DSPeaker kaiuttimet Servolla ja Anti-Modella

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana TEL79, 05.05.2008.

  1. mhelin

    mhelin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    917
    Saadut tykkäykset:
    1
  2. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vieläkös foorumilaisilla on näitä käytössä? Mitkäs on fiilikset "nykytarjontaan" verrattuna?

    Rupesi taas houkuttelemaan jotkut pöntöt isoon työpöytäkäyttöön, niin piti käytetyt Servo 299:t hakea testiin kun tarjolla oli. Edesmenneet palvelijat oli aavistuksen pienemmät Neumannin KH120A:t, mutta ei niiden soundi loppupeleissä tainnut miellyttää niin paljoa kun kiinnostus lopahti. Servoissa houkutteli juuri tuo alapään ulottuvuus ja kontrolli joka kuulostaakin todella hyvältä tähän mennessä (sinegenilläkin äkkiseltään testattuna 30hz asti mennään voimalla täällä betonikellarissa, täytyy vielä säätää oikea mittarointi). Ei ehkä ihan niin erotteleva/ilmava saundi kuin Neumanneissa, mutta refleksien pöhinän yms puuttuminen kyllä korvaa itselle selkeästi tuon. Kaikenkaikkiaan miellyttävät ja rasittamattomat kuunnella.

    Täytyy vielä koittaa hakea kaverin 8040:t verrokiksi niin saa parempia fiiliksiä. Noin muuten noissa aavistuksen epäilyttää tuen saatavuus (DSpeaker vastasi että jotain varaosaa vielä löytyy). Ja näin työpöydällä todella ärsyttävä tuo nukkumisominaisuus, kestää herätä noin 5s kun musiikki alkaa soimaan ja kovan poksauksen kera (onkohan normaalia? jytevät poksunnat pitää kun vaihtelee/kalibroi sisäistä anti-modeakin).

    Ei kuitenkaan alle tonnilla (käytettynä?) taida saada vastaavia suljettuja pömpeleitä mistään?
     
  3. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh täytyy sanoa että alkuinnostuksen laannuttua en ole ihan varma onko nuo pöntöt täysin kuosissa.

    Esimerkiksi jotain siniaaltoa soittaessa samalla kun säätää kaiuttimen takaa herkkyyttä, kuuluu asennosta riippuen muuttuvaa taustaujellusta, vähän kuin jotain vanhanaikaista radiota virittäisi? Muutenkin kuulostaa siltä että ei täysin puhtaasti kalvo pörise ja jotain epänormaalin kovaa taustasuhinaa siellä mielestäni on, jännästi kuuluu hetken kun signaalin sammuttaa. Tosin molemmat tekevät näitä samaa että onko vain ominaisuus. Aikamoisen polttavana käy myös takalevy, ei varmaan olisi jäähdytysrivat pahitteeksi..

    Mittauksissa näkyy reippaita 10% säröjä alataajuuksilla, sain jopa 30% vähän "reippaamilla" volilla.. tein ASCM kalibroinninkin joka ei vaikuttanut mitenkään. Verrokkina esim tuo KH120A joka mitattu aikoinaan täysin samalla setillä about samassa kohdassa. Omistin myös K+H O300:set jossain vaiheessa, en nyt viitsi sen käppyröitä edes pistää kun on käytännössä särötöntä viivaa 30hz asti..

    Taitaapi lähteä siis kauppaan takaisin kun on sen verran epävarmaa toimintaa..

    Servo 299
    (miksiköhän kolmas harmooninen seuraa oudosti koko käppyrää?)
    [​IMG]

    KH120A

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 22.07.2016
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kaipa siihen joku syy oli, että nuo kuolivat markkinoilta. Toki kaiutinmarkkinoilla kilpailu on melkoista ja markkinointi nielee melkoisesti, mutta silti.

    Ylipäätään kaikkea hyvää DSPeakerille, AM 8033 on loistava peli, mutta vähän huterissa kantimissa näyttää toiminta juuri nyt olevan. AM DC 2.0 jäi vähän torsoksi (jossakin vaiheessa ennakkotietoja sen piti osata korjata kaksi kanavaa ja subwoofer), mutta hinta on kova. Nyt sitten X4 on lupailtu jo mitä, pari vuotta, ja vieläkin on vasta tulossa. Vihdoinkin alkaisi korjausteho riittää (käsittääkseni neljä kanavaa, eli 2+2 järjestelmä taikka neljä subwooferia onnistuisi), mutta laitetta ei ole näkynyt kuin markkinoinnissa ja messuilla. Ja sitten se hinta: karvan alle neljä tonnia.

    Mikä on markkinakohderyhmä neljän tonnin huonekorjaimelle? Mitä X4 tulee tarjoamaan niin paljon enemmän, kuin parin tonnin vahvistimien paremmat huonekorjaimet, että se perustelee olemassa olonsa ja ostetaan? Toisaalta ns. high-endistit tulevat kuitenkin karsastamaan DSP-muokkausta ja luulottelevat mieluummin virtakaapeleidensa kanssa huonevastetta kuntoon.
     
  5. hegeli

    hegeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2005
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh yllä huonossa käppyrässä varmaan joku huoneessa resonoi tms. Tässä vielä pari käppyrää kaiutin laitettuna toisaalle sohvalle makaamaan lähimikityksellä.

    DSpeakerin oma mittaus kaiuttomassa huoneessa 1m 40hz@85db noin <5% säröllä?
    http://www.dspeaker.com/fi/tuotteet/dspeaker-servo-299b/mittaukset-servo-299.shtml

    30cm @ 75-80db 3% thd, vielä ihan jees?

    [​IMG]

    30cm @ 85-90dB, 12% thd?

    [​IMG]

    100cm @ 80dB, 50% thd piikki? :D Ei nyt jymmärrä..

    [​IMG]

    edit: Laitellaan nyt vielä viimeisenä niittinä kommentti tähän reippaampaa tamppausraitaa testaillessa (35hz alabassojytää). Kunnioitettavasti jaksaa kyllä kokoonsa nähden alas toistaa, mutta vähänkin enemmän volaa ja kaiuttimen saa heti ruvelle, jo kauan ennenkuin punainen ledi vilkkuu. Siis tässähän on kaikenmaailman prosessorit ja sensorit, niin miten voi olla ettei elementin pohjausta saa estettyä? Vai digipuoliko siellä särkee. Ei herättänyt tämäkään aspekti luottamusta. Soittimen puolelta kun pisti 40hz leikkausta 24db/oct niin johan rupesi jaksamaan. Tai ehkä siinä oli limitteri estämään pohjaamisen mutta ei estänyt ruvelle menoa ts rajoittanut voluumia kuten järkevämmät laitokset. Ei viitsi testata enempää saako sen hajoamaan..
     
    Viimeksi muokattu: 24.07.2016