Netanttila, Anttila & Kodin1 (verkkokauppa & tavaratalo)

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana El Grande, 29.03.2015.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Juuri kävin paikallisessa Kodin1:ssä, ei ollut mitään loppuunmyyntiä, samat hinnat ja kamat kuin viikko sitten. Eikä paljon kassojakaan, yksi kassa auki jonka takana kaikki myyjät juttelemassa keskenään.

    Ostoksia maksaessa muistivat vielä kertoa että ei ole vaihto eikä palautusoikeutta.o_O
     
    Snafu68 tykkää tästä.
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Taitaa olla muropaketin kuumakallet.. Siellä on uudessa anttilaketjussa vajaat 30 sivua uhkauksia ym paskaa kahdessa päivässä.
     
  4. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Enpä ihmettelisi. Sen verta ylimielistä ja muron ulkopuolisia solvaavaa tekstiä.
     
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Itse olen aina kavereillekin varoittanut maksamasta tuotteita etukäteen, kelle tahansa luotettavaltakin vaikuttavalle firmalle. Aina voi mitä tahansa tapahtua. Nyt ovat kaverit olleet vähän nolona. Minäkään en olisi ikinä uskonut että tämä riski realisoituu juuri anttilan kohdalla.

    Kirjoitin jo aiemmin siitä että myymälän dvd valikoimat olivat ainakin oulussa menneet heikoiksi enkä sen johdosta muutenkaan enää viitsinyt liikkeessä enää asioida.
     
  6. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Ei ole ainakaan Helsingissä näkynyt mitään merkkejä.

    En ymmärrä kuka tuolta mitään täyteen hintaan enää ostaisi..
     
  7. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Mielenkiintoista oli, että Anttilassa oli lappu tyyliin "konkurssipesä ei ole ALV-velvollinen, joten hintoihin ei sisälly ALV:tä". Hinnat ovat kuitenkin ihan samat kuin aiemmin, eli asiakas ei saa tuosta mitään iloa, vaan konkurssipesä ottaa itselleen yksinkertaisesti isomman osuuden tuotteen nimellisestä hinnasta.
     
  8. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Kyllä se ALV jostain välistä otetaan. Se voi olla että ostohetkellä asiakas ei maksa ALVia suoraan, vaan konkurssipesä maksaa sen varastostaan. Eli tavara on ALV:n verran kalliimpi kassalla kuitenkin. Sen ei pitäisi olla mahdollista, että tavara päätyy kuluttajalle eikä kukaan maksa ALVia missään vaiheessa. (vähenykset tietty erikeeen)

    Lappu lienee tarkoitettu lähinnä yrityksille. Eli jos ostat tavaraa niin siinä ei ole ALVia jonka voisit vähentää.
     
  9. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Ei konkurssipesä ole uusi oikeushenkilö tai uusi yritys.

    Konkurssissa oleva yritys on konkurssihallinnon alainen ja uusi LY-tunnus on jotta erotetaan pesän hallinnon aikaiset toimet aiemmista , ennen konkurssia tehdyistä toimista. Konkurssipesä toteuttaa velkojahallintoa, eli velkojat päättävät yrityksen toiminnasta. Pesänhoitaja on siis velkojien asialla ja hänen tehtävänään on realisoida, eli muuttaa rahoiksi yrityksen omaisuus parhaalla tavalla. Joskus myydään liiketoiminta, joskus vaihto- ja käyttöomaisuus ja joskus yhdistelmä näistä.

    Se verkkokaupan toimituksen ja tuotteen siirtyminen ostajalle ei ole mikään harmaa alue. Jos tuotteen määrärysvalta on konkurssihetkellä konkurssiyrityksellä, tuote kuuluu pesään, jos ei, maksettu tuote kuuluu asiakkaalle.

    Ja se ALV riippuu siitä realisoiko pesä vain omaisuuden vai jatkaako se liiketoimintaa. Ero näissä on hankkiiko pesä lisää tavaraa myytäväksi vai myykö vain olemassaolevan varaston. Täällä löytyy tarkemmin: https://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja...vonlisaverollisen_toiminnan_lopettamin(14207)
     
  10. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No mutta siinähän se harmaa alue onkin, kenellä on tuotteen määräysvalta missäkin tilanteessa. Pari esimerkkiä:

    http://www.kaleva.fi/uutiset/talous...a-kodin1n-varastoon-younetkin-menivat/733666/
    Tässä tapauksessa ostokset oli maksettu normaalisti kassalla, mutta jätetty varastoon myöhempää noutoa varten. Alussa eivät meinanneet antaa tavaraa, mutta lopussa myöntyivät ja asiakas sai tavaran.
    Pari lainausta jutusta: "...jos ostettu tavara on yksilöity ja erotettu muusta kaupan tavarasta, silloin tavarat kuuluvat ostajalle, eivät liikkeelle. Tavarat on yksilöity, kun niissä lukee uuden omistajan nimi." ja "Omistajan vaihdokseen ei tarvita tavaran hallinnan siirtoa."

    Lukuisissa tapauksissa netissä ennakkoon maksettua tavaraa ei ole luovutettu asiakkaalle, vaikka kännykkään on tullut viesti että tavaran voi noutaa, eli tavara on ihan samalla tavalla yksilöitynä omassa hyllyssään asiakkaan nimellä varustettuna. Tässä tapauksessa kuitenkin pesänhoitajan kanta on ollut että: "Koska verkkokaupasta hankittujen tuotteiden omistusoikeus siirtyy kuluttajalle vasta luovutuksen yhteydessä, konkurssipesä ei voi luovuttaa ennen konkurssin alkamista maksettuja tuotteita kuluttajalle."

    Kyllä tämä minusta aika harmaalta alueelta vaikuttaa, molemmissa tapauksissa tavara oli maksettuna ja yksilöitynä asiakkaan nimellä.
     
    Vox, Radikus ja mdk 5.1 tykkäävät tästä.
  11. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tämä on seikka, mistä voimme halkoa hiuksia. Konkurssipesä on oikeussubjekti ja se on eri, kuin konkurssiin asetettu velallinen. Muusta kirjoittamastasi olen samaa mieltä.
    Ja tätä ei moni tunnu ymmärtävän. Jos pesänhoitaja alkaisi palautella rahoja tai lähetellä tuotteita asiakkaille - jotka eivät ole ilmoittautuneet velkojiksi - pesänhoitaja saattaisi itse rikkoa lakia toimimalla velkojien etujen vastaisesti.

    Joku jolla on tilaus sisällä Anttilassa, haastakaa konkurssipesä oikeuteen ja vaatikaa tuotteenne toimittamista taikka rahojen palauttamista. Dvd-plazan, facebookin ja MuroBBS:n perusteella edessä on ns. läpihuutojuttu, joten eikun haastehakemusta kirjoittamaan. :rolleyes:
     
  12. Radikus

    Radikus Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2005
    Viestejä:
    939
    Saadut tykkäykset:
    28
    Mites muuten mun tilanne, kun yritin tilata jotain, jolloin rahat lähti tililtä, mutta lopputuloksena oli pelkkä error-viesti ruudulla.

    Mitään tilausta ei siis luotu, eikä sivuston saldot vähentyneet (yritin ostaa viimeistä kappaletta), en saanut luonnollisesti myöskään tilausvahvistusta, koska tilausta ei menty loppuun asti.

    Rahat on kyllä nettipankin mukaan menneet, tämän teknisen virheen yhteydessä.

    Eli ei ole mitään tuotetta minkä konkurssipesä olisi nyt vienyt itselleen, mutta rahat jäi sinne.

    Onko rahat nyt oikeasti silti konkurssipesän vai ei?
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mahdollisesti eivät. Tähän astihan konkurssipesä on vedonnut siihen, että maksetut suoritukset ovat ennakkomaksuja, jotka on suoritettu Anttilalle ja ovat sitten siirtyneet konkurssipesälle (kuten selvästi ovatkin). Kiistelyhän koskee sitä, ovatko ne tuotteet, jotka on maksettu, eroteltu varastosta ja siirtyneet asiakkaan omistukseen ja ovat enää "vain" Anttilan hallussa (muttei omistuksessa).

    Tuossa olisi mahdollista väittää, että kyseessä ei ole ollut pätevä ennakkomaksu tilauksesta, koska tilausta ei ole (sitä ei ole sinulla eikä Anttilan järjestelmissä), vaan kyse on virheellisestä suorituksesta Anttilalle. Suorituksellehan pitää olla aina peruste, ja vastikkeeton suoritus (ei ole sovittu tuotteen toimittamisesta) olisi lahja. Jos Anttila väittää, että olet tilannut sieltä jotain, heillä lienee esittää siitä tilaustosite. Tuskin ovat niin seinähulluja, että väittäisivät tuota lahjaksi. Kyseessä ei myöskään ole velka sanan juridisessa merkityksessä, koska velka ei voi muodostua tyhjästä.

    En tiedä, miten sitten Anttilan hallussa virheen vuoksi olevat varat tulevat kohdelluksi konkurssissa.
     
  14. Damned

    Damned Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.07.2001
    Viestejä:
    192
    Saadut tykkäykset:
    12
    "Anttila Oy:n konkurssipesä luovuttaa Anttila.com- ja Kodin1.com-verkkokauppojen asiakkaille tuotteet, joiden toimitustavaksi asiakas on valinnut verkkokaupassa "nouto tavaratalosta" ja joista asiakkaalle on lähtenyt sähköinen ilmoitus tuotteen saapumisesta valittuun tavarataloon. Nämä tuotteet ovat noudettavissa tiistaina 26.7. alkaen tavaratalojen auettua", Anttilan konkurssipesän hoitaja Mikko Tiilikka kertoo tiedotteessa."

    http://www.kauppalehti.fi/uutiset/a...ta-valtaosa-saa-sittenkin-tuotteensa/dktVAnPa
     
    Viimeksi muokattu: 25.07.2016
  15. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Kävin Tren Anttilassa. Aika lohduton näky oli topten, ihan loppuunmyynnin näköinenkin osasto. Kuinkakohan monennen kerran sekin oli siirretty vuoden sisään. 5 eurolla oli joitakin leffoja ja levyjä, eipä mitään kovin mielenkiintoista. Californication kaudet 1-5 oli blu-rayna 5 e/kpl, mutta eikös CDONista saanut koko sarjankin aika sopivaan hintaan taanoin?

    Remontti jatkuu yhä, eli joku ketju tuosta rakennuksesta saanee juuri remontoidun rakennuksen tavaratalolleen.
     
  16. Mikkeli13

    Mikkeli13 Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    592
    Saadut tykkäykset:
    97
    Tarviipa huomenna käydä hakemassa Jkl Anttilasta nuo -40% paketit talteen (6kpl). Tuleepahan samalla pöyhittyä alelaarit (mahdollisesti viimeistä kertaa).
     
  17. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Hyvä juttu. Keskiviikkona hakemaan omat (3kpl).
     
  18. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
  19. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Kaksi tilausta on sisässä, toisesta ehti tulla viesti "Toimituksesi on pakattu ja lähtee seuraavassa kuljetuksessa kohti tavarataloa" ennen konkkaa, toisesta ei tilausvahvistuksen jälkeen mitään. Taitaa siis olla turha toivo että noita enää saisi, ainakaan tuota mistä ei mitään ole infottu.
     
  20. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 738
    Saadut tykkäykset:
    321
    Kai se pitää vanhojen aikojen muistoksi mennä aamulla oikeen oven taakse jonottamaan. Samalla pääsee naureskelemaan, jos kansa tunkee sisään ja riitelee tavaroista, KUN ON NIIN HALPAA ETTÄ ON PAKKO SAADA!!1111!!!!!11 :D
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.