177 kriitikon valitsemat 2000-luvun 100 parasta elokuvaa

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Valentino, 24.08.2016.

  1. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Näyttää kaulaliina-setien áuteuri-ödööri-ködööri -taide-elokuvien kikkeliskokkelis-listaukselta. Bättre tittare kakkakåkkare -yleisön punaviinipullojen kilinä kuuluu ja rankki pölähtää jopa verkon yli... :D Muutama etäisesti järjellinenkin on eksynyt (ilmeisesti vahingossa) joukkoon, mutta enimmäkseen tuon listan leffat on kyllä varsinainen kåkåelmá umpitylsiä taide-elokuvia, joita ei katsele ainakaan selvinpäin (nauttien näkemästään) juuri kukaan erkki-täysjärkinen.

    Videomasokistien elokuvajuhlille tuosta listasta löytyisi kyllä koko festarin ohjelmisto... kun elokuva nimenomaan EI SAA OLLA VIIHDETTÄ vaan TAITEEN KATSOMISEN TUSKAA paatissa tjsp. Eli kun mahd. omituista paskaa haetaan.
     
  2. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Eihän tuossa ole edes kauhean paljon taide-elokuvia. Suurin osa hyviä "normaaleja" leffoja.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    No ei minustakaan. Tai ainakin löytyy todella monta ihan ns. normaalia pätkää, joista täälläkin ollaan aivan tietoisia ja jutskailtu sivukaupalla omissa ketjuissaan.

    Sen voi lisäksi todeta, ehkä taas uusintana, että vuosien ja kaikkien nähtyjen elokuven myötä oma maku huomattavasti lähentynyt sitä, mitä kriitikot kirjoittelevat ja fanittavat. Melkein haluaisin sanoa, että jonkinlaista "silmää" on kehittynyt sille taiteellisuudelle ja toisaalta suodatinta paskalle (se mainittu kotimainen hitti viime vuonna :p ). Eli se ei välttämättä ole kriitikoillakaan mitään tietoista halua erottua tuulipukukansasta, vaan ihan luonnollista elokuvamaun jalostumista.
     
  4. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ja seuraavaksi määritellään mitä tarkoittaa "taide-elokuva"... ? No kyllä tuossa on ainakin minun taide-elokuva -tulkinnalla aika pitkä lista taide-elokuvaa.

    Taide-elokuva = omituista kikkailua, outoja visioita, suoranaisia arvoituksia ja psykedeelistä kuvastoa audiovisuaalisessa tarinankerronnassa. Asioita esitetään vertauksilla tai jostain mahdollisimman omituisesta näkökulmasta. Taide-elokuvan tekijöitten selvänä pysyttely tuotantoprosessin aikana on katsojalla vähintäänkin epäselvää, tämän takia myös taide-elokuvan yleisö usein joutuu/päätyy katsomaan taideteoksen ei-selvänä.
     
    Viimeksi muokattu: 25.08.2016
  5. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    No listaa siitä ne mielestäsi taide-elokuvat niin voidaan tapella niiden luokituksesta :-D
     
  6. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Katsomalla jenkkielokuvien listaa (100 parasta), tekee mielenkiintoisen havainnon: sieltä on vaikea löytää taide-elokuvia.

    Tämä menee hieman aiheesta sivuun, mutta Buster Keatonin Sherlock Jr. (44. sija) on päässyt listalle Kenraalin sijasta. Kyllähän tuota junaelokuvaa on yleensä pidetty Keatonin parhaimpana.

    Kymmenestä parhaimmasta uusin on Kummisetä 2 vuodelta 1974. Tuolta listalta ei oikein etsimälläkään löydä huonoja elokuvia. Ja eikö sitä sanotakin, että ennen oli kaikki paremmin..?
     
  7. lepreconn

    lepreconn Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.11.2006
    Viestejä:
    3 370
    Saadut tykkäykset:
    39
    Minulle taide-elokuvan määritykseksi (vaiko indie-elokuvan) riittää esimerkiksi:
    http://www.imdb.com/title/tt1399683/

    Tuolta tuntui, kun lätyn soittimeen pistin ja aloin katsomaan. Vähäeleinen, hitaasti etenevä ym.