X-Men: Apocalypse (2016) (Bryan Singer / James Mcavoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.12.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Aikojen alusta lähtien sitä on palvottu jumalana. Apocalypse on ensimmäinen ja kaikken vahvin mutantti koko Marvelin universumissa, ja se pitää hallussaan useiden muiten mutanttien kykyjä. Se on lisäksi kuolematon ja voittamaton.

    Nyt se on herännyt ja huomaa, että maailma ei olekaan kuten ennen ja hankkii avukseen Magneton poistaakseen ihmiskunnan ja luodakseen uuden maailmanjärjestyksen jota hän johtaisi. Kun Maan kohtalo on taas vaakalaudalla niin Raven apunaan professori X ottaa nuoren X-ryhmän johtoonsa ja valmistautuu kohtaamaan vaarallisimman vihollisensa ja pelastaakseen maailman täydelliseltä tuholta.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 27.05.2016)
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2015
  2. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Invincible on sitten ihan eri asia kuin invisible.
     
    Kristian tykkää tästä.
  3. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Juu, tuo kuvassa näkyvä jannu ei ole näkymätön.
     
    Vole tykkää tästä.
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mikä jannu? Eikös tuossa kuvassa ole vain pilviä?
     
    Pazze ja Vole tykkäävät tästä.
  5. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    Ah, hehe toki näin... tulipas luettua huolimattomasti tuo...
     
  6. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
  7. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Edellnen x-men oli jo pientä alamäkeä tai jotenkin ei ollut nykyaikainen. Ehkä Bryan Singerin tilalle pitäisi saada tuoretta näkemystä. Minne meni First Classin ohjaaja?
     
  8. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 565
    Saadut tykkäykset:
    181
    Kuvaa parhaillaan Kingsmanin jatko-osaa, ja IMDB:n mukaan seuraavakin projekti on haarukassa, Terry Hayes (mm. Mad Max 2 & 3, From Hell) -filmatisointi I Am Pilgrim.
     
  9. Headshot

    Headshot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tämä oli varsin sujuva viihdepläjäys, paljon parempi kuin viime viikolla katsomani Captain America: Civil War. Toiminta ja mutanttivoimat oli erityisen komeata katseltavaa; pahis oli onnistunut. Tarina oli ehkä turhan suoraviivainen mutta ajoi asiansa. Asettuu minun kirjoissani sinne X-Men sarjan keskivaiheille. 3,5/5 tähteä
     
  10. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Päällisin puolin X-Men: Apocalypse on erinomaisen viihdyttävää ja efektipitoista toimintafantasiaa, joka näyttää hyvältä 3D:nä ja kuulostaa upealta, koska tekninen osaaminen on huipputasoa.

    Silti saagassa alkaa tuntua hienoinen väsymys, ikään kuin kaikki merkityksellinen olisi jo nähty. Tarinan kulissit ovat tässä elokuvassa paisuneet niin suuriksi (koko maailma uhkaa tuhoutua), ettei oikein mikään riitä täyttämään niitä. Sujuvuudesta ja vauhdista huolimatta katsoja jää hiukan kaipaamaan jonkinlaista kokoavaa näkökulmaa, jollaisen Wolverinen hahmo tarjosi ensimmäisessä elokuvassa X-Men (2000).

    X-Men: Apocalypse on kohtalaisen johdonmukaista jatkoa osille X: First Class ja X-Men: Days of Future Past. Tuttuja hahmoja on mukana, ja eräiden taustasta nähdään väläyksiä. Sarjan aikaisempien elokuvien tuntemus on käytännössä välttämätöntä.

    Tennispalatsi 3:ssa oli erinomainen 3D-kuvantoisto, mutta äänenvoimakkuutta olisi voinut mielestäni kasvattaa vielä muutaman desibelin. Alkutekstijaksoa katsoi suu auki — ja varmasti katsoo taas aikanaan kotiteatterissakin.

    3½/5
     
  11. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Nihkeitä arvioita saanut, mutta olihan tämä nyt paljon parempi kuin esim. tällä hetkellä Metacritic 51 ja RT 52% antavat ymmärtää. Rankkaisin about 7/10 arvoiseksi ja realistisesti mietittynä ansaitsisi yhteenvedoksi jotain 70-80 välillä. X2 ja Days of Future Past tämän sarjan parhaat edelleen kuitenkin.

    Muihin ajankohtaisiin supersankarielokuviin jos verrataan, niin kyykyttää mennen tullen Batman v Supermanin mutta ei ihan pärjää Civil Warille. X-Menin aikajana on sinkoillut sinne sun tänne joten ei voi sanoa että tämä olisi rakennettu yhtä huolellisesti ja hartaasti kuin uuden Captain American rähinät, jotka kytivät jo useamman elokuvan ajan. Muutenkin Apocalypsen juoni on sen heikointa antia - miltei kaikkivoipa pahis, maailmanpelastaminen, Xavier/Magneto-vääntö ja nuorten mutanttien tulikaste on lähinnä toisinto aiemmin nähdystä ja tässä homma alkaa olla jo niin isollaan, etten edes tiedä mikä olisi seuraava järkevä askel. Ehkä se on otettava taaksepäin ja tehtävä henkilökohtaisempia, keskittyneempiä sooloelokuvia? Tässä mielessä Captain American kuviot Winter Soldierissa ja Civil Warissa ovat paljon mietitympiä ja "aikuismaisempia."

    Casting on kuitenkin viihdyttävä ja karismaattinen - se kantaa leikiten elokuvan keston. Nastoja supervoimia ja niiden vastapainoksi ihan uskottavaa tragiikkaakin sinne väliin. Hahmoja on toki paljon, mutta pallottelu hoidetaan varsin sujuvasti ja oikeastaan kaikilla on jotain tekemistä. Paljon hienoja yksittäisiä kohtauksia: Magneto, tytär + metsä, Quicksilverin pelastusoperaatio, Angelin uudet siivet jne. jne.

    Positiivinen yllätys arvioihin nähden.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2016
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ihan perustoimivaa mutanttimenoa, kaikki oli pistetty todella suureksi ja välillä ehdittiin hieman rauhallisempia mietiskelyitä suorittaa. Sarjakuviin verrattuna Tuhon tarinan syntyperää esitettiin onnistuneesti, mutta sen jälkeinen eteneminen oli vähän ponneton. Tekemistä löydettiin kohtuuhyvin jokaiselle, hieman irtonaista materiaalia tämän takia tarjottiin.
    Weapon X piipahdus ja Elohopean mutanttikoulun pelastusoperaatio niitä onnistuneimpia otoksia
    Paljon hyvää, jonkun verran huonoa, eli epätasainen, mutta parhaimmillaan sujuvaa fantasiaa. Visuaalinen ilme kunnossa ja alun 3D-ajelu sai pään pyörälle. Heikoin tästä uudemmasta trilogiasta.

    Joku voisi selittää lopputekstien jälkeisen kohtauksen joka ei auennut
    Mikä tämä Essex-yhtiö on, ja sen rooli x-universumissa?

    3/5
     
  13. JKT

    JKT Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2016
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän tämä

    http://marvel.wikia.com/wiki/Nathaniel_Essex_(Earth-616)
     
  14. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 993
    Saadut tykkäykset:
    265
    Hyvä oli. Mukavasti seikkaillaan eri ajoissa, ettei meno muutu liian kliiniseksi. Hahmoihin saadaan mukavasti lisaa lihaa luiden ympärille kerronnan ollessa menneessä. Hieman enemmän odotin yhteenottoa pahiksen kanssa, mutta juoni huomioon ottaen ymmärrettävää. Suht kaunista katseltavaa, mutta efektit tehty selvästi 3D-mielessä, ja 2D:nä ei niin säväyttäneet. Aika sujui suht rivakasti vaikka kesto reippaat kaksi tuntia. Lopputekstien jälkeen taas pieni pätkä, tosin aika yhdentekevä sellainen...
     
  15. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Aika yllätyksetön ja varman päälle tehty perusnahistelu, joka viihdyttää kyllä sen hetkosen verran. Eipä tällä kyllä haasteta niitä tämän leffasarjan kärkipaikkoja, saati edes niitä kuluneen vuoden sarjisfilmatisoinneista jo löytyviä parempia helmiä (Deadpool ja Civil War).

    Onneksi tästä uudelleenkäynnistyksestä löytyy näitä miellyttäviä laatunäyttelijöitäkin, kuten James McAvoy ja Michael Fassbender, koska ilman heitä ja heidän panostaan voitaisiin olla aika köykäisten tunnelmien äärellä. Nuorempi osasta kun ei tunnu herättävän oikein mitään luottamusta. Ulkonäkö edellä taidettu vetää siihen päätyyn. Jennifer Lawrencekin on osoittautunut melkoiseksi virhevalinnaksi rooliinsa. Muijassa tuntuu olevan eloa yhtä paljon kuin palkkashekkinsä paperissa.

    3/5
     
  16. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Joo'o, vähän sekavin fiiliksin ollaan ja hieman sekava tai epäyhtenäinen oli tarinakin. Pääpahis ei oikein jaksanut innostaa ja pahiksen apurit jengiin liityttyään lähinnä patsastelivat ilman että sanoivat tai tekivät juuri mitään järkevää. Samaa mieltä siitä, että Rebecca Romjin oli häijympi Mystique kuin mukavan oloinen Jennifer ja vastasi sarjakuvaesikuvaa paremmin. Lisäksi visuaalinen ilme vaihteli eli jossain välissä oli lähes videokameramaisen oloista otosta ja jossain vaiheessa hyvinkin viimiesteltyä värimaailmafilttereineen päivineen. Esim. x-men 2:ssa kuvauksen ilme oli yhtenäinen koko leffan ajan. Odotan innolla että koska W:n rooliin uskalletaan valita joku muu kuin Hugh Jackman. Mies alkaa näyttää seuraavan sukupolven vierellä jo vähän iäkkäältä.

    Plussaa musiikista, musiikkiteemat toimivat mielestäni hyvin, alkupuolella oli hyvää draamaa ja loppumättö vaikka välillä haukotuttikin niin kuitenkn parani loppua kohti. Ja näyttelijätyö oli hyvää. Kehutaan nyt vielä erikseen Psylockea, vaikka hänelle ei paljoa tekemistä oltu järjestettykään. Vaikka pituutta riitti niin kyllä tämän katsoa jaksoi. Director's Cut voisi olla 20-40min lyhyempi - jotenkin tuntuu siltä ettei olut ihan loppuun asti mietitty tarvitaanko elokuvassa kaikkia kohtauksia.

    Tykkäsin ehkä hieman enemmän X-men III:sta. Aika lailla samalle tasolle tämä menee minun papereissanin kuin X-Men III. Hassuna sattumana jopa loppurähinässä on samoja hahmoja isossa roolissa sekä Apocalypsessa että X3:ssa.
     
  17. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kylläpä oli kammottavaa roskaa. Ei iskenyt oikein missään muodossa. Alkaa olemaan jo niin älytöntä toi cgi paskan määrä, että se pilaa jo lähes jokaisen elokuvan tällaisinä määrinä. Ei jatkoon.

    1/5
     
  18. johnclayton

    johnclayton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2007
    Viestejä:
    120
    Saadut tykkäykset:
    0
    Wolverine, tuo satavuotias voi minun mielestäni näyttääkin vanhemmalta kuin parikymppinen ;)