FullHD 58"-65" ns. välitelkuksi

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Lazio, 14.07.2016.

  1. Lazio

    Lazio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2016
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve!

    Eka postaus. Piti liittyä tänne, kun tuo TV:n osto ei olekaan tällä hetkellä mitään helppoa. Ainakaan mulle, mutta täällähän on asiantuntijat paikalla.

    Olen ajatellut ostella n. 58-65-tuumaisen television. UHD on ymmärtääkseni "kesken", joten en vielä lähtisi siihen. Oletteko samaa mieltä?

    Ajattelin hankkia FHD-TV:n ja kysyisinkin mielipidettä teiltä täältä. Budjetti olisi ehkä max. 1700 eur. Jos jotain hyviä perusteita löytyy sijoittaa enemmänkin, niin ei haittaa. Mutta otsikon mukaan ajattelin välitöllöä hankkia kunnes homma vakiintuu (jos se edes tässä muutaman vuoden aikana sitä tekee) ja mielellään pitäisin hinnan alhaalla.

    Elisa Viihteen tarjoamaa matskua tulee katsottua. Ehkä jotain läppärin kautta myös. Vanhoja DVD-levyjä on. Bluray-soitinta en omista, mutta sellaisen varmaan voi Gigantin tarjoamasta mallistosta ostaa. Näyttää olevan edullisia. Pelejä en pelaa, mutta urheilua tulee seurattua. Smart TV:stä en osaa sanoa, onko se tarpeen.

    Gigantista olen katsellut seuraavia.

    Samsung UE58J5205XXE 58", nyt jossain alessa 699 eur

    http://www.gigantti.fi/product/tv-j...5205XXE/samsung-58-full-hd-smart-tv-ue58j5205

    JVC 65", nyt 899 eur. Tästä olikin jotain juttua jo, onko ihan ok? Kommenttien pohjalta taitaa olla ihan hintansa väärti.

    http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/televisiot/LT65E75/jvc-65-led-tv-lt65e75

    Verkkiksessä seuraavat

    Samsung UE60J6202 60", 999,90

    https://www.verkkokauppa.com/fi/product/33538/gmmxf/Samsung-UE60J6202-60-Smart-LED-televisio-600-PQI

    Ja budjetin yläreunassa Sony 65", nyt noin 1700 eur. Vähän kalliilta vaikuttaa...

    https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...C-65-Smart-Android-3D-LED-televisio-WiFi-Mira

    Onko siis tuo FHD vielä ok hankinta? Ja ammattilaisina osaatte varmaan kertoa noista em. kamppeista jotain, jos on kokemuksia tai speksien ym. perusteella.
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2016
  2. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole.
    Ei UHD ole kesken. Kun televisiosta löytyy VP9 ja HEVC-kodekit, HDMI 2.0 ja HDCP 2.2 niin näillä saa 4K:sta sen hyödyt (tarkkuuden) irti.

    HDR on kesken - mutta toki lähinnä siinä mielessä, että mitä enemmän on varaa iskeä taaloja pöytään niin sitä parempaa HDRää saa. Näin se toki menee monessa muussakin asiassa. HDR tarkoittaa siis värien ja kirkkauden buustaamista - eli ei UHD/4K,jotka siis edelleen ovat tarkkuutta. Jotta HDR:stä on jatkossa iloa, täytyy television tukea 10bit värejä siitä pitää löytyä HDMI 2.0a.

    Sitten on liiketoisto johon vaikuttavat paneelien hertsien lisäksi erilaiset kuvanparannukset ja niiden asetukset - resoluutiolla ei ole tämänkään hyvyyden/huonouden kanssa mitään tekemistä.

    Älä jumitu tuohon resoon vaan katso nyt oikeesti mitä rahoillasi voit saada. 4K-ruudut on olleet jo neljättä vuotta myynnissä joten kyllä ne on jo OK :)
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Niin mikä on se lopullinen tavoite? Ostit minkä tahansa, koska tahansa, niin se on "välimalli". Aina on tulossa jotain uutta ja hienompaa. Osta paras joka täyttää tarpeesi.
     
  4. Lazio

    Lazio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2016
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tavoitehan oli lähteä sinne min. 55-tuumaiseen UHD-telkkuun. Hintaluokka max. 2500. Ehkä liikaa foorumeita selatessani meni pasmat sekaisin ja ajattelin lähteä vielä FHD-telkulla liikkeelle. En tiedä tosiaan onko tarvetta tuohon parempaan tarkkuuteen ainakaan heti eli pitäisi skaalata sitten HD (tai jopa SD) -materiaali sitten tuohon UHD-tarkkuuteen. Alkoi sitten mietityttämään minkälainen vääntö siinä telkussa pitäisi olla ja tarjontaahan on sitten monenmoista. Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon vielä! Ei FHD ole mikään pakkohankinta, vaan katsotaan tilannetta. Kiitos jo näistä.
     
  5. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Lazion postaus olisi voinut tulla ihan omalta näppäimistöltä.

    Jos ja kun 4k kuva ei ole yleistä vielä muutamaan vuoteen eikä sille näe tarvetta, eikö samalla rahalla saa pääsääntöisesti parempaa FHD kuvaa FHD televisiosta mitä UHD televisiosta? Voisi kuvitella että FHD paneeli + backled ei kovin pieleen mene n. 1k€ hintaluokassa vrt. UHD paneeli + edge led. Korjatkaa jos olen väärässä. Smart- ominaisuuksilla ei ole merkitystä, sillä ne tulevat AppleTV:n kautta.

    Nimenomaan jompi kumpi noista Samsungeista kiinnostaa.
     
  6. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Väärin. 4K:ta saa YouTubesta, Netflixistä, UHD-levyiltä ja pääsääntöisesti kaikki digikuvat lieneät nykyään huimasti suuremmalla resoluutiolla kuin 1920x1080. Kamerat ja jopa jotkin kännytkin nykyään kuvaavat 4K.ta. Mieluummin katson ed. matskut jo nyt ja muutaman vuoden eteenpäin tarkempana kuin olen "tyytyväinen kun säästin odottessa parempaa".

    Muutenkin: Kuka sanoo, että nykyisten FHD-televisioiden paneelit on tehty "laadulla". Miksi mikään valmistaja laittaisi euroakaan hyvän FHD-paneelin valmistamiseen?

    Voisi sanoa että "FullHD on rahastusta" :D
     
  7. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Koska niiden tuotekehityskustannukset on tässä vuosien varrella jo kuitattu, niin hyvän FullHD-paneelin saa varmaankin melko edullisesti. Voisi myös olettaa että FullHD tuotantolinjoillakin yield on parempi kuin UHD:tä vasta opettelevilla. Jos valmistaja haluaa edullisen UHD-paneelin, niin silloin joutuu tinkimään kaikesta ankarasti, kuten paneelin laadusta ja muun raudan prosessointitehoista. Sulla on vähän turhankin optimistinen näkymys tuossa ideologiassa. Jos budjetti on tiukka, niin ei sillä saa UHD:stä kuin paskimman vajaatoimisen raakileen.

    Toisaalta mitään kalliimpaakaan UHD:tä ei kannata nyt ostaa, koska niiden HDR jää pahasti vajaaksi. Kuitenkin jo seitsemän kuukauden päästä tossa keväällä tulee kunnolla toimivat HDR-mallit siihen samaan hintaan mitä nyt maksaa feikki-HDR:t.

    Nimellinen resoluutio ei ole kaikki kaikessa, vaan siinä kuvanlaadussa on muutakin. Edellisvuoden FullHD-lippulaiva vie käytännön kuvanlaadussa ihan mennen tullen tämän vuoden kaikkein paskinta hinnat-alkaen-UHD:tä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2016
    tootsi tykkää tästä.
  8. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Riippuu oikeastaan siitä miten pitkäksi aikaa uuden television suunnittelee ostavansa. Jos on esimerkiksi ostamassa vain väliaikaista televisiota noin vuodeksi tai kahdeksi, niin FullHD-televisio riittää varsin hyvin, etenkin jos katselu on lähinnä televisio-ohjelmia ja DVD-levyjä joiden katselussa 4K:sta ei ole mitään hyötyä. Varsinaiset UHD Blu-Ray -soittimet ovat taas vielä varsin kalliita (400-900 euroa), mutta kiinnostavaa on millä tavalla Playstationin ja Xboxin tulevat mallit tukemaan UHD Blu-Ray -julkaisuja. Jos taas ajattelee ostavansa pidemmäksi aikaa television tai Netflixin 4K-sisältö kiinnostaa, niin silloin tuki 4K:lle on perusteltua. Tuossa 1000-1500 euron hintaluokassa tehdään varmasti ihan peruslaadukkaita televisioita sekä FullHD- että 4K-paneeleilla.
     
  9. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samalla yleistyksellä voidaa sanoa, että hyvä kuvaputkitelevisio vie käytännön kuvanlaadussa taulutelevisiota mennen tullen. Hyvän kuvaputken saa huomattavasti halvemmalla kuin paskan FullHD:n ;)
     
  10. Lazio

    Lazio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2016
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asiahan sitten saattaa olla yksinkertaisempi kuin luulinkaan. Eli FHD-telkkujen kehitykseen ei ehkä enää pistetä paukkuja ja ne ovat sitten mitä ovat. Voivat olla ihan hyviä, mutta ei niihin kannata paljon rahnaa sijoitella.

    Voisi olla ehkä niin, että nämä kerrotut ominaisuudet on hyvä sitten siinä UHD:ssä olla.

    Sitten ehkä HDR?

    Jos sitten nyt laittaa noin 2000-2500 euroa min. 55-tuumaiseen, niin sitten täytyy alkaa kattelemaan siihen haarukkaan sopivaa. Katseluetäisyys on tosin jopa 3,5-4 metriä ja siksi isompaa ruutua havittelen. Tarjouksiahan on jonkinlaisia (mutta ehkä eivät kuitenkaan niitä huippuja) ja varmaan jos vuodenvaihteeseen kitkuttaa, niin sitten voisi löytyä hyvääkin tuotetta tuohon hintaan. Ainakin viimeksi mun mielestä sen hetken Samsungin parhaat mallit olivat hyvässä tarjouksessa. Sehän varmasti tarkoittaa aina, että uusinta uutta on tulossa ja vanhat myydään pois niiden tieltä.

    Ei viitsisi kuitenkaan mitään viittä donaa laittaa kiinni telkkuun ja onko ne tämän hetken "parhaimmistot" edes kannattavia hankintoja? Vuoden mennään ehkä maksimissaan huipulla ja sitten tulee taas uusi malli ja nämä myydään puoleen hintaan.

    Tämä UHD-vaihtoehto pitäisi sitten olla mielestäni useamman vuoden hankinta ja sehän siitä tekee haastavan mitä muutoksia tulevaisuus tuo tullessaan. Jatketaan keskustelua, ehkä se omakin mielipide tästä vielä muovautuu.
     
  11. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän tuo menee vähintään vuosittain tai ehkä jopa pari kertaa vuodessa. Uutta tulee koko ajan ja uusinta ei koskaan saa halvimmalla.
    Tosiasia on toisaalta myös, että halvalla ei saa hyvää :D

    Jos nyt haluaa sellaisen ok "futureproof"-telkkarin niin voisi lähteä siitä, että löytyy:
    4K, HEVC, VP9, HDMI 2.0a, HDR10, 10bit tuki ja omaan käyttöön sopivat älytelevisio-ominaisuudet.
    Näillä pääsee hyvin alkuun kohtuuhinnalla ja näkyy 4K:t ja ainakin HDR-väriavaruus vaikkei koko häikäisevään kirkkauteen pääsisikään käsiksi :)
     
    Viimeksi muokattu: 15.07.2016
  12. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
     
  13. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep, eli eikös tämä täytä tarvittavat kriteerit siihen ns. "futureproof" töllöön..?
    Vai olisiko tämä
    parempi vaihtoehto hintaluokassaan..?

    Mustan taso parempi Samsungissa (0,030 cd/m2) kuin LG:ssa (0,088 cd/m2) tosin Samsung on viime vuoden malli.

    En tiedä onko millainen paikka töllöjen testiin, mutta Samsung ja LG. Tuosta Samsungista on testissä suora malli (jenkit) mutta eiköhän tuo testi päde aikalailla myös Gigantin kaarevaan malliin...

    Täällä näyttää olevan maininta että Samsungissa olisi 10 bit. paneeli, pitäneeköhän paikkansa...
    Jos niin silloinhan tuo olisi järkevämpi kuin LG jossa on vain 8 bit. paneeli.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2016
  14. Lazio

    Lazio Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.07.2016
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tuota ensimmäistä "tämää" katsellutkin, kun näyttää olevan Gigantissa tarjouksessa. Jotkut on dissaillut tuota curvedia, itse liikkeessä nähneenä vaikutti ihan hyvältä. Onko sitten tarkempi katselukulmasta?

    Toinen "tämä" ei toimikaan.

    E: nyt pelittää
     
    Viimeksi muokattu: 16.07.2016
  15. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
  16. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Lg on myös 10bit paneelilla. Samsung jo vanha malli ei ole dolby visionia.An IPS 4K Quantum Display integrating a 10-bit panel generates a billion rich colours, producing bright, vibrant images ...
     
  17. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Täällä taas mainitaan että LG olisi vain 8 bit, mitä tässä nyt uskoa oikein.

    Lisäksi pakkaa tuli hämmentämään myös Samsungin uusi malli.

    Siis mikä hitto näistä on järkevin vaihtoehto onko se Samsung 65 tai LG 65 vai peräti Samsung 60.
     
    Viimeksi muokattu: 19.07.2016
  18. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    http://www.lg.com/uk/tvs/lg-65UH770V tuolla väitetään että olisi 10 bit. Tuo display search väittää myös että omassa töllössäni on 8bit paneeli. av forum taas arvostelussa sanoo että paneeli on 10bit. En tiiä kumpi sitte lienee oikeassa. Itse ostin tämmösen https://www.veikonkone.fi/tv-aani/tuote/lg-65uf857v-65-uhd-tv-smart-tv/8806087212754/
    ainakin omaan käyttööni riittävän hyvä kuva ja ääni. Olen tyytyväinen ollut netflix 4k pelaa ja youtuben 4k videot. Kuva on ainakin hd ja 4k matskulla tosi hyvä mielestäni.
     
  19. kinks-58

    kinks-58 Scorpio on the dark side Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.10.2001
    Viestejä:
    1 850
    Saadut tykkäykset:
    26
    Jep, hyvä että olet tyytyväinen, tuossa taitaa kyllä olla aika heikko mustan taso jos tähän testaukseen on uskominen...
    Pähkäily jatkuu noiden 3:n mainitsemani osalta, tosin aika vaikeaa kun ei ole aiemmin edes tullut perehdyttyä 4K juttuun.
     
  20. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3