Tykin ja valkokankaan hankinnan pähkäilyä.

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Duunari, 24.11.2014.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Okei. Tuo onkin jo sitten astetta paskempi homma. Jos tekstityksen värin voisi säätää vaikka harmaaksi, saattaisi se auttaa tuota tilannetta. Mutta ei taida olla sellaista soitinta, ellei tietokoneella katsele, jolla väriä voisi muuttaa.

    Pieni offtopic, mutta itseäni häiritsee yleensä elokuvissa se, että teksti on kirkkaan valkoista. Se pilaa monet tummat kohtaukset. Sen vuoksi Netflixin kautta katsellessa laitan tekstin väriksi harmaan ja tekstin myös läpinäkyväksi. Siitä saa ihan hyvin selvää, mutta se ei loista kirkkaana kuvan alareunassa.
     
  2. Termis2

    Termis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tohohan on ratkaisu, että katsoo ilman subeja. Hyvät lempparileffat kuitenkin tykitetään sata kertaa, niin ei niitä tekstejä mihinkään tarvitse.
     
  3. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    ^ aivan totta. Mutta kun esim. lempileffana on The Big Short missä tulee helvetin nopeesti talouspuolen teknistä englantia niin vituiks menee ilman tekstiä... Ehkä joku lähes natiivi englantia puhuva tajuaa, minä en.. Enkä nauti leffasta jos joudun mielessäni kääntää ekaa lausetta kun kuudetta jo sanotaan :)
     
  4. Termis2

    Termis2 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    True dat kyllä. On kyllä leffoja jotka ainakin pari kertaa ois hyvä katsoa subeilla, että varmasti saa kiinni ja sen jälkeen ilmankin.

    ps, olen katsonut rehellisesti 4-vuotiaasta asti englanninkielisiä tv-sarjoja ja leffoja vhs:ltä skidinä niin että nauhat rispaantu. Samaan aikaan tietokoneella saman ikäisestä lähtien kolmekymppiseksi, että kuulokorva on harjaantunut kyllä varsin hyväksi.
     
  5. sat37

    sat37 Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2001
    Viestejä:
    1 177
    Saadut tykkäykset:
    2
    Joku ehkä tekee noin, me emme. Lisäksi on olemassa muitakin kuin englanninkielisiä elokuvia.