Kadutko isomman&uudemman TV:n ostamista?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana ElvisThePelvis, 05.09.2016.

  1. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ei, Elvis, ei. Kakkamatsku ei näytä tuolla "tekniikalla parannettuna" yhtään sen paremmalta. Vain epätarkemmalta ja PIENEMMÄLTÄ. Se johtaa vaan siihen 5"/640x480 -näyttöön 5 metrin päästä. Kalloon ei jostain syystä halua mennä se tosiasia, että kakkapökälettä katsomalla... näkee suurella tod. näköisyydellä... kakkapökäleen. Paradoksaalista kyllä, mutta niin se vaan on. Parasta vain hyväksyä asia. Sen sijaan että pökälettä lähtee optisesti pienentelemään ja resoluution pudotuksella yrittämään naamiointia vähemmän itseään muistuttavaksi lakupötkyksi, voisi tehdä älyllisen AV-teon ja katsella jotain vähän tasokkaampaa settiä kuin niitä 240p-pökälevideoita.

    Ja kyllä. Kyseessä on klassinen internetti-juhoilu: kun riittävä määrä tekniikan valolatojia (=ei teknisiä valmiuksia käyttää edes ruuvimeisseliä) lyö internetissä viisaat päänsä yhteen, syntyy justiinsa tuon tyyppistä hönöyttä.

    Hyvä, hyvä. Parempi myöhään kuin ei silloinkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2016
  2. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Osta ETP vaan se tämän hetkinen sweet spot 55". En tiedä ketään, joka olisi harmitellut ostaneensa liian ison telkun (plazalta et ainakaan löydä ;)). Kokoon totttuu nopeasti ja SD-materiaalin skaalauskin on todennäköisesti parempaa kuin vanhassasi. Itsellä olkkarissa 55" (ennen oli 40") ja oikein mainiosti passaa katsella SD-kanaviakin. Tosin on plasma, joka lienee armollisin lähdemateriaalille, mutta eiköhän oikeilla säädöillä muistakin saa mukiinmenevää kuvaa ulos.

    Oma filosofiani on, että seuraavan telkun pitää olla aina merkittävä hyppäys koossa ja mielellään kuvanlaadussakin. Seuraava telkkuni onkin mieluummin 70+" kuin alle. Todennäköisesti myös ei-LCD eli aika pitkään saanee vielä odotella kohtuuhintaluokkaan..
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    ^
    Pitkälti samaa mieltä. Itse olen aina näitä kyselijöitä opastanut ottamaan niin ison kun budjetti ja sijoituspaikka antaa myöden.
    Kokoon tottuu nopeasti, kuukauden päästä voit vielä joskus sitä kokoa inmetellä, mutta pari kuukauden päästä harmittelet, että olisi se voinut olla isompikin....
    Oma töllö on 55" plasma (isompaa ei silloin sijalleen mahtunut) ja seuraava tulee olemaan todennäköisesti
    ~65"tms. OLED.

    T: Vesku
     
    mikita tykkää tästä.
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kävin kuin kävinkin sitten hakemassa Verkkiksestä 555,50 eurolla Samsung 55J6282-mallin (ilmeisesti vuoden 2015 kärkimalleja Full HD -kategoriassa). Siinä missä paketti oli massivinen, niin näyttö olikin Sonyn 40":n paikalla yllättävän siron näköinen -- ehkä olen vain ehtinyt tottua Sonyn paksumpiin raameihin. Asennus, käyttöönotto ja päivitys uusimpaan ohjelmistoon kävivät suhteellisen nopeasti. Asensin vain HTPC-puolen, kun sieltä kulutan suurimman osaa mediaani, ja törmäsin heti asiaan, jotan en ollut ottanut huomioon, vaikka kokemustakin asiasta on: kun lähdetyypiksi valitsee PC:n saadakseen oikeat kuvasuhteet (4:4:4 Chroma), niin kuvasäädöt rajoittuvat merkittävästi. En esimerkiksi pystynyt valitsemaan kuvatilaksi Elokuvaa, mikä on yleensä Samsungeissa suositeltavaa. Kuva kuitenkin oli pienillä perussäädöillä todella hyvää ja tarkistin myös, ettei ruudussa ollut tippaakaan kuolleita pikseleitä tai valovuotoa.

    * Kiitettävä HD-kuva
    * Kelvollinen SD jota luonnehtisin HD:hen pyrkiväksi mutta jääden hieman mössöytyväksi, toki myös videonlaadusta riippuen
    * Musta on paljon mustempaa kuin Sonyssa
    * Erinomainen ulkonäkö
    * Hieman mutta vain hieman tahmea käyttöliittymä

    Erittäin tyytyväinen olen ostokseeni.
     
    Viimeksi muokattu: 09.09.2016
    Hippo tykkää tästä.
  5. starter10

    starter10 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti siis tarpeet hyvin täyttävä ja hinta laatu varmasti kohdallaan. Kiinnostuneena vielä kysäisen millainen SD kuva on D3000:n verrattuna?
    (nyt muistin jo oman tunnuksenkin muutaman vuoden tauon jälkeen...)
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ehdin tässä vähän enemmän SD:tä katsoa ja täytyy sanoa, ettei 40D3000 kiri edelle kuin ainoastaan siinä, että pienempi koko samalta katseluetäisyydeltä on hieman armeliaampi. Samsungissa värit ovat eläväisemmät, kuva tarkempaa (niin hyvässä kuin pahassa) ja kuvan prosessointi näkyy ehkä enemmän siinä, kuinka TV ikään kuin yrittää puskea ajoittaisesta pikselimössöydestä HD:tä (näin siis huonolaatuisemman SD:n kohdalla). Samsungiin verrattuna Sonyn SD on tylsän näköistä -- olen kuitenkin siis kytkenyt pois päältä Samsungin tunnetun "saippuaoopperaefektin". Kyllä 40D3000 on edelleen hyvä valinta, jos sattuu katsomaan huonolaatuisempaa kamaa paljon, mutta näin SD-/HD -käytössä Samsung on tarpeeksi hyvä SD:ssä.
     
  7. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Meinaa mennä vähän offtopiciksi mutta eikai antenniverkkoon saa ohjelmakortilla kuin vain MTV3 HD:n?
    Mielestäni Nelonen HD:tä ja Fox HD:tä ei saa ollenkaan antenniverkkoon, korjatkaa jos olen väärässä.

    Ja itse otsikkoon niin yleensä kun itse olen uudemman ja isomman tv:n ostanut, niin aina on tullut sellainen olo että olisi kai tuo voinut isompikin olla :) 32-> 40-> 46-> 60
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sen verran pitää ottaa sanojaan takaisin, että katsellessani yöllä täysin pilkkopimeässä huoneessa, huomasin kevyttä valovuotoa (pari pienen nyrkin kokoista vaaleaa läiskää oikeassa yläkulmassa). Päivemmällä mustat testikuvat näyttivät tosiaan 100%:n mustilta. Tietenkin tässä nyt heti tulee mieleen, että pitäisikö hyödyn nettitilaajan palautusoikeuksia, mutta katsellessani netissä esimerkkejä hyväksyttävistä ja ei-hyväksyttävistä valovuototapauksista ja lukiessani, että harva pystyy välttämään valovuodon 100%:sti, mitä tulee LED-malleihin, taidan pitää yksilöni, sillä tuskin uusi yksilö olisi maagisesti täysin valovuodoton pilkkopimeässä.

    Minullahan ei aiempaa kokemusta valovuodoista ollut, sillä 40D3000:ssa ei pahemmin moista näkynyt pilkkopimeässäkään -- joskin ilmeisesti juuri LED-teknologia kulkee käsikädessä valovuotojen kanssa. Samsungissa oli sekin mielenkiintoinen ilmiö, että kun yöllä kokeilin eri testikuvia, niin aluksi valovuotoa ei näkynyt mutta 2-4 sekunnin jälkeen se alkoi pikku hiljaa ilmestymään. Ehkä sitä saisi säädöillä piiloon (tällä hetkellä mennään asetuksilla Taustavalo 6/Kontrasti 90/Kirkkaus 45), joskin toisaalta kuvanlaatu sen myötä kärsii jonkin verran, kun joutuu vähemmän optimaalisia asetuksia käyttämään.
     
  9. aphid

    aphid Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2003
    Viestejä:
    101
    Saadut tykkäykset:
    1
  10. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    72
    Kaduin ja möin pois Philipsin 55" 6401, plasman jälkeen harmaat mustat häiritsi liikaa.
     
  11. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 040
    Saadut tykkäykset:
    153
    Tietääkseni
    Nelosen HD kanava saattaa näkyä ilmaiseksi joissakin kaapeli kotitalouksissa, mutta MTV3 HD ei. Äitini hankki Elisa viihde turhakepaketin joka osoittautui kuitenkin ihan ok valinnaksi. Digitv kuva, jopa SD kanavat näkyvät LCD:llä miellyttävimmiltä ja MTV3 HD sekä Nelonen HD kuuluvat tuohon pakettiin.

    Elvis mitä tulee uuden töllön hankintaan niin minä kyllä hankkisin 4k UHD töllön. Ainakin sukulaisen uusi LG OLED vaikka 65" näyttää TV kuva varsin hyvältä kaapelissa ja jopa SD matsku on ihan katseltavaa noin 3 metrin etäisyydeltä.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Full HD -töllö tosiaan tuli jo hankittua. Mitä tulee 4k-töllöihin, niin oletus jopa Plazan kaltaisella kotiteatterifoorumilla on, ettei suurin osa tule katsomaan 4K-matskua vielä viidenkään vuoden päästä -- ainakaan siinä määrin, että 4k-töllö olisi välttämätön. Toki 4k-töllöt ovat jo yleistyneet siinä määrin, että Full HD -mallit alkavat olemaan ns. hinnat alkaen -malleja karsituilla ominaisuuksilla. Tällöin 4k-töllön hankinta on oikeutetumpaa. Omassa tapauksessani koin olevani siinä mielessä herkullisessa tilanteessa, että sain halvalla ei-karsituin ominaisuuksin varustetun Full HD -mallin, jonka tarkkuus on minulle riittävä, koska en yksinkertaisesti 4k-matskua kuluta. Muron puolella samassa ketjussa, jossa tästä Verkkiksen Oho-mallista kirjoitetaan, väännetään myös Gigantin 65" 1800 euron tarjoustöllöstä. Omassa käytössä olisi aika kova hinta maksaa runsaat 1200 euroa enemmän, jotta saisi ominaisuuksia, joita ei tule käyttämään edes viiden vuoden päästä, jos laisinkaan.
     
  13. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itsekin kävin hakemassa tämän Oho-Samsungin, sain sen eilen ulos paketista ja katselin sitä illalla hetken perussäädöillä. Taitaa käydä niin, että äitimuori saa 5 vuotta vanhan Sony 46-723EX:n ja pidän tuon Sampan itsellä. Ostin aikoinaan tuon Sonyn väliaikaiseksi halpikseksi. Viime vuodet olen odotellut litteää OLEDia kohtuuhinnalla. Odotus jatkuu....nyt uuden "väliaikaisen" kera.

    Oma littu-TV historia:
    Panan 42" plasma (PX60), edelleen kesäasunnolla kesät/talvet, aivan loistava TV-kuva, maksoi vuonna 2006 2000 euroa
    Sony 46-723EX, en ole koskaan oikein tykännyt kuvasta, hyvät ominaisuudet, maksoi vuonna 2011 1000 euroa
    Samsung 55J6282 nyt, en osaa sanoa vielä muuta kuin että koko/ominaisuudet/hinta on aika hyvin balanssissa, ei näkynyt valovuotoa vaikka yritin sitä nukkumaan mennessä pilkkopimeässä tiirailla. Musta ei ole ihan mustaa, en sitä toki odottanutkaan, säädöt siis täysin tekemättä vielä.
     
  14. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    DNA:lla näkyy, jos vain joku DNA:n kortti on, mutta taitaa siinä kortissa olla joku parin euron kk maksu kylläkin vai kuuluisiko liittymään.
     
  15. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Juu, kaapelioperaattoreilla korttimaksulla avautuu MTV3 HD, Nelonen HD ja Fox HD. Soneralla ainakin jokin aika sitten avautui näiden päälle myös Eurosport HD, mutta tämä saattaa olla jo vanhentunut etu. DNA:n kaapeliverkossa on sellainen eroavaisuus, että MTV3 HD, Nelonen HD ja Fox HD eivät vaadi katselukortin paritusta.
     
  16. 2cv

    2cv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.01.2014
    Viestejä:
    74
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyl Lahdessa DNA:n kaapeli vaati katselukortin parituksen, ei näkyneet MTV3/Nelonen/Fox HD-kanavat muuten, herjasi salattua kanavaa..
     
  17. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Okei, eli todellakin alueellisia eroja myös DNA-verkoissa - pääsääntöisesti siispä linkityksen takana nekin. Itselläni DNA verkko myös alla Oulun seudulla, ja tuo kolmikko ei vaadi sitä.
     
  18. starter10

    starter10 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    55KS8005 tuli tänään taloon, kun tarjouksessa oli.
    Onhan se iso ja kuva on kyllä todella hyvä vanhaan verrattuna. Pettymyksenä tuo sd-kuva on kyllä huonompi vain ja ainoastaan siitä syystä, että kuva on niin paljon suurempi - kyllä sen kanssa elää voi ja omaa käyttöä pitänee nyt sitten muuttaa. Toisena pettymyksenä näkisin tuon kaken (onhan se kuitenkin ihan ok), kun en edes teksti-tv:tä saa päälle... eli opittavaa on näköjään yllättävänkin paljon.
    Toistaiseksi ~tyytyväinen ja katsotaan kunhan näen sitä parempaa materiaalia netflixin kautta.. ja vastauksena aiheeseen, en ainakaan toistaiseksi kadu :)
     
  19. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
    Pidä pohjassa kanavanappia niin aukee valikko mistä löytyy txt tv. Kuva paranee todella paljon sd kuvalla kun saat kalibroitua värit

    Tuo uudenlainen käpälä on kyllä hiukka erikoinen. Muutamaan otteeseen on myös ollut käynnistämättä tv:tä niin että patterit joutunut käyttää pois tai käynnistää tv napista ja vahinkosammutuksia useampi kerta
     
    Viimeksi muokattu: 20.09.2016
  20. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Taattua korealaista laatua ala samsung. Juuri tämän takia en tule koskaan ostamaan samsung merkkistä tvtä. Yksi kiusankappale oli ja toista ei tähän taloon tule. Lg on parempi merkki korean ihmeistä nykyään.