Uuden 4k TV:n ostaminen? ennenaikainen vanheneminen?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana bubblebobble, 27.06.2016.

  1. bubblebobble

    bubblebobble Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2016
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari kysymystä:

    1. Jos nyt katsoo pikkasen tulevaisuuteen niin mitä telkkarissa pitäisi olla ettei vanhenisi ennenaikaisesti? 4k materiaalia varmaan katsottaisiin netin yli ja ehkä joku tulevaisuuden pelikonsolikin tuohon liitettäisiin. Kannattaako odottaa OLED malleja jos haluaa kuitenkin että tuota samaa telkkaria voisi käyttää pitkään?

    2. Missä malleissa mielestänne parasta hinta/laatu suhdetta (1000-2500€)? Eniten olen miettinyt android käyttöliittymällä varustettuja. Eikös niihin saa parhaiten tukea ja päivityksiä?

    Kiitos vinkeistä!
     
  2. bubblebobble

    bubblebobble Guest Guest

    Liittynyt:
    27.06.2016
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
  3. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei ole osunut vielä silmiin mitään tajunnanräjäyttäviä kokemuksia HDR:stä, mut eiköhän se ole yksi ominaisuus joka tuolta kristallipallostasi pitäisi löytyä.
    Kuinka paljon se muuttuu siihen mennessä kun ostat sen "tulevaisuuden konsolin", niin sitä tuskin tietää täällä kukaan.
    Olisko tuolle linkittämällesi Sonylle vastine tässä mallissa.

    Ei varmaan kannata tähyillä liian pitkälle, panostaa mieluummin siihen mille on tarvetta juuri nyt.
    Vaikka sitten kohtuuhintaisia tuotteita eli ei aivan uusimpia malleja.
    Päivittelee sitten tarpeen mukaan ;)
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Monissa nettipalveluissa tullaan huhujen mukaan käyttämään Dolby Vision versiota HDR:stä. Se ei toimi nykyisistä töllöistä muilla kuin yksittäisillä LG:n malleilla. Rautaan sidottua ominaisuutta ei voi myöskään myöhemmin lisätä softapäivityksenä. Kyseessä on siis täysin eri versio kuin se nykyisin yleisemmin käytössä oleva HDR10 (mitä käytetään fyysisillä UHD-levyillä). Tällaisessa formaattisodassa early adopter -kuluttaja häviää kaikkein varmimmin.

    Toisekseen tonnin telkkarissa todennäköisesti ei ole havittelemasi "oikea HDR", vaan yleensä vesitetty ja latistettu vajavainen näennäes-yhteensopivuus. Halvimpien mallien paneelit ja taustavalo ovat todennäköisesti vanhaa ylijäämävarastoa, ja voisi ennemminkin sanoa että vain töllön sisääntulo on "päivitetty yhteensopivaksi HDR-signaalin kanssa", minkä jälkeen telkkarin prosessointi sovittaa kuvan näkymään sillä vanhan mallin halvalla 8-bit paneelilla "edes jotenkuten". Samalla edge-led taustavalo lukitaan täysille, varmistaen maksimaalisen taustavalon pilveilyn.

    Halvimmat HDR:llä mainostetut ruudut eivät välttämättä kykene esittämään todellista HDR-elämystä, eli todellisilla 10-bittisillä väreillä ja hyvällä kontrastilla. Ultra HD Premium -logolla varustetut televisiot täyttävät todellisen kuvanlaadun suhteen tietyt kriteerit, jotka myös varmistetaan kyseisen luokituksen antajan laboratoriossa. Pelkkä joku geneerinen HDR maininta mainosesitteessä tai pahvilaatikon kyljessä ei tarkoita vielä yhtikäs mitään.
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Sony ei ole lähtenyt mukaan tuohon UHD Premiumiin silti XD9305 ja XD9405 tarjoavat varmaankin ihan kelpo kuvaa, josta joutuu toki maksamaan vielä melko runsaasti.
    Paitsi että toimimaton Android käyttis voi tehdä muuten hyvästäkin telkusta miltei käyttökelvottoman, ei kovin mairittelevia kokemuksia porukalla tunnu tästä androidista olevan!

    Samsungin KS9500 kannattaa myös lukea tähän kärkikastiin, tosin tämän budjetin ulottumattomissa.

    Vizio ja TCL ovat myös mukana Dolby Vision kelkassa, mahtaako siis myös Philipsin telkuista löytyä tuo piiri.

    Sitten on vielä Youtuben 4k johon tarvii VP9 Profile 2 tuen, jota ei taida ainakaan tämän vuoden Panasonicit tukea...melkoinen soppa selvitellä ennen kun ostaa telkun ja kun saat sen kotiin saattaa se olla jo vanhaa tekniikkaa :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 28.06.2016
  6. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käyttökelvottomuus tulee Sonyn firmiksestä (jota siis Sony yrittää ahkerasti päivittämällä parantaa), ei Android TV-käyttiksestä. Sama Android TV- alusta toimii mainiosti mm. nVidia Shieldissä.
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    ^ Philipsissä siis ei ole tahmailua tms. ?
    Toivon mukaan Sony saa sitten pikaisesti firmwarensa yhteensopivaksi, voi kuvitella harmituksen kun raahaa kotiin usean tuhannen euron laitteen joka jumittelee ja virtajohtoa joutuu nyppimään irti. Itse en tällaista haluaisi.
     
  8. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ei enää
     
  9. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 978
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mä luulen, että ostaa nyt mitä tahansa, niin 3 vuoden päästä markkinoilla olevissa laitteissa on ominaisuuksia, joiden puuttuminen omasta laitteesta saattaa harmittaa, jos on perfektionisti. Jos ostaa kalliimman pään mallin, puutteita on vähemmän, mutta sitten taas teknisesti vastaavan saisi todennäköisesti puolella hinnalla...

    Softapuolen ominaisuuksiin en kauheasti luottaisi. Aina voi toki käyttää ulkoista lisälaitetta tyyliin Chromecast (josta ei tosin vielä ole 4k-versiota).
     
  10. Nappe1

    Nappe1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2003
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla toisessa ketjussa kyselin kokemuksia Sonyn viimevuoden malleista... kommentit säikäytti sen verran että menin rohkeasti ja ostin sen toisen Android TV vaihtoehdon. Philipsistä ei liene kukaan sanonut mitään positiivista täällä hetkeen ja merkin alennustila lienee kestänyt jo hetken, joten hieman jänskätti pistää ~1300 euroa kiinni televisioon mistä ei oikein mistään löytynyt mitään kommentteja.

    Vaan ainakin 55PUS7101:ssa Android noin viikon käytön perusteella käy ja kukkuu mallikkaasti. kertaakaan ei ole jumittanut, eikä kertaakaan ole tarvinnut tainnuttaa laitetta nykimällä johtoja irti seinästä. En ole huomannut mitään tahmaamistakaan, vaan laite reagoi mallikkaasti jopa kaukosäätimen toisen puolen qwerty näppikseen. (josta olin kyllä epäileväinen etukäteen.) Liekkö sitten sillä merkitystä että viimevuoden malleihin nähden Hilirimpsis on tuplannut niin muistin kuin ytimien määränkin. Toinen positiivinen yllätys oli VP9 codecin rautatuen ilmestyminen tämän vuoden malleihin. Tässä vaiheessa sillä ei ole muuta merkitystä kuin että youtubesta saa 4K materiaalit näkymään, mutta ainahan laajempi codec tuki on hyvä juttu)

    Ainut löytynyt ongelma tähän mennessä on HDMI:n ARCin kautta äänen johtamisessa vahvistimelle; äänenvoimakkuuden säätö tuolloin kun saa Android Netflixin äänen menemään epäsynkkaan. (En ole vielä ehtinyt selvitellä, onko vika telkkarissa vai Yamahan v774 vahvistimessa vai niiden yhdistelmässä. Pitänee päivittää jammun firmis uusimpaan, kun tähän mennessä on menty "mikä ei oo rikki, älä korjaa" -asenteella.)

    Edelliseen Philips kokemukseen vuodelta 2005 nähden tämä toimii hyvin. :)
     
  11. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 305
    Saadut tykkäykset:
    72
    Jos on tarkoitus että laite on käytössä pidempään, lienee sen luotettavuus tärkein ominaisuus. Laiteiden takuuaika kertoo jotain laadusta. Its ostin Sony 60" koneen kuutisen vuotta sitten (2600e). Siinä oli muistaakseni viiden vuoden takuu Sony Centeristä. Laite on ollut viaton ja sillä mennään vielä vuosia koska mitään syytä vaihdolle ei ole ilmentynyt nyt kun 3D:kin osoittautua flopiksi.
    Loppujen lopuksi pienet virheet kuvassa unohtuu kunhan kuva on sävybalansiltaan luonnollinen ilman kiiltokuvamaista kuvaa.
    Sony ei kyllä ole ollut käytettävyydeltään hyvä. Aivan liian hidas ihan normaalikäytössä. paljon huonompi kuin 20v takaiset telkut kuten Sonyn uudet Androiditelkutkin. Tästä päästäänkim toiseksi tärkeimpään asiaan eli käytettävyyteen. Älä osta alakoululaisen kyhäämää keskentekoista softaharjoitelmaa jossa kilometrin mittainen fiitserilista mutta mikään ei toimi kunnolla. Osta toimiva tuote.

    Samsungiin en koskisi pitkällä tikullakaan. Sen verran kokemusta kyseisen Korealaisfirman kötöksistä.
     
  12. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    ^ Minkä merkin nyt ottaisit?

    Mun mielestä nykyään mikään tuotemerkki ei yksistään takaa tuotteen laatua.
    Kestävyyden ja kustannusten kanssa keplotellaan ihan siinä rajamailla, on vähän kokemusta kun ollut elektroniikkatehtaalla töissä testaus/korjaus hommissa. Nokia, ABB, Vaisala, Kone ym. tuotteita siellä valmistettiin.

    Jälkimarkkinointi ratkaisee ainakin omassa vaakakupissa paljon, takuun hoitaa varmaan kaikki valmistajat mutta entä sen jälkeen ja kiinnostaako teknistä tukea vastailla kysymyksiin saatikka välittää tietoa esim softan kehittäjille asti.
     
  13. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    714
    Saadut tykkäykset:
    97
  14. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tuokaan bättre tittare ei näköjään ota katseluetäisyyden täydellistä liukuvuutta parametrina huomioon. Mediatekniikan tutkimustalonmieheltä olisi vielä ymmärrettävää tiedon puutetta, mutta oikein prosessoris-tason ukkelilta ottaisin jo natsat kuivumaan tuon tason asiavirheestä.

    Jos telkkarin koko on vakio, sillä on resoluution erottumisen suhteen videoprofessorien oikeasti aika ratkaiseva merkitys, pakeneeko sitä möllöttämään metrin, kolmen metrin vai 10 kilometrin päähän.
     
  15. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 758
    Saadut tykkäykset:
    483
    ^Niinkauan kun ehtaa neljäkoota ei suomessa saa kuin Satelliitista ja Netflixiltä, koko aihe on varsin triviaali...

    T: Vesku
     
  17. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saahan tuota levyinä, YouTubesta ja vaikka itse kuvattuna.
     
  18. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 479
    Saadut tykkäykset:
    1 220
    Ja satelliitti ja Netflix taitavat olla juuri ne paikat mistä sitä ehtaa 4K:ta ei saa.
    4K-logon laittaminen yläreunaan hämäämään höpsöjä ei tee matskusta paljon HD:tä parempaa.
     
  20. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0

    Oikea ajatusten Tonava:
    "Esimerkiksi puhelimiin on lisätty houkutuksiksi radio, mp3-soitin, kamera, taskulamppu ja jopa pelejä, vaikka puhuminen ei ole muuttunut mihinkään. Pian aletaan kaupata televisiolla varustettuja puhelimia"

    Olis maailma varmasti parempi paikka ilman näitäkin... kusetusta olivat. :D