LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. peltsi4

    peltsi4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    4
    Minulla ei musta palikoidu lainkaan. Oli lähde sitten sd, hd, fhd tai uhd. Laitteena töllön oma viritin, pc tai ps4. Televisiossasi on vikaa ihan selkeästi.
     
  2. Facelessone

    Facelessone Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2016
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi. Pitää varmaan itsekin alkaa tänne kirjoittelemaan kun on myös laitettu 65b6v tilaukseen. Aika paljon olen foorumeita nyt näistä oledeista kahlannut ja ymmärtääkseni nämä ovat todella tarkkoja juurikin tuosta mustan tasosta eli kirkkaudesta. Yksi pykälä väärin niin tulee virheitä ja yksi toiseen suuntaan niin tulee blac crush. Epäilen että sinulla on asetettu juurikin tuo kirkkaus liian isolle joten näet asioita mitä ei pitäisi nähdä eli alle 17. Monessa kalibroinneissa tuo kirkkaus asettuu juuri 51 ja 52. Tarkista vielä, että sinulla on black level low. Täytyy katsoa millainen itselle tulee ja miten saan sitä color munkilla displayllä ja hcfr:llä säädettyä.
    Voisiko olla niin, että kun ei ole tottunut täysin mustaan mustaan niin tulee nostettua kirkkautta liian isolle??
     
  3. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrotko hieman asetuksista ja katseluetäisyydestä?
     
  4. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voi olla niinkin. Kieltämättä säätämällä tilanne on parantunut- mutta ei poistunut. joissakin tallenteissa pikselöityminen ja sanotaanko nämä halot (?) ovat selkeitä. Kai se sitten on materiaalin vika? Kokeilin vanhaa Star Trek Blueraytä ja siinä ei pikaisesti ongelmia näkynyt. Olisiko emolevyn vaihto kuitenkin tehnyt jotain muutosta. Niin- vaihto toiseen koneeseen voi tuoda uudet ongelmat. Tässä paneelissa kun ei ole vikaa näkyvissä siten kuin sen ymmärrän nähdä.

    Televisio on sammunut käytön aikana ja siis käynnistynyt itsestään muutaman kerran - yhden kerran emon vaihdon jälkeen. Se varmaan kuuluu asiaan?

    Lataan tuossa 4k videon netistä, että voin katsoa miten laite käyttäytyy sillä. USB kautta sitten katson. Demo videothan ovat hienoja - mutta se ei auta normi lähetteille.

    Luulisi nyt näitä samoja koneita olevan ihmisillä kun on myyty edullisesti. Täytyy pitää kamera valmiina että saisi kuvan normi lähetyksestä... nimittäin jos tämä on ominaisuus eikä vika niin sittenhän asia on selvä.
     
  5. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...Näköjään en saa kamerallani kuvattua tätä mustan ongelmaa. Tai se ei enää näy tietokoneeni (tällä) näytölläo_O. Voin selitää, että pikseliryhmien välinen väriero on suuri. niin suuri, että mustat alueet ikäänkuin välkkyvät kuvaruudulla. Tämä kuva on nyt pelkkää kohinaa.
     

    Liitetyt tiedostot:

  6. Facelessone

    Facelessone Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2016
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koititko tiputtaa kirkkautta oletukseen 50 tai edes 51:een?
     
  7. peltsi4

    peltsi4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kalibroitu ISF Dark. Katseluetäisyys ~3m. voihan sitä tuijottaa vaikka naama kiinni televisossa, ei se mustan palikoitumiseen liity.
     
  8. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, pudotin mustan tasoa (korjaan) Ja todellakin äsken katsoessani noin postimerkin kokoiset "palikat" näkyvät YLE Fem:n ohjelmassa hyvinkin usein. Nyt mustan taso on noin 52. Postimerkin kokoisia ja pienempiä alueita vilistelee muillakin väreillä - ajoittain. Omituista? Oletus mustan taso on 50 - kokeilen vielä sitä. Oletus Oled valo on varmaan 100 nyt se on 60. Ei tämä voi olla näin vaikeaa....
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2016
  9. peltsi4

    peltsi4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä ja ei.

    Palauta se. Kuinka monta kertaa tätä samaa meinataan täällä jankuttaa?
     
  10. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Juuri näin. Palauta se 4K OLED ja osta joku HD Ready tai Full HD plasma sen SD-kuvan katseluun.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Kyllähän tänne tekstiä mahtuu ja ymmärtää että harmittaa jos ei ole kuvaan tyytyväinen ja mistäs sen tietää vaikka olisi viallinen.
    Luulisi että muutkin sitten olisi tuollaisesta pikselöitymisestä valitelleet jos silmin nähden häiritsee.
    Tuntuu että tää asia ei kuitenkaan näillä foorumeilla etene, edelleenkään, taitaa olla palautusaikakin jo ummessa :oops:
    Sinne Giganttiin sitä tarttis mennä näyttämään, saattaa olla vaikea perua kauppaa jos myyjän ja huollon mielestä kuvassa ei ole vikaa.
     
    xtn tykkää tästä.
  12. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjes! Kyllä televisio on menossa joko vaihtoon tai kokonaan palautukseen. Ensisijaisesti myyjä vaihtaa uuteen samanlaiseen. Tätä ehdotin myyjälle jo pariviikkoa sitten ennen huoltoa. Silloin se ei käynyt.

    Siksi täällä kyselenkin, että teenkö turhaa työtä jos uusi samanmerkkinen / mallinen kone tekee saman tilanteen. Tämän keskustelun perusteellahan muilla ei ongelmaa ole olenkaan.

    Se miksi ostin alunpitäen ko laitteen oli sen saamat hyvät arvostelut kuvan laadussa - ymmärtääkseni myös SD kuvan - ja myymässä mitään pikselöitymistä ei ilmentynyt eikä näkynyt. Myymälässähän ei ole ko. "aitoa" lähetys materiaalia jota voisi katsoa. Myymälän valaistuksessa sekä TV:n myymälä asetuksella ei palikoitumista samassa merkissä ja mallissa näy. Ei myöskään vuoden 2015 malleissa eikä Full HD mallissa. Tämän kyseisen myymälän TV:n kuva ei tule television omalle virittimelle vaan ymmärtääkseni HDMI:n kautta tai mainostikulta.

    Omassa testissä palikoitumisen huomaamisen jälkeen käytin ihan samaa "transport streamia" kotikoneen ja myymäläkoneen vertailuun. Kokeilin myös muita merkkejä - ja samaa ilmiötä ei ollut silmillä nähtävissä tai kameralla kuvattavissa. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä etteikö palikoitumista voisi olla - sitä ei vaan myymälässä joko näe tms jotain käsittämätöntä.

    Huoltoon tai sen tarkastukseen en luota kovinkaan paljoa. Televisio oli pakattu erittäin huonosti. Kuvaruudun suoja oli väärinpäin ts. pehmeä puoli taakse ja repaleisena- ihme ettei TV ole kuljetuksessa vaurioitunut. Paketti oli kiinni yhdellä teippikierroksella keskeltä ja ei mitään muuta. Huolto ei käytännössä ollut minuun yhteydessä suoraan mitenkään -vaan palauttaivat television minulle ihan suoraan "kortti vaihdettuna ei vikaa". Mitään selityksiä ei sen kummemmin ole. Olisin toki halunnut kysyä että ovatko testanneet ja millä materiaalilla - mutta sitä mahdollisuutta ei tullut vaikka sinne itse yhteyttä monta kertaa otinkin. Suoraa kontaktia huoltomieheen ei siis saanut.

    Sellainen juttu tämä on. Itse ajattelen, että ehkä keskustelusta voi olla hyötyä jollekkin muullekkin OLED ostajalle. Television hinta on vielä aika korkea ja jos vastaavan kuvakokemuksen saa 400e niin miksi maksaa 2000e tai vaikka tuo 2800e?

    Päätelmäni tässä vaiheessa on se, että jos käyttäjällä on korkeatasoista materiaalia niin television kuvan saa säädettyä kotikonsteinkin hyvin - mutta ainakin minulla monien SD lähetysten materiaali on kurjaa katsottavaa - ei tietenkään kaikkien mutta esimerkiksi eilisen Yle kanavan sokerinpalan kokoiset pikseliryhmät tai mustan alueiden "välähtely" (?). Tai esimerkki kuva Loirinuotiolla ohjelmasta. Digikameralla on vaikea saada kuvaa juuri sillä hetkellä, kun ongelma näkyy. En ole tämän television ainoa katselija joka ongelman on todennut.

    Maksan mielelläni myyjälle kalibroinnista jos ko. liike tosiaan sen oikein osaa tehdä ja otan vaikka takkiini sen summan sekä rahdit jos TV:n joutuu palauttamaan. Sen verran iso savotta tämä on ollut. Tosin tällä samaisella palstalla on jossain sanottu, että ko. liikkeen kalibrointi on ihan turhaa.

    Siis lähtökohtani keskustelulle ei ole tosiaan ole pelkkä itsekkyys vaan ehkä joku muukin TV:n ostaja saa apua tästä pohdinnasta.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2016
  13. fernari

    fernari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    4
    @tmat: http://imgur.com/a/iVtOG

    Tuolla kuvia omasta 55B6V TV:n omalla virittimellä SD-kanavilta (Elisan kaapeliverkko). Kuvat on otettu iPhone 6s vajaan puolen metrin päästä. En keksinyt tapaa, millä olisin voinut tallentaa TV:n kautta suoraan screenshotilla ulkoiselle muistikortille, jos tähän joku tietää vastauksen, niin voin laittaa kuvat myös sitä kautta.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2016
  14. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
  15. fernari

    fernari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tsekkaan signaalitasot ja muut kuva-asetukset kun pääsen konttorilta kotiin. Kalibrointi suoritettu omalla silmällä ja käyttäen pohjana http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6/settings asetuksia. Oletusasetuksilla en muista myöskään mitään ihmeempiä ongelmia olleen, kirkkautta ja kontrastia piti kuitenkin säätää alas melko reippaasti, oli niin luonnottoman näköistä.

    Pientä säätöä tuossa pitäisi vielä tehdä, sillä valkoinen on tuntuu välillä hieman kellertävältä.
     
  16. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jospa tosiaan uusi kone olisi ok. Minulla kirkkaus on jotakuinkin 50-52 paikkeilla ja kontrasti kyllä on yli 90 olen kokeillut laskemistakin. Oled valo 40-60. Kaikki virransäästö asetukset pois ja myös Mpeg kuvanparannukset reunan terävöittämiset. Mustan taso matala ( sitä ei muistaakseni pääse säätämään). Gamma on se BT 1886 olen kokeillut gamma 2.2 arvoa. Signaalitasoissa minulla on se vasen arvo 94% ja oikea arvo 100% ei ilmeisimmin bittivirheitä. Softaversio on 04.30.50. TV: valmistusajankota taisi olla syyskuu 2016 . Soneran kaapeli. Ei nuo minun TV:n "palikat" voi olla säädöistä kiinni...
    Onneksi olkoon! Olet saanut loisto television. Sinulla on telkkarissasi uskomattoman hyvä kuva!
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2016
  17. fernari

    fernari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    4
    Omia asetuksia:
    Firmware 04.30.50.
    Isf Dark
    Oled 60
    Kontrasti 70
    Kirkkaus 50
    Vaaka&Pystyterävyys 10
    Väri 50
    Sävy 0
    Värilämpötila: Normaali
    Gamma: BT.1886

    Kohinan vaimennukset pois päältä, True Cinema päällä. Dynaaminen kontrasti pois, Superresoluutio pois.

    Signaali: 96% vahvuus ja 100% laatu.
    Kokeilin piruuttani vaihtaa Gamman 1.8 ja 2.2 mutta en silti saanut tuollaista palikoitumista esiintymään.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2016
  18. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suuret kiitokset! Minulla on myös ns. energiansäästö pois. Se on jossain alkuvalikossa.
     
  19. fernari

    fernari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    4
    Joo, kaikki energiansäästöominaisuudet myös poissa käytöstä.
     
  20. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Onko muilla LG:n television omistajilla toiminut WiFi ongelmitta? Jostain syystä televisioni ei usein yhdisty automaattisesti verkkoon, vaan on mentävä valikon kautta käsin hakemaan verkkoja jotta television saa taas yhdistettyä verkkoon.