65" Lcd minimi budjetilla

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana aulin, 28.01.2016.

  1. Galaxie

    Galaxie Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2003
    Viestejä:
    107
    Saadut tykkäykset:
    0
    En taida osata mittailla tuota lagia.. Ei se ainakaan GTA V:tä pelatessa häirinnyt :)
    Kyllä noihin väreihin alkaa tottumaan, vain tietyt sinisen ja punaisen sävyt korostuvat(esim. poliisiauton vilkut, auringon iltakajo), joskin mulla on vertailukohtana vain tuo vanha töllö joka on tosiaan jo 6v vanha.
    Kuvan voi pilata kirkkautta, kontrastia, värikylläisyyttä, hue(?), terävyyttä, ihon väriä, taustavaloa ja erilaisia liiketoistimia säätämällä.
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Olisikohan tämä ekassa viestissä mainittu, mutta nyt vielä satasen halvempi 799€ JVC 65" hintansa arvoinen välitöllöksi? Mainostetaan olevan back-led, eli tuurilla saattaisi olla vähemmän cloudingia kuin hinnat-alkaen-edgeledissä? Uusimpia kuumimpia appseja ei tarvitsisi minun töllössäni ollakaan, kun kaikki sisältö tulee soittimesta levyiltä taikka pc:ltä. Tykistä joutuu nyt luopumaan asumisjärjestelyjen muuttuessa, mutta töllöpuolella on nyt vielä tämä UHD-HDR-murros aika pahassa vaiheessa menossa, niin jotain tilapäistä pitäisi keksiä.

    Googlen mukaan joku elgigant/gigantti exclusive kyseessä.. Omistaako joku täällä tuollaisen? Murossa siis yhden käyttäjän haukkuma, mutta se ei vielä sulje pois etteikö muropoika olisi itse sössinyt jotain asetuksiin.

    e: Gigantin sivujen omat revikat varovaisen positiivisia... Ei tällä hinnalla taida saada edes käytettyä, niin jospa kokeilisi?
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2016
  3. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    715
    Saadut tykkäykset:
    97
    JVC:lle lienee käynyt kuten Philipsille; JVC-nimen käyttöoikeudet on myyty eniten maksavalle. Ainakin USA:ssa myytävät mallit on valmistanut AmTran Video Corporation -niminen taiwanilaisyritys:
    http://hdguru.com/an-hdtv-by-another-name/

    Tämähän ei tietenkään kerro mitään television ominaisuuksista.
     
  4. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuon jutun perusteella JVC voisi olla jotakuinkin samaa tavaraa kuin Vizio. Niitä ainakin käsittääkseni pidetään hyvän hinta/laatusuhteen laitteina (vaikka muutamilla niitä onkin hajoillut jo vuoden käytön jälkeen, JVC:llä näköjään on 2v takuuta).
    Vielähän tässä on lukuisia päiviä jäljellä aikaa pohtia. Kaikkein mieluiten kuulisin joltakin plazalaiselta henkilökohtaisia katselukokemuksia kyseisestä töllömallista.
     
  5. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kävinpäs ihan myymälässä asti katsomassa. Ei se nyt mitenkään järkyttävän huonolta näyttänyt muihin samalla seinällä oleviin ruutuihin verrattuna, vaikkakin lähetys sattui olemaan Pasila animaatio Yle 2 HD kanavalta ja tietty se myymälävalaistus (olosuhteet toki kaikille muillekin yhtäläisen huonot). Mustan alisävyjen palikoituminen/pikselöityminen saattoi johtua digilähetyksestä.
    Myyjä kertoili että kyseessä on ketjuvalikoimasta poistuvan mallin lopputyhjennys, siksi edullinen. Sehän ei sinänsä haittaa mitään, jos töllöä aikoo pitää tilapäisesti vain vuoden, 2nd gen UHD-HDR malleja odotellessa...
    Kai se pitäisi sitten uskaltaa liipaista, jos ei tässä nyt lähipäivinä tule ilmi mitään äärimmäisen raskauttavia tietoja?
     
  7. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    356
    Saadut tykkäykset:
    72
    Itseänikin kiinnostaa tämä JVC 65". Olen pitemmän aikaa arponut 55" oledtv:n ja isomman 65" välillä. Huomasin gigantissa saman ongelman eli perustv- kuvassa oli havaittavissa pikselöitymistä, mutta oliko kyseessä huono lähetys? Jossakin oli puhetta että tv:ssä olisi merkittävä input-lag, joten pelaamiseen se ei ehkä soveltuisi. Olen katsellut myös 4k-tv:ä juhlakoossa 65" tuuma mutta edullisemmat ovat edgeled tekniikkaa ja tässä mallissa backlit. Vertasin myös liikkeessä mallia muihin seinällä olleisiin ja mielestäni kuva ei kalpene muttei rinnalla. Lisäksi katselukulmat olivat hyvät, ei harmaantunut heti kuten useimmat ledit.
     
  8. Dekkerdee

    Dekkerdee Guest Guest

    Liittynyt:
    02.05.2016
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleensä halvalla ei saa hyvää, mutta tällä hetkellä kiinnostaisi vain mahdollisimman iso "tyhmä"-televisio, ilman mitään smart-kikkareita tai 4K-resoluutiota. TV:n skaalauksellakaan ei ole niin väliä, kun televisiolle syötettäisiin vain HD-kuvaa. Tuo JVC:hän on jatkuvasti tarjouksessa ja varmaan ajaisi asiansa hyvin, mutta nimenomaan tuo input lag pohdituttaa. Ei tuosta varmaan netistä löydä mitään ohjekirjaakaan, jolla voisi varmistaa ettei laitteessa ole mitään pelitilaa tai muuta tapaa saada laskettua input lagia?
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    JVC on parin viikon perusteella yllättänyt ehkä jopa varovaisen positiivisesti. AMD Catalyst control center piti päivitellä uudempaan versioon, että sai pakotetun underscannin pois päältä. Meinasi jo usko loppua, kun aluksi näytti siltä että kuvaan jäisi pakolliset surureunat joka syrjälle, kaikilla asetuksilla kikkailtunakin. Mutta vika olikin onneksi näyttiksen päässä. Taustavalon pudotin nimimiin, mikä tuntuu riittävän vallan hyvin, kunhan sälekaihtimet ovat edes puolillaan. Vakiona terävyys oli täysillä ja kaikkien kohteiden ympärillä valkoiset ääriviivat. 0-asento tuntuu sopivimmalta.

    Värit ja liiketoisto ovat suunnilleen riittävällä tasolla hintaluokkaansa nähden. Maltillistä dirty screeniä näkyy tasaisilla harmailla dioilla etsiessä, mutta ei oikeastaan käytännössä kovinkaan helposti. Musta on tässä ruudussa heikoin lenkki. Tummat kohdat palavat puhki/näyttävät muutuvan vaaleanharmaiksi yllättävän nopeasti, kun siirtyy ruudun keskilinjalta pois päin. Katselukulma ei vaikuta läheskään yhtä pahasti väreihin ja kirkkaisiin kohteisiin, vaan niiden kohdalla katselukulmat ovat jopa hyvät. Ruutu on yllättävän kiiltävä, jopa häiritsevän rajamailla (ei nyt ihan yhtä paha sentään, kuin aikoinaan Panasonicin plasma).

    Kaukosäädin on ihan paska rimpula. Nappeja saa yleensä hakata useammankin kerran että komento menisi perille. Suuntauskin tuntuu tarkahkolta. Säädöt ovat erittäin rajoitetut. Gigantista yritettiin tietenkin kaupata satasen kalibrointia, vaikka eihän tässä edes ole mitään muita säätöjä kuin "contrast", "brightness" ja "colour" -nimetyt karkeat liukusäätimet..

    Yhteenvetona ehkä voisi todeta, että hintaansa nähden siedettävissä oleva. Odotin vieläkin huonompaa, mutta päädyin tähän tilapäisratkaisuun odotellessani ensi kesän (toivottavasti nykyistä vähemmän lastentautisia) 2nd gen. UHD HDR mallistoja..
     
  10. k0g3

    k0g3 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.05.2016
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisiko joku testa tuota input lagia ihan käytännössä ps4llä jos vain mahdollista? Televisio kiinnostaa suuresti, mutta tuo input lag on suurin kysymysmerkki!

    Edit. Merkki jvc siis.
     
    Viimeksi muokattu: 28.05.2016
  11. Juke85

    Juke85 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.01.2008
    Viestejä:
    292
    Saadut tykkäykset:
    4
    Onkos tuo Powerin 65 Finlux 4k sama telkkari kun Verkkokaupan 65 Procaster 4k? Onko kellään kokemusta noista? Himottais jo isompi telkkari kun noita 4k telkkareita alkaa saamaan alle tonnilla.
     
  12. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ainakin kaukosäädin on ollut joissain Finluxeissa saman näköinen kuin Procasterin koneissa, joten eiköhän nuo tule kaikki sieltä samasta Vestelin tehtaasta Turkista. Laadultaan tuskin ovat kummoisia, mutta omakohtaisia kokemuksia ei ole. Mieluummin ostaisin hyvän FullHD-television kuin keskinkertaisen 4K-television, tai lykkäisin hankintaa ja säästäisin rahaa samalla kun odottaisin että 4K-materiaalia olisi enenmmän saatavilla.
     
  13. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha mantra joka piti paikkansa ehkä 3v sitten. Onko millään valmistajalla "hyvää FullHD-televisiota" joka olisi julkaistu vuonna 2016?
     
  14. jpkl79

    jpkl79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.01.2015
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    10
    Sonyllä 8 sarjat on hyviä, ei varmaankaan mitään väliä onko mallia 2014-2016 kuvanlaadultaan. Mulla oli w828 ja siinä parempi kuva tv lähetyksissä kuin Samsung 9000 sarjan Suhd 4k televisiossa, bluerayt näyttää aikalailla yhtä hyvälle molemmissa, netflixit ei millään näkemälläni televisiolla ole päässyt Sony S5500 blueraysoittimien ja siitä ylempien mallien tasolle. Pelikäytössä aika tasaisia. 4k on ainoa vaihdon syy ja ei välttämättä ole kannattavaa kun hinta on sen ~100% Sonyyn lisää :confused:
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Jos pitää saada alle tonnilla 65 tuuman töllö, niin ei ole kyllä millään valmistajalla ns. hyvää mallia siihen hintaan resoluutiosta riippumatta. Tosin tuolla budjetilla liikkeellä oleva ostaja lienee ihan tyytyväinen, jos kuva on "ihan ok", kunhan koko on näinkin suuri.
     
  16. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Tuo mantra pitää juuri nyt enemmän paikkaansa kuin vuosikausiin. Nyt HDR:n ollessa tuloillaan sotkemaan markkinoita, on ihan turhaa ostaa vajaatoimista ekan sukupolven raakiletta kaikkine lukuisine lastentauteineen. Odottele vielä ainakin vuosi ja osta sitten toimiva sekä lastentaudeistaan irti päivitetty töllö, todellisella HDR:llä ja todellisella 10-bit paneelilla..

    Tai sitten vaihtoehtoisesti väliaikaiseksi FHD töllötin. Jonkun tietyn FHD-mallin julkaisuvuodella ei sinänsä ole mitään suoraa yhteyttä kyseisen mallin kuvanlaatuun. Mitään merkittävää kehitystähän (ainakaan parempaan suuntaan) ei ole sillä saralla tapahtunut enää vuosikausiin. Lähivuosien päivitykset mallistoissa ovat keskittyneet lähinnä vain appsien määrän lisäämiseen paperilla ja töllön jalustan muotoilulla kikkailuun.
     
  17. HeEBELI

    HeEBELI Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2016
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ah kuinka järkevää puhetta. Kannattaisko odotella kaksi niin 65" OLEDin saa varmasti alle 800e? Jos odottelis vielä siitä pari niin vois katella samaan hintaan olympialaiset 8K:na.... ...nää kaikki on nyt kuitenkin vaan välimalleja. :D
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 980
    Saadut tykkäykset:
    340
    Luulen kyllä, että jos nyt ostaa tonnilla 65 tuuman 4k-telkkarin, niin siitä saa ihan kohtuulliset rahat myydessään sen eteenpäin 2-3 vuoden päästä. Tai miksei myöhemminkin. Huipputelkkareissa arvo romahtaa paljon nopeammin, tosin hyvä kuva kelpaa luultavasti pitempään. Riippuu ihan siitä, että mikä on nykyinen telkkari. En kyllä lähtisi juuri nyt esim. keskivertoa 55-tuumaista FullHD:tä vaihtamaan tonnin 65-tuumaiseen 4k-töllöön, mutta voihan päivitys olla ihan hauska juttu, jos vanha telkku on esim. 40-tuumainen.
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kyllä luulisi harmittavan, kun ostamasi telkkari ei todennäköisesti tue kunnolla kaupoista jo saatavilla olevia HDR BD-levyjä? Ne sisältävät 10-bittiset värit, mutta useimmat HDR:ksi päivitetyt viimevuotiset sekä jotkin uudetkin mallit pitävät sisällään vain 8-bittisen prosessoinnin&paneelin. Se on ylittämätön paikka, mitä ei myöhemmillä softapaikkauksilla korjata. Ensi kevään mallistossa toivottavasti tilanne on järkevämpi.

    Jos HDR:n tuoma todellinen harppaus kuvanlaatuun ei kiinnosta hölkäsen pöläystä, nii miksi sitten UHD-resoluutio yksinään kiinnostaisi myöskään?
     
  20. Jmt1

    Jmt1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.04.2009
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ja mitä 4K-televisiolla vielä tekee? Jos Netflixin tarjonta ei kiinnosta niin sisältö on toistaiseksi vielä aika vähäistä. Varsinaisten 4K Blu-Ray -julkaisujen lista on vielä varsin suppea, ja UHD Blu-Ray -soittimestakin saisi pulittaa sen 500-900 euroa. Ja kun HDR-määritystenkin suhteen pakka on vielä vähän sekaisin, niin siinä tuskin paljoa sisällöllisesti häviää jos katselee FullHD-televisiota vielä vuoden tai pari. Ja olenpa kuullut kommentteja, joiden mukaan HDR olisi kuvanlaadun suhteen suurempi harppaus kuin varsinainen 4K-tarkkuus.