LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Vaikea uskoa että liikkeet myisi tappiolla, mikä järki siinä olisi?
    Tuskin moni ostaa vaikkapa tuon 1700 euron telkun kylkeen jotain muuta josta liike saisi voittoa.
    No mutta tämä on vaan mutuilua, 1500 euroa silti lähenee ja hyvinkin ensi vuonna tarjouksessa näille tän vuoden malleille.
     
  2. Muke

    Muke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2014
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    18
    ei siinä järkeä olekaan mutta esim yksi myyjä kertoi mulle että mm. sampan 9005 oli missä lie tarjouksessa niin se menee miinuksella. Kalliimpi oli sisäänostohinta. En sitten tiedä..
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ihan säännöllisesti osa lyhytaikaisista kampanjatuotteista on alle sisäänostohinnan. Joskus vain nollakatteella, joskus ihan kunnolla miinuksella. Ilmisesti siksi ainakin eräässä paikallisessa on välillä yllättävän vaikeaa saada ostettua lehdessä näkemäänsä tarjoustuotetta; myyjä haukkuu (tappiollisen) tarjoustuotteen pystyyn ja yrittää väen vänkkäämällä myydä sen tilalle jotain talon omaa merkkiä missä on katetta. Jos asiakkaan mielen muuttaminen onnistuu, niin tappiollisen tuotteen mainostaminen oli ollut kannattavaa kun ei sitä tarvinnut myydä.
    Sama pätee näiden parin suurimman kodinkoneketjujen lisäksi myös muillakin sellaisilla aloilla missä on yksi tai kaksi hallitsevaa isoa ketjua.
     
  4. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    No ilmankos joskus ollut Gigantissa todella agressiivista tyrkyttämistä eikä haluta myydä sitä mitä menee hakemaan :)

    Nyt näyttäs taas Verkkokaupan sivutkin toimivan, siellä tuo taktiikka ei toimi jos nuo LG:n oledit nyt tappiolla sitten menee.
     
  5. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys! Nyt olisi hyvä saada LG OLED B6V käyttäjiltä nimenomaan tietoa onko heillä sama mustan paha pikselöityminen tai oikeastaan palikoituminen - kuten valitettavasti minun B6V laitteessani on. Tämä palikoituminen ilmenee toki muillakin väreillä koko kuvassa. Onko nyt vaan niin, että "ei oled" telkkarit ovat SD materiaalin katsomiseen tässä parempia? Huolto on katsonut television ja heidän mukaansa vikaa ei ole. Onko syy huonossa skaalaimessa? Lähes kaikki huonompilaatoinen materiaali - eli kaikki mitä nyt kaapelista normaalisti tulee - on .....surkeaa katsottavaa. Vieläkö uskon kuvan paranevan uudella samallaisella televisiolla vai onko parasta vaan palauttaa laite myyjälle?
    Jos vika on vaan lähdemateriaalissa niin - miksi en huomannut samaa ilmiötä vanhassa - tosin pienemmässä 40 tuuman televisiossa noin 1- 1,5 metrin etäisyydeltä?
     
  6. Lattakaapeli

    Lattakaapeli Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2009
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuluttajana epäilykset herää aina, kun myyjä mainitsee tv:n tai minkä tahansa tuotteen olevan myynnissä alle sisäänostohinnan. Tuleehan siitä fiilis, että nyt ollaan tekemässä hyvät kaupat, mutta ei tepsi omalla kohdalla. Tuollainen OLED65B6V olisi nyt alennuksissa mennyt n.300e tappiolla jos myyjään on uskominen. Tuo ei ole edes mikään sisäänheittotuote jota kannattaisi myydä tappiolla. Ja jos ko. tv:llä olisi houkuteltu asiakas liikkeeseen asti katsomaan kuvanlaatua niin aika helvetin vaikea siinä on enää yrittää käännyttää ostajaa minkään kusisen Samsungin/Sonyn/Philpisin puoleen :)
     
  7. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Omassa E6V:ssä merkittävää värillisten alueiden palikoitumista on esiintynyt vain kun olin yrittänyt hienosäätää värejä CMS:n (Värien hallintajärjestelmä) avulla. Palikoituminen katosi kun palautin CMS:n arvot nolliin.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    E6V on eri emolevyllä tietääkseni. En ole hienosäätänyt värejä.....
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. fernari

    fernari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    4
    Olisi hyvä saada jotain samaa lähdemateriaalia käyttöön. Itse en ole suurempaa palikoitumista huomannut omassa 55B6V:ssä. SD-materiaalin (suoraan kaapelista TV:n omalla virittimellä) huonous nyt vaan on huonoa. Voin myös laittaa Elisa Viihteen tallennukseen tavaraa ja jakaa kuvia miltä näyttää omalla tv:llä
     
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko asetukset kunnossa tummassa päässä? Kuvan perusteella näyttää peruspakkausartefakteille, jotka näkyy, kun on liian vaalea kuva tummassa päässä(kin).
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eikös tuo ole oletuksena tukkoon säädetty ja kirkkauden arvoa joutuu nostamaan muutaman pykälän vai koskeeko tuo vain E6 mallia?

    Sait tmat sit kuitenkin TV:n käynnistymään...kirjoitit aiemmin että emolevy vaihdettiin huollossa mutta TV ei käynnisty.
    Luulisi että jotain vikaa olisi löytynyt jos kerta emolevy vaihdettu, ei ne ilmaisia varaosia ole!?
     
  12. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä, totta. Emo on vaihdettu. Huolto ilmoitti että ei ole vikaa- mutta emo vaihdetaan varmuuden vuoksi. Siksipä kysynkin auttaako television vaihto samanlaiseen toiseen. Jos OLED B6V mallissa on tämä sama ongelma - niin Sd lähetysten katsominen ei onnistu -eli ko. televisio ei vaan käy minulle. TV lähti lopulta kyllä käyntiin.
     
  13. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    OLED B6V konetta on nyt varmasti myyty jonkin verran, kun oli tarjouksessa. Onko tämä siis ko. mallin ongelma? Vai pelkästään minulla? - Myymälässä on todella todella hankala tutkia asiaa. Tuo kuva on kärjistetty esimerkki pikselöitymisestä. En tosiaan voi asiaa ymmärtää, kun en ole aijemmin tälläiseen törmännyt.
     
  14. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei olenkaan huono idea jos joku saa SD materiaalin lähetyksistä kuvia näytille. Tuossa juuri vilkaisin Yleltä tulevaa lähetystä - tilanne on aivan sama - mutta kuten kirjoitin, niin lähettämäni valokuva on "kärjistetty esimerkki". Onko se nyt vaan niin, että on pienennettävä ruudun kokoa ja luovuttava OLED tekniikasta? Tosiaan, miksi en huomannut tätä 40 tuumaisessa LCD telkkarissa jota katsoin puolentoista metrin päästä?
     
  15. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Pystyisitkö vielä listaamaan millaiset kuva-asetukset sinulla on käytössä? Paras lähtökohta olisi käyttää ISF Expert -kuvatilaa, säätää OLED-valo 35-50 välille ja kirkkaus 50, laittaa vaaka- ja pystyterävyys minimiin, ja ottaa päältä pois kaikki reunan terävöitykset, kohinnanvaimennukset ym.. Jos tuo pikselöitymisongelma tulee vastaan, niin kokeile vaihtaa Gamma-asetusta 2.4:n ja BT.1886:n välillä ja katso onko sillä mitään vaikutusta. Näkyykö ongelma siis television oman digivirittimen kautta, vai myös ulkoisen boksin kautta jos sellainen on käytössä?
     
  16. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ulkoinen boxi on kyllä käytössä- nauhoittava pc HDMI liitännällä. Kokeilin myös, että tallennan saman ohjelman sekä televisioon, että ulkoiselle laitteelle. DVD:ltäkin olen joitain elokuvia verranut. Blueray materiaali näyttää yleensä hyvältä.

    Kaikki kuvanparannukset pois päältä - Expert tila on 2 ja sieltä Gamma 2.2 oletuksena se on BT.1886. Kuvan mustan tasoa ja kontrastia säädetty "http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/948496-avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration.html" löytyvällä testimateriaalilla. Myös siten, että mustat palkit elokuvan reunoissa ovat mustaa. Siinä oli hassua tosiaan että myös musta reunus pikselöityi..

    Yleensä mustan taso tai siis kirkkaus on noin 52-56 riippuen liitännästä ja kontrasti lähelle 100 - oled valo 40 tai 60.
    En huomaa huonolaatuisessa SD kuvassa oikeastaan juurikaan eroa vaikka kuvanparannus on päällä tai ei, myös tämä mpeg kohinanpoisto ei mielestäni vaikuta. Tosiaan olen miettinyt, että onko LCD sitten helpompi ratkaisu? Onko niin, että OLED ei vaan sovi
    jos ei ole HD tason kuvaa- ja riittävää tasoa siinäkin?

    Tuo eilinen nelosen elokuva (kuvakaappaus) on kyllä vähän huono esimerkki kun sen kuvan huonous kyllä näkyy tällä tietokoneen näytölläkin.

    Minun ei kannata purkaa uutta OLED B6V konetta ja todeta sama asia - jos tosiaan vaikuttaa, siltä että normi kanavat ovat katselukelvottomia...
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2016
  17. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Miksi sinulla on gamma noin korkealla? Luulisin että 2.4 tai BT.1886 olisi lähempänä oikeaa. Toisaalta todellinen gammakäyrä saattaa olla eri yksilöissä erilainen gamman esiasetusten välillä, mutta tämän saa selvitettyä vain mittaamalla. Jos gammaa vaihtaa niin kannattaa katsoa myös kirkkauden arvo uudestaan, tietääkseni jotkut OLED-televisiot voivat olla aika tarkkoja tuon kirkkausasetuksen suhteen. Ajattelin tuolla 2.4 ja BT.1886:n kokeilulla vain lähinnä sitä, että jos palikoitumista on etenkin mustissa ja tummissa kohdissa, niin voisiko mustan pään gamman laskemisella olla jotain vaikutusta tuohon palikoitumiseen. Jos konetta ei ole kalibroitu, niin onhan valkotasapainon ja värinhallinnan asetukset vakioarvoissaan?

    Kuvan "parannukset" kannattaa mielestäni laittaa aina pois päältä etteivät ne ainakaan aiheuta ongelmia. Myös tuon PC:n näytönohjaimen asetusten kanssa kannattaa olla tarkkana, nekin voivat aiheuttaa ihmeellisyyksiä kuten tällä palstalla on jo todettu. Ottaisin testikuvat television oman virittimen kautta, niin saataisiin laskettua pois ainakin nuo mahdolliset ulkoisten laitteiden aiheuttamat ihmeellisyydet.
     
  18. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo sori. Kirjoitin ulkomuistista - eihän siellä tuollaista arvoa olekkaan. Resetoin ko. tilan ja se on oletuksena BT.1886. ja olen kokeillut 2.2

    Miten saan testikuvat oman virittimen kautta? Onko se sama kuin jos laitan ne USB litännästä? tosiaan mustan tason nostaminen eli kirkkauden vähentäminen toki hävittää palikoitumisen mustissa kohtauksissa - mutta kuvan on kyllä sitten.....mustaa. Oletus on arvossa 50.

    Kyllä tällä varmaan on ennenkaikkea materiaalin kanssa tekemistä - alan arvella niin....siltä se pahasti vaikuttaa...... Kaapeliverkosta tuleva normi kuva on ilmeisesti vain niin huonoa. Ilmeisesti....

    Antenni johtokin on askarreltu uusiksi. Signaalin voimakkuus on 94% ja laatu 100% television omasta mielestä.

    Tilasin nyt vielä uudet HDMI version 1.4 kaapelit - lyhyempänä- jos se vähentäisi DVD sähinää kuvassa... tulee ainakin kokeiltua.

    PC: näytönohjaimesta on kokeiltu sekä RGB tilaa, että tätä 4:4:4 - RGB on tummempi (?)
    Blueray soittimen lähtöön on kokeiltu kaikkia variaatioita - taitaa olla nyt "auto" tilassa.
    Molemmat HDMI lähdöt on merkitty 1.3 mukaisiksi.
     
    Viimeksi muokattu: 27.11.2016
  19. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Sori kirjoitin vähän epäselvästi, tarkoitin noilla testikuvilla niitä kuvia mitä aioit ottaa kameralla digilähetyksen palikoitumisesta. Ne kannattaa ottaa television digivirittimen kautta tulevasta lähetyksestä, jotta saadaan jätettyä pois mahdolliset PC:n näytönohjaimen aiheuttamat ongelmat.

    Jos päätät vielä kokeilla televisiota, niin suosittelen että kokeilet gamma-asetusta 2.4 tai BT.1886, ja säädät kirkkauden uudestaan käyttäen tuota AVSHD 709 -testilevyn kirkkauden säädön testikuvaa. Säädä kirkkaus niin että voi juuri ja juuri nähdä palkin 17 tai 18 vilkkuvan heikosti. Jos mahdollista niin pyöritä testilevy mieluiten Blu-Ray -soittimen kautta.
     
  20. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilen. Pakkohan tämä on maaliin viedä jotenkin. Niin testikuva muuten antaa eri säätöjä riippuen inputista. Olen säätänyt mustan tasoa sekä television USB:n kautta, että Blueraystä ja PC:ltä - kaikki erikseen. Arvot pikkuisen poikkeavat toisistaan.

    Mitenhän se lienee tuolle HDMI 1.3 versiolle - onko järkevää laittaa YCbCr vai RGB ? Näiden muutos vaikuttaa kuvan säätöihin.

    Mutta se lähtökohta on nyt TV:n oman virittimen tallentama tai näyttämä kuva.