X Factor

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana aarno2815, 13.09.2016.

  1. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Tuosta Saaran ekasta kappaleesta pitää muistaa, että pohjalla oli melko yksinkertainen 80-luvun hittirenkutus. Minusta tulkinta oli kyllä hieno. Aina laulukisoissa Simon Cowellkin jaksaa muistuttaa, jos joku kappale kuulosti karaokelta. Tämä oli ihan erilainen kuin alkuperäinen ja nimenomaan hyvässä mielessä. Olen kyllä eri mieltä tuosta, että Saaran laulu olisi kuulostanut "yksinkertaiselta".

    Duetossa Adam Lambert pääsi vetämään enemmän korkealta ja kovaa, mutta mielestäni työnjako toimi noinkin. Saaran osuudet kuulostivat oikein kauniilta. En ymmärrä tuota tekotaiteellisuuskommenttia ollenkaan. Näissä pianonsoittojutuissa kyllä häiritsee se, kun soittaja hyppää pois pianon äärestä ja pianonsoitto jatkuu vain. :confused: Tapahtui jossain aiemmassakin Saaran esityksessä.

    Toinen asia on sitten se, että tässä verrokkina ovat kanssakilpailijoiden esitykset. Kannattaa katsoa ne Matt Terryn esitykset, jotta osaat kalibroida arvosteluasteikon. ;)
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Samaa mieltä toki tästä, enkä tarkoittanut loata Mayta, vaan yksinkertaisesti sanoa, että kyllä aika moni muusikko ajattelee työtään myös pisneksenä ja sitä kautta hyvän mainoksen tuomaa etua ei hevin ohita.
     
  3. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Ennen eilistä lähetystä Saara oli muistaakseni veikkauksissa lievä voittajasuosikki, mutta nyt Matt Terryllä näyttää olevan hiukan pienemmät kertoimet. Saaralla kerroin piirun verran yli 2:n ja Matt Terryllä noin 1,6.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kritiikin ohella olen kyllä pitänyt kiinni siitä, että Saara ansaitsee voittaa kisan. Katsoin äsken Mattin vedot ja väittäisin jopa soolobiisin olleen laulullisesti hänen osaltaan parempi (lue: tasaisempi), joskin Saara veti pidemmän korren, koska show (mikä on Saaralla laulullisia kykyjäkin vahvempaa) oli hänellä parempi. Duetoissa myös Matt joutui paljon kirkkaamman karisman omaavan kanssalaulajan uhriksi, mutta siinä missä Adam antoi Saarallekin valokeilaa, niin Nicole päätti jostain syystä teurastaa suojattinsa ottamalla esityksen täysin omiin nimiinsä. Tätä Nicolen vetoa onkin ilmeisesti ihmettelyn lisäksi jopa paheksuttu ja ymmärtäähän sen: onhan Nicole edelleen laulaja, eikä voi vetää alakanttiin, mutta ei sitä nyt suojattinsa tähtihetkillä voi vetaista noin mattoa jalkojen alta.

    Mattissahan on toki sekin, että mies on tylsän monotoninen ja toisaalta UK:ssa lienee tarpeeksi tällaisia poikabändikaliiberin esiintyjiä. Saara taas on värikäs ja uniikki valopilkku, joskaan ei myöskään täydellinen.

    Saarassa on ollut aistittavissa hitusen nöyryyden tason laskua ja toivottavasti hän nyt jatkaa jalkojen pitämistä maan tasalla: halu on ilmeisesti luoda uraa UK:ssa mutta kuten aiemminkin kirjoitin, niin joku X Factor, oli kuinka sen voittaja tai ei, ei olekaan enää niin kovaa valuuttaa, kun kilpaillaan raudanlujien ammattilaisten kanssa pienestä määrästä työpaikkoja. Maitojuna voi hyvinkin pian tulla noutamaan takaisin kotimaahan. Tosin, toisin kuin Smoukan kohdalla, kannustan silti Saaraa pitämään tavoitteet korkealla, kunhan pitää päänsä kylmänä.
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Meni niin kuin ETP ennusti, Saara kakkonen.

    Näinhän tämän kyllä pitikin mennä. Tuotanto ja levy-yhtiö pitävät huolen, että teinipoppari voittaa. Saaran taas vapauttaa tekemään omia juttujaan. Jossain luki, että "managerirakas Meri" ottanut kaikki tulleet yhteydenotot ylös. Erittäin huolestuttavaa, jos edelleen antaa maallikon hoitaa asioitaan, vaikka siitä muustakin sopparista oli puhetta. Menee Elvis-touhuksi ja kaikki tietää miten siinä kävi. Sen takia suhtaudun niin negatiivisesti tähän siipeilijäjengiin.
     
  6. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Samaa mieltä kyllä että Saaran pitäs ensitöikseen hommata oikea manageri.
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Voi olla, ettei ole ihan yksinkertaista saada itselleen "oikeaa manageria", jos ei ole näköpiirissä isoja rahatienestejä. Eivät ne "oikeat managerit" ilmaiseksi halua töitä paiskia, vaan menevät sinne, missä haistavat rahan.
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mielestäni sunnuntai meni Mattilla ehkä paremmin kuin Saaralla. Bond-biisi oli Mattin parhaita esityksiä, kun taas Saaran Björk oli musikaalikamaa, ja ihan hyvin esitetty sinänsä, mutta musikaalit nyt vain eivät niin kolahda moniin katsojiin.

    Annetuissa äänissä Saara oli muuten lauantaina johdossa, mutta Matt meni sunnuntaina ohi (vaikka mukaan laskettiin myös lauantaina annetut äänet). Ehkä poikabändiäänestäjät menivät enemmän Mattin taakse.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikka Saara olisi ansainnut voiton taistelullaan pohjamudista kohti kirkkaimpia parrasvaloja, niin toisaalta oli hyvä, että sijoitus oli toinen: on kenties parempi, että formaatin mukainen kisaaja voittaa ja jatkaa formaatin mukaisena muusikkona, kun taas värikkäämpi kisaaja sai suuren julkisuuden ilman formaatin rajoituksia, oli kyse sitten levytyssopimuksesta tai formaatin tuomasta leimasta. Katselin noita finaaleja ja kyllä Matt paljon riisutuimmilla esityksilläänkin pisti Saaralle hyvin hanttiin, joten sinänsä suurta vääryyttä ei tapahtunut.

    Katselin myös Saaran Suomi-inserttiä ja, kun ilotulitteet paukahtelivat Senaatintorilla pienen Saaran ollessa ison joukon suomalaisia edessä, niin jotenkin siinä iskostui, miksi Saara ei ole menestynyt (nyt saamaansa hypeen verrattuna) Suomessa ja toisaalta miksi hän menestyi X Factorissa: laulajana hän on turhan eksentrinen (etsii jalansijaa mainstreamista mutta vaikuttaa haluavan tehdä satumaisia musikaalinumeroita) ja toisaalta sellainen jonka omaa varsinaista tulkintaa ei aina erota "musikaalivibran" ja usein biisien alkuperäislaulajaa myötäilevän laulannan takaa, mutta esiintyjänä hän on omiaan, koska ei selvästikään omaa minkäänlaisia epävarmuustekijöitä tai itsensä ilmaisemisen rajoituksia, mikä on parhaimmillaan, kun hänelle annetaan iso lava&iso säestys&näyttävät lavasteet&vaatteet&tanssijat. Tämä on selkeästi Saaran valttikortti, sillä aika moni musiikkialan ihminen on turhan itsetietoinen, eikä kuuna kullan valkeana uskaltaisi heittäytyä samalla tavalla kuin hän.

    Koen aika vahvasti, että Saaran kannattaisi samantien suunnata katseensa musikaaleihin tai sitten vain esittää isoja show-numeroita, sillä en millään usko, että hänestä on alkuperäisbiisejä levyttäväksi artistiksi. Pienen mahdollisuuden näen tosin siihen, että hänestä voisi tulla Michael Bublé -tyyppinen levyttäjä, joka silloin tällöin tekee joko joululevyjä tai sitten uudelleen sovitettuja, musikaaliversioita tunnetuista kappaleista. Se kuitenkin on minusta täysin selvää, että jos Saaran ympäriltä otetaan pois show-elementit ja jätetään pelkkä nainen lavalle, niin X Factorissa loistanut karisma loistaa poissaolollaan ja tilalle astuu se ärsyttävä, keijukaismaailmassa elävä, teennäisyyden rajamailla roikkuva nainen, jonka tiesin ennen X Factoria ja jonka isot keuhkot ja hyvä laulutekniikka ei tee hänestä tarpeeksi erottuvaa.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Osin samaa mieltä, eniten rassaa se, että muija osaa olla liian usein kyykkyilemässä, kuin olisi juuri ihan just vääntämässä vuosisadan pythonia.

    T: Vesku
     
  11. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Minusta ongelma tiivistetään hyvin lyhyesti ja joku tästä juuri asiallisen kolumnin kirjoittikin: Saara ei ikävä kyllä ole biisinkirjoittajana läheskään yhtä hyvä kuin laulajana. Kuinka monta Saaran hittiä tai kappaletta ylipäätään osaatte nimetä? Jos levyiltä löytyisi täysosumia, luultavasti ne viiden(?) pitkäsoiton jälkeen jotain positiivista huomiota olisivat herättäneet. Ei kai tässä niin eri pallokentällä kuitenkaan olla kuin vaikka joku Salokoski tai Kurkela, jotka ovat menestyneet. Mutta ei minua ainakaan kiinnosta laulaja, olipa miten taitava tahansa, jos tämä lurittelee jotain korkeintaan keskinkertaista tuubaa.

    Eiköhän asia olisi korjattavissa ulkopuolisella avulla tällä sektorilla. Ehkä Saaraa onnistaa ja jostain löytyvät ne juuri sopivat yhteistyökumppanit. Olisihan se hieno juttu.
     
  12. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tuo äänitieto yllätti kyllä. Että kolmessa viimeisessä esityksessä ennen finaalia oli ykkösenä, ja vielä finaalin ekaosassakin ykkösenä. Eli tavallaan 4 kertaa ykkösenä putkeen ennen loppuhuipennusta, ja sitten kuitenkin finaalipäivänä kohtalaisen selkeä 8 prosenttiyksikön ero. Voisi jo viritellä salaliittoteorioita, mutta ehkä se oli Saara vs. muut, ja kun muita oli enää vain yksi, niin se sitten siivitti selkeään finaalitappioon. Muistelisin, että äänimäärissä se tarkoittanee jotain noin 3 miljoonaa ääntä Saaralle finaalissa. Se on paljon.
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    En yhtään. Tuskin olin edes kuullut koko laulajasta ennen tätä syksyä, jolloin mediakohu ylitti kaiken järjellisyyden rajan ja häntä oli mahdoton olla huomioimatta (minulla on defaulttina aika voimakkaat aistifiltterit päällä median suhteen, pakko olla nykyaikana informaatiotulvan ja aivottoman viihteelisyyden takia). o_O
     
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Sikäli kun on tullut näitä laulakilpailuita seurattua Suomessa, niin miehet ovat yleensä lievässä etulyöntiasemassa. Johtuneeko äänestäjien sukupuolijakaumasta... Lauantaina kukin finaalikolmikon edustaja sai yli 30% äänistä, eli erot eivät ihan valtavia olleet. Ei minusta ole mitenkään ihmeellistä, että kun poikabändi tippuu, niin suurempi osa heidän äänestäjistään menee sen jäljellä olevan miehen taakse kuin naisen taakse.
     
  15. Calenius

    Calenius Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.07.2010
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    27
    Me käytiin työporukan kanssa katsomassa 2012 Kabbas Abbaa Show Helsingin Koitossa. Jo silloin ihmeteltiin ja fiilisteltiin Saaran mahtavaa ääntä ja laulutaitoa, oli todella hyvä esitys koko porukalta. Itseäni ei kyllä häiritse median massiivinen hehkutus, on sitten kyseessä Saara Aalto tai vaikka esim. Patrik Laine, koska ei se ole multa pois ja osaan olla vilpittömäsi onnellinen muiden menestyksestä.
     
  16. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87