4K LCD Ultra HD alias UHD uutuudet

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana 83476834584573, 02.12.2012.

  1. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Siinä se suurin syy miksi haluan TV:n suoralla paneelilla. Sama paneeli käyräksi väännettynä tuottaa huonompaa kuvaa; HDTVtestin mittaukset todistivat tuon.
     
  2. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Eipä tuo paljoa huonone, vaikka eipä tuota oikein voi testata liikkeessä.
     
  3. Crafin

    Crafin Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2008
    Viestejä:
    18
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. Jokke79

    Jokke79 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2007
    Viestejä:
    903
    Saadut tykkäykset:
    2
    Järkyttäviä hintoja edge led postimerkki viritykselle. Tuo 3D ominaisuuden pois jättäminen melkoinen pyllistys kuluttajia kohtaan.
     
  5. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
  6. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
  7. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Jenkki-KS9500 ei ole FALD, euro-KS9500 on. Jenkkien FALD-versio on ilmeisesti myöhemmin tuleva KS9800. Euroopassakin tulee jossain välissä KS9800-mallinumeroinen FALD, mutta vain 88-tuumaisena.
    Kts. esim. http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1455701611#9HAdiWj6QaqaoQhb.99

    Ei, ei tässä nimeämiskäytännössä ole mitään järkeä, mutta ei siis kannata verrata jenkki- ja eurohintoja KS9500-malliston osalta.

    Positiivista noissa Crafinin linkkaamissa hinnoissa on, että ne ovat kuitenkin reilusti edullisempia kuin vastaavien viime vuoden telkkujen lähtöhinnat julkaisuaikaan. Hintahistoriakäppyröiden mukaan kannattanee taas odottaa ainakin syys-lokakuulle ennen kuin vm. 2016 telkkuja on mitään järkeä ostaa.
     
  8. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tällä hetkellä ajatuksena olisi ostaa Samsung KS 9500 65 tuumasena, ja olisi kiva katsella olympialaiset uudesta telkkarista, toivottovasti vaan hinta on jollain lailla tolkullinen 5. elokuuta mennessä, neljässä tonnissa aika lailla menee kipuraja.
     
  9. captain

    captain Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2015
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on nyt ollut Samsung UE65JS9505 käytössä nelisen kuukautta, tässä hieman omakohtaisia kokemuksia. Ilmeisesti Samsungin tämän vuoden malleissa ei ollut ominaisuuksien puolesta mitään älyttömän isoja muutoksia, joten varmaan nää mun kokemukset pätee osittain niihinkin. Kyseessä siis Samsungin 2015 "huippumalli", 4K, curved, 65", FALD, HDR, yms.

    Mulla ei ole ollut mitään sen kummempaa mielipidettä curved vs. suora -asiaan, eikä tämäkään telkku ole sitä juuri muuttanut (ennen tätä mulla on ollut pelkkiä suoria töllöjä). Sen tosin huomasin että jonkun aikaa Samsungia tuijotettuani muutama isompi ei-curved telkku näytti yllättäen siltä kuin ruutu kaartuisi reunoilta ulospäin (eli katsoisin kuperaa ruutua). Eli ainakin mun kohdalla kyse tuntuu olevan lähinnä tottumiskysymyksestä. Muuten telkkari näyttää ihan perustyylikkäältä, kuvaruutua siitä tulee lähinnä katsottua. :)

    Suurin miinus on selkeästi käyttöliittymän typeryydet, ja erityisesti perinteisten telkkukanavien katsomiseen liittyvät asiat (jos käyttää telkkua lähinnä ulkoisten kuvanlähteiden monitorina niin säästyy kyllä monelta harmilta). Kaikki on sinänsä paperilla hyvin, mutta käytössä huomaa monenlaisia hankaluuksia, epäloogisuuksia, keinotekoisen oloisia rajoitteita ja viimeistelemättömän oloisia toimintoja. Esimerkiksi ajansiirto. Telkkarin pitää jostain syystä kertoa aina erikseen kun timeshift käynnistyy (eli esim. aina kanavan vaihtamisen jälkeen), ja jos silloin sattuu juuri olemaan jossain menussa tms. niin sieltä lentää tylysti pois. Ja jostain ihmeen syystä program guidea ei voi avata jos ajansiirto on päällä. Jos avaa kanavalistan (eri asia kuin guide) niin ajansiirto pomppaa nykyhetkeen syystä X. Ja kanavalistan näyttämät ohjelmatiedot eivät ole käytännössä koskaan ajan tasalla. Myös nauhoitusten selailu ja katselu on hieman kökösti toteutettu, jne. Monet jutut ovat kyllä klassista "Hei Samsung, oletteko muuten koskaan itse yrittäneet käyttää valmistamaanne telkkua?" -osastoa.

    Applikaatiot vaihtelevat hyvistä surkuhupaisen onnettomiin. Esimerkiksi Netflix on oikein hyvin toteutettu, which is nice, koska siellä on nykyään 4K-ohjelmaa mukavasti. Mukava ylläri oli myös se että iPadin tai iPhonen Youtubesta saa kuvan suoraan telkun Youtube-applikaatioon (käyttämättä AppleTV:tä ja Airplayta). Ruutu, Katsomo ja Areena ovat kaikki hieman betan tuntuisia, mutta kyllä esimerkiksi Areenaa voi about käyttää. Harmittaa vaan yleisesti että applikaatiot koodataan noinkin pitkälle, ja sitten jätetään ikäänkuin kesken, vaikka muutamilla yksinkertaisillakin jutuilla käytettävyyttä saisi parannettua roimasti.

    Telkun käyttöliittymän yleinen sulavuus vaihtelee hurjasti. Välillä kaikki toimii salamannopeasti, välillä telkku jumittaa käsittämättömästi (kuten jonkun aikaa käynnistyksen jälkeen). Kaikesta jää hieman sellainen mielikuva että taustalla on erilaisista ei-niin-yhteesopivista palikoista kasattu viritys jota ei ole kunnolla optimoitu (joku Linux-tms-pohjainen systeemi siellä näyttäisi olevan).

    Törmäsin myös kummalliseen ongelmaan Harmony-kaukosäätimen kanssa: jostain syystä ko. kakesta puuttuu komento jolla telkun saa vaihdettua suoraan HDMI4-inputtiin, joka on tietysti juuri se inputti jonka takana mulla on vahvistin (ja sen takana kaikki kuvanlähteet). HDMI4 sen takia että siinä on ARC. Logitechin supportti lähettää kyllä pyynnöstä erillisen beta-haxor-testi-devicen, johon on koodattu jonkunlainen ylös-ylös-oikealle-OK-jne -viritysmakro, joka onneksi kyllä toimii about kuten pitääkin. Ihme vaan ettei tällasta ole saatu kunnollla korjattua Samsungin kanssa, vaikka kyseessä on jo vanha ongelma.

    Kuvanlaadun osalta mulla ei ole juurikaan kysyttävää. 4K Netflix ja pari netistä haettua demopätkää näyttää mahtavalta, vaikka väittäisin kyllä että monissa tilanteissa ero FullHD:n ja 4K:n välillä on aika marginaalinen, tai vastaan tulee ennemmin alkuperäisen kuvamateriaalin rajoitukset kuin telkun resoluutio. Mutta mikäs siinä, more is more, ja on mukava tietää ettei homma jää ainakaan resoluutiosta kiinni.

    Musta on vihdoinkin mustaa, mikä oli mulle tärkeä kriteeri. Ainakin useimmiten, toki local dimmingissä on omat rajoituksensa. Mitään sen kummempaa hienokalibrointia en ole kuvalle ainakaan vielä tehnyt, mutta seurasin muutamaa netistä löytyvää guidea joilla sai kuvaan hyvät perusasetukset. Ainoa häiritsevä piirre jonka olen toistaiseksi kuvasta löytänyt on local dimmingin aiheuttama blooming. Suurimman osan ajasta koko juttua ei noteeraa mitenkään, mutta vaikkapa valkoiset tekstit mustalla taustalla aiheuttavat pienen halon tekstin ympärille, mikä vielä korostuu ruudun reunoilla tai hieman sivusta katsottaessa. Tämä nyt on tietysti juttu jolle ei tällä tekniikalla oikein mitään voi, ja yllättävän hyvin ainakin mun silmä antaa tollaisen jutun anteeksi. OLED sitten seuraavaksi...

    Itse en voi sietää minkäänlaisia liikkeenpehmennystoimintoja (Samungissa nimeltään "Auto Motion Plus"), joten ne on mulla olleet koko ajan pois. Pahinta on se että vaikka ko. toiminto olisi päällä vain jollain kohtuu miedolla asetuksella (niin ettei soap opera effect täysin hypi silmille), kuva nykäisee silti silloin tällöin, mikä on mulle pahin mahdollinen asia mitä liikkuvassa kuvassa voi tapahtua. Hyi. Onneks ko. toiminnon saa kytkettyä kokonaan pois, ja ainakaan mun silmä ei tunnu juuri kärsivän siitä motion blurrista jota näillä smart motioneilla yms. koitetaan parantaa.

    Muutamaa juttua en ole edes kokeillut ja tuskin tulen koskaan käyttämään (3D, telkun omat kajarit, kamera, liikeohjaus, puheohjaus, yms), täysin turhaa sälää jonka vois mun puolesta jättää pois. No, kokeilin kyllä puheohjausta, tai yritin. Se ei vaan yksinkertaisesti toiminut. Ei mitenkään. Ei tunnistanut mitään komentoja. Välillä harmittaa niin pirusti kun telkkuihin pitää tunkea täysin turhia ominaisuuksia jotka eivät kuitenkaan toimi ja joita kukaan maailmassa ei 100% varmuudella käytä. Vain sen takia että saatais mainoksissa lueteltua lisää ominaisuuksia. Toki vaikkapa 3D vois olla ihan magee jos jaksais alkaa säätää sen kanssa, mutta hyvä 2D-kuva on silti se tärkein juttu.

    Jotenkas, jonkunlainen yhteenveto... Kuva on varmasti ei-OLED-telkkujen parhaasta päästä. Kaiken muun kanssa voi suunnilleen elää. Kyllä mä tähän tyytyväinen olen, vaikka parannettavaakin olis, erityisesti softapuolella.
     
    Viimeksi muokattu: 19.03.2016
    toke tykkää tästä.
  10. baba

    baba Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2009
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    7
    Jenkkimarkkinoille keskittynyt Vizio julkaisi sitten vuoden 2016 "jokamiehen 4k Dolby Vision HDR-FALDinsa" 128/126 zonella.

    http://www.avsforum.com/vizio-2016-p-series-uhdhdr-tvs/
    P50-C1, MSRP $1000
    P55-C1, MSRP $1300
    P65-C1, MSRP $2000
    P75-C1, MSRP $3800

    Onneksi ei ole tarvetta pelätä, että noita saisi Euroopasta - todennäköisesti meitä nyhdetään entistä enemmän kun muut merkit joutuvat kilpailemaan USAssa Vizion hinnoittelua vastaan.
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  12. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän sama homma ku ton Hisensen kanssa. Internetin valonnopeus ei oo muuttanu sitä, et jotkut asiat tulee tänne viiveellä...
     
  13. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoista, laitatko linkin?
     
  14. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ei ole linkkiä tallessa, enkä ehdi nyt etsiä. Siitä oli jonkin verran juttua jossain Samsungin käppyrätelkun arvostelussa.
     
  15. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et muista mallia tai arvostelukuukautta/vuotta? Oliko kyseessä flätti vai käppyrä Sammy?
     
    Viimeksi muokattu: 25.03.2016
  16. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Oliko kyse tästä artikkelista, jossa todetaan että suora on parempi kuin kurvikas.
    "...That said, compared to a corresponding flat-screen version, a curved LED LCD TV generally do suffer from a slight drop in picture quality in several areas. Let’s address them one by one..."
     
  17. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Ei tunnu tutulta artikkelilta tuo. Muistaakseni kyseessä oli käyrän Samsungin arvostelu, johon olivat saaneet vastaavan mallin suoralla paneelilla verrokiksi.
     
  18. toke

    toke Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2001
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    4k?
     
  19. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Juu, varmasti.
     
  20. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ei jaksa lukea kaikkia arvosteluja läpi, tuossa em. artikkelissa oli ainakin niitä eroja hieman listailtu ja toisaalta myös todettu että huippumallia ei välttämättä saa suoralla paneelilla.
    7000-sarjan arvostelussa taas todettiin mustan osalta päinvastaista, kaarevassa se oli mustempi kuin suorassa paneelissa:
    "The native black level on the Samsung UE48JU7000′s VA-type LCD panel measured slightly brighter than that on the UE48JU7500 – the first time we’ve encountered a flat-screen television underperforming a corresponding curved model in this department."