Kuinka kalliiksi elokuva harrastus tulee plazalaisille?

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana jodorowsky, 14.11.2016.

  1. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Ajattelin käynnistää tälläisen kyselyn ja keskustelun aiheesta. Tämä ei välttämättä tarkoita pelkästään kuinka paljon sinulla menee rahaa harrastukseen vaan,pysyvätkö kulutkurissa jääkö rahaa myös muihin harrastuksiin vai viekö tämä harrastus kaikki rahat ja vähän liikaakin ynnämuuta. Ostatko paljon elokuvia tai uudet kalliit kotiteatterilaitteet muutaman vuoden välein?

    Itsellä ovat kulut pysyneet tähän mennessä ihan hyvin kurissa ja täytyykin koska minulla on myös muita harrastuksia joihin menee myös jonkin verran rahaa joskus enemmänkin. Ostin jokuaika sitten uudet kotiteatteri laitteet vanhat olivat olleet minulla noin 20vuotta. Vanhatkin olisivat menneet mutta kun sattumalta tuli tienattua hieman ylimääräistä niin ajattelin palkita itseni tällä kertaa uudella laitteistolla. Toivottavasti kestää ainakin 20vuotta niinkuin edellinenkin ainakin suurinpiirtein kaikkien osien osalta,niin ei tarvinne uusia välttämättä enää tässä elämässä. Vanhakin laitteisto on osittain saanut uuden elämän pelkkänä musiikki laitteistona. Elokuviin ei mene nykyään paljon mitään rahaa kun kaikki vanhat leffat jo omistan,ainoastaan ostan välillä jos tulee jotain spesiaalia niin joitain uusia elokuvia.
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei tämä kalliiksi tule. Pari striimauspalvelua kustantaa yhteensä 20 €/kk. Dvd/BD-leffojen ostovauhti on nykyään keskimäärin 1-2 leffaa viikossa. Kirjanpitoa ei ole, mutta näppituntumalla ja CDON:ista ostohistoriaa vilkaisemalla viikkotasolla menee noin 10 -15 €. Joskus ostelen myös uutuuksia, joten niiden vuoksi pitää korottaa pikkuisen tähän harrastukseen käytettyä rahasummaa. Sanotaan että rahaa elokuviin menee noin 100 €/kk. Tuo ei ole paljon, kun katson kuitenkin noin 20 leffaa kuukaudessa ja joskus rahaa paloi 200-400 €/kk. Mä luulen, että ostovauhti hidastuu, sillä kokoelmani alkaa olemaan sellainen, millaiseksi olen sen halunnut (about 1500 julkaisua).

    Uutta elektroniikkaa en ole ostanut kolmeen vuoteen. Viimeksi muuten ostin television olohuoneeseen, ja sen hankinnassa leffainnostus näkyi. Ilman tätä vaivaa, olisi ehkä vähän piemepikin riittänyt Seuraavaksi pitäisi kai investoida taas tykkiin, mutta sen ehtii sitten joskus.
     
  3. Snøprinsesse

    Snøprinsesse Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2016
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eipä kovin kalliiksi. Tänä vuonna on mennyt tosin poikkeuksellisen paljon rahaa elokuviin, kun kuroin vähän ja ostin paljon leffoja, jotka olen jo pitkään halunnut. Mutta ei kuitenkaan ihan hirveä summa koko vuodelta, n. 145€ + Netflix 9,99€/kk. Olen hyödyntänyt CDONin tarjouksia ja muutamat leffat olen ostanut Prismasta, mistä saa minusta myös ihan edullisesti. Yleensä ostan vain noin kolme elokuvaa vuodessa ja yhden tai kaksi saan sitten joululahjaksi (synttäri- ja nimpparilahjaksi toivon vanhemmiltani yleensä jotain kirjaa). Tänä vuonna on tulossa ainakin yksi leffa joululahjana ja pidän toistakin leffatoivettani ihan mahdollisena. Onneksi vanhempani osaavat ostaa juuri ne, mitä toivon. Ei ole vielä kertaakaan tullut väärää leffaa tai dvd:tä blu-rayn sijaan. :D

    Ensi vuonna varmasti palaan tuohon muutaman leffan ostotahtiin vuodessa. Kirjoja on tänä vuonna tullut ostettua paljon, joten sekin on vaikuttanut elokuvien ostoon. Mutta eniten minulla kuitenkin vaikuttaa ostopäätökseen se, että haluan ostaa vain ne leffat, joista pidän niin paljon, että haluan katsoa ne useamman kerran ja niitä nyt ei ole niin hirveästi. Tällä hetkellä kokoelmassani on vajaat 600 leffaa, jotka ovat kertyneet 15 vuoden aikana.

    Laitteisiin en käytä pahemmin rahaa, kun en ole niistä ihan niin kiinnostunut, vaikka tekniikka kiinnostaakin ja toki myös pienet tulot vaikuttavat asiaan. Minulla on telkkari, blu-ray-soitin (edullinen sellainen) ja hyvät kuulokkeet ja ne riittävät minulle. Nykyisen telkkarin jouduin ostamaan vajaat kaksi vuotta sitten, kun edellinen otti lopputilin neljän vuoden käytön jälkeen ja blu-ray-soittimen jouduin uusimaan viime kesänä (edellisen olin saanut joululahjaksi 2011). Kuulokkeet ostin talvella tai keväällä 2014. Yhteensä näihin laitteisiin minulla on mennyt aika tarkalleen 700€. Olisihan kotiteatteri kiva, mutta en nyt niin kovasti siitä haaveile, että hankkisin sellaisen. Käytän rahat mieluummin elokuvien ostamiseen ja vuokraamiseen, leffassa käymiseen ja kirjoihin. :)
     
    Pazze tykkää tästä.
  4. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Todella paljon, liikaa. Jo kolmekymmentä vuotta mennyt. Ensin kahdella videolla kopioitiin vuokravideoita, lopulta DS9 ja VGR videoita halpaan 140 markan hintaan kpl, sitten ykkösalueen 1996/1997? Toshiba DVD-soitin Filmiriikistä ja mopo lähti lopulta käsistä. Lopulta 2-3000 DVD ennen bluray aikaa.Odotin Sonyn 700 soitinta (virhe) mutta tuhansia on bluraytä taas. (lahjoitin/myin kaikki DVD lukuun ottamatta musiikki levyjä) nyt taas 4K levyt menevät ostoon. En vaan pysty katsomaan huonompaa versiota, jos tiedä paremman olemassa olosta.
    Laitteissa mentiin ensin iso töllö, kaksi videota, vahvistin ja kaksi Genelec biway passiivista kaksitie kaiutinta. (oli myös CD-soitin)

    Töllöt Salora 28, Sony trinitron 29, Sony 43 takaprojisio, Sony 55 takaprojisio eka 16/9 ja full HD, Sony Bravia 55 ja Nyt Samsung 65 8505 4K.

    Mutta heti jo dolby pro logic vahvistin ja viisi kaiutinta meni ostoon, kun se tuli VHS-videoihin.
    Sitten oli saatava Dolby Digital vahvistin Toshiban DVD-soittimen pariksi. DTS vahvistin seurasi vastaavaa soitinta.
    Alue kooditon OPPO ja sen pariksi Yamaha-A2 jottei naapurit jäisi ilman kotiteatteri kokemusta.
    Nyt OPPO (83), PS4 ja Panasonic 700 UHD
    Vahvistin Marantz 7010
    Edessä kolme Revel W783
    Takana ja katossa neljä Monitor Audio Sounframe 3
    Subbari Revel B110
    Ja nyt taas UHD ja bluray levyt lähentelee varmaan 2000...(tai yli)
     
    Viimeksi muokattu: 30.12.2016
    Pazze tykkää tästä.
  5. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Harrastatko sinä mitään muuta kuin elokuvia?
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 477
    Saadut tykkäykset:
    1 219
    Siis tämä oli vain kotiteatteri tarina.
    Juoksen kolme kertaa viikossa 10 km, käyn salilla pari kertaa ja usein lenkin korvaa koristreenit.
    Jännitys/SciFi/fantasia/toiminta kirjoja menee noin yksi viikossa. Omistan suuren kokoelman näitä kirjoja. Niitä en ole antanut pois. Asimof, Reynolds, Dick, Hoyle, Gibson, Strugatski, Herbert, Card,Pohl, Banks, Aldiss, Hobb, Martin, Wiliams, Jordan ja montaa muuta. Aloin ostamaan 80-luvulla uutena osan ja vanhempia antikvariaateista. Näköjään näistä monet jo yli 100€ kpl netissä. Varmaan enemmän kuin kaksikymmentä hyllymetriä.
    Sarjakuva oli tietysti ensi rakkaus. (kirjoista Kolme Etsivää, kaikki Enid Blyton, Hardy pojat, Neiti etsivät, ylipäätänsä nuorten kirjat)
    Edelleen varastossa on minulla kaikki Ruutu, Zoom, Non Stop sarjakuvat, Ensi painokset Tinteistä, Alix, kaikki Valerianit 70-luvulta asti uudis painoksiin, Blueberryt (näihin rakkaus oli niin suuri, että ostin sen viimeisen yli 10 albumin jatkosarjan englanniksi) kun suomeksi taisi tulla toista vuosikymmentä myöhemmin. Rakkauden tähden näihin vihaan myös sitä elokuvaa kuin ruttoa.
    Eurooppalainen sarjakuva oli täys kingi. Ostin yleensä kaiken mihin sain käteni kiinni. Trumf, Non Stop, zoom albumeita.
    Judge Dredd albumeista ehkä 10-20 ekaa?
    Lapsena pidin myös CS Forresterin Hornblowereista (käsittääkseni Trekit on osittain myös näihin perustuneet. Sutherland oli Hornblowerin komentama 74-tykkinen linjalaiva=Datan komentava Redemtionissa) Nämä kaikki myös kirjahyllyssä, kuten Douglas Reemanin merisotaa (Alexander Kent salanimellä myös Richard Bolithot) Tietysti lähes kaiket minkä löysin Burrougsilta Tarzan, Mars, Venus, Pellugidar.
    Silloin myös Morgan Kanet oli kova sana. Kaikki 80 hyllyssä. Sitten siihen aikaan James Clavell ja Clive cussler. Näistä kaikki ekat hyllyssä kunnes taisi Cusslerin korvata ahne sukulainen.
     
  7. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    Mä tunnen oloni niin wanhaksi. Ennen Plazaa näistä asioista keskusteltiin UseNetissä.

    Jo ennen tämän palstan perustamista olin käyttänyt nykyrahassa yli €10k silloisiin "kotiteatteri"laitteisiin. Jo pelkästään ~600kpl LaserDiskejä ja DVD:itä Jenkeistä ja Japanista tilattuna ennen kuin Euroopan valikoima alkoi olla kohdallaan vei pirusti rahaa vuosien varrella.

    Suomen Elokuva-Arkiston kannatusjäsenenä Orion on ollut mulle pyhättö niin kauan kuin jaksan muistaa. Uutuudet ei niinkään jaksa kiinnostaa; leffat jotka kestää aikaa parinkymmenen vuoden jälkeenkin, yes.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2017
  8. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mullakin on hyllyssä edelleen noin 150 kpl laserdiskejä. Itseasiassa katsoin tossa viimeviikon loppuna laserdiskiltä fly,Olihan se kiva retroilla:)