LG OLED televisiot

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Themikz, 11.11.2015.

Tags:
  1. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos! testaan asiaa - ja tarkistan signaalitkin. Sinänsä nyt on erikoista kuulla, että ainakaan E6 mallissa ei ko. ongelmaa ole.
     
  2. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    tmat onko sulla kirkkaus ja kontrasti säädetty testikuvan avulla kohdalleen? EG910V:ssä oli sellainen pystysuora kaistale joka teetti mustissa kohtauksissa tuollaista epämääräistä pikselöintiä. Kirkkautta säätämällä sopivalle tasolle siitä pääsi eroon. Tosin käyttötuntien myötä tuo kaistale lähti laajenemaan... /offtopic.. tuotako se organic led tarkoittaa... pikselit elävät :)

    Sitten oli myös havaittavissa semmoista pistemäistä kohinaa. Niitä näkyi enemmän kalibroidun kuvan kanssa kuin oletusasetuksilla.
     
  3. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjes! Kyllä kokeilin Avs forumin testiä mustan säädön ja kontrastin kohdalta - noin suunnilleen. Loput säädin käsin sitten sen mukaan miten silmä tykkäisi. Jostain syystä esimerkiksi kun lähteenä on Nvidian HDMI ... säädöt eivät käy ollenkaan. Mutta se Nvidia HDMI ei liity nyt suoraan tähän palikoitumis ilmiöön, koska tämä näkyy tv kanavilla. Kyllähän mustan häiriöt vähenevät kun kuvan laittaa liian mustaksi jolloin koko elokuva on pimeä.

    Mutta tosiaan - voi olla, että säädöt eivät ole oikein. Nyt oled valo on noin 40 ja kirkkaus noin 52-58 riippuen inputista ja kontrasti 80-86.
    Kun virransäästön otti pois päältä television kuvahan tietenkin "kirkastui" mutta myös pikselöinti ilmiö ehkä rauhoittui hieman.
    Onko kyse siitä, että 4K televisio ei sovi SD materiaalille ei sitten ollenkaan? Onko lähetys nyt sattumalta vaan ollut huono? Entäs kun Netflix palikoituu myös? Paljon kysymyksiä.

    Ajattelin mennä saman median kanssa katsomaa Samsung KS8005 - sinänsä jos se ei palikoi - niin ei juuri ole merkitystä onko musta ihan mustaa jos kuva on muuten silmälle miellyttävää - ajattelen minä.

    Tosiaan tummat kohdat tai vaalea tumma raja vaikka netflixissä ( auton valot ) on melkoista lego leikkiä.
     
  4. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin - oletuksenahan kun telkkarin ko. asetuskohdan vaikkapa valoisa huone - palauttaa tehdas astuksille niin oled on 100 ja kontrasti samaa luokkaa. Aika paljon poltaa silmiä. Ei siis ollenkaan nämä tehdasasetukset sovi.... ja kyseessä ei ole myymälätila. Telkkari on kerran resetoitu - ja itse nämä kuvatilat resetoin aina kokeiluiden välillä.

    Joku ihminen sanoin minulle, että luulisi tuon hintaisen television näkyvän kunnolla ihan tehdas asetuksillakin - siis riittävän hyvin. Mutta
    niin ei nyt ole ja se on pikkuisen omituista. Värivääristymät voisi ymmärtää mutta Oled 100 kontrasti 100 .... oletuksilla.
     
  5. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Mulla TV-kuva, niin SD kuin HD, tulee skaalaavan satelliittivirittimen kautta TV:lle aina muodossa 1080i tai 1080p. Ehkä sateliittiviritin on parempi skaalaamaan tuohon FHD-resoluutioon ja LG hoitaa hommat hyvin siitä sitten 4K:ksi.

    Mutta se on selvää että 4K OLED ei ole optimaalinen laite SD-kuvan katseluun. Vähän kuin kuuntelisi C-kasettia huippuluokan hifilaitteilla...
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Niinhän sitä luulisi, mukava tietysti olisi jos jokainen televisio olisi jo tehtaalta tullessaan kuvaltaan niin hyvä kuin siitä irti saa.
    Eiköhän jokaisen television kuvasäätöihin pidä mennä aluksi ja ainakin säätää niitä lähemmäs niitä katseluolosuhteita jotka omassa kodissa on, tässä tarkoitan nimenomaan kontrastia ja OLED-valoa, vaikkei varsinaista kalibrointia tekisikään.
    Joissain telkuissa on oletuksena "Dynaaminen" kuvatila joka on aivan järkyttävä kuvanlaadultaan, sitä sitten katsellaan jos ei kuva-asetuksiin osaa mennä.
    Suomessa muutama tarjoaa ammattimaista kalibrointia ja sitten on harrastelijoita jotka saattavat tulla kotiisi säätämään jos asuinpaikka natsaa ja hinnasta pääsee sopuun.

    Se on selvä että huono SD-materiaali 4k-telkussa näyttää vielä huonommalta, sitä varten kannattaa sitten säilyttää se vanha kuvaputkitelevisio jossa virheet eivät korostu niin pahasti.
    Kannattasko vaan palauttaa ja vaihtaa, voi alkaa harmittaa vielä enemmän tulevaisuudessa jos paljon katselet SD-lähetyksiä ja DVD-leffoja televisiollasi.
     
  7. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Netflix voi palikoida myös jos netissä ei riitä nopeus. Oletko tarkistanut millä resolla kuva näkyy netflixistä kun se palikoituu. Ei ole kyllä järkeä ostaa 4k tvtä jos pääasiassa katsoo sd tvtä ja dvdtä. Paskasta kuvasta ei tuu hyvää vaikka ois kuinka kallis tv. Joku muutaman satasen full hd töllö on omiaan tuommosiin katseluihin.
     
  8. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjes! Netflix on HD tasoa , DVD 1080/50P, Esimerkkikuvat tosin YLE SD lähetyksestä. Signaalit ok. Softaversio viimeisin.
    Samsung KS7005 mitä eilen kokeilin samalla materiaalilla vaikuttaa vähemmän pikselöytyvältä - noin pikaisesti ja ruutu oli 65 ei 55 kuten minulla. Jotain kummaa tuossa on. Säädöt tehty kontrastin ja kirkkauden suhteen niillä testipattereilla ja silmillä...
    Oled valo 40, kontrasti 80-100 riipuen inputista, Kirkkaus noin 50 .... Yksi blueray toimii ok. DVD kohisee pahasti tai palikoituu. TV kuva, tikulta ajettu transport stream tai Netflix - palikoituu.
    Paitsi HD on parempaa...
    Kaupassa oleva sama kone LG OLED 55B6V mutta uusin ohjelmistoversio 04.30.50 ja kuukauden vanhempi valmistuajankohta- näyttää paremmalta - voi olla myymäläefekti ja tosi kirkas valaistus. Tätä ohjelmistoversiota mikä kaupassa oli ei saa (vielä) suomesta. Miten kauppa on sen valmistukselta vanhempaan saanut? Onko sittenkin eri emolevyt ja prosessorit?
    Löysin jonkun muunkin jolla on samassa mallissa samaa ongelmaa.

    http://murobbs.muropaketti.com/threads/lcd-tv-hommaaminen.461698/page-713
     
    Viimeksi muokattu: 09.11.2016
  9. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Pitikös se maa vaihtaa Englantiin, niin alkaa uusi softa valumaan...
    Asennuksen jälkeenhän sen voi vaihtaa takaisin...

    T: Vesku
     
  10. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Softankin päivitin tikulla.
     
  11. peltsi4

    peltsi4 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2009
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    4
    Näin päivitin omani ongelmitta.
    Tmat, voitko palauttaa töllön? Joku vika siinä selkeesti on.
     
  12. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Tuo on se perimmäinen syy, SD-TV on melkoista kuraa ylösskaalattuna. Palikoitumista saa piiloon sumentamalla kuvaa jota monet tv:t tekee vakioasetuksilla paljon, kuten esimerkkikuvasi Samsung. Luultavasti tuo sumentaminen onnistuu myös 4k LG:ssä jollakin asetuksella, löytyykö terävyyteen säätö ja meneekö se miinukselle?

    Netflix voi pakata lähetettä normaalia enemmän nettiongelmien vuoksi jolloin kuva pahimmillaan palikoituu.
     
  13. MikkeS

    MikkeS Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jos joku kaipaa E6 mallin alkuperäistä ja käyttämätöntä kaukosäädintä (LG AN-MR700), niin voi kysellä YV:llä.
    Tämä toimii myös B6 ja C6 -mallien kanssa.
     
  14. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin eilen hyvinkin pikaisesti ihan myymäläsäädettyä taisi olla C6 malli. En tiedä olenko hakoteillä mutta aivan kuin sen kyseisen mallin kuva oli ...hmm ...omaani parempi. Ilmeisimmin on eri prosessointi.
     
  15. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Tai sitten vertailit appelsiineja ja omenoita...
     
  16. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Palauta vaan tehdas asetukset omaasi niin saat samanlaisen kuvan :) Jos katsoo dvtä ja sd materiaalia ei kuvanparannuksia ainakaan kohinan vaimennusta ja mpeg parannusta kannata ottaa pois. Ne nimen omaan parantavat heikkotasoista lähde materiaalia sen kuin pystyvät. Terävyys säätöä myös pienemmälle. Jos otat kaikki parannushommat pois paska kuva on paskaa . 4k näytön tarkkuudella 576i tasoinen kuva on palikkaista paskaa se täytyy uskoa :)
     
  17. fernari

    fernari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2016
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itse en ole oman B6:n kanssa huomannut palikoitumista, materiaalina TV:n oman digiboxin kautta katsellut kanavat, Elisa Viihde boxin kautta tallennetut ohjelmat ja Netflix + muut streamauspalvelut.

    EPG:n kanssa törmäsin ongelmiin, jossa suurin osa EPG:n tiedoista näkyi ruotsiksi. Tämä korjaantui vaihtamalla valikkojen kieli suomeksi. Ei kuitenkaan mikään paras ratkaisu, sillä nuo suomennokset ovat melko kuraa ja mielellään käyttäisi valikkoja muutenkin englanniksi. Tästä ilmoitin LG:lle ja odotellaan vastausta.
     
  18. tmat

    tmat Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.11.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin. LG OLED B6V on paketissa ja lähdössä takaisin tai huoltoon. Viikonlopun testissä televisio jumitti yhden kerran pistoke resettiin asti, pudotti kuvan Blueray soittimesta kokonaan ts. ilmoitti ettei soitinta löydy, puolitti DVD kuvan (?), ilmoitti ettei kanavia ole viritetty kesken katselun (signaali 93 % laatu 100% telkkarin oman mittarin mukaan), ilmoitti ettei ole verkkoyhteyttä eli pudotti ihan itse kaapelilla liitetyn verkon pois. Pakko uskoa, että jokin on vialla. Aikamoinen homma pakata.

    Myöhemmin ehkä selviää saako huolto siitä mitään irti - vai meneekö televisio suoraan liikkeeseen palautusoikeudella. Jos menee huoltoon niin toivottavasti tulisi myös ulkoisesti ehjänä takaisin. Jotain hämärää laitteessa on. Filminpätkä mitä pyöritin muissakin telkkareissa tuolla liikkeissä oli täsmälleen sama - usb tikulta.

    Kiitos kaikille neuvoista ja vinkeistä.
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2016
  19. MikkeS

    MikkeS Guest Guest

    Liittynyt:
    05.08.2005
    Viestejä:
    124
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse nyt viikonlopun katsellut E6-mallia ja joko näissä malleissa on oikeasti jotain eroa tai sitten siinä mun C6-mallissa oli joku vika. Ei nimittäin ole palikoitumista ja pikselimössöä edes normaali ei-HD-telkkarikuvakaan. Ihan katsottavaa, toisin kuin C6-mallissa.
     
  20. Muke

    Muke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.03.2014
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    18
    Liikkeessä katoin aika paljon eri lähteistä C6 kuvaa ja hyvältä näytti. Ensi viikolla pitäisi tulla oma kotiin kalibroinnin kautta. Katsotaan onko laatuvehje vai pitääkö palauttaa.