Mad Max: Fury Road (2015) (George Miller / Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana RBV, 10.12.2002.

  1. Warloch

    Warloch Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.05.2007
    Viestejä:
    84
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eka kerta ei oikein toiminut. Kaverin kanssa sitten juteltiin elokuvasta jälkeenpäin ja kyllä avautui tämä klassikko toisella kertaa.
    Elokuvassa on todella monta ns. metatasoa, joita nykyinen generation-I ei yksinkertaisesti vaan tajua. Pitkästä aikaa katsojaa ei aliarvioida typerällä selittelyllä taikka tekopyhyydellä. Tämä on jo tullut 4 kertaa katsottua, ja täytyy kyllä sanoa, ettei näin hienosti rytmitettyä toimintapläjäystä ole 2000-luvulla vielä tehty.Toivottavasti Miller tekee vielä toisen MM:än
     
  2. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Selittäisitkö tällaiselle 42-vuotiaalle - ilmeisesti generation-l:n edustajalle - vähän mitä metatasoja tässä näit?
     
  3. John-117

    John-117 Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2015
    Viestejä:
    611
    Saadut tykkäykset:
    30
    Tämän(kin) action-spektaakkelin toimivuus elää minusta lähes puhtaasti ISON kuvan ja äänen varassa. Draamallisesti setti on niin olemattoman kevyttä keitosta, että ei varmasti kolise jostain olkkari-kolkkari -telkkarista MUTE + suomitekstitys päällä.
     
  4. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Vaikka värikäs ja vahvasti oikeisiin stuntteihin luottava toimintaelokuva on melko harvinainen nykyhollywoodissa, Fury Roadin tarinankerronta on vielä suurempi harvinaisuus. Taustoja ei juurikaan selitetä ja hahmoihin tutustuu pitkin elokuvaa hitaasti ja silti jää paljon pimentoon. Varsinkin amerikkalaisia nuoremman polven yleisön kommentteja lukiessa tuntuu että maailman ja hahmojen taustoihin olisi kaivattu lisää lihaa luiden päälle, mutta ainakin minusta on varsin virkistävää tulla heitetyksi keskelle uutta maailmaa josta sitten oppii pala palalta uskonnoista, historiasta ja ihmisistä. Kun Fury Roadia miettii vaikka näin viidennen katselun jälkeen, on se vaan täynnä pieniä tiedonjyviä kaikesta ja kaikista. Oikeastaan Maxin hahmo, jonka taustat taitavat olla aika lailla samat kuin Gibsonin tähdittämällä versiolla, saa juurikin tarpeeksi taustoitusta ja Furiosalle suodaan huomattavasti enemmän historiaa mikä taas on aivan oikein uudelle hahmolle. Myös Nux saa ihan riittävästi taustaa. Toki moni puherooleista jää aika lailla sivuhahmoksi mutta se ei varsinaisesti haittaa kun tarinan pääkolmikolle suodaan kuitenkin riittävästi aikaa kehittyä ja tietenkin tarinan kehyksenä toimivaa maailmaa raotetaan juuri sopivasti. Kuitenkin elokuvan pääpainon ollessa hahmojen pakomatkan aiheuttamassa kaaoksessa ja hahmojen selviytymisessä sen keskellä hahmokehitys tuo riittävästi eloa kokonaisuuteen jotta se kantaa sille ladatut odotukset hyvin vaikka itse juoni onkin melko lailla olematon.
     
  5. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Hyvin samanlaiset fiilikset.

    Ehkä lisäisin, että paljon hyvää, paljon huonoa, kokonaisuus 2,5/5.

    Erityisplussaa:

    Tehosteet ja ääniraita (erityisesti ääniraita oli hieno). Möisin muuten pois, mutta laitteistontestailuleffaksi jäänee Pacific Rim:n kanssa samalle osastolle.

    Erityismiinusta:
    Heimot, rokkirekka

    Katsoin itse ensimmäisen kerran blu-rayltä, mutta enpä usko että tulee monesti katsottua.
     
  6. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Hiljaiset kohdat olivat ok, muuten typerää kohellusta, jossa ei järjen ja logiikan hiventäkään. Style over subtance jos jotakin. 2.5/5.
     
    Make tykkää tästä.
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594