Captain America: Civil War (2015) (Anthony & Joe Russo / Chris Evans, Robert Downey Jr.)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 01.12.2015.

  1. WTF!

    WTF! Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2015
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, eihän sitä saa superherojen kuolla..nyyh,. Toi airport kohtaus oli luonnollinen muuhun leffaan verrattuna. Jotenkin tuli fiilis ettei leffan tekijät olleet edes muusta aidosti kiinnostuneita kuin, että hämis hyppii ja antman sekoilee. Olisihan siinä veri voinnut enemmän lentää, niin meno ei olis ollut niin koomista.
     
    Viimeksi muokattu: 10.09.2016
  2. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Anthony ja Joe Russo onnistuivat taas tuomaan nähtäväkseni erittäin onnistuneen sarjakuva filmatisoinnin.
    Edellinen Captain America Winter Soldier ja tämä ovat eittämättä parasta Marvel tuotantoa sitten Jon Favreaun ohjaaman Iron Manin.
    Siinä missä Favreau ja Jos Whedon epäonnistuivat jatko-osissaan, Russon veljekset onnistuvat upeasti jo toistamiseen.
    Mitä heiltä voikaan odottaa tulevilta Avengers: Infinity Wars elokuvilta!

    Ohjaus, kuvaus ja juonenkuljetus oli harvinaisen onnistunutta. Tämän elokuvan parissa viihtyi erittäin hyvin ja se näissä sarjakuva elokuvissa on itselleni tärkeintä (ns. hyvänmielen leffoja).
    Hämähäkkimiehen mukanaolokaan ei ollut niin päälleliimattua, kun ehkä olisi voinut odottaa. Hämiksen heittämät "naljailut" tappeluiden lomassa oli kuin sarjakuvien sivuilta, hyvä näin. Mustapantteri uutena hahmona oli myös mukava lisä.

    Captain America: Civil War 4-/5
     
  3. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 649
    Saadut tykkäykset:
    64
    Oho. Paskin marvel leffa ikuna. Paikoitellen näytti todella surkealta tv sarjan osalta. Miten hyvä olikaan battis vs teräsmies tähän verrattuna. Toivottavasti seuraava ois hyvä. Kaksi kakka pökälettä.
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Captain America: Civil War olisi oikeastaan pitänyt nähdä jo ennen neljää uusinta Marvel-tuotosta, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Viikonlopun viihdetuotokseksi Civil War sopii kuin teräsnyrkki puusilmään.

    Tarinaan on tuotu tiettyä realistisuutta, kun aikaisempien rymistelyjen jälkiä joudutaan korjailemaan (tästä lähtee liikkeelle myös Spider-Man: Homecoming) ja kantamaan vastuuta kansainvälisessä mittakaavassa. Henkilökaarti on laaja, valopilkkuna Robert Downing Jr:n ja Tom Hollandin kohtaus. Yleisesti ottaen näyttelijäntyö on tasaisen hyvää. Konnarooliin päätynyt Daniel Brühl tuo mieleen Kiefer Sutherlandin elokuvassa Dark City.

    Civil Warin ansiona on nimenomaan sen viihdyttävyys ja hetkittäin näyttävienkin tehosteiden ilotulitus. Elokuva nojaa henkilöhahmoihin ja näiden vuorovaikutukseen ja valintoihin, joita ei aina osaa ennakoida. Toisaalta elokuvan kokonaisdramaturgia vaikuttaa hiukan lötköltä, kun tapahtumia — myös merkittäviä — asetellaan peräkkäin eikä merkittäviä käänteitä tunnu valmisteltavan siten että ne ikään kuin osuisivat naulan kantaan. 2½ tuntia hujahti joka tapauksessa sukkelasti.

    Elokuvan 3D-toteutus on (pääkuvausten osalta) jälkikätinen konversio, mutta muunnos on aidon näköinen. Vaikka 3D näyttää hyvältä kotiteatterissakin, mitään erityisen sävähdyttävää se ei kuitenkaan tarjoa, ja elokuva toiminee hyvin myös 2D:nä. Myös 7.1-kanavainen ääniraita toimii (6.1-toistossa) niin luontevasti ettei siihen kiinnitä huomiota. Toisaalta 3D-versiossa on IMAX-kohtauksia kuvasuhteella 1,78 : 1.

    3½/5

    Saksalaisessa 3D-blu-rayssa (BD-50) on tekstitys ainoastaan englanniksi (kuulorajoitteisille) ja saksaksi, kun taas 2D-levyssä on myös suomenkielinen tekstitys (mutta lisämateriaaleissa nur auf Deutsch!). Muutama kuvanäyte 2D-versiosta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]