Käytkö teatterissa?

Keskustelu osiossa 'Teatteri' , aloittajana Imlego, 22.04.2004.

?

Käytkö teatterissa?

  1. Käyn usein.

    22 ääntä
    7,1%
  2. Käyn silloin tällöin.

    144 ääntä
    46,3%
  3. En.

    145 ääntä
    46,6%
  1. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkin olen jatkanut silloin tällöin käymistä.

    Makuasioitahan nämä ovat. Mun mielestä hyvä teatteriesitys on parhaimmillaan aivan eri kategoriassa kuin elokuva, live on aina live, tunnelma käsin kosketeltavissa ja paljon henkilökohtaisempi kokemus. Mun mielestä täysin verrattavissa live-konserttiin verrattuna studiossa laulettu cd. Siksi käyn konserteissa ja rock-klubikeikollakin.

    Siksi ymmärrän kritiikin hyvin jos on nähnyt vain huonoja esityksiä, vit*tus on ihan toista luokkaa kun huonon elokuvan kohdalla jonka unohtaa helpolla, sen huonon teatterin muistaa yllä olevat henkilöt loppuelämänsä. Jos eivät korjaa tilannetta katsomalla laadukasta ja hyvinnäyteltyä teatteria.

    Teatterissa esitetystä näytelmästä nauttii nykyään vielä enemmän kun elokuvateollisuus yrittää miellyttää MTV sukupolvea tarjonnalla joka pullistelee CGI-tekniikkaa, kamera-ajoja ja leikkauksia jossa katoaa koko alkuperäisen elokuvan idea.

    Tosin olen myös nähnyt pari vuotta sitten sellaisen teatteriesityksen jossa käytettiin todella taitavasti illuusio-taikuutta, loi ihan uuden näkökulman teatteriesitykseen kun muutaman metrin päästä kaveri katoaa kuin tuhka tuuleen, vaikuttavuus on hiukan eriluokkaa kuin CGI:llä toteutetussa elokuvassa... :D

    Kyllä teatteriesityksessäkin pitää olla se juttu mikä kiinnostaa ja ainakin pk-seudulla löytyy kymmenittäin esityksiä jotka pursuavat itselleni mielenkiintoisia ohjaajia, näyttelijöitä, tarinoita, esityspaikkoja(miljöö) jne..

    Ai niin, unohdin... teatteriesitystä ei voi pikakelata, nyt ymmärrän monia... :thumbsup:



    Iso
     
  2. Snøprinsesse

    Snøprinsesse Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2016
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pyrin käymään katsomassa kaikki kiinnostavimmat esitykset. Olisi kiva käydä useamminkin, mutta liput ovat aika kalliita ja jos esitys on vielä Helsingissä (matkaa 130km), tulevat matkakulut siihen päälle. Paljon hyviä esityksiä on tullut nähtyä, esim. Vampyyrien tanssi, Tohtori Zivago, Pikku jättiläinen ja Kaunotar ja hirviö.
     
  3. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Kas, eipä ole tälle alueelle ollut käyttöä yli kuuteen ja puoleen vuoteen... sain hiljattain liput johonkin satunnaiseen TTT:n näytelmään "Mielensäpahoittajan Suomi", joten kaipa semmoisen voisi käydä mulkoilemassa pois. Edellisestä TTT-käynnistä taitaakin olla jo nelisen vuotta aikaa, mutta toisaalla olen käynyt seuraamassa Musiikkiteatteri Palatsissa melko lennokkaan Queen-musikaalin pari vuotta sitten sekä Wagnerin Tannhäuserin Tampere-talolla viitisen vuotta sitten.

    Kuten sanottua, niin lippujen hinnat ovat aika iso kynnys ylitettäväksi... eikä totta puhuen näytelmäkulttuuri ole niin kovin lähellä sydäntä, että Suomen kokoisessa maassa allekirjoittanutta kiinnostavia tuotantoja kovin usein esitettäisiin.