Tallinnan Digi-tv

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 23.06.2004.

  1. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Tallinnan mastosta on lähetetty testilähetyksenä Digi-tv:tä jo jonkin aikaa. Onko joku rannikolla asuva kokeillut/suuntaillut antennia/saanut näkymään?

    Taajuus on 666 MHz jolloin kanava on 45.
     
  2. Yogi

    Yogi Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    1 007
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös ainakin ennen tullut kanavalta 44 analogilähetys - vieläkö sekin jatkuu?
     
  3. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Viime viikonloppuna virittelin kesäasunnon antennimastoon pituutta ja yllättäen viron(?) tv-kanavat kaappasi Wbox3:sen ylen kanavien muistipaikat, vaikka en satavarmasti tehnyt uusintaviritystä. Kuvaa ei kylläkään näkynyt mutta varmaan pienellä vaivalla saisi Söderkullan alueella naapurikansan kanavia näkymään. Osaako kukaan kertoa lisävinkkejä vastaanotosta, onko siellä mitään katsomisen arvoista? Eikös siellä ole vapaita HD-kanavia jaossa useita ja suomi on perässähiihtäjä tässäkin?
     
  4. 2x4x

    2x4x Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.03.2013
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    10
    Näkyy varmasti Söderkullassa ulkoantennilla kun Nurmijärven Rajamäelläkin näkyy. Tosin on paikasta kiinni eli ei saa olla suoraan estettä edessä Tallinnan suuntaan. Tiheä puustokin voi haitata, Mulla näkyy kehä I:llä (8. krs) usb-tikun mukana tulleella nysäantennilla aina mux-1 ja muut vähän sään mukaan kun antenni on ulkona, sisällä ei näy.

    Tuolta näet Tallinnan muxien taajuudet ja mitä kanavia muxeissa on http://www.levira.ee/en/networks/tv-broadcasting-service/dvb-t-t2-service-parameters/. Tästä löytää peittokartat http://www.levira.ee/en/networks/tv-broadcasting-service/coverage-areas-of-tv-networks/.
    H-polarisoidut on varsinaisia lähettimiä ja V-polarisoidut täytelähettimiä murto-osan lähettystehoilla. Noissa Tallinnan muxeissa on lähetysteho vajaa 20 kW kun Espoon lähettimessä on 50 kW, poikkeuksena HD-kanavat sisältävä mux7 n. 9kW, mutta senkin olen säänut näkyviin nysäantennilla. Salaamattomia HD kanavia on ETV1 ja 2 mux7:ssa. Ohjelmisto on samantapaista kuin Suomen kanavilla, mielestäni jotain kanavia dubataan ja toisilla on originaaliäänet ulkomaisissa ohjelmissa. Siis kolme muxia, joissa salaamattomia kanavia muxit 1, 6 ja 7.
     
    Moti tykkää tästä.
  5. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kiitos 2x4x, aika lailla kaikki tarpeellinen tieto yhdessä viestissä