Doctor Strange (2016) (Scott Derrickson/ Benedict Cumberbatch, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 13.04.2016.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Syksyllä esitellään jälleen uutta hahmoa omassa elokuvassaan Marvel-universumista. Miltäs vaikuttaa ensimmäisen teaserin perusteella Marvelin supertaikuri?
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    New Sherlock Holmes meets Inception, ei vaan, kai tuohon(kin) tottuu.....

    T: Vesku
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Marvel-putiikin viimeisin ihmemies esitellään hieman liian yllätyksettömän kaavamaisissa tunnelmissa. Sinänsä tässäkään ensiesiintymisessä ei ole mitään suurempaa vikaa, mutta se jokin viimeinen puristus jää kyllä tämänkin sankarin kohdalla vajaaksi. Hahmo itsessään ja kuviot joissa toimitaan ovat kyllä varsin kehityskelpoista laidunmaata, joten jatkoja ajatellen ollaan jo ihan hyvällä pohjalla josta ammentaa.

    Elokuvan ehdottomasti parasta antia ovat sen aivan ensiluokkaiset efektinäytteet. Samanlaista kekseliäisyyttä kun oltaisiin saatu enemmän sinne itse tarinankin suuntaan, niin lopputulemasta olisi tullut tätä nyt nähtyä mieleenpainuvampi.

    3/5
     
    Viimeksi muokattu: 27.10.2016
  4. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Marvelin nykyisessä, jonkinlaisessa plateu-vaiheessa kenties, Dr. Strange oli oikein pirteä tuulahdus. Ainakin efektien puolelta. Miksei muutenkin. Juoni nyt oli sitä mitä sarjis-leffoilta voi odottaa. Ja köykäiset pahikset se kompastuskivi kuten aina. Cumberbatch oli kuitenkin erinomainen valinta pääosarooliin ja kannattelikin leffan lähes kokonaan. Vapise Downey Jr.

    4/5 Marvel-maailmassa. Heti sinne ekan Iron Man:n vanaveteen.
     
  5. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tohtori Outo on kieltämättä piristävä uutuus, vaikka hahmo ei ollutkaan itselleni kovin tuttu. Hyvät näyttelijäsuoritukset auttavat paljon, efektit ovat näyttäviä ja juoni jokseenkin tolkullinen. Puutteitakin toki löytyy, kuten esimerkiksi pahikset olivat aika tympeitä myös omasta mielestäni. Kokonaisuudessaan tämä on kuitenkin aika viihdyttävä paketti.

    3/5
     
  6. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Aikalailla samoilla linjoilla mennään edellisten kanssa, periaatteessa kaikki on kohdallaan. Silmäkarkkia sekä onnistuneet valinnat rooleihin tukevat jopa erinomaista leffaa, mutta kompastuskiveksi laittaisin jonkinlainen yllätyksettömyyden, omaperäisyyden puute; niin hassulta kuin se tämän leffan kohdalla tuntuu. Pikkuisen harmittaa että
    aikasilmukan kanssa pelaamista oli jo nähty muutamassa aiemmassa leffassa viime vuosina, vaikka Dormammun väliseen taistoon oli tavallaan kiva "toistovire" laitettu.
    Muutenkin loppupuolen efektimyllytys hakee vertaistaan, ja aika ihme mikäli ei tämä kisaile yhtenä oscarehdokkaana. Hieman hankala kategorisoida arvosanaa, mutta annetaan nyt.

    3/5
     
  7. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Jos sisäistä kuusivuotiastani pyydettäisiin selostamaan Doctor Strangen juonta, niin vastaus kuulostaisi suunnilleen tältä:

     ”Ne meni joka paikkaan ja teki kaikkee!!”

    Kuvaus ei ehkä olisi kovin tapauskohtainen, mutta silmien loisteesta näkyisi, että jännää oli.

    Doctor Strange on Marvel-elokuvaksi kohtalaisen onnistunut ja varsin viihdyttävä. Merkittävä ansio kuuluu Benedict Cumberbatchille, joka osaa esittää kulmikkaita neroja. Sivurooleissa Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams ja Mads Mikkelsen tekevät sinänsä hyvää työtä, mutta heidän hahmoihinsa olisi ehkä kaivannut hiukan syventämistä. Juoni on kuitenkin keskimääräistä parempi ja erikoistehosteet omaa luokkaansa.

    4/5

    Kävin katsomassa 3D-version, mutta Tennispalatsi 2:ssa kuva oli jälleen himmeä ja jotenkin resoluutiohaasteinen, melkein kuin pimeähkö 720p isolla kankaalla (samoin kuin Suicide Squad 3D:ssä). Olisin halunnut nähdä tämän 1-salissa. Kannattanee vastedes välttää 3D-esityksiä 2-salissa.

    Ylimalkaan 3D (jälkikätinen konversio) luo tässä elokuvassa lähinnä syvyyttä, joten elokuva toiminee hyvin myös 2D:nä. Kun kerran 3D:tä menee katsomaan, niin toivoisi, että välillä tulisi tavaraa myös syliin, esim. Angelina Jolien lapdance-esitys...

    Lopputekstit kannattaa katsoa kokonaan.

    Niin, nyt oli 3D-esitykseenkin eksynyt kännykänvilkuttelijoita. Itselleni ei tullut aika pitkäksi.
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    En ennen leffaa tiennyt hahmosta yhtikäs mitään, enkä ollut nähnyt mitään trailereita, joten leffan sisältö oli täysi yllätys. Voi olla, etten ollut ihan oikein kalibroitunut, ja siksi odotin perustason Marvel-mättöä. Joka tapauksessa pidin elokuvasta kovasti, mutta ehkä se ihan viimeinen puristus jäi puuttumaan. Efektit olivat loistavat ja Benedict Cumberbatch oli erinomainen pääroolissa. Kävimme katsomassa 2D-version, ja ei kyllä missään vaiheessa jäänyt kaipaamaan 3D:tä.

    4/5
     
  9. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Hyvä leffa. Vähän aikuisempi kun muut marvelin rymistelyt. 3/5. Vähä tuli Inception mieleen välillä.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tulipa Netflixistä katsottua tuo ja kyllä pitää aikuismaiselle otteelle ja BC:n näyttelijätyölle antaa 3,5/5.
    Samanlaisia cgi-tason ongelmia kuin WonderWomanin kanssa ei näkynyt.

    T: Vesku
     
  11. Zeick

    Zeick Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.09.2006
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuli katsottua Doctor Strange Disney+:sta. DS on kokonaisuutena hyvinkin tyypillinen Marvel-supersankarielokuva. Sankarin syntytarina on onnistuttu toteuttamaan hyvin ja mukaansatempaavasti, joskin BC:n hahmon ylimielisyys ja ammattitaitoisuus menee vähän ylinäyttelyn puolelle.

    Elokuvan keskivaiheen trippailukohtaus on saanut selvästi vaikutteita Kubrickin Avaruusseikkailu 2001:stä, kun Bowman sukeltaa avaruusaluksellaan monoliittiin. Se on juuri sopivan pituinen. Kun DS alkaa harjoitella uusien voimiensa käyttöä nepalilaisessa luostarissa, on harjoittelumontaasi tehty täysin oppikirjamaisesti Team American ja Rockyn hengessä, nauratti tahattomasti hiukan. Tähän asti elokuva toimii hyvin. Sitten kun halutaan saada konflikti aikaan, se tehdään mahdollisimman laiskasti. Pahiskätyrien motivaatiosta ei anneta kovinkaan syvällistä selitystä ja CGI-Dormammu ei vakuuttanut.

    Pidin kyllä DS:n aikasilmukkastrategiasta Dormammun kukistamisessa henkisenä mittelönä - ei fyysisenä niin kuin Marvel-leffoista on tapana. Harmi vain, että tätä aikasilmukkapotentiaalia ei käytetty sen enempää hyväksi. Kaikesta muusta voisi antaa saman kritiikin, hyviä aineksia erinomaiseen elokuvaan on olemassa, mutta niitä ei käytetä kunnolla. Pääosin hukatun potentiaalin takia annan

    2,5/5.
     
  12. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Kumma juttu, mutta syystä tai toisesta olen lämmennyt Marvel-leffoista ainoastaan:
    - kapteeni amerikka 1
    - kostajat 1

    MUTTA

    Sitten kuitenkin Tohtori Outo kiinnostaa kaikista eniten. Pidän erittäin paljon pääosasta (Benedict Cumberbatch), sekä siitä kinkki palvelijasta. Mystiikka on hienosti toteutettu. Myös jatko-osa oli ihan mukiin menevä sekin. Toki tässä on sitä perus Marvel roska menoa, mutta kuitenkin jotenkin mukavan jännittävän hauska tunnelma, hitusen myös luovuutta, jota ei juuri Marvelin rahastus leffoissa ole.