Sony VPL-HW55ES kokemuksia ja vinkkejä

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Jupe, 05.12.2014.

  1. Iltavilli

    Iltavilli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyypä kysellä PrimeSupportista mitä ovat mieltä. Eilen katsoin tarkemmin lampun tunnit ja näytti olevankin melkein 1700. Tosiaan High Mode korjaa välkynnän. 8 huoltokertaa kuulostaa aika hurjalta, ei tuo nyt niin ihanaa ole ottaa aina katosta irti.
     
  2. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    On tää kieltämäti erikoinen tapaus. Minulla myös yhteensä kolme. Toi välkkymisvika luetaan ilman muuta "ongelmaksikin" mutta pakko myöntää, että hymyilyttää aavistamattomat positiiviset sivuseuraukset. Miten sitä tottuukaan tulevaisuudessa seuraavaan tykkiin, jossa ei olis enää välkyntää säästötilassa mutta toisaalta joutuu harmillisesti ostamaan lamput kaupasta.

    Luonnollisesti tämä välkyntähommeli tarkoittaa, että käytännössä tykkiä sitten tulee ajettua koko ajan täydellä liekillä, mitäs sitä säästelemään - kun sulla on komerossa pari uutta. Normitila taas parantaa/kirkastaa kuvanlaatua (2D tilassa), myös mahdollisti meikälle vähän aikaa sitten toteutuneen kankaan koon kasvun. Yhteenvetäen: "ilmaiset" lamput, paremmat värit, isompi kuva. Kaippa kaikkeen tottuu kun ei valita. :D
     
  3. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mites Jukula ja muut prime supportin kautta huoltoon lähettäneet tykin omistajat, missä kunnossa ulkonäöllisesti olette tykkinne sieltä saaneet? Kysyn lähinnä kun oman HW50ES tykkini siellä kerran käytin äänekkään 3D:n takia jonka he onnistuneesti korjasivat mutta tykin ulkokuoreen oli tullut sinne tänne naarmuläikkiä. Naarmut ei oo mitään överi selkeitä, eikä niitä näe kauempaa tai ei välttämättä läheltäkään, mutta tietyssä valossa näkyy kyllä selkeästi. Nyt täydellisen glossy kotelon pinta ei oo joka kohtaa täydellisen glossy vaan siellä täällä on sellaisia hiusnaarmu läikkiä.

    Vähän kyllä ketuttaa kun joutu tykkiä venaan pari viikkkoo ilman vara tykkiä ja sitten vielä tämä.


    Onko siis muilla huollassa käyttäneillä tullut samaa?
     
  4. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla ei ole tykissä naarmuja, mutta aikanaan oli Yamaha DSP-AX1 av-vahvari, joka oli todella kallis ja siinä oli vikoja, joita yritettiin korjata maahantuojalla. Kun sain vaffin huollosta, siinä oli todella rumia naarmuja alumiinisessa etulevyssä. Laite oli kääritty paksuun muovikalvoon monin kerroin ja teipattu lujasti kiinni. Havaitsin siksi naarmut vasta kotona muovit avattuani. Ostin vaffin piraattifirmasta ja maksoin huollon omilla rahoillani. Suututti h-vetisti, vaikea todistaa mitään, mutta tuonne huoltoon en ole vienyt enää mitään.
    Laite ei edes koskaan tullut oikein kuntoon ja vaihdoin kaverin kanssa toimivaan vanhempaan malliin.
    Törkeää törkeämpää toimintaa maahantuojalla.
    Ymmärrän hyvin suuttumuksen, kun huollossa vahingoitetaan toisten omaisuutta. Pitäisi olla valokuvia ja todistajan kirjallinen lausunto ennen ja jälkeen huollon, niin voisi tapella korvauksista...:grr::grr::grr:
     
    Viimeksi muokattu: 12.05.2015
  5. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Niin mitä häh? Tykissä ei ollut naarmuja paitsi että oli ja maahantuoja on syypää kun piraattifirma myy sulle sekundaa?
     
  6. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Joo, kirotusvirhe, korjasin sen. Ostin kyllä suomalaiselta firmalta vaffin, mutta vein korjattavaksi rehellisesti viralliselle maahantuojalle ja maksoin omasta lämiskästä. Hiukan epäilyttää, että joku vahingoitti sitä, kun huomasi, että ei ole heidän maahantuomansa. Naarmut olivat todella rumia.
    Ostin vaffin ja sen jälkeen sain tietää, että se oli harmaatuojalta kotoisin(HifiKrug).

    Nykyisinhän voi ostaa, vaikka ulkomailta, mutta tietysti siinäkin on omat riskinsä. Onneksi minä olen aina saanut toimivan laitteen ulkomailta. Enimmäkseen olen suosinut kotimaisia myyjiä.
     
  7. jukula

    jukula Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole omaa tykkiä huoltojen jälkeen kattellu. Mutta uutena pakasta vedettäessä huomasin että tykin linssi on aika naarmuinen mutta onneksi ei näy kuvassa mitenkään joten ei haittaa.
     
  8. Iltavilli

    Iltavilli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.07.2003
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt käyty kirjeenvaihtoa PrimeSupportin kanssa ja eivät tarjoa toista lamppua tilalle. Kuulemma liikaa tunteja lampussa ja yli vuoden vanha. Muka pitäisi testailla uudella lampulla ennen kuin ottavat huoltoon. Tosin viimeisimmän viestin mukaan ottaisivat huoltoon suoraankin, mutta varmaan sitten laittavat laskun perään jos lampussa vika? Eikä muutenkaan viitsisi turhaan huoltoon laitella, kun se ei siellä tunnu korjaantuvan. Tosin mulla kyllä välkkyy välillä myös täydellä lampun teholla. Mitähän tässä nyt keksisi...
     
  9. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko kenelläkään vielä hajonnut lamppua, ja jos on niin millä tunneilla ja oireiliko ennen sitä ? Omassa 55:ssa tunteja takana about 1000 eikä vielä merkkejä välkkymisestä tai muusta. Low tilassa aina paitsi 3d:llä, viimeks n. 2kk sitten kattonu 3d leffan. Paljonkohan huoneen lämpötila vaikuttaa lampun ikään, nyt lämpimillä keleillä leffan jälkeen 1m päässä tykistä lämpömittari näyttää 27-28 astetta, tarkenee :D ( ilmanvaihdon säätäminen on työlistalla jahka saan mittavehkeet lainaan )
    Nyt kesälomalla tullut katsottua reilummin elokuvia, ja kyllä tuon kuvanlaatu pääsee hyvällä materiaalilla yllättämään positiivisesti joka kerta !
     
  10. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse tykissä ei vieläkään mitään ihmeitä, pari värinää lampussa mutta täysillä käyttö korjasi.
    Mukana tulleet 3d lasit painaa nenää niin että kokonaisen elokuvan katselu on jo epämukavaa, onko tähän parempia saatavilla?
     
  11. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Pleikkarin lasit ...
     
  12. JJtalo

    JJtalo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2010
    Viestejä:
    161
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itellä tykissä tunteja reilu 1300, ehkä 4 kertaa oon huomannu "välkkymistä", sivusilmällä sen erottaa parhaiten. Poistuu moneks viikoks 2s työllä, kakesta käyttää vaan lamppua fullilla ja näppää takas oman asetuksen.
     
  13. jukula

    jukula Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2013
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt tuntuisi tuo välkkymis vika loppuneen 3 viikkoo huollon jälkeen ollu kovassa käytössä eikä kertaakaan vielä välkyttäny. Rupesi tosiaan jo High lamp modellakin välkkyttämään päivittäin niin pakkohan tuo oli huoltoon taas laittaa.
     
  14. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Tulipa sitten tälläinen Sony ostettua käytettynä. Edellinen tykki reilun 4 vuoden ajan oli Epson EH-TW3200.
    Kyllähän Sonyssa on selvästi parempi kuva vaikkei alussa mitään wow-efektiä tullutkaan. Selvästi parempi erottelu/kontrasti tummassa päässä ja kirkkautta löytyy huomattavasti enemmän mustan siitä kärsimättä. Värit tunnustivat alussa jopa latteammilta mutta nyt tunnustaa että ovat luonnollisemmat. Paneelit vaikuttas olevan paremmin kohdistettu kuin epsonissa ja focus tasainen.
    Säätöihin pitää vielä yrittää perehtyä tarkemmin.

    3D kuvankin sain toimimaan vanhoilla kaapeleilla kun älysin laittaa sen bd-soittimesta päälle ja PS3:en tunnistamaan näyttölaitteen. 3D kuva ois muuten ihan hyvä mutta nopeissa liikkeissä ja pannauksissa nykii/pätkii/välkkyy. Yhteys laseihin tykistä kyllä säilyy kokoajan.
    Reality Creation, Motion Flow ja 3D asetukset vaikuttavat tähän mutta kokonaan en sitä ole saanut pois.
    Alkuperäiset IR-lasit käytössä ja tilasin PS3 lasit kun niitä täällä kehuttiin. Onkos näillä laseilla tähän tai muuten kuvanlaatuun vaikutusta kun toiset ovat ostaneet RF-lähettimen ja lasit vai onko kuva samanlainen jos yhteys vaan pelaa?
     
    Jupe tykkää tästä.
  15. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Olen huono sanomaan tätä mutta kun näköjään kukaan muukaan ei ole vastannut. Itse näen tällä tykillä oikein millä vaan lasilla, joita sattumoisin on peräti 6 kpl 3D:n vähän epärealistisena. Siihen tulee pientä harhakuvaa, sellasta seuraavaa varjoa kirkkauden kohtien liepeille mikä se onkaan nimeltään. Täällä 3D ketjuissa yleisenä esiintyvä ongelmajuttu kotitykeissä. Enkä yhtään tiedä miten sen saisi säädettyä pois. Tykin omia laseja en ole käyttänyt kuin pari minuuttia, muuten RF-laseja. Siitä on vähän paha todeta tuleeko niillä omilla pätkimistä ja onko tilanne parempi vai ei. Näytti samalta hetken, se on ainut mitä pystyn sanomaan mutta en vakuuttuneena.

    Totean itse 3D:stä, että se kuva oli ihan katsottava muutamaan kertaan ja hauskakin juttu. Mutta kyllä se jättää vähän, miten sen sanoisi, ei tää voi olla ihan tarkoituksen mukaan fiilikselle. Tykkiä en kyllä suosittelisikaan niille, jotka enemmän tykkää 3D:tä töllätä. Sonyjen vahvuus tässä hintaryhmässä ainakin on tuossa kuvan luonnonmukaisuudessa tavallisella 2D kuvalla ja siinä se on vahvoilla. Olen hyvin tyytyväinen justiinkin kun mullakin oli Epsonin tykki kans ennen tätä ja ero oli sitten hetken tottumisen jälkeen iso. Vielä enemmän se korostui kun tajusin säätää ne tietyt kuvaan radikaalisti vaikuttavat perusasetukset paikalleen.

    Jos muistan oikein, keskeistä oli säätää pois
    Reality Creation OFF
    Toisaalta, yllättäen koin hyödylliseksi laittaa minimissään päälle asetusta nimeltä
    Motion Enhancer LOW
    (loytyy valikon Motionflow alta)

    Ylimmäinen jotenkin terävöi kuvaa niin, että vähänkään rakeisempi filmi ja se menee täysin piloille. Alempi toisaalta tasoittaa liikettä mutta sivuseurauksena on ihan pieni pehmennys. Sen päällelaitto voi ollakin makuasia. Näiden asetusten jälkeen 2D kuva oli sulavaa ja ei näyttänyt yhtään epäluonnolliselta enää mun silmiini. Oli yllättävää miten varsinkin tuo Reality Creation on jopa mainostettu ominaisuus, vaikka se vaan pilaa kuvan - nöyrin mielipiteeni.
     
  16. HikinenM

    HikinenM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    22
    Minä pidän reality creationia päällä yleensä leffoilla ja pelatessa. RC:n asetuksissa resolution 20 ja noise filtering minimissä. Windowsin työpöydällä laitan pois päältä joskus. Toistaiseksi olen käyttänyt film projection modea motion enhancerin tilalla ja ei ole vilkuttaminen häirinnyt (vielä).
     
  17. xtn

    xtn Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2001
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    27
    Mulla myös tuo reality creation käytössä, taitaa olla kolmessakympissä nyt. Tykkinä 65, en tiedä onko tässä sama vai eri softaversio tuosta rc:stä. Hyvin se kuitenkin toimii. Tuo pientä terävöitystä kuvaan pilaamatta sitä. Varsinkin lähikuvat kasvoista toimii hienosti.
     
  18. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Näkyy olevan tuo 3D kuvan nykiminen leffasta kiinni, alussa testailin uusimmalla Mad Maxilla ja se on pahimmasta päästä ja lähes katsomiskelvoton. Ilmeisesti se on tykin vika/ominaisuus kun tuosta leffasta on kehujakin 3D:sta ollut esim JVC:n tykeillä ja en itsekään elokuvateatterissa mitään häiritsevää huomannut. Toiset 3D:t sitten näyttävät ihan hyviltä sitä pientä varjoa lukuunottamatta, esim. Gravity.

    Muuten ei kyllä haukkumista ole ollut, lähes tuhat tuntia jo mittariin mun aikana tullut. Ebaystä halpis varalampunkin tilasin jota olen nyt käyttänyt. Alussa kuva sillä vaikutti hieman tummemmalta ja katsoin jonkin aikaa kirkkaammalla lampputeholla kunnes muutaman päivän päästä palasin takaisin samoihin asetuksiin kuin orkkislampulla ja kirkkautta vaikuttaa olevan nyt ihan samalla tavalla kuin ennenkin, liekö lamppu kirkastunut vai silmät tottuneet.
     
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Mad Max nykii ikävän näköisesti myös omalla BenQ W7500:lla. Muuta syytä en keksi kuin leffan keinotekoiset nopeutukset, joista en välitä yhtään 2d-katselussakaan, ja nuo sitten vain korostuvat 3d:nä. Ei siis joka kohtaus vain ainoastaan nuo nopeutetut, jotka lienee laitettu mukaan, jotta saadaan alkuperäisen Mad Maxin fiilistä, jossa niitä oli myös. Missään muussa elokuvassa ei ole kyseistä ongelmaa ollut, joten enemmän veikkaisin vain joko sitä, että silmä ei tykkää noista kohtauksista 3d:nä tai sitten itse elokuvan br-versio on tehty jotenkin hutiloimalla 3d:n osalta.
     
    Jupe tykkää tästä.
  20. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Veikkaan silmät. Mulle kävi juuri viime lamppuostolla niin, että tarvikelamppu oli himmeämpi ja se himmeni jonkun ajan päästä lisää vielä. Niin olikin onni, että kun olin heti laittanut sen koneeseen, sen sai myös vielä vaihdettua.

    Nyt kun mietin, en ole havainnut tätä mutta ongelma on, etten ole katsonut montaa 3D leffaa. Harmi ettei ole tuota Mad Max 3D leffaa, jotta vois tehdä empiiristä tutkimusta. Sen haamukuvavarjon kyllä olen havainnut ja se on havaittavissa missä 3D-leffassa vaan.

    3D versiona olen nähnyt ainakin Avatar 3D ja -Guardians of the Galaxy 3D. Kummassakin on reilusti liiketta mutta ei tule mieleen erityisesti mitään ylimääräisen välkkeen tapaista havaittua. Oletko KaKui sattumoisin nähnyt kumpaakaan noista 3D versiona?

    Siitä tuli mieleeni, voisiko kyse olla jostain asetuksesta? Kun mainitsit tuon pannauksen ja liikkeen aikaiset välkynnät, itse huomasin, joskin tavallisten 2D elokuvien aikaan alkuaikoina sitä sivuttaisissa pannauksissa.

    Päättelin, että se on ilmiö, joka liittyy siihen kun projektorissa on tarpeeksi hyvä valoteho ja kontrasti ja yhdistäen vanhanaikaiseen filmin 24 kuvaa sekunnissa nopeuteen. Kun ilmiö ja myös korjaava asetus (Motion Enhancer) oli löytynyt, siinä edeltävän projektorin myynnin aikoihin pääsi katselemaan tykkejä päällekkäin. Kävi ilmi, että vanha Epson vasta olikin kuvaltaan nykivä, jotenkin epäsulava. Varmaan siitä ei vaan muinoin ollut huomannut mutta toki mietin miksi ihmeessä ei. Päättelin poikkitaiteellisesti, että heikommasta kontrastista ja valovoimasta johtuen yhtä voimakasta jälkikuvaa verkkokalvolle ei joteski synny ja siksi ei kiinnitä huomiota, taas uudessa se kirjaimellisesti "pistelee" silmään. Kumma kyllä, heti Sonyn sulavampaa kuvaa katsoessa toisaalta ärsyttävä filmiruutujen pompsiminen sitten heti pisti vanhassa Epsonissa silmiin. Jopa Epsonin ostajakin huomasi eron, mutta Epson meni niin äärihalvalla, että ei haitannut näyttää uuttakin projektoria samalla. Sitäpaitsi, pitäähän seuraavakin projektorikauppa joskus tehdä. ;)

    Jutussa jos perää, pitäisi olla testattavissa yksinkertaisella toimella. 3D-tilassa päälle Motion Enhancer, joka ohjekirjan mukaan pitäisi olla 3D tilassakin käytössä. Toki sun kuvauksesta saa käsityksen, että vika on paljon radikaalimpi mutta aattelin nyt ehdottaa.

    Edit: Jahas, Nepalla onkin ilmeisesti parempaa tietoa ilmiöstä mutta jätän tän kommentin silti, koska tää Enhancer juttu voi olla yleisellä tasolla ihan järkevä keskustella läpi, miten se hyödyttää ja haittaa meitä kutakin katsojaa.
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2016