Mistä tietää Ultra HD television näytön laadun

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana musti2, 17.10.2016.

  1. musti2

    musti2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä tietää Ultra HD television näytön laadun kun kauppiaat sanoo että ei sitä mallia kannata ostaa, siinä on 100 Hz näyttö kun teknisissä tiedoissa lukee
    Taustavalon skannaus 100
     
  2. Mokal

    Mokal Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.12.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös toi 100hz ole maksimi kaikissa 4k televisioissa? Taitaa yleisin olla lähempänä 60hz.
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Nyt sopii sitten eroittaa kuvataajuus taustavalon taajuudesta.
    Kun LCD/LED yms. taustavaloa tarvitsevat töllöt kärsivät tuosta....

    T: Vesku
     
  4. musti2

    musti2 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.08.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkä nimikkeen alta löytyisi kuvataajuus
     
  5. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Laadukas näyttö = OLED

    Muut = kuraa

    ;)
     
  6. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Näyttää siltä, että "plasmauskovaisista" on tullut "oled-uskovaisia". Valitettavasti oled-näytöissä on samoja ongelmia kuin plasmanäytöissäkin, eli vaaleissa kuvissa valkoisen taso laskee, panelilla on "muistiongelmia" eli kuva saattaa "palaa" näyttöön jne..
    Ehkä sitten kun näitä muovipohjaisia oled-paneleita opitaan tekemään tulostustekniikalla, oled-televisioista tulee halpoja "muovitelkkareita", johon jokaisella on varaa. Mm. .Samsung on luopumassa OLED-kehitystyöstä ja keskityy tulevaisuudessa kvanttipistetekniikkaan (Quantum Dot, QLED), ja yllättäen myös LG on ilmoittanut esittelevänsä ensimmäiset QLED-televisionsa ensi vuonna: http://www.businesskorea.co.kr/engl...-electronics-unveil-quantum-dot-tvs-next-year
     
  7. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Minusta OLED on puutteistaan huolimatta lupaavin tekniikka. Taustavalaisu tuo ongelmia, eikä sitä näytä pystyvän kiertämään. Samsung ei saanut OLEDin tuotantoprosessia stabiiliksi, joten joutui luopumaan tekniikasta. Aikaisemmin nimesivät ledillä taustavalaistun LCD:n LED TV:ksi ja nyt sattumalta kilpailevat OLEDia vastaan QLEDillä, eli kuluttajaa hämätään teknologian nimillä. Tuossa linkissä taas LG vääntää veistä Samsungin haavassa, kun nimeää OLEDin high end -tekniikaksi ja QLED:n kuluttajasegmenttiin, eli viittaa samalla, että Samsungin high-end -paneelit vastaavat heidän kuluttajasegmentin paneeleita. Samsungilla on toki itsevalaiseva Quantum dot -näyttö tulossa, mutta se on markkinoilla 2-5 vuoden sisällä, ei ensi vuonna. http://www.trustedreviews.com/news/samsung-s-next-gen-qled-tvs-incoming-due-2018-report Näyttävät käyttävän QLED-nimitystä sekä taustavalaistuista että itsevalaisevista ilmeisesti markkinointisyistä.

    Minusta suurin puute OLEDissa on maksimikirkkaus (vaikka korkea kontrasti kompensoi tätä subjektiivisesti). Jos pystyvät tekemään 1000 Nitin piikkikirkkauteen pystyviä HDR-paneeleita, niin se on kiistatta paras näyttötekniikka. Quantum dotin pohjalta ollaan suunnittelemassa itsevalaisevia paneeleita. Toivottavasti näitä alkaa tipahtamaan markkinoille lähivuosina. Nykyisin OLEDin suurin ongelma on kilpailun puute, joka mahdollistaa LG:n pitää hintatason korkealla.
     
  8. Julle-

    Julle- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.04.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käsittääkseni kilpailun puute johtuu siitä että LG:n käyttämä RGBW on toistaiseksi ainoa tekniikka, jolla saadaan kustannustehokkaasti tuotettua isoja OLED-paneeleita. Samsung totesi että RGB:llä ei hommaa saa kannattavaksi, joten lähti metsästämään next big thingiä.