Hirsitaloteatteri

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana matti lammikko, 04.11.2015.

  1. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
    Uudesta laitesukupolvesta tuskin saa tietoa ennen kesää, enkä täten itsekään tiedä mitä tuleman pitää. Omissa toiveissa on alle parin tonnin laite, joka käyttäisi Atmoksella, Auro3D:llä ja DTS:X:llä kolmeatoista kaiutinta.

    Tajuttoman hyviä kaiuttimia päädyt kumpaan tahansa.
     
  2. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Entäs sitten kun muu kotiväki on jo päät tyynyssä, mutta theatterin puolella illan setti on vasta pääsemässä vauhtiin: konekiväärisarjat raikaa, räjähdykset vavisuttavat taloa ja bassobiitti takoo niin että Genelecin etuverkko väpättää? "Cease fire" - hampin pesulle ja nukkumaan. Kyllä siinä nimittäin hymy hyytyy... :(
    Eristyksen tehtävä on toimia myös toiseen suuntaan: theatteriin ei kuuluu kotiväen mekkalointi, kodinkoneiden ja liikenteen häiriöäänet. Yhdestä eukosta ja puhelin + kuulokkeet -ikäisestä kakrusta lähtee häiriö-SPL:ää (+15dB per lisäkakru) niin että AV-luolamiehellä kalju kiiltää jo pelkästä ajatuksesta ilman äänieristystä.


    P.S. Kotiteatteri on ehdottomasti äänieristettävä. Ellei nyt siis ole omassa ritarilinnassa kultakalansa kanssa kahdestaan asusteleva poikamies. Muuten koko paikan idea hulahtaa vessanpöntöstä alas.
     
  3. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Oletko muuten ajatellut kun kerran rakennusvaiheessa pääset tekemään, niin seiniin ja kattoon upotettuja kaiuttimia, joita Genelläkin on, joskaan ei käsittääkseni DSP-malleja? Tosin myös 8xxx-sarjalle saanee seinäänupotuskehikoita.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Saattaisi pikkaisen alkaa ahdistamaan, kun huoneen mitat oli jo lukossa, ja jos siitä olisi vielä pitänyt kaiutinupotuksia varten kutistaa huonetta seiniä siirtämällä 25cm per sivu ja puoli metriä etuseinää. Tuollaisen upotuskotelon kaivertaminen umpinaiseen hirsiseinäänkin olisi melkoinen homma.

    Tokihan alaslasketussa akustointikatossa olisi hyvä ja luonteva paikka upottaa ne Atmoksen yläkanavat..
     
  5. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Yläkanavat tulee akustointikattoon, sinne ne saa helposti piiloon. Sivu- ja takakaiuttimet joudun "tilanpuutteen" takia jättämään pintaan. 25 cm per sivu on vain liikaa. Iso ongelma tilan kanssa näyttäisi tulevan oven seudulle. Oven takana on 27 cm tilaa nurkkaan. Takakaiutin uhkaa saada osumaa ovesta, samoin luonnoksen nurkkavaimentimelle ei välttämättä ole tilaa. Varsinkin äänieristyksen, joka on tulossa, kanssa joutuu askartelemaan. Mutta haasteethan pitävät virkeänä.
     
  6. Fazed

    Fazed Uusi jäsen

    Liittynyt:
    28.09.2014
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ovea ei voi yhtään siirtää? Itse painiskelin saman takanurkka + kaiutin -ongelman kanssa (takaseinää ei ole vielä tehty, mutta emäntä pyrki kasvattamaan seinän takana olevaa varastoa), kunnes IV-miehet ruuvasivat änkkärin kattoon sellaiselle kohdalle, että seinän siirrot (minun kannaltani kehnoon suuntaan) menivät mahdottomiksi
     
  7. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Teoriassa kyllä, moottorisahalla. Seinä on hirsiseinä. Tosin toisesta puolesta tulisi ruma, jos sitä alkaisi pikku pätkistä kasaamaan, eli käytännössä ei kannata. Itse ovelle saa rautakaupasta kyllä stopparin ja bassoansa vaihtuu toisenlaiseen.
     
    Viimeksi muokattu: 24.01.2016
  8. matti lammikko

    matti lammikko Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Olisikohan aika päivittää kuulumisia

    Huone on jo käyttökunnossa. Eli niin siinä sitten kävi kuten arvelin, että oma aika jakautui kymmeniin eri osaprojekteihin raksalla ja palkkatyössä ja kuvat jäivät ottamatta. Lisäksi huoneen valot odottavat vieläkin sähkömiestä. Laitan mukaan muutamia kuvia, kunhan saan ne pienennettyä sopivan kokoisiksi tiedostoiksi. Ainoa kamerani on puhelimessa, ja sen salama ei riitä tummassa huoneessa, joten kuvat ovat melko tummia. Talo on kuitenkin talotehtaan referenssinä Uudenmaan alueella ja tänne on suunnitteilla talonäyttöjä, joiden yhteydessä Mareksoundilta tulisi joku esittelemään musahuonetta. Alustavasti näyttöä on puhuttu marraskuulle, mutta lukkoon lyötyä päivää ei vielä ole. Tarkentelen tietoa myöhemmin.

    Martti Ideaali tecistä käytti akustointisuunnitelmassaan valmiita elementtejä niin valkokankaan takana kuin edessä. Alaslaskettu katto vaimennettiin ecophonin sombralla ja ewonalla, jota tuli myös kankaan taakse.

    Itse laitteet valikoituivat lopulta Genelecin kaiuttimiin (3 X 1237a:t edessä, 8 X 8330 surroundiin ja atmokseen sekä 2x 7370a subit). Prosessorina Marantz 8802a ja 4k-levyt pyörittää Panasonic U900. Tykkinä JVC X5000 ja kankaana 275 cm leveä Image screen cadre 2 Light.

    Jatkoa seuraa ainakin kuvien muodossa.
     
    Ultrablue tykkää tästä.