The Strain

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana nepa, 29.01.2015.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Pahoittelut, jos tästä on jo ketju. En tosin löytänyt sitä.

    The Strain is an American horror drama television series that premiered on FX on July 13, 2014.[1] It was created by Guillermo del Toro and Chuck Hogan, based on their novel trilogy of the same name. Carlton Cuse serves as executive producer and showrunner. Del Toro and Hogan wrote the pilot episode, "Night Zero", which del Toro directed. A thirteen-episode first season was ordered on November 19, 2013.[2] The pilot episode premiered at the ATX Television Festival in Austin, Texas, in early June 2014.[3]
    On August 6, 2014, FX renewed The Strain for a 13-episode second season,[4] with production set to begin in November 2014.[5]

    A plane lands at John F. Kennedy International Airport with the lights off and doors sealed. Epidemiologist Dr. Ephraim Goodweather (Corey Stoll) and his team are sent to investigate. On board they find 206 corpses and four survivors. The situation deteriorates when all the bodies disappear from the morgue. Goodweather and a small group of helpers find themselves battling to protect not only their own loved ones, but the entire city, from an ancient threat to humanity.[6]

    -Wikipedia

    Mielenkiintoinen vampyyri-tv-sarja. Olen itse kirjat lukenut, joihin sarja perustuu ja kirjojen perusteella aika hyvää settiä olisi odotettavissa.

    Ensimmäinen kausi on tullut ulos viime vuonna ja saanut oikein mainion palautteen. Saapa nähdä saavatko jatkettua tuota vielä.

    Nyt sitten vain tuo eka kausi tilaamaan ja tarkastamaan itse, mistä tuo on kotoisin. Mitään Twilight/True Blood -höttöä ei siis ole luvassa.
     
  2. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Ihan kohtalainen sarja ensimmäisen kauden perusteella. Ensimmäistä kirjaa luin puoleenväliin ja sitten laina-aika umpeutui:eek:.
    Tv-sarja noudattaa kirjaa todella uskollisesti (ainakin kirjan alun perusteella) ja tämä on sinäänsä hyvä asia. Alkujaan kirja ja tv-sarja kiinnosti itseäni Guillermo del Toron takia, sillä olen pitänyt herran aikaisemmista elokuvista ja hänen mielikuvituksen tuotoksista.
    Ilmeisesti sarjaa on tarkoitus tehdä 3-5 tuotantokautta ja ensimmäiset kaksi kautta käsittäisivät kahden kirjan juonikuviot. Mahdollisissa tv-sarjan kausissa 3-5 käytäisiin läpi kolmas kirja.
    Sarjan hyviä puolia oli kohtalainen brutalisuus (lapsiakaan ei säästellä) ja viruksen saaneet muistuttavat eläviä Kuolleita (ala Walkind Dead), höystettynä pitkillä "kielillä":p. Myös muutaman roolihenkilön yllättävä poistuminen sarjasta oli positiivinen yllätys.
    Sarja tuli tilattua blu-rayna rapakon takaa, ainoastaan Toron takia. Jatkuva-juonisuuden takia kauden katsominen muutaman päivän aikana oli oikea ratkaisu.
    Kokonaisuutena sarja on kumminkin keskitasoa, kun miettii tämän hetkistä tv-sarjojen tasoa.
    Kyllähän sitä jatkoa jäi silti odottelemaan. En silti tule ostamaan (Blu-ray) toista kautta ainakaan uutena. mutta silti tämä "vampyyri" touhu upposi itseeni kohtalaisesti:)

    The Strain Season 1 2,5/5 (Wire 5/5, Supernatural 3-/5, Sopranos 4,5/5)
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2015
  3. P21

    P21 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    4
    Itsekin olen kirjat lukenut, ensimmäisen ja kahden viimeisen osan välissä kerkesi tosin kulua useampi vuosi, kunnes kesällä juurikin alkaneen tv-sarjan takia sain luettua trilogian loppuun.

    Mitä tv-sarjaan tulee, jonka senkin sitten katsoin heti kirjojen lukemisen jälkeen, niin kyllähän tuo olisi paljon parempi voinut olla. Vähän sellaiselta kirjan tapahtumien läpijuoksulta se usein tuntui. Tästä syystä surffasin useasti kännykällä netissä samaan aikaan kun totesin, että nyt tapahtuu tuo ja tuo asia ruudulla. Aiemmin ei ole tuttu tarina jaksanut näin vähää herättää mielenkiintoa, jotenkin täysin hengetön tekele. Onneksi muutamaa kohtaa oli tv-sarjassa paranneltu, mutta usein huomasi, että olisi mieluummin kannattanut poiketa kirjasta kuin mennä kirjan mukaisesti, sillä homma ei vaan ruudulla toiminut. Tunan mainitsema brutaalisuus oli sarjan hyviä puolia, tosin omaan makuun olisi saanut olla brutaalimpi.

    Mutta jos kirjoista piti (ja erityisesti ne, jotka eivät ole kirjaa lukeneet), niin suosittelen sarjankin katsomaan, jos vaikka muille sarjaan sisälle pääseminen olisi helpompaa kuin minulle.
     
  4. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    "FX was deemed most suitable because they wanted to follow the BOOKS CLOSELY and liked the idea of The Strain as a close-ended series consisting of three to five seasons."
    "FX president John Landgraf has stated that the series will consist of "39–65 episodes, no less, no more", adding "What if a television show could be just the length that is optimal for that story." lähde wiki

    Noudattelee ilmeisesti todella tarkasti kirjan juonikuvioita.

    Brutaalisuutta ei koskaan ole liikaa tv-sarjoissa/elokuvissa ja vielä kun se kohdistuu lapsiin;). Olisihan tämä tosiaan voinut tarjota vielä rankempaa kuvastoa, kun aihe on nyt tälläinen.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    HBO Nordicissa on katsottavissa kaksi ensimmäistä kautta ja toivottavasti kolmaskin sinne tulee sitten, kun se on virallisesti saatu ulos.

    Sarja tuntuu melkein enemmän saavan haukkuja kuin kehuja, mutta itse olen siitä pitänyt. Vaikea oikeastaan keksiä, että mikä tuossa nyt niin huonoa on. Pois lukien ne normaalit tyhmyydet, mitä nykyään on jokaisessa tv-sarjassa. Parempi tämä on mitä Walking Dead.
     
  6. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei ainakaan mun Nordicissa ole kuin yksi kausi.

    Sarjasta muuten kyllä samaa mieltä. En oikein ymmärrä miten se saa näinkin paljon lokaa niskaansa kun on mielestäni kyllä ihan hyvä. Toki sarjakuvamainen tyyli varmasti menee yli monille, mutta esim. juuri tuo Walking Dead sitten kuitenkin kerää massoittain katsojia, vaikka on pitkälti saman tyylinen. Omastakin mielestäni huonompi.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    No eipäs olekaan. Mitä ihmettä... Muistelenko sitten väärin. Itse juuri ekan kauden viimeisen jakson katsoin ja olen kyllä ihan varma, että tuolla vielä viikko sitten oli kaksi kautta katsottavissa. Noh, pitää toinen kausi hankkia jostain muualta.