The Wolverine 2013

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Panche, 04.02.2013.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Olihan tämä onneksi aiempaa Wolverine-elokuvaa parempi. Harmi vain, että ero olisi saanut olla suurempi. Alku- ja keskivaihe toimivat vielä sangen hyvin, mutta lopussa kaikki lyötiin lekkeriksi ja hieman ajatustakin sisältänyt juoni muuttui kuin minkäkin idiootin tarinahahmotelmaksi. Jackman tulkitsi hahmoa jälleen taidokkaasti. Pahikset sen sijaan jäivät persoonattoman ohuiksi, minkä johdosta tarinan jännitteetkin jäivät odotettua pienemmiksi. Junakohtaus (2D:nä katsottuna) toimi vauhdintuntuineen hienosti.

    :):)½
     
  2. WALTER HILL

    WALTER HILL Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2006
    Viestejä:
    335
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kuulostaa todella hyvältä :) Tämmöiset elokuvat omasta mielestä vaatii hieman gorea, ei sitä tosiaan ämpäri kaupalla tarvitse heitellä mutta esim. uusimmassa Hannu ja kerttu elokuvassa se veri kuului asiaan.

    Wolverinessa tassut toki viuhuu ja puut ja teräspalkitkin jopa pirstoutuu kappaleiksi, mutta ihmiset ovatkin niin vahvaa tekoa että ne vaan lentää komeassa kaaressa muutaman voltin kera.
     
    Viimeksi muokattu: 01.08.2013
  3. VinSent

    VinSent Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2013
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    En koskaan opi ymmärtämään tätä asennettä, että leffa on jollain tapaa huonompi jos siinä ei ole gorea. Ymmärrän tämän silloin, kun puhutaan esim. Friday the 13th - leffoista, joissa se gore on koko leffan selling point, mutta Wolverine - leffassa minua kiinnostaa enemmän onko hahmot tuotu sarjisten sivuilta onnistuneesti eloon ja onko juoni mukaansa tempaava.

    Mutta joo, Wolverine oli oikein mainio toimintaleffa. Hahmoja ei ollut (toisin kuin XMOW:ssa ja XM3:ssa) liikaa, juoni eteni hyvään tahtiin ja tarinan keskipiste oli siellä missä pitikin, leffan nimikkosankarissa. Lisäksi leffan sijoittaminen Japaniin antoi leffalle erilaisen tunnelman kuin yhdelläkään aiemmalla supersankarileffalla. Olkoonkin, että se on vain pieni yksityiskohta, niin se oli oikein tervetullut.

    Toki mukana oli muutama hölmö hetki ja kolmannella näytöksellä leffa tekee sävyssä täydellisen pyörähdyksen muuttuen liian... no paremman sanan puutteessa sarjakuvamaiseksi. Mikä ei olisi siis itsessään paha asia, jos koko leffa olisi ollut yhtä sarjakuvamainen, mutta tälläinen yllättävä muutos tunnelmassa oli häiritsevää. BarakaPoolin kaltaisiin perseilyihin ei kuitenkaan vajota. Sen kuitenkin sanon, että hautajaisiin sijoittunut toimintakohtaus oli hirvittävä. Ei siinä muuten kummemmin vikaa, mutta kamera heilui niin pahasti, että minulla ei ollut hajuakaan mitä tapahtui ja silmät alkoivat pyöriä päässä.

    Se on tietenkin sanomattakin selvää, että Hugh Jackmanin roolisuoritus Wolverinena on täyttä adamantiumia ja muutkin roolisuoritukset olivat kelvollisia. Etenkin Marikoa ja Yukiota näytelleet Tao Okamoto ja Rila Fukushima yllättivät positiivisesti, sillä kumpikaan ei ole ennen näytellyt missään vaan ovat lähinnä vain mallin hommia väsäilleet, niin olin leffaan kävellessä huolissani miten nämä pärjäisisivät vastakkain Jackmanin kanssa. Hieman häiritsi kuinka Yukio näytti enemmän animefanilta, kuin tappavalta assasinilta, mutta se oli luultavasti tarkoitus.

    Yksi asia mikä jäi ärsyttämään ei ole varsinaisesti leffan oma vika. Elokuvan varsinainen tarina nimittäin loppui tilanteeseen, josta minä olisin mielelläni nähdyt seuraavan leffan jatkavan tarinaa, mutta keskelle lopputekstejä tungettu teaseri Days of the Future Past - leffaa varten pilaa tämän.

    The Wolverine ei ole mikään genren mullistaja, mutta viihdyin alusta loppuun ja uskallan leffaa suositella hahmon faneille (paitsi jos olet niitä hardcore faneja, joita häiritsee mitättömät asiat, kuten esim. se, että Jackman on sarjis-Woltsua pitempi).

    3/5
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    The Wolverine tuli nähtyä 2D:nä, ja mielestäni toimi sellaisena täydellisesti. Kokonaisuus oli toiminnallinen ja viihdyttävä, Marvel-elokuvaksi varsin onnistunut, ja mukana oli myös suvantokohtia, jotka sopivat paikalleen. Tämä oli mielestäni tasaisen hyvää laatua — ehkä Bryan Singerillä olisi ollut näkemystä, joka olisi antanut aihetta riemunkiljahduksiin. Hugh Jackman on Wolverinen roolissa niin hyvä kuin siinä ylimalkaan kukaan voi olla. Uusi kampaus oli kiva (enkä tarkoita luolamies-osuutta). Myös japanilaisilta nähtiin hyviä näyttelijäsuorituksia ja stuntteja.

    3½/5

    Jos tästä on tulossa ”verisempi” versio, niin ainakin toivoisi, ettei digitaalista tekoverta ole tehty kovin huonosti, kuten erinäisissä elokuvissa.
     
    Viimeksi muokattu: 30.01.2016
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En pitänyt ensimmäistä Wolverine-elokuvaa huonona, joskin kieltämättä kerta kerran jälkeen will.I.amin roolisuoritus kammoksuttaa yhä enemmän ja enemmän. Toimintakohtaukset olivat hyviä, ja Hugh Jackmanin ja Liev Schreiberin karismat (varsinkin näissä rooleissa) olivat toisesta ulottuvuudesta. Toisaalta rankan alun jälkeen elokuva keskittyi lähinnä esittelemään fanien rakastamia mutantteja sen sijaan, että pyrkisi olemaan oma, vakavasti otettava elokuvansa. Tähän vuoden 2013 Wolverine toi selkeän parannuksen. Elokuva eteni tarinansa ehdoilla, eikä taustalle heitetty kauheasti ylimääräistä "faniruokaa". Wolverine ja Japani miljöönä ovat hieno yhdistelmä ja elokuvan ensimmäinen puolisko olikin kaikkea sitä, mitä uskalsin toivoa Wolverine-elokuvalta. Valitettavasti ohjaajan ote pääsi lopulta hieman karkaamaan ja aivan lopussa palattiin takaisin ensimmäisen Wolverine-elokuvan "faniruokintaan". Voi vain kuvitella, millainen elokuva tämä olisi ollut, jos Tarantino olisi palannut Kill Bill -fiiliksiin ja toiminut ohjaajana. :p

    Hugh Jackman oli jälleen kerran roolissaan lyömätön, joskin etenkin juoksukohtauksissa mies näyttä kömpelömmältä kuin missään muussa X-Men -elokuvassa. Aiemmin tuo Jackmanin Wolverinen pituus verrattuna sarjiksien Wolverinen pituuteen ei ole tippaakaan haitannut, mutta tässä elokuvassa mies näytti hetkittäin naurettavalta juostessaan kuin 60-vuotias entinen koripalloilija. Onneksi miehen karisma ja entistä teräksisempi ylävartalo paikkasivat tätä.

    3.5/5 (Ensimmäinen puolisko 4.5/5, toinen puolisko 3/5) :naminami::naminami::naminami::)
     
  6. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    En tykännyt. Olen jotenkin väsynyt näkemään Hugh Jackmanin Wolverinen roolissa. Ohjaaja Mangoldin "3:10 to Yuma" oli tosi kova, mutta tämä Wolverinen sooloseikkailu tuntui tasapaksulta rutiinisuoritukselta.

    X-Men 5/5
    X-Men United 5/5
    X-Men Last Stand 2/5
    X-Men Origins Wolverine 2/5
    X-Men First Class 4/5
    The Wolverine 2/5
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    305
    Viimeksi muokattu: 16.08.2013
  8. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, oman silmään tuo näytti avuttoman kömpelöltä ja tönköltä. Katselin googlesta että sama jätkä on ohjannut noita Batman vs. Alien aiheisia juttuja ennenkin, mitkä olivat ihan yhtä pökkelöitä. Mutta fanipojat tykkää ja suitsuttavat, mikä vaan todistaa että ehkä on parempi ettei anneta heidän päättää kuka näitäkin leffoja ohjaa.
     
  9. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 546
    Saadut tykkäykset:
    305
    Ohjaus/kuvaus oli todellakin "kökköä", sitä en lähde kieltämään. Mutta Wolverinen puku oli harvinaisen onnistunut ja määrätynlainen brutaalisuus oli plussaa.
    Ainakin ensinmäinen Wolverine elokuva oli sellaista PASKAA. Juoni, toteutus ja lähes kaikki muukin oli surkeata!
    Hugh Jackman ja Liev Schreiber olivat ainoa positiivinen asia kyseisessä pökäleessä.
    Tämä uusin näkemättä. Toivottavasti parannusta 100% ensinmäiseen, niin on ollaan edes katsottavalla tasolla.
     
  10. satanthresher

    satanthresher Guest Guest

    Liittynyt:
    11.07.2006
    Viestejä:
    274
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mitäs tällä faniruokinnalla nyt tarkoitetaan? Omien muistikuvien mukaan elokuva ennemminkin raiskasi "lähdemateriaaliaan", joka kai harvemmin on fanien keskuudessa suosittua herkkua.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tarkoitin "faniruokinnalla" (joka ei tietenkään tarkoita, että fanit tulisivat kylläisiksi) sitä, että tarinankerronnan sijaan elokuva keskittyy pelkkään toimintaan (jolloin itse toimintakin kärsii) ja ko. soppaan heitellään mukaan sattumiksi hahmoja X-Men -universumista.
     
  12. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Tulipahan tämä katsottua, kun kuulema tämä pitäisi olla nähtynä ennen Days of Future Pastia, mutta eipä tässä nyt paljoa nähtävää ollut. Aika perus sarjisleffa ilman ihmeempiä. Parempi tietenkin kuin se Origins -roska, mutta ei tästä nyt jää jälkipolville kerrottavaa. Ihmetyttää lähinnä, että miten se Silver Samurai sai katkottua ne Wolverinen kynnet, kun niiden piti olla särkymättömät? Plussaa siitä, että vaihteeksi käytettiin naishahmoja muuhunkin kuin rakkauden kohteina.

    2/5 Katsoihan tämän nyt, mutta ei kovin ihmeellinen. Harmi ettei Aronofsky ohjannut tätä.
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Siinä kyllä selvästi mainittiin, että samurailla oli käytössään sitä samaista särkymätöntä ainetta, siis adamantiumia. Timantilla voi leikata timanttia, joten kaiketi adamantiumilla voi sitten leikata adamantiumia.
     
  14. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Joo ymmärsin, että Samuraikin oli adamantiumia, mutta meni ohi että miten adamantiumilla pystyikin katkomaan adamantiumia, jos se on tuhoutumatonta. Googlettelun jälkeen selvisi, että Silver Samurailla on jokin supermiekka, jolla pystyy katkomaan kaikenlaista paitsi adamantiumia, mutta tämän osalta elokuvantekijät päättivätkin toimia toisin. Toisaalta, jos adamantiumista tehdyt luodit pystyvät lävistämään Wolverinen kallon niin miksei jokin kuumennettu adamantium -miekka voisi leikata adamantiumiakin. Yllättihän se kieltämättä.
     
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    --elokuvan Hopea Samurai -haarniskalla ja saman nimisellä hahmolla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Elokuvaversiossa oli taas otettu vapauksia ja tehty yhdestä hahmosta (Silver Samurai) haarniska toiselle hahmolle.
     
  16. Kutis

    Kutis Guest Guest

    Liittynyt:
    27.09.2006
    Viestejä:
    376
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulihan katsottua, ja voi helvetti mikä pettymys. Pari lyhyttä traileria nähneenä kuvittelin, että lähdemateriaalina toimisi sarjakuva, jossa W matkustaa Japaniin ja päätyy ottamaan yhteen ninjojen ja näiden samurai-isännän kanssa ("Kynnet leikkaavat lihaa. Hänen miekkansa leikkaa syvemmältä" jäänyt 15 v luetusta sarjakuvasta mieleen). No, hyvin vähän oli sitä saatu mukaan, ja sen sijaan leffa keskittyi ämpyilyyn tavan pukumiesten kanssa ja omituiseen scifisekoiluun, mutta mitäpä sitä k-12 leffalta voi muuta odottaakaan. Jotenkin pidin jopa X-men origins: Wolverinesta enemmän.

    1/5
     
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 591
    Saadut tykkäykset:
    216
    Ilman sen tarkempaa kriittistä tarkastelua: Pidin tästä aivan hulvattomasti. Ajoi asiansa perjantai-illan viihteenä ja piti sisällään kaikki viihteellisen toimintaelokuvan kaipaamat elementit ja lisäksi sisälsi sopivasti myös muutamia hidastempoisempia pohdiskelevampia tuokioita. Taidetta..? Ehkä ei, mutta toimi silti.
    ****/******.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Armollinen muistini toimii, olin unohtanut sen enimmäisen Wolverine-leffan ihan täysin. Sen verran hyvä ja merkittävä se leffa oli! Toivotaan että jatkossakin muistini osaa poistaa ylimäärisen tauhkan, ja tämä leffa varmaan menee samaan kategoriaan. The Wolverine on kerran katsottava ja sen jälkeen unohdettava kertakäyttöviihdepläjäys.Elokuvana tama on huono, se ei pohjusta hahmoja, ei anna uskottavia vastauksia, juoni etenee selkeästi, mutta yllätyksettömästi. Pisteet elokuvan visuaalisesta ilmeestä, tommonen normaali supersankarileffa. 2/5.
     
  19. WTF!

    WTF! Guest Guest

    Liittynyt:
    29.08.2015
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmaine Ahma leffa oli oikeastaan aika hyva. Taa toinen taas menee keskitason alapuolelle. Tekijoiden olisi kannattanut lukea sarjakuva Wolverinen sekoilut japanissa. Kasikirjoitus Chris Claremont, piirrokset Frank Miller. Olisi tullut varmaan parempi leffa.