko jossakin MITATTUA tietoa näiden "Ei sillä ole mitään väliä" tietojen lisäksi.

    Lähetetty minun EVA-L09 laitteesta Tapatalkilla